Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τόλμησε το!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 20 Μαϊου 2011.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Η αλλιώς: “Στη θεωρία, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ πράξης και θεωρίας. Στην πράξη, υπάρχει

    Πριν 26 χρόνια, όταν στην αρχή των σπουδών μου στις ΗΠΑ, πρωτογνώρισα το “BDSM” και άρχισα να εισέρχομαι συνειδητά σε αυτόν τον χώρο, το πιο αισθητό πρόβλημα που υπήρχε, δεν ήταν τόσο η έλλειψη υποτακτικών γυναικών που να έχουν ανακαλύψει και καταλάβει τον ερωτικό τους προσδιορισμό ή κάποιων έμπειρων Κυριαρχων, αλλά η σχεδόν ανυπαρξία σχετικής πληροφόρησης.

    Δεν υπήρχε η δυνατότητα να αντληθούν πληροφορίες σχετικά με το Χ ή το Ψ από κάποια πηγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αξιόπιστη.

    Οι μεν “μυημένοι” Κυρίαρχοι, όταν και εάν αποφάσιζαν να μιλήσουν, παρουσίαζαν τα πράγματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, τις περισσότερες φορές απέχοντας παρασάγγας ο ένας από τον άλλον, οι δε υποτακτικές τους, απλά ακολουθούσαν τις ορέξεις των Κ τους, περίπου ασυναίσθητα, όσο για τους τίτλους των βιβλίων που κυκλοφορούσαν τότε, δεν αποτελούσαν την καλύτερη πηγή ενημέρωσης.

    Το 1985 (φαντάζομαι και παλαιότερα, όμως τo όριο του γράφοντος είναι κάπου εκεί) το BDSM ήταν τόσο συγκεχυμένο, ακαθόριστο και ασαφές που ακολουθούσαμε περισσότερο το ένστικτό μας, πειραματιζόμενοι και “μαθαίνοντας” στην ουσία μαζί με τις υποτακτικές μας.

    Σήμερα –εκτός της πληθώρας των άλλων μέσων- το Ιντερνετ προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα / ευκολία πρόσβασης σε κάθε είδους πληροφόρηση τόσο σε γραπτό, όσο σε φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό σχετικά με το BDSM. (σημαντικός παράγοντας για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τον χώρο)

    Ετσι, όποιος/α το επιθυμεί, έχει πάμπολλες ευκαιρίες και πηγές γνώσης και κατατόπισης, απείρως περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν.

    Όμως σε ένα χώρο που συνεχώς αλλάζει, που διαρκώς ελευθερώνεται και που ανελλιπώς γεννά ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις, δημιουργεί ακόμα πιο μακρινές διαδρομές, αξιώνει ακόμα πιο εξειδικευμένες καταστάσεις αλλά και πιο σφαιρικές ματιές, σε ένα χώρο που ρέει ασταμάτητα, πολλές (κυρίως νεοεισερχόμενες στο χώρο) υποτακτικές γυναίκες, παρ’ όλο που προσλαμβάνουν τα παραπάνω οφέλη θεωρητικής γνώσης, εξακολουθούν να διακατέχονται από ένα δικαιολογημένο εν μέρει αλλά και ταυτόχρονα αδικαιολόγητο κόμπιασμα και μια αβουλία κινήσεων.

    Θεωρώ, ότι το να αφιερώσει κάποιος χρόνο και ενέργεια στη ζωή του, για να ανακαλύψει αλλά και να βιώσει τον ερωτισμό του, είναι ένας στόχος που ΠΡΕΠΕΙ να επιτευχθεί., ασχέτως αν ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με το πώς αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του και προπάντων τι τίμημα είναι έτοιμος να καταβάλει για να τις γευτεί.

