Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Πουτάνα"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 16 Μαϊου 2007.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Μια και αναλύσατε εκτενώς το πώς χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λέξη στην καθημερινότητα θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθώ στο γλώσσικό του ζητήματος και να πω ότι για 'μένα η πιο μεγάλη πουτάνα από όλα είναι η ίδια η γλώσσα.(δε θα αναλύσω από που απορέει αυτό για να μη γράψω πάλι κανένα κατεβατό και με πάρουν με τις πέτρες.Και δικαιολογημένα δηλαδή)
    Αρκετές φορές το κάνω και σαν πείραμα με τους συνομιλητές μου.Είναι φοβερό το γεγονός ότι όπως και με όλα τα υπόλοιπα πράγματα με τα οποία καταπιανόμαστε σε ημερήσια βάση , έτσι και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε χαρακτηρίζεται από μια απουσία συναίσθησης.
    Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε τη γλώσσα με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς λέμε.Επιλέγουμε κάποιες λέξεις ή φράσεις αλλά ο μηχανισμός επιλογής είναι τις περισσότερες φορές απροσπέλαστος από εμάς στην ουσία του.
    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φανερώνουμε πολλές φορές συνειρμούς και σκέψεις τις οποίες θα προσπαθούσαμε να κρύψουμε αν καταλαβαίναμε ότι αυτές ουσιαστικά εκπέμπονται χωρίς τη θέλησή μας.
    Εμένα προσωπικά αυτή η διαδικασία αναζήτησης του τί ουσιαστικά μου λέει ο συνομιλητής μου χωρίς να το παίρνει χαμπάρι με εξιτάρει αφάνταστα.(αυτό κι αν είναι φετίχ).

    Όπότε να τελειώσω λέγοντας ότι είστε όλοι/ες σας μεγάλες πουτάνες , αλλά επειδή κι εγώ δεν πάω πίσω σας βγάζω το καπέλο.(γελάει)
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    χεχεχε

    δεν είπα πως δεν μ αρέσει η λέξη ή οι λεκτικοί συνδιασμοί.
    αν προσέξεις και σαν τίτλο μου έχω "η πόρνη Του".
    Είναι απλά θέμα προτίμησης. ακούγεται πιο "βρώμικο" το πουτάνα στα δικά μου αυτιά  
     
  3. female

    female Contributor



    Πόσο δίκιο έχεις! Το ίδιο γίνεται και με τη γλώσσα του σώματος.
    (Γενικά, για όποιον έχει συνείδηση και ξέρει να διαβάζει καλά "ανάμεσα στις γραμμές", όπως λένε και Αγγλικά, οι άλλοι είναι σχεδόν διαφανείς. Λίγο τρομακτικό, ε; )



     
  4. female

    female Contributor



    Απ' ότι έχω ακούσει είναι και προσφώνηση για άντρα υπό , ή όχι; Τότε θεωρείται ξεκάθαρα υποτιμητικό του φύλου; Ενοχλεί κάποιους ετερόφυλους υπό;

    Ενοχλεί κάποια θήλεα ως προσφώνηση ή θεωρείται από όλες μόνο ...υποτιμητικά κολακευτικό;

    Ταυτίζεται τελικά και με τη σεξουαλικά αχόρταγη; Υπονοείται δηλαδή οτι όταν ένα θήλυ έχει έντονες ορμές και πάθος (δεν θα πω "καύλες" μια και τα θήλεα δεν έχουν "καυλί") είναι δεδομένα "πουτάνα"; Είναι όλες "πουτάνες" εκτός απ΄τη μαμά (ίσως και τη νόμιμη σύζυγο) ;

     
    Last edited: 17 Μαϊου 2007
  5. gaby

    gaby Guest

    Αν υποδηλώνει έκφυλη και δύσκολα ελεγχόμενη σεξουαλικότητα ή έστω κατεργαριά, μιά χαρά μου φαίνεται και με κάνει να νιώθω ανάλογα ο όρος πουτάνα.

    Αν υποδηλώνει ότι κάνω το οτιδήποτε ερωτικό για οικονομικό ή κοινωνικό συμφέρον, μου φαίνεται άγρια τοξικό.

    Δηλαδή, μπορεί να είναι ένα έντονα ερωτικό χάδι που θα απολαύσω, μπορεί να είναι φιλική αποδοχή μιάς μπαμπεσιάς μου, μπορεί να είναι προσβολή.

    Δεν την πολυ χρησιμοποιώ για να μην πω καθόλου. Εκτός από τα εργασιακά μου, για να υποδηλώσω το κακεντρεχές καταβάθος τζουτζέκι κάποιου προσώπου με κύρος.

    ΥΓ1. Κάτι που έτυχε και έμαθα και μου αρέσει να διαδίδω είναι ότι συνώνυμο της πουτάνας είναι στην πραγματικότητα η λέξη "κατίνα". Δεν προέρχεται από το γνωστό μας υποκοριστικό, προέρχεται από τη γαλλική λέξη la catin που είναι πουτάνα στο πιό ανάλαφρο και λαϊκό.

    ΥΓ1. Τη λέξη "μαλάκας" δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ από τότε που η καλύτερή μου φίλη με άκουσε να την λέω στο άνετο και γύρισε και μου είπε "μη ξεχνάς ότι μαλάκας ίσον κύριος".
     
  6. Striker

    Striker Regular Member


    Πραγματι η λεξη σε μια πλουσια σε λεξιλογιο γλωσσα εχει καταντησει να εχει η ιδια διαφορετικες σημασιες. Δεν ετυχε να ψαξω πως προεκυψε αυτο, με μια ομως προχειρη σκεψη που κανω τωρα ισως ο περιορισμος, ακομα και αποκλεισμος μερικες φορες, τετοιων εκφρασεων σε μια κοινωνια καθωπρεπισμου και ταμπου επι σειρα δεκαετιων να αφησε φτωχο το λεξιλογιο της καθομιλουμενης σε αυτο το θεμα.

    Τωρα οσο αφορα την χρηση της για τις επαγγελματιες. Τι εμπειριες εχεις και βγαζεις το συμπερασμα οτι ειναι προσβλητικη γι αυτες? Μου κανει εντυπωση. Οι σωστες επαγγελματιες γνωριζουν τον ρολο τους και δεν εχουν κανενα προβλημα με αυτο. Προσωπικα θεωρω αν ειχαν προβλημα τοτε απλα δεν θα μπορουσαν να κανουν την δουλεια αυτη. Τι σοι επαγγελματιας θα ηταν και τι σοι υπηρεσιες θα προσεφερε? Θεωρω ακομη οτι η αποδοχη του ρολου τους ειναι ο,τι πιο ειλικρινες, λενε τα πραγματα με το ονομα τους, δηλωνουν ξακαθαρα την θεση τους στην οποιαδηποτε σχεση και μπραβο τους στο κατω κατω. Ποιος ο λογος να προσβληθουν? Ειναι πουτανα και ειναι προς τιμη της οταν ειναι σωστη και υπεθυνο ατομο στην δουλεια της. Σημειωτεον οι εποχες των ταινιων του Ξανθοπουλου παρηλθαν ανεπιστρεπτι, οποιος δεν θελει να το καταλαβει ας μεινει κλεισμενος στον δικο του κοσμο.

    Εκει που οντος εχω δει να προσβαλλεται καποια οταν την αποκαλεσουν πουτανα ειναι σε αυτην εδω την περιπτωση. Και οχι μονο αυτο αλλα επιπλεον να ειναι μονιμα με τον φοβο για να μην την αποκαλεσουν ετσι. Γιατι αραγε?
    Αλλα εδω λεω να μεταφερω την περιγραφη με αποσπασμα απο τα λογια ενος αλλου vanilla θηλυκου. Πιθανον και να ειναι απο τα πολυ λιγα εκεινα vanilla θηλυκα που εστω απο εναν διαφορετικο δρομο οχι μονο βλεπουν τα πραγματα προς μια σωστη κατευθυνση (πιο συχνο) αλλα και τολμανε γενναια να κινηθουν προς τα εκει (σπανιοτερο).

    <<.........,
    -Δεν μιλάς σοβαρά. Δεν σου πληρώνει πάντα το ποτό σου;
    -Καλά, με τέτοιο αυτοκίνητο είχε το θράσος να πλησιάσει γκόμενα;
    -Ε, άμα δεν έχει λεφτά, στείλτον.
    -Ωραίος...; Εεε...κοίτα, δεν θα τον έλεγες ωραίο...Αλλά φοράει DIESEL, levis και... και Armani...!!!!

    -Δηλαδή για εσάς τα λεφτά κάνουν τον άντρα; Μάλιστα...Τα φτιάχνετε με κάποιον που σας προσφέρει(κυρίως από οικονομική άποψη αφού αυτό ζητάτε)κι όταν έρθει η ώρα να προσφέρετε κι εσείς λίγο από την ψυχή σας (ναι, αυτό πρέπει να δίνουν οι άνθρωποι σε μία σχέση) εσείς δίνετε αυτό που σας στοιχίζει λιγότερο, που δεν είναι άλλο από αυτό που έχετε ανάμεσα στα πόδια σας. Κι ύστερα παρεξηγείστε αν σας πει κανείς "πουτάνες".
    >>

    Το παραπανω βεβαια δεν αναφερεται στην περιπτωση που ειναι συνειδητα επιλογη και των δυο. Πχ. σχεση δυο καλων players. Δεν αναφερεται σε τετοια περιπτωση προφανως.


    Τελος θα δωσω μια αλλη ερμηνεια/διασταση της λεξης πουτανα. Την αγαπημενη μου. Εκεινη που περιγραφει σε εναν υπερθετικο βαθμο την σεξουαλικη εκφραση και τον ερωτισμο ενος θηλυκου. Την εξωτερικευση ολων εκεινων των στοιχειων που χαρακτηριζουν την γυναικεια της εκφραση επιθυμιας και σεξουαλικοτητας. Το συνανταμε συχνοτερα με το υποκοριστικο "πουτανακι" για ευνοητους λογους διαχωρισμου απο τις προηγουμενες περιπτωσεις.. Στα αγγλικα αποδιδεται ως slut ενω στην διασταση που θελουμε να το εχουμε απο το θηλυκο ειναι ενα απο τα ομορφοτερα πραγματα στη ζωη μας.



    Striker
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: "Πουτάνα"

    Στον gay χώρο χρησιμοποιήται επίσης αυτός ο όρος. "Είσαι το πουτανάκι μου" κτλ και μάλιστα είναι ταυτόσημος στις συγκεκριμένες στιγμές με τον όρο "πουστράκι"(εδώ ομόριζες-παράγωγες εκφράσεις είναι πιο πολλές".Έχει να κάνει κυρίως με το slut feeling παρά με οποιαδήποτε ταύτιση,όπως θα μπορούσε βεβιασμένα και όχι άδικα ίσως να εννοηθεί..

    Γενικότερα σε into gay slut καταστάσεις εντός και εκτός BDSM η έννοια αυτή δηλώνει την -σχεδόν τις περισσότερες φορές-πλήρη παράδοση του hard btm ή υποτακτικού στις ορέξεις του Dom ή hard top συντρόφου.Μόνο οι hard btms εκτός BDSM βιώνουν απόλυτα τις slut καταστάσεις και τολμώ να πω πως είναι περισσότεροι από τους υποτακτικούς και σκλάβους που έχουν ανάλογα roles..

    kinky boys r plenty  
     
    Last edited: 17 Μαϊου 2007
  8. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Πουτάνα είναι η αγαπημένη μου λέξη. Σου/σου γεμίζει το στόμα... "Που" βγάζουμε αέρα, "τα" γεμίζει αέρα το στόμα, "να" ολοκληρώνεται το γέμισμα...Χορταστική λέξη. Δεν την χρησιμοποιώ συχνά αλλά όταν το κάνω δεν το έχω σαν βρισιά αλλά σαν καταφερτζού, ή για την γυναίκα την επικίνδυνη. Από ότι βλέπω η συνηθισμένη έννοια της λέξεως εκφράζεται από τη λέξη καριόλα, συγνώμη κιόλας για τη λέξη.




    http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=22694
     
    Last edited: 18 Μαϊου 2007
  9. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Ξεχασαμε να αναφερουμε οτι το "πουτανα" σημενη και κατι εξυπνο. Στη καθημερινοτητα λεμε "ειναι πουτανα αυτος" η " ειναι πουτανα αυτη, καταλαβενη γρηγορα". Στη περιπτωσι αυτη, "πουτανα" σημενη οτι καποιο ατομο αντιλαμβανεται εγκαιρως που υπαρχη ωφελος η μη.

    Δεν υπαρχη καλυτερο απο την αναγγελία της λεξης "πουτανα" παραλληλα και ταυτοχρονα με ενα χυσιμο. Ειτε γιατι το ενα ατομο αισθανεται τη φυσι του, ειτε το αλλο ατομο αναφερη την συγκεκριμενη λεξη γιατι η παρτνερ του καταφερε να του παρη το σπερμα του.

    Ας μην γελιομαστε, η καθε γυναικα ειναι πουτανα απο τη φυσι της. Ας δουμε οτι ο κυριολεκτικος ορισμος "πουτανα" απευθυνεται σε καποια που χρησιμοποιη το σωμα της η σεξουαλικες πτυχες ( γλυκητητα, ναζι, σκερτσο κλπ) για να αποκομησι κατι.
    Ας παρατηρησουμε το πως ακομα μια ηθικοτατη συζυγος ζητα μια παρεχωρησι απο τον ηθικο συζυγο της, εχη και λιγο "πουτανια" μεσα¨). Παρατηρηστε την συμπεριφορα ενος θηλυκου οταν θελη να πειση για κατι ενα αρσενικο. Σε εκεινο το σημειο συμβαλη/συμβαλεται η φυσι της.

    Η λεξη "πουτανα" χρησιμοποιηται και σαν εργαλειο ειτε στη εκπεδευσι μιας υποταχτικης, ειτε σε μια συναντησι μεταξυ Κυριαρχου και υποταχτικου ατομου.
     
    Last edited: 18 Μαϊου 2007
  10. Miss_Kirlian

    Miss_Kirlian Regular Member

    Πουτάνα!Τίτλος!Δύσκολα τον κερδίζεις.Η Γυναίκα πρέεπι να είναι πουτάνα.Και αν δεν είναι να μάθει.Πουτάνα ίσον νάζι(πουτανιά),θηλυκότητα,ερωτισμός.Τι καλύτερο!
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Για μένα πουτάνα = ανήθικη.
    Αυτή δηλαδή που χρησιμοποιεί το μουνί της και όχι το μυαλό και τις άλλες-όποιες αρετές της, για να επωφεληθεί οικονομικά, κοινωνικά κλπ.
    Στοχεύει δηλαδή στη σεξουαλικότητα και τις καύλες του άλλου για να πετύχει σκοπούς που δεν έχουν κάνουν με το sex, αλλά χρησιμοποιεί αυτό σαν μέσο.

    Κατά την άποψή μου λανθασμένα χρησιμοποιείται για κάποια που της αρέσει πολύ το sex και πηγαίνει με πολλούς άντρες.
     
  12. Μια λέξη 1000 έννοιες