Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοκτέιλ φαρμάκων ασπίδα από τη μετάδοση του ιού του AIDS

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Μαϊου 2010.

  1. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Σημαντική μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού του AIDS μεταξύ συντρόφων παρατήρησαν επιστήμονες ύστερα από τη χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων στους φορείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Lancet», οι φορείς του ιού HIV που ακολούθησαν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή είχαν 92% λιγότερες πιθανότητες να μολύνουν τους συντρόφους τους. Οπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα κοκτέιλ φαρμάκων, γνωστά και ως αντιρετροϊκή θεραπεία ή ART, μπορεί να αποτελούν σημαντικό εργαλείο πρόληψης, αλλά και θεραπείας.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 3.400 ζευγάρια από επτά αφρικανικά κράτη. Σε κάθε ζευγάρι, μόνο ο ένας σύντροφος ήταν φορέας του ιού. Ολοι τους ενημερώθηκαν σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και 349 από τους φορείς ξεκίνησαν φαρμακευτική αγωγή. Από τα 103 άτομα που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, μόνο ένα μολύνθηκε από τον ιό αφότου ο σύντροφός του είχε ξεκινήσει θεραπεία. «Τα στοιχεία αυτά στηρίζουν την υπόθεση ότι η αντιρετροϊκή θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης του HIV» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Ντέμπορα Ντόνελ, του Ινστιτούτου Εμβολιασμού και Μολυσματικών Ασθενειών του Fred Hutchinson Cancer Research Center. Η εν λόγω θεραπεία μειώνει αισθητά τη συγκέντρωση του ιού HIV στο αίμα στους φορείς, κάνοντάς τους αυτομάτως λιγότερο επικίνδυνους για τους συντρόφους τους.

    Πηγή
     
  2. deluxe

    deluxe Regular Member

    Τι ερευνες ειναι αυτες που βαζουν ανθρωπους να μολυνονται απο τον ιο; Καλα να μου πεις σε αφρικανικα κρατη εγιναν οι ερευνες. Αμφιβαλλω εαν τους πληρωσαν κιολας.

    Αλλα ποσο ηθικο ειναι κατι τετοιο;
     
  3. Queen_of_Wands

    Queen_of_Wands Regular Member

    Απάντηση: Κοκτέιλ φαρμάκων ασπίδα από τη μετάδοση του ιού του AIDS

    Επιτέλους.... εξαιρετική είδηση!... θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μόλις επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και σε μεγαλύτερο δείγμα... και την εξάλειψη του ιού σταδιακά... κάτι που φάνταζε ανέλπιστο μέχρι σήμερα.