    Επίσης, θεωρώ ότι όσο και να διαβάσει κάποιος γύρω από το BDSM, από τις καταστάσεις που το γέννησαν και το εξέλιξαν, από τις τεχνικές και τις πρακτικές του, την ύπαρξη των διάφορων tools και accessories και την χρησιμοποίηση τους, την ποικιλία των status, τι αντιπροσωπεύει το καθένα κλπ κλπ κλπ, (αν δεν χαθεί μέσα στον δαίδαλο της υπερπληροφόρησης και της άκρατης διαφορετικότητας που θα συναντήσει σε απόψεις, γνώμες, θεωρήσεις, αντιλήψεις, ιδέες…) ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να το γνωρίσει ουσιαστικά, αν δεν πληρώσει με το μόνο νόμισμα που απαιτείται, και αυτό δεν είναι άλλο από την πράξη.

    Δεν αρκεί να γνωρίζεις, πρέπει και να εφαρμόζεις. Δεν αρκεί να μιλάς, πρέπει και να πράττεις.

    Κανενός είδους θεωρητική γνώση στον ερωτισμό, δεν επαρκεί αν δεν συνοδεύεται και από πράξη.

    Στον κόσμο του BDSM, δεν μπορείς να κινηθείς θεωρητικά και σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να συναντήσεις την ουσία αν ενεργήσεις χωρίς ψυχή, μηχανικά. Μόνο ο άνθρωπος που με τόλμη θα περάσει στην πράξη, θα μπορέσει πραγματικά να κατανοήσει τον χώρο μας, να νιώσει και να καταλάβει τα θέλω του, ίσως και τον εαυτό του μέσα απ αυτά, και παράλληλα ν’ αντιληφθεί το ανούσιο των όσων παρουσιάζονται ως δήθεν γενικοί κανόνες, δήθεν καθολικά πρωτόκολλα των δήθεν “ιερών βιβλίων” που το διέπουν και τελικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να λειτουργούν ως πλαίσια που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης του, δίνοντας έμφαση στο “κάνε” αντί στο “βίωσε”.

    Μόνο με την πράξη ο άνθρωπος θα καταλάβει πως όλα αυτά τα στερεότυπα, τον απομακρύνουν από την μοναδικότητα της κάθε σχέσης και από την αλληλεπίδραση των μερών που την αποτελούν και την οικοδομούν κάθε φορά ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Κανείς δεν θέλει να μπει σε ένα τέλμα, όσο οργανωμένο (?) κι αν αυτό παρουσιάζεται.

    Η διαδικασία της D/s σχέσης επηρεάζει σε έναν (μικρότερο ή μεγαλύτερο) βαθμό την ζωή της υ και αν είναι λάθος επιλογή, ιδίως όταν αυτό το λάθος οφείλεται στην μη σωστή κατανόηση του πλαισίου, ίσως στην μετά Κ εποχή, εμποδίσει την ομαλή συνέχεια της ή την γρήγορη μετάβαση της στην ομαλότητα αν προτιμάτε. Χρειάζεται προσοχή και σε αυτό ελάχιστοι θα βρεθούν να διαφωνήσουν. Αλλο όμως πράγμα η προσοχή και η σύνεση και άλλο η ατολμία και η στασιμότητα.

    Πόσο σύνηθες είναι να βρει στο ξεκίνημα των αναζητήσεων της κάποιον/α μυημένο/η στον χώρο, από το φιλικό και κοινωνικό της περιβάλλον; Μάλλον σπάνιο είναι και έτσι οι περισσότερες καταφεύγουν στο ίντερνετ.

    Ενας από τους πολλούς διαδικτυακούς τόπους που την περιμένουν, είναι και το παρόν φόρουμ.

    Μέσα απ’ αυτό, κατά καιρούς διοργανώνονται events και meetings δίνοντας την ευκαιρία σε όσους/ες το επιθυμούν να συμμετέχουν και να γνωριστούν, παρ’ όλα αυτά όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι ως μέλη εδώ, ή βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον χώρο, είναι και θα παραμείνουν άγνωστοι μεταξύ τους.

    Το BDSM φαντάζει σε πολλές υποτακτικές, ως μια δύσκολη, (πολλές φορές είναι) πορεία σ’ έναν άγνωστο κόσμο, σαν ένα ταξίδι στα τροπικά δάση του Αμαζονίου ή μια βραδινή διαδρομή στο κέντρο του Μανχάταν, που εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους, αλλά που την ίδια στιγμή παρέχει μοναδικές συγκινήσεις, και φυσικά ενώ καλούνται οι ίδιες να αποφασίσουν αν, πότε και πως θα το κάνουν, όσο καλό κι αν είναι το ένστικτό τους, αρκετές είναι οι φορές που δεν μπορούν χωρίς τον κατάλληλο οδηγό… Σε αρκετές περιπτώσεις δε, μπαίνουν εδώ για να βρουν την κατάλληλη καθοδήγηση και γιατί όχι, τον Κύριο τους.

    Ας είμαστε όμως ρεαλιστές, δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια, δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπάρχουν φύλακες, δεν υπάρχουν συμβουλάτορες που τελούν ιεραποστολικό έργο... Ολα είναι δούναι και λαβείν.

    Πως μπορεί λοιπόν μια υ, σε μια τόσο μεγάλη διαφορετικότητα απόψεων και ανομοιότητα αντιλήψεων, να διακρίνει και να αναγνωρίσει αυτόν τον έμπειρο ή κατάλληλο γι αυτήν Κ που θα γίνει ο οδηγός της στις διαδρομές που επιθυμεί να βιώσει, ή αυτή την παλαιότερη υ που βρίσκεται πιο κοντά στα θέλω της ώστε να την βοηθήσει να καταλάβει περαιτέρω;

    Βεβαίως, η αξιολόγηση της κάθε άποψης, θέσης και τοποθέτησης που διαβάζει είναι στην κρίση της κάθε υ, φυσικά θα λάβει ενδείξεις σε κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, από όποια προσωπική επικοινωνία (pm, msn, skype κλπ) επιλέξει, όμως η σκέψη μου οδηγεί κάπου αλλού.

    Πως μπορεί να σχηματίσει μια εικόνα, αρχικά για αυτό που πραγματικά επιθυμεί και στη συνέχεια για το πώς θα το ζήσει, αν παραμείνει απλός θεατής-αναγνώστης-συνομιλητής;

    Στο ίντερνετ, (και στο φόρουμ), κυκλοφορούν πολλές καλές και χρήσιμες πληροφορίες, σκέψεις και ιδέες, αλλά και πλήθος ανοησιών σχετικά με το BDSM, όμως φρονώ πως δεν υπάρχει δικαιολογία ικανή, ώστε να κάνει κάποια υ να διστάσει να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και εν τέλει να βιώσει τον ερωτισμό της.

    Όσες λοιπόν θέλουν πραγματικά να μάθουν από πρώτο χέρι για τι πράγμα διαβάζουν στο ίντερνετ, αλλά και εδώ μέσα, μπορούν να το κάνουν.

    Αρα, γιατί σε πολλές υπάρχει διστακτικότητα; Γιατί τόση αμφιβολία και τόσο μεγάλος ενδοιασμός; Δικαιολογημένη η αρχική αμφιταλάντευση και η προκαταρκτική επιφύλαξη. Αδικαιολόγητη η βιασύνη και η πρεμούρα. Χρειάζεται η αρμονία ανάμεσα σε δισταγμό και ανυπομονησία, χρειάζεται η απαραίτητη γνώση και κατανόηση…

    Γιατί κάποιες δεν το τολμούν; Γιατί φεύγουν ή παραμένουν φοβισμένες ή άπρακτες; Γιατί σε ορισμένες υπάρχει μέσα τους τόσο μεγάλο ερωτηματικό, που τελικά χτίζει τοίχος, για το αν ανήκει ή όχι ο ερωτισμός τους σε αυτό το χώρο, από τη στιγμή που καθημερινά ξοδεύουν τόσες ώρες, είτε με το να βρίσκονται εδώ, είτε με το να το σκέπτονται;

    Αυτό που μπορώ να υποθέσω, πέρα από την μοναδικότητα σκέψης και λοιπών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε υ, είναι ότι:

    1. Ακριβώς επειδή το αντικείμενο του BDSM είναι τόσο αχανές και τόσο χαοτικά ανοιχτό, έχει έναν όγκο παραπληροφόρησης (και ανοησίας) δυσανάλογο με τον κόσμο που ασχολείται σοβαρά και συνειδητοποιημένα με αυτό. Έτσι ο καθένας μπορεί να αυτοβαπτιστεί ως “ειδήμων” και να εκφέρει άποψη ελαφρά τη καρδία, είναι δε, πολλοί που το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι χιλιάδες θεωρητικολογίες που κατακλύζουν το ίντερνετ (και το φόρουμ) περισσότερο μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

    2. Απόψεις -ή θέματα-, που αρκετές φορές, είναι ή μπορούν να θεωρηθούν, από ακραίες (πχ "Ράψιμο αιδοίου σκλάβας"), εντελώς έξω από έναν χώρο που πραγματεύεται τον ερωτισμό (πχ. “o οργασμός δεν είναι στόχος στο BDSΜ”) έως και ύποπτες (πχ "Secret society") αποπροσανατολίζουν, και όχι σπάνια, προκαλούν ανησυχία. Καλό και απαραίτητο είναι να υπάρχει πολυφωνία, αλλά αυτό το γεγονός δεν φέρνει μόνο καλά αποτελέσματα.

    3. Το να έρχεται αντιμέτωπη με ίντριγκες, με στείρες αντιπαραθέσεις, με προσωπικές επιθέσεις, με ειρωνικά σχόλια, με αναρτήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το αρχικό θέμα, “σχεδόν” σε κάθε νήμα, κουράζουν και κάποιες φορές απογοητεύουν τα μέλη που μπαίνουν εδώ, διψασμένα για γνώση σε αυτό που τους απασχολεί. Επίσης, ολοένα και απομακρύνει τα παλαιότερα μέλη από το να ασχολούνται με ενθουσιασμό.

    4. Σε ένα BDSM φόρουμ, το offtopic discussion, έχει (αυτή τη στιγμή) 22.080 μηνύματα περισσότερα από το BDSM Discussion. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά δείχνει, αν όχι μια πρόθεση, έστω μια προσωρινή κατάληξη, που είναι μακριά από την παλαιότερη πολύ ισχυρή εικόνα και δυναμική του φόρουμ.

    Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρουσιάζω στο νήμα, νομίζω ότι μια λύση βρίσκεται στο παρακάτω “ρητό” αλλά και στο video clip που παραθέτω.

    “Ιf you spend all your time trying, then all you're doing is trying. So don't try. JUST DO



    Βρίσκετε άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν την τόλμη και την αποφασιστικότητα των υποτακτικών γυναικών (αλλά και των ανθρώπων) που εισέρχονται στο BDSM;
    Ποιοί συντελεστές νομίζετε πως μπαίνουν τροχοπέδη στο να βιώσουν τον ερωτισμό τους όσες (και όσοι) περνούν το κατώφλι του χώρου;
    Τι θεωρείτε πως είναι αυτό που κρατά έξω από την πόρτα του BDSM αυτές (και αυτούς) που την παρατηρούν; Γιατί δεν βρίσκουν το θάρρος να την διαβούν;
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. SlaveRose

    SlaveRose Regular Member

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    όρεξη που την έχεις και εσύ Seduction .. κανόνισε τώρα θα πέσουν όλοι να σε φάνε  
     
  3. norma

    norma New Member

    Πιστεύω πως άμεση σχέση με την αποφασιστικότητα της/του νεοεισερχόμενης/ου στο bdsm έχει αυτό που πραγματικά θέλει για τον εαυτό της/του, αλλά και η αίσθηση που της/του δίνει ο/η εκάστοτε Κ που συναντά. Αντικρουόμενα ερεθίσματα που πιθανόν να δίνει ένας/μία Κ στο μέλος που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το χώρο μπορούν να την/τον παροτρύνουν να συνεχίσει την πορεία της/του, να την/τον καθυστερήσουν ή ακόμα και να την ανακόψουν οριστικά.

    Πιο συγκεκριμένα, θεωρώ ότι το ξεκαθάρισμα των θέλω του/της Κ, σε όποια/ους προσεγγίζει, είναι το Α και το Ω για την σωστή πορεία της/του στο χώρο, αλλά και στην συνέχιση της επαφής της/του με τον/την εν λόγω Κ. Με την εξ αρχής ξεκάθαρη μεταξύ τους συζήτηση, αποφεύγεται η καθυστέρηση και των δύο σε μη επιθυμητές καταστάσεις, η παρανόηση των προθέσεων τους και των θέλω τους. Έτσι, μπορεί η υποψήφια υ να επιλέξει αν ο χώρος την εκφράζει ή όχι, να διαλέξει αν επιθυμεί να έχει ετεροφυλική ή ομοφυλοφιλική σχέση (κάτι που υποτίθεται πως γνωρίζει από πριν), να επιδοθεί μόνο σε session ή να διαλέξει κάποιον player, Dom, Master, Σαδιστή κλπ. …
     
  4. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    Βρίσκετε άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν την τόλμη και την αποφασιστικότητα των υποτακτικών γυναικών (αλλά και των ανθρώπων) που εισέρχονται στο BDSM;

    Ο φοβος για το αγνωστο ειναι ο βασικος.
    Μετα ειναι η συγκριση.Εγω δεν νοιωθω ετσι οπως διαβαζω εδω, ή δεν εχω αντοχη στον πονο, ή δεν μπορω να κανω εκεινο....αρα δεν αηκω εδω και δεν προχωραω.
    Μετα η "ατσαλη" προσεγγιση απο καποιους.Οταν φοβηθει μια γυναικα απο την αποτομη συμπεριφορα καποιου,και μαλιστα ειναι ηδη φοβισμενη απο την αποκαλυψη των αναγκων της και δεν ξερει πως να τις εκφρασει....μπλοκαρει.


    Ποιοί συντελεστές νομίζετε πως μπαίνουν τροχοπέδη στο να βιώσουν τον ερωτισμό τους όσες (και όσοι) περνούν το κατώφλι του χώρου?
    Τα ταμπου που ολοι κουβαλαμε απο την παιδικη μας ηλικια και απο την οικογενεια μας και δυσκολα τα αποτασσουμε.
    Ο φοβος οτι δεν θα τα καταφερω να σταθω επαξια σε αυτο τον νεο "ρολο" που διαλεξα.
    Οτι δεν βρισκω τον καταλληλο συντροφο να με βοηθησει να καταννοησω,νοιωσω,αφουγκραστω.


    Τι θεωρείτε πως είναι αυτό που κρατά έξω από την πόρτα του BDSM αυτές (και αυτούς) που την παρατηρούν; Γιατί δεν βρίσκουν το θάρρος να την διαβούν;
    Η ανασφαλεια και η ελλειψη αυτοπεποιθησης.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2011
  5. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Η τόλμη ειναι αμεση απόρροια της γνώσης. Η αγνοια δημιουργεί λαβνθασμενες εντυπώσεις και οδηγεί σε λανθασμενα συμπεράσματα με αποτέλεσμα άτοπες ιδέες. Δηλαηή πάθη. Εκτος αυτού η ιδια «κλειστομυαλιά» που δημιουργείται απο την ελλειψη γνώσης, χρωματίζει τα παθη με το χρωμα του φανατισμού. Αυτο σε συναρτηση με το φόβο του αγνώστου, μεγενθύνει και στερεοποιεί τον φόβο σε στατικότητα και ατολμία.
     
  6. Απάντηση: Τόλμησε το!

    Ναι, το ένστικτό τους.

    Το ένστικτό τους.

    Το ένστικτό τους.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    Σωστά, αλλά για να εφαρμόσεις πρέπει να βρεις και τα κατάλληλα άτομα, νομίζεις ότι υπάρχουν πολλά μέλη (αρσενικά-θηλυκά) που μπορούν να πράξουν σύμφωνα με το status που δηλώνουν;



    Ή θα μισήσει τον χώρο μας αν έχει την ατυχία να πέσει σε άσχετα άτομα.


    Δεν είναι και τόσο σπάνιο, έχω γνωρίσει σούπερ υποτακτικές από βανίλλα παρέες μου, που δεν ήξεραν τίποτα από ίντερνετ, φόρουμ, bdsm κ.λ.π.


    Γι΄ αυτό φταίνε τα ταμπού μας, πολλά μέλη μπορούν να γράφουν με ανοιχτόμυαλο τρόπο μέσα στο φόρουμ, αλλά στην ουσία δεν έχουν αποβάλλει την νοοτροπία ότι όσοι ασχολούνται με το bdsm είναι ανώμαλοι/ες.


    Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί οδηγοί... έχουν πάρει το δίπλωμα οδήγησης... (βλέπε status κατά δήλωσή τους) χωρίς να έχουν σχέση με την οδήγηση...(βλέπε κυριαρχία).


    Πολύ σωστά!


    Μόνο αν δοκιμάσει με πράξεις μπορεί να βρεί τον κατάλληλο Κ, το κακό όμως είναι ότι αρκετές υ έχουν δοκιμάσει στην πράξη να τον βρουν και έχουν φάει τα μούτρα τους, αυτό τις απογοητεύει και τις κάνει να σταματούν τις προσπάθειές τους παρασύροντας και άλλες υ μέσα απο πμ, στα οποια γράφουν ότι όλοι στο φόρουμ αυτό είναι άσχετοι με τον χώρο, φυσικά μπορεί να να μην έχει και η υ καμία σχέση με τον χώρο και να τους βλέπει όλους άσχετους.



    Αν σου έγραφαν όλες οι υ το γιατί, πιστεύω οι περισσότερες θα σου έγραφαν ότι είναι ο φόβος που τις κάνει να μην κάνουν πράξη τα γούστα τους, όμως δεν είναι μόνο οι υ γυναίκες που δεν κάνουν πράξη τα θέλω τους αλλά και πολλά άλλα status αρσενικών και θηλυκών.



    Τα ταμπού μας για τον χώρο, πολλοί/ές από εμας θεωρούμε το bdsm σεξουαλική ανωμαλία, οπότε ο φόβος μην το μάθουν οι δικοί μας άνθρωποι, μας κάνει να φοβόμαστε να ζήσουμε στην πράξη ελεύθερα χωρίς φόβο τα ερωτικά μας θέλω.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2011
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    Κάθε πράγμα στον καιρό του.

    Για μένα είναι τα εξής τρία πράγματα, αποδοχή του εαυτού, αποδοχή του εαυτού, αποδοχή του εαυτού, κάτι που γίνεται στη διαδρομή, περπατώντας και όχι διαβάζοντας.

    Και μετά κίνητρο. Η ανάγκη. Αν έχει δαγκώσει την ψυχή η ανάγκη, όλα αλλάζουν.

    Όσον αφορά τη θεωρία, ναι σωστά, αλλά τίποτα δεν είναι τόσο πρακτικό όσο μια καλή θεωρία. Το θέμα με τη θεωρία είναι ότι πρέπει να είναι καλή. Διαφορά μεταξύ πράξης και θεωρίας βεβαίως και υπάρχει. Αλλιώς εγώ θα έμενα στη θεωρία, δεν θα υπήρχε λόγος και για τα δύο, και άλλος θα έμενε στην πράξη.

    Πάντως και το πιό "θεωρητικό" υποτακτικό άτομο, αν δεν είναι σε φάση υπεκφυγών, είναι περισσότερο "πρακτικό" από τον πιο "πρακτικό" Κυρίαρχο... διαπιστωμένος ο αφορισμός, μη μου ζητήσετε να τον αποδείξω, δηλώνω ανεπαρκής να ερμηνεύσω το φαινόμενο.
     
  9. subvalia

    subvalia New Member

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    1. Mέσα σε μια καθημερινότητα όπου απ τις 6 το πρωί τρέχεις για τον επιούσιο και θα πρέπει να γαμάς και να δέρνεις όλη μέρα για να ανταπεξέλθεις, είναι δύσκολο αμέσως μετά να μεταμορφώνεσαι απ τη μια στιγμή στην άλλη σε υποτακτική.

    2. Για να εμπνεύσει ένας Κυρίαρχος πρέπει πρώτα να πείσει ότι όντως μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία που του δίνει η υ. Οι τακτικές ειρωνείας, εκβιασμών και απειλών, δεν προκαλούν ατολμία της υ, αλλά εγρήγορση της σύνεσης. Κανένας δεν αφήνει τον εαυτό του σε τυχαία χέρια.

    3.Κάποιοι δηλωμένοι Κυρίαρχοι στην πράξη αποδεικνύονται sub .  Αρκετοί άλλοι θέλουν απλά να πηδήξουν χωρίς δεσμεύσεις ,αλλά δεν έχουν την τόλμη να το πουν εξ αρχής. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν βοηθούν οι περιστάσεις να συνεχιστούν οι γνωριμίες(πχ θάνατος συγγενικού προσώπου που δεν αφήνει περιθώρια για αναζητήσεις)

    4. Μια φύση υποτακτική αλλά ατίθαση εύκολα ξενερώνει όταν κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στον χώρο της και στον χρόνο της βιαίως ή να πάρει περισσότερη εξουσία από όση συμφώνησαν. Πχ Δε μπορεί ο Κυρίαρχος να έχει ενεργή συμμετοχή στη σχέση της υ με το παιδί της ή για το αν θα πρέπει η υ να φανερώσει στη δουλειά της το βίτσιο της. Δηλαδή αν εκείνη απολυθεί θα αναλάβει μετά να τη ζει εκείνος ;
     
  10. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    Τι ψάχνεις τώρα... τα "μπλα μπλα" και το "θα" είναι απείρως πιο βολικά από την πράξη!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. SlaveRose

    SlaveRose Regular Member

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    τι να τολμήσεις ρε εσύ Seduction .. το βδσμ είναι το τελευταίο που θα τολμήσεις να κάνεις .. είσαι νέα .. πλησιάζεις τα 30 .. σκέφτεσαι αν θα έχεις δουλειά ή πως θα εξεληχθείς στην καριέρα σου .. η θεία σου σου λέει να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς .. όλοι περιμένουν να τους γνωρίσεις το καλό παιδί .. η Ελλάδα βουλιάζει από τα χρέη ..     
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Τόλμησε το!

    Για Κυρίαρχους τα λες αυτά ή για αναγνώστες (μπορεί και δημιουργούς) θεμάτων πατριδογνωσίας...
    Αν τα λες γι' αυτούς έχει καλώς... με μιαν όμως αίρεση...
    Ως προϊόν κατά πως φαίνεται έχουν ζήτηση...
    Αν δεν είχαν θα τους γνώριζες ή θα άκουγες κάτι γι' αυτούς?
    Μάλλον όχι!
    Όμοιος ομοία αεί πελάζει και τούμπαλιν ... κεχαριτωμένη!
    Ενίοτε δε και βελάζει...
    Κριάρια και προβατίνες... Βουκολικό και χαριτωμένο...
    Αλλα β(ουκ)ολικό...
    Τις καλημέρες μου...

    ---------- Post added at 03:22 ---------- Previous post was at 03:16 ----------

    Το εχω πει....
    Άμα τα παίρνεις, δείχνεις να λειτουργείς..!
    Αν στα 30 παρά σου, ακούς την θεία σου ακόμα, είναι επικίνδυνο!
    Πρόσεξέ το... Δεν φαίνεται στην αρχή, αλλά στα 35 σου θα είσαι τρεις φορές χειρότερη από την θεία σου...
    Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα του πάρει καιρό του όποιου καλού σου να το καταλάβει πως έχεις μετεξελιχθεί σε θεία... Και απλά θα εξαφανιστεί...
    Και μετά θα λες πως τα σερνικά είναι μαλάκες...
    (μεταξύ μας ... είναι ... αλλά όχι συλλήβδην ... όπως ακριβώς και στα θηλυκά...)
    Cheers!!!