Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιβολή Κυριαρχίας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 15 Σεπτεμβρίου 2011.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Γενικός πρόλογος, εκτός θέματος

    Για αρκετά -κυρίως παλιά- μέλη, το φόρουμ έχει χάσει την δυναμική του, ίσως και την παλιά αίγλη του, τόσο σε θέματα που προκαλούν ενδιαφέρον, BDSMικό βεβαίως βεβαίως, όσο και για τον τρόπο που αυτά αναπτύσσονται.

    Αυτό που εγώ βλέπω, είναι πως δεν υπάρχουν πια (ή υπάρχουν πολύ λίγα) κείμενα και τοποθετήσεις, που είναι σε θέση να προκαλέσουν, από την μια στοχασμό και από την άλλη μια ειλικρινή διάθεση για παρουσίαση θέσεων και απόψεων που σκοπός τους θα είναι η πυροδότηση ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου και μόνο.

    Οχι κατ’ ανάγκην για να επέλθει μια διευρυμένη συμφωνία για το σωστότερο (?) ή μια “στατιστική” για τo επικρατέστερο, της μιας ή της άλλης αντίληψης, αλλά τουλάχιστον ως ένα εύρωστο δείγμα ότι τα ενεργά μέλη του φόρουμ, βρίσκονται σε αυτό, πρωτίστως για να συζητούν. Και γνωρίζουν (ή δεν λησμόνησαν) να το κάνουν.

    Αντ’ αυτού, σχεδόν πάντα, τα περισσότερα νήματα καταλήγουν, με τον ίδιο επαναλαμβανόμενο και βαρετά αναμενόμενο τρόπο, να αναδεικνύουν τις κοινές –κατά περίπτωση- πεποιθήσεις κάποιων ομάδων που συμφωνούν στους δήθεν ιερούς κανόνες του χώρου, κατά παρέκκλιση και κατά πως την κάθε φορά τους βολεύει, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες ανάμεσα σε ορισμένα μέλη και μια στείρα προσπάθεια να αξιοποιηθεί η όποια νόηση φέρει κάποιος/α, αρκετές φορές υψηλή, όχι στο πως θα επιχειρηματολογήσει καλύτερα υπέρ της άποψης του, αλλά πως θα την πει καλύτερα στο μέλος που συνομιλεί.. Λες και μπαίνