Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προφυλακτικού....Εγκώμιον

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 18 Ιανουαρίου 2006.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    "Τον παλιό καιρό πηδούσαν οι ωραίοι.
    Τώρα με το AIDS πηδάνε οι θαρραλέοι".

    Αν και μάλλον απλοϊκά, το λαϊκό αυτό ρητό φωτογραφίζει λίγο πολύ την σεξουαλική μας ζωή από τη δεκαετία του '80 και μετά.
    Όσο και αν δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε, η σεξουαλική μας συμπεριφορά έχει αλλάξει.
    Όλοι έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί.
    Το προφυλακτικό έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και σιγά σιγά όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι όσο άβολο και αν είναι ένα "σκουφάκι", είναι πολύ πιο άνετο από το μέσο φέρετρο.
    Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι στους οποίους αρέσει η ρώσικη ρουλέτα, που "ξέρουν με τι γυναίκες πηγαίνουν", που θεωρούν ότι το AIDS αφορά μόνο τους άλλους και ότι "άμα δεν είσαι πρεζάκι ή gay δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα".
    Αυτοί όμως, μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν, για ευνόητους λόγους (συνήθως αποδημούν εις Κύριον), και όσο περνάει ο καιρός μένουν εκείνοι που δεν παίζουν με τις πιθανότητες.

    Προφυλακτικά, καπότες, σκουφάκια ή φέσια λοιπόν ήρθαν για να μείνουν στη ζωή του άντρα που θέλει να μείνει ζωντανός. Όσο περίεργο και αν ακούγεται όμως, το προφυλακτικό είναι πολύ παλιά εφεύρεση.
    Αποτελεί το δεύτερο αρχαιότερο τρόπο αντισύλληψης μετά το "τράβηγμα" και τον πρώτο απ΄ ότι φαίνεται σε ότι αφορά στην προσπάθεια να του ανθρώπου να προστατευθεί από τα αφροδίσια αλλά και τις υπόλοιπες από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γνωρίζουμε σήμερα από τοιχογραφίες, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι στην ιστορία που χρησιμοποιήσανε προφυλακτικά τον 13ο περίπου π.Χ. αιώνα. Αν και δεν είναι σαφές αν η χρήση τους είχε τελετουργικό ή πρακτικό χαρακτήρα, δίνεται η εντύπωση ότι αποτελούσε συνδυασμό και των δύο.

    Μερικούς αιώνες μετά, βρίσκουμε το προφυλακτικό στην αρχαία Κίνα. Κατασκευασμένο συνήθως από κύστες ψαριών ή μετάξι βουτηγμένο σε λάδι προοριζόταν φυσικά μόνο για τους ευγενείς και τους πλούσιους. Στην Ευρώπη η ιδέα φαίνεται να εμφανίστηκε πολύ αργότερα.
    Αν και λέγεται ότι οι Ρωμαίοι στρατιώτες έφτιαχναν προφυλακτικά από τους ιστούς εκείνων που σκότωναν στη μάχη, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα.
    Αντίθετα, σε μια βραχογραφία στο σπήλαιο Κομπαρέλ της Γαλλίας χρονολογημένη λίγο μετά τον 1ο μ.Χ. αιώνα, η χρήση του προφυλακτικού φαίνεται καθαρά.

    Για πολλούς αιώνες δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο είδος προστασίας. Ειδικά το μεσαίωνα που τα πολλά παιδιά έδειχναν την υπακοή στη Θεία Εντολή "Αυξάνεστε και πληθύνεστε" ενώ οι κάθε λογής ασθένειες έμοιαζαν σαν δίκαιη τιμωρία για τους αμαρτωλούς.
    Όμως, το 1564 ο Ιταλός ανατόμος Γκαμπριέλ Φαλλόπιους ανακάλυψε εκ νέου το προφυλακτικό.
    Φτιαγμένα από λινό ή έντερα ζώων φαίνεται ότι ήταν αρκετά αποτελεσματικά. Ο Φαλλόπιους τουλάχιστον, ισχυριζόταν ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμές σε 1.100 άνδρες από τους οποίους κανείς δεν είχε μολυνθεί με σύφιλη.
    Έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι τα προφυλακτικά φτιάχνονταν τότε μόνο για να προστατέψουν τους άντρες από τις διάφορες ασθένειες, με κυριότερη φυσικά τη σύφιλη. Οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αποτελούσαν πρόβλημα των γυναικών.
    Παραδόξως, η χρήση των πρωτόγονων εκείνων προφυλακτικών συνέβαλλε στην εξάπλωση των ασθενειών αντί να προστατέψει εκείνους που τα χρησιμοποιούσαν.
    Αυτό συνέβαινε γιατί εκείνη την εποχή, και μέχρι τα μέσα του δικού μας αιώνα, τα προφυλακτικά τα χρησιμοποιούσαν πολλές φορές, μέχρι να σπάσουν ή να σκιστούν. Καθώς τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν τα έπλεναν ανάμεσα στις χρήσεις, εύλογο είναι ότι το να μολυνθεί κανείς ήταν κάτι περισσότερο από εύκολο.

    Εκατό περίπου χρόνια αργότερα, ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Β΄, ένας ηγέτης του οποίου η σεξουαλική δραστηριότητα μόνο με του προέδρου Clinton θα μπορούσε να συγκριθεί, ζήτησε από το γιατρό του ένα μέσο προστασίας από τη σύφιλη.
    Το όνομα του γιατρού ήταν Condom ή Condon και σε μια προσπάθεια να σώσει το κεφάλι του κατασκεύασε κάποια προφυλακτικά από έντερο προβάτου το οποίο είχε προηγουμένως λιπανθεί.
    Δεν είναι γνωστό αν ο Condom γνώριζε κάτι για τον Φαλλόπιους. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν δική του εφεύρεση. Στο κάστρο Ντάντλεϋ κοντά στο Μπέρμπινγχαμ της Αγγλίας, έχουν βρεθεί προφυλακτικά φτιαγμένα από κύστες ψαριών τα οποία χρονολογούνται μερικές δεκαετίες νωρίτερα.
    Δεν είναι επίσης βέβαιο ότι ο εν λόγω γιατρός ήταν εκείνος που έδωσε το όνομα του στα σκουφάκια. Υποστηρίζεται ότι η ονομασία προέρχεται από την λατινική λέξη "condus" που σημαίνει δοχείο.
    Απ' ότι φαίνεται πάντως, η πατέντα δούλεψε μια και ο Κάρολος Β΄ πέθανε από αποπληξία και όχι από αφροδίσια.
    Εκτός από τον Κάρολο, η ιδέα φάνηκε να αρέσει και στην υπόλοιπη καλή κοινωνία και έτσι η χρήση του γενικεύτηκε. Σιγά σιγά, άρχισε να το μαθαίνει και ο απλός λαός και σε μερικές δεκαετίες τα προφυλακτικά μπορούσε να τα βρει κανείς σε αρκετά καταστήματα.
    Οι μόνοι που είχαν αντίρρηση για την χρήση του ήταν οι ηθικολόγο. Υποστήριζαν ότι τα προφυλακτικά οδηγούν τον άνθρωπο στη διαφθορά, ότι ενθαρρύνουν το σεξ με πόρνες όπως και τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Φυσικά, όπως και σήμερα έτσι και τότε κανείς δεν έδινε σημασία στους ηθικολόγους και έτσι το προφυλακτικό αποτελεί από τότε την, μοναδική ουσιαστικά, προστασία του άντρα που έχει έντονη σεξουαλική ζωή.
    Χαρακτηριστική περίπτωση ο περιβόητος Καζανόβας. Όπως γράφει στα απομνημονεύματα του χρησιμοποιούσε πάντα στις συνευρέσεις του την "αγγλική ρεντιγκότα" καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να φτάσει σε βαθιά γεράματα.

    Την ίδια περίπου εποχή οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν τα δικά τους προφυλακτικά. Φτιαγμένα είτε από επεξεργασμένο δέρμα (kawagata) είτε από καύκαλο χελώνας ή κέρατο (kabutogata) παρείχαν στους χρήστες κάποια στοιχειώδη προστασία.

    Για πολλά χρόνια τίποτα δεν άλλαξε στην κατασκευή των προφυλακτικών μέχρι που το 1844 οι Χάνκοκ και Γκούντγιαρ ξεκίνησαν, χρησιμοποιώντας τη βουλκανοποίηση του ελαστικού, την μαζική παραγωγή της νέας γενιάς προφυλακτικού.
    Η βουλκανοποίηση είναι μία μέθοδος με την οποία προστίθεται θείο σε υγρό λάστιχο (κόμμι) έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει στερεή υφή αλλά και να αυξηθεί πάρα πολύ η αντοχή του. Μέχρι τη δεκαετία του 1870 τα ελαστικά "σκουφάκια" είχαν γίνει της μόδας παραμερίζοντας ουσιαστικά κάθε άλλο υλικό κατασκευής.

    Περίπου 60 χρόνια αργότερα έκανε την εμφάνιση του στην αγορά και το γνωστό σε όλους μας λατέξ κάνοντας τα προφυλακτικά εκείνης της εποχής σχεδόν τόσο λεπτά, ανθεκτικά και φτηνά όσο και τα σημερινά.

    Οι ηθικολόγοι βέβαια, ποτέ δεν έπαψαν να τα καταδικάζουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις που προέτρεπαν τη χρήση τους.
    Θορυβημένη η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία από το ποσοστό των στρατιωτών που είχαν μολυνθεί με αφροδίσια κατά το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου 70%), λόγω της απαγόρευσης της χρήσης του προφυλακτικού, αποφάσισε να μην κάνει το ίδιο λάθος και στον Β΄.
    Με μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης έπεισε τους στρατιώτες να τα χρησιμοποιούν, γλιτώνοντας έτσι μεγάλο μέρος του έμψυχου δυναμικού της. Αντίστοιχη πολιτική ακολούθησε και η ναζιστική Γερμανία.
    Αν και στους απλούς πολίτες δεν επιτρεπόταν η χρήση μέσων αντισύλληψης ώστε η Άρια Φυλή να πολλαπλασιάζεται, κανείς δεν ήθελε να γεμίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία από στρατιώτες μολυσμένους από σύφιλη.
    Έτσι η χρήση του προφυλακτικού από τους στρατιώτες της Βέρμαχτ ήταν επιβεβλημένη.

    Από τότε μέχρι τις μέρες μας έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σήμερα υπάρχει στη αγορά κάθε είδους προφυλακτικό.
    Απλά, με ραβδώσεις, με σπερματοκτόνο, με επιβραδυντικό, χωρίς λιπαντικό ή με γεύσεις φρούτων για στοματικό έρωτα, ενισχυμένα για τους λάτρεις του οθωμανικού δικαίου ακόμη και γυναικεία.
    Όμως, παρόλο που ο καταναλωτής έχει πια να επιλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες μάρκες και τύπους προφυλακτικών, κάποιες επιφυλάξεις παραμένουν.Τελικά, τι προστασία παρέχει ένα σκουφάκι;

    Σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας των προφυλακτικών έχουν γίνει αρκετές έρευνες. Η απάντηση που δόθηκε από όλες τις έρευνες ήταν η ίδια.
    Ο βαθμός της προστασίας που παρέχει ένα προφυλακτικό από το AIDS, τις υπόλοιπες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είναι εξαιρετικά υψηλός (περίπου 98%). Αρκεί να συντρέχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις.
    Σε αντίθετη περίπτωση, το μόνο που μπορεί να κάνει ένα προφυλακτικό είναι να περιορίσει την απόλαυση στο σεξ.

    Η βασικότερη ίσως προϋπόθεση είναι να πρόκειται για καλής ποιότητας προφυλακτικό. Υποτίθεται ότι είναι οι φτηνές μάρκες, που αγοράζει κανείς από τα περίπτερα, εκείνες που σπάνε πιο εύκολα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
    Σε έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό 01 στις περισσότερες από τις μάρκες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, μάρκες περιπτέρου αλλά και φαρμακείου, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.
    Ακόμη και για πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς που υποτίθεται ότι μπορούσαμε να εμπιστευόμαστε.

    Φαίνεται ότι επειδή τα standards σε κάθε χώρα δεν είναι τα ίδια, οι κατασκευαστές το εκμεταλλεύονται και κατασκευάζουν διαφορετικής ποιότητας προφυλακτικά για κάθε αγορά.
    Στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα η νομοθεσία επιτρέπει να υπάρχουν μέχρι και πέντε ελαττωματικά σε μια παρτίδα τρακοσίων προφυλακτικών, ενώ το Βέλγιο μόνο ένα στα πεντακόσια.
    Έτσι άλλης αντοχής είναι τα βρετανικά π.χ. Durex και άλλης τα βελγικά.

    Για την Ελλάδα που δεν έχει σχετικούς κανονισμούς ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
    Επιπλέον, ακόμη και το καλής ποιότητας προφυλακτικό χρειάζεται κάποια προσοχή. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το ηλιακό φως, η υγρασία, ο χρόνος και οι κακομεταχείριση είναι εχθροί του λατέξ.
    Κατά συνέπεια, πετάξτε το προφυλακτικό που έχετε στο πορτοφόλι σας από την Α΄ Γυμνασίου, όπως επίσης και εκείνα που ξεχάσατε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
    Κινδυνεύετε να γίνετε από πατέρας μέχρι μακαρίτης.

    Υποτίθεται ότι η διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι μέχρι πέντε χρόνια, τρία αν έχει σπερματοκτόνο.
    Καλύτερα όμως να κοιτάει κανείς την ημερομηνία λήξης στο περιτύλιγμα και αν έχει περάσει να μην τα χρησιμοποιεί. Ούτως ή άλλως , αν έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το πήρατε και δεν έχει βρεθεί ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε, μάλλον ανήκετε στις ομάδες χαμηλού έως και ανύπαρκτου μπορώ να πω κινδύνου.
    Σκόπιμο είναι επίσης, να εξετάζει κανείς το προφυλακτικό πριν το φορέσει. Αν είναι ξερό, φθαρμένο, δείχνει να κολλάει ή μοιάζει να έχει φύγει το χρώμα πετάξτε το. Είναι χαλασμένο ή ελαττωματικό και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο.

    Ένα επίσης βασικό πρόβλημα σε ότι αφορά στη χρήση του προφυλακτικού, είναι ότι πολλοί άντρες δεν ξέρουν πώς να το φορέσουν.
    Σε μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία σε ένα δείγμα τριακοσίων ανδρών στους οποίους ζητήθηκε να περάσουν ένα προφυλακτικό σε ένα ομοίωμα πέους, σχεδόν ένας στους πέντε το έβαζε ανάποδα και προσπαθούσε να το ξετυλίξει από μέσα.
    Βρετανοί ειδικοί σε θέματα ποιότητας λένε χαρακτηριστικά ότι η διαφορά ανάμεσα στο καλύτερο και το χειρότερο προφυλακτικό της αγοράς είναι "ελάχιστη μπροστά στα προβλήματα που οι ίδιοι οι καταναλωτές δημιουργούν".
    Διαβάστε λοιπόν τις οδηγίες που υπάρχουν στο κουτί και έχετε υπόψη σας ότι πολλά λιπαντικά όπως η βαζελίνη για παράδειγμα μειώνουν την αντοχή που έχει ένα σκουφάκι.
    Γενικά, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό πάρτε κάποιο που να έχει βάση το νερό από το φαρμακείο. Όλα τα υπόλοιπα φθείρουν το λατέξ και το κάνουν τις περισσότερες φορές να σπάσει.

    Ενίοτε, συμβαίνει το προφυλακτικό να δημιουργεί ερεθισμούς στο δέρμα. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο σπερματοκτόνο που περιέχεται μέσα στο λιπαντικό ή στο ίδιο το λιπαντικό.
    Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές μάρκες, αλλά συχνά το πρόβλημα δεν φαίνεται να υποχωρεί. Ανήκετε τότε στην μικρή εκείνη ομάδα ανθρώπων (περίπου 7% επί του πληθυσμού) που έχει αλλεργία στο λατέξ.

    Για την περίπτωση σας, η πιο εύκολη λύση είναι τα προφυλακτικά που φτιάχνονται από ιστούς ζώων.
    Το βασικό όμως μειονέκτημα των ζωικών προφυλακτικών, εκτός από τη σχετικά υψηλή τιμή τους, είναι ότι έχουν πολύ μικρούς (αόρατους με γυμνό μάτι) πόρους.
    Οι πόροι αυτοί έχουν το μισό μέγεθος από ένα σπερματοζωάριο κι έτσι τα προφυλακτικά αυτά αποτελούν καλό αντισυλληπτικό μέσο.
    Όμως ο HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS) αλλά και άλλοι ιοί είναι πολύ μικρότεροι από τους πόρους αυτούς και έτσι δεν υπάρχει προστασία απέναντι στις μολύνσεις.
    Μια λύση που προτείνεται για πρόβλημα αυτό είναι η χρησιμοποίηση δύο προφυλακτικών.
    Ένα εξωτερικά από λατέξ και ένα εσωτερικά από ζωικό ιστό. Και αυτή η μέθοδος όμως έχει μειονεκτήματα.
    Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο προφυλακτικά μαζί γιατί τρίβονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να σκίζονται πολύ πιο εύκολα. Ας μην μιλήσουμε βέβαια για την απόλαυση που μπορεί να έχει κανείς βάζοντας δύο σκουφάκια.

    Μια δεύτερη λύση στο πρόβλημα της αλλεργίας είναι το προφυλακτικά από πολυουρεθάνη. Η πολυουρεθάνη είναι ένα είδος πλαστικού πολύ πιο ανθεκτικού από το λατέξ.
    Κατά συνέπεια, τα προφυλακτικά που κατασκευάζονται από αυτό μπορούν να είναι πολύ πιο λεπτά απ' ότι τα συνηθισμένα.
    Μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί κανείς ότι λιπαντικό θέλει χωρίς να υπάρχει κίνδυνος σκισίματος. Και φυσικά ούτε λόγος για ερεθισμούς.
    Το μόνο πρόβλημα είναι η εξαιρετικά υψηλή τιμή τους, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές ακριβότερα από το ακριβότερο προφυλακτικό από λατέξ. Ένα ακόμη πιθανό μειονέκτημα είναι ότι είναι σχετικά φαρδιά.
    Το πρόβλημα με τα φαρδιά προφυλακτικά είναι ότι μπορεί να γλιστρήσουν κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο να συμβεί.

    Σε τελική όμως ανάλυση, το βασικό μειονέκτημα της χρήσης του προφυλακτικού είναι ότι περιορίζει την σεξουαλική απόλαυση. Ας είμαστε ειλικρινείς.
    Κανείς δεν ευχαριστιέται ένα ντους όταν φοράει αδιάβροχο. Ούτε σε κανένα αρέσει να μασάει τσίχλα χωρίς να έχει βγάλει το περιτύλιγμα.
    Από την άλλη μεριά όμως, πώς να απολαύσεις τον έρωτα θεωρώντας τον εαυτό σου υποψήφιο πελάτη γραφείου κηδειών;
    Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Όταν έχουν να ανησυχούν για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και για ασθένειες είναι δύσκολο να χαλαρώσουν κατά την διάρκεια της επαφής, με αποτέλεσμα ούτε ο ένας σύντροφος να περνάει καλά ούτε ο άλλος.

    Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη καθένας κάνει τις επιλογές του. Μπορεί να "παίζει εκ του ασφαλούς" ή να στηρίζεται στη θεά Τύχη. Μια συμβουλή μόνο για όσους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
    Αρχίστε να κάνετε κανένα λασπόλουτρο.
    Έτσι, για να συνηθίζετε σιγά σιγά κάτω απ' το χώμα.
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Πολυ ενδιαφερον και αριστα εμπεριστατωμενο. Ως συνηθως..
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    Θα επαινεσω για μια ακόμη φορά, κι αν παρεξηγηθώ, μιση ντροπη δικιά τους μισή ντροπή δικιά τους, την SM Art Lady για το thread:
    γιατί ειναι καλογραμμενο
    γιατι ειναι απολαυστικό
    γιατί ειναι εμπεριστατωμένο (ναι φiλε Maley)
    γιατί ειναι χρήσιμο (βασικότατο)
    γιατί εχει κατι να πεί
    γιατί το λεει.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ευχαριστούμε για το thread / άρθρο SM_Art_Lady,

    μια μικρή μόνο "τεχνική" διόρθωση: βουλκανισμός (θείωση) και όχι βουλκανοποίηση του φυσικού καουτσούκ (κόμμι).
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    MasterJp...
    Eυχαριστώ για την διόρθωση...

    Τα σέβη μου
     
  6. Medea

    Medea New Member

    Απάντηση: Προφυλακτικού....Εγκώμιον

    akros enimerotiko
     
  7. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Υπεροχο, ενημερωτικο, καταπληκτικο, οπως ακριβως και η Mistress που το εγραψε!
     
  8. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: Προφυλακτικού....Εγκώμιον

    εχεις 8 ποστς ολα με greeklish , αν θελεις γραφε με ελληνικα γιατι θα τα σβησουμε. thanx
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid=10064&page=1#pid178392

    Αναρτήθηκε στις 18/01/06 08:05 από το μέλος Dardana, 11 ώρες πριν από εδώ.
    Το κείμενο ξεκινά με την φράση...

    (Το κειμενο που ακολουθει ειναι μακρυ, αλλα νομιζω ενδιαφερον. Δεν γνωριζω την αρχικη πηγη του, το βρηκα σε καποιο αλλο φορουμ και το μεταφερω.)

    Οπότε ούτε εγώ μπόρεσα να βρω την αρχική πηγή του για να σας την μεταφέρω.
     
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Προφυλακτικού....Εγκώμιον

    Απο όπου αν ηρθε χρησιμότατο..
     
  11. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Προφυλακτικού....Εγκώμιον



    Όπως πολύ σωστά έγραψες το κείμενο μεταφέρθηκε εδώ πριν ένα χρόνο ,
    και είμαι σίγουρη πως η Ευα αν ήξερε την πηγή του
    θα την είχε γράψει όπως έχει κάνει και σε άλλα κείμενα
    που έχει μεταφέρει εδώ η στο άλλο φόρουμ .

    Για την αποκατάσταση any way ,
    το κείμενο το έχει γράψει ο Αλέξανδρος Φατσης ,
    μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιογράφων κλπ κλπ

    Υ.Γ Ευχαριστούμε την Ευα που κάνει το κόπο
    να ψάχνει κείμενα που έχουν κάτι να δώσουν .
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σε ευχαριστώ anasia για την πηγή. Το post απαντούσε στην Mirella. Η Εύα δεν είπε πουθενά ότι είναι δικό της. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε για άλλη μία φορά ότι βάζουμε και το site από το οποίο το δανειστήκαμε.

    Για το κείμενο του Αλέξανδρου Φατσή, θα συμφωνήσω με τον Κύριο G.