Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Apollyon, στις 22 Μαρτίου 2009.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Ειναι καποια πραγματα που θα ηθελα να σημειωσω που θεωρω απολυτως σημαντικα και απαραιτητα οσον αφορα του τι πρεπει να προσεχουμε κατα την διαρκεια των παιχνιδιων.Γενικα βεβαια αλλα μακαρι αυτο το νημα να ειναι η απαρχη ερωτησεων συγκεκριμενων και γιατι οχι και μια αφορμη για ενα workshop πραγμα το οποιο πολυ θα ηθελα να γινει και να οργανωθει.

    Για να ξεκινησουμε λοιπον,ειναι για μενα αυτονοητο οτι ειναι καθηκον ενος Master να προσεχει κατα την διαρκεια ενος παιχνιδιου bondage την υποτακτικη του.Προσωπικα κοιταω παντα αν αναπνεει σωστα και στα διαστηματα που πρεπει ή αν υπαρξει καποιο σημαδι κυκλοφοριακου προβληματος (μελανιασμα σε καποιο σημειο,μουδιασμα συγκεκριμενου μελους δεμενου κλπ).Παντα αφηνουμε αναμεσα στο σωμα και το σχοινι αποσταση τοση ωστε να μπορει να περναει ενα δαχτυλο και προσεχουμε να μην "τεντωνει" το σχοινι απο καποιο στριψιμο ή καποια αιώρηση

    Στην περιπτωση αυτη καλο θα ηταν να υπαρχει καποιο ψαλιδι διπλα στην περιοχη κατα την οποια λαμβανει χωρα τετοιο παιχνιδι που θα βοηθησει να κοπει το σχοινι πολυ πιο γρηγορα απο το να λυθει.Μια καλη λυση επισης ειναι το νυστερι.Αφου λοιπον ελευθερωσουμε το συγκεκριμενο μελος εαν προκειται για μουδιασμα ή μελανιασμα,αφηνουμε την υποτακτικη να χαλαρωσει ξαπλωνοντας και με πολυ ελαφρο μασαζ κοιταμε να επαναφερουμε την κυκλοφορια του αιματος στην περιοχη γιατι η διακοπη της εχει προκαλεσει την δυσλειτουργια του μελους.

    Εαν προκειται για καποιο ειδος πνιγμου ή προβληματος στην αναπνοη,μετραμε τον σφυγμο,ελεγχουμε εαν υπαρχει καποιος τραυματισμος και αν συνεχιστει το προβλημα τοτε προχωραμε σε τεχνικες ανανηψης αναπνοης.Σαν συμβουλη πρακτικη ΠΟΤΕ μην περνατε καποιο σχοινι μπροστα απο το λαιμο και προσπαθηστε να βρειτε τροπο ετσι ωστα τα σχοινια να περνανε απο τον σβερκο οπου εκει αποφευγουμε την ευαισθητη περιοχη της καρωτιδας τοσο σε αντρες οσο και σε γυναικες.ποτε μην χρησιμοποιειτε επισης σχοινια μικροτερης διαμετρου απο το 1/4 της ιντσας (το βαζω σε ιντσες γιατι τα περισσοτερα site εχουν τα σχοινια σε διαμετρους ιντσας.

    Προσεχουμε παρα πολυ για σημαδια λοιπον οπως ειναι το τρεμουλο ενος μελους,αδυναμια κινησης,περιεργο χρωμα(μελανο,κιτρινο κλπ),ή επισης πολυ σημαντικο για αποτομες "κρυαδες".

    Κατι που κανω συχνα επισης ειναι να επικοινωνω με την υποτακτικη μου ρωτωντας την αν αισθανεται καλα,αν αισθανεται καπου αβολα και γενικοτερα να ρωταω πως ειναι.Ετσι προλαβαινουμε δυσαρεστες καταστασεις και αυξανουμε και την αισθηση της ασφαλειας δινοντας στο υποτακτικο μερος να καταλαβει οτι νοιαζομαστε πραγματικα για το αν ειναι ενταξει ή οχι.Θα προτεινα να αποφευγονται gags εαν δεν υπαρχει εμπειρια αναμεσα στο ζευγαρι που παιζει ή εαν τα χερια ειναι μπλοκαρισμενα απο καποιο δεσιμο.
    Να θυμαστε παντα οτι με ενα gag αυξανεται το ρισκο του παιχνιδιου.

    Σε οτι αφορα το bondage σε πολυ γενικες γραμμες αυτα ειχα να πω προς το παρον.Θα ηθελα και απο αλλα μελη να συμπληρωσουν το νημα αυτο,να διορθωσουν κατι που εχουν δει λαθος και,αναφερομενος σε ολους,εαν το βρηκατε ενδιαφερον και χρησιμο υποσχομαι να επανελθω και με αλλα παρομοια posts σε τεχνικες οπως μαστιγωμα κλπ.

     
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες

    Ευχαριστούμε πολύ Apollyon...  



    Μιά διευκρινιστική ερώτηση μόνο:


    Όταν λες "περιοχή της καρωτίδας", ποιό σημείο του λαιμού εννοείς;




     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Επειδή η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ σε όλα τα παιχνίδια να προσθέσω και εγώ κάποια σημεία που έχω αναφέρει στο thread "τεχνικές με σχοινιά". Δεν είναι νέο υλικό - κάπου επαναλαμβάνονται πράγματα που αναφέρει πολύ σωστά και ο Apollyon, αλλά δεν παίζουμε με τη ζωή μας.

    ΠΟΤΕ μη δένετε σχοινιά γύρω - γύρω από το λαιμό ή στο πίσω κρίκο ενός κολάρου (πιέζεται το μπροστινό σημείο του λαιμού). Εδώ ελπίζω να απαντώ και στον MindMaster καθώς ο Apollyon εννοεί το μπροστινό μέρος του λαιμού.

    ΜΗΝ σφίγγετε πάρα πολύ τα σχοινιά όταν δημιουργείτε περίπλοκα δεσίματα. Θα σφίξουν μόνα τους με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και θα αποφύγετε κάποια πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στα άκρα, το μελάνιασμα και ίσως και άλλα χειρότερα.

    Επίσης πάντα να υπάρχει δίπλα κάποιο ψαλίδι – τα ειδικά ψαλίδια που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές εφαρμογές είναι τα πιο ιδανικά.

    Τέλος να υπάρχει εξαρχής μια συμφωνία για το πόση διάρκεια θα έχει το session και ότι με την παραμικρή ένδειξη προβλήματος θα πρέπει να διακοπεί άμεσα.

    Τα τακούνια στο bondage πρώτον υπάρχουν και για να σπάνε και επιπλέον πιέζουν πολύ τα πόδια.

    Όταν δένετε με σχοινιά να κάνετε τουλάχιστον 3 - 4 γύρους από το σχοινί σε κάθε σημείο (χέρια, πόδια, μέση κλπ.) αφού έτσι εξασκείται και μικρότερη πίεση στο δεμένο σημείο – εδώ μιλάει η Φυσική που μάθατε στο σχολείο: η πίεση είναι αντίστροφα ανάλογη από την επιφάνεια πάνω στην οποία ασκείται.
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες


    Αυτό φαντάστηκα κι εγώ, ότι γιά το μπροστινό μέρος του λαιμού επρόκειτο, αλλά ζήτησα τη διευκρίνιση διότι αν βεβαίως και εκεί χρειάζεται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, καμμιά σχέση δεν έχει το μπροστινό μέρος του λαιμού, με καρωτίδα... Οι καρωτίδες αρτηρίες είναι δύο, και περνούν από τα πλάγια του λαιμού (ας πούμε κάτω από τ' αυτιά, ή ίσως λίγο προς τα πίσω), και όχι από μπροστά. Καλό είναι να το ξέρουμε κι αυτό, γιατί κι εκεί η άσκηση έντονης πίεσης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα (αίσθημα ζάλης και απώλεια των αισθήσεων to say the least), αφού απόφραξη των καρωτίδων σημαίνει ελλειπή αιμάτωση και κατά συνέπεια ελλειπή οξυγόνωση του εγκεφάλου...
     
  5. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Re: Απάντηση: Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες

    Ελπιζω να βοηθησα οσον αφορα την καρωτιδα στο γυναικειο σωμα.Στους αντρες ειναι πολυ πιο ευκολο,βρισκεται πισω απο το μηλο του Αδαμ.
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες


    Λυπάμαι που θα αρχίσει να μοιάζει λίγο σαν αίθουσα ανατομίας το νήμα, αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με το μήλο του Αδάμ οι καρωτίδες, που είναι σαφώς δύο. Περνούν από τα πλάγια του λαιμού...  


     

     
     
  7. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Όντως είναι στα πλάγια του λαιμού έχει δίκιο ο MindMaster.Έχει κάνει εγχείρηση και στις 2 ο πατέρας μου και έχει 2 χαρακιές.Τέλοσπαντων χαλάστηκα τώρα που το σκέφτηκα αλλά ήθελα να το πω.Αpollyon ευχαριστούμε,MindMaster επίσης.Τέλος θα ήθελα κάποια στιγμή να δω και μία Domme να γράφει τέτοια ενδιαφέροντα πράγματα...ζητάω πολλά;Έλπιζω πως όχι...
     
  8. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Λυπάμαι που θα αρχίσει να μοιάζει λίγο σαν αίθουσα ανατομίας το νήμα...

    Ας μοιάζει με ότι νά' ναι. Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω σε κάθε δραστηριότητα, πολλοί μπαίνουν στο forum ίσως και για να μάθουν κάποια πράγματα και έτσι θα ήταν μία καλή ιδέα, οι υπεύθυνοι του forum να μαζέψουν - αν είναι δυνατόν - παρόμοια posts από άλλα threads και να τα αναδείξουν σε ένα thread με ιδιαίτερη επισήμανση.
     
  9. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Μιλησα για το που βρισκονται οχι για το που περνανε.Σαφως πλαγια (δεν υπαρχει και αλλος χωρος) αλλα στο υψος,σαν τομη μιλαω,πισω απο το μηλο του αδαμ στους αντρες κοιτωντας ανφας.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2009
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Γενικες συμβουλες σε Τεχνικες

    Εξακολουθώ να διαφωνώ, αλλά δεν έχει τελικά σημασία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιά να μην πιέζεται η μπροστινή πλευρά του λαιμού γιατί αν εκεί δεν βρίσκεται καρωτίδα, βρίσκεται σίγουρα η τραχεία, και επίσης τα πλάγια του λαιμού, διότι σίγουρα από εκεί περνάνε οι καρωτίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν να μην σφίγγεται ιδιαίτερα ο λαιμός, είτε μπροστά, είτε στα πλάγια... Αυτό είναι που έχει σημασία...  



     
  11. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member


    Ψαλίδια, μαχαίρια, νυστέρια από μακριά. Για δερμάτινα δεσμά ή σκοινί θα πρότεινα ένα ιατρικό ψαλίδι για επιδέσμους. Σε καταστάσεις δύσκολες η χρήση ενός απλού και κοφτερού ψαλιδιού γίνετε ακόμα ποιο επικίνδυνη. Είναι φτηνό και το βρίσκετε σε κάθε φαρμακείο.

       
     
  12. AnDrAmElEx

    AnDrAmElEx Regular Member

    θα συμφωνησω με τον sadalmelik για την χρηση στραβοψαλιδου...δεν εχει μητερη ακρη,και σε κατασταση εκτακτης αναγκης η πανικου δεν θα τραυματισει καποιον απ τα 2 ατομα... επισης καλο ειναι να μην δενεται ο λαιμος μιας και περα απ την συμπιεση των καρωτιδων, μπορει να γινει και συμπιεση της τραχειας,δυσκολο μεν αλλα οχι απιθανο σε μια λαθος κινηση,τελος παραλληλα με τις καροτιδες ειναι και οι σφαγητιδες φλεβες,αλλα και το πνευμονογαστρικο νευρο..
     
Thread Status:
Not open for further replies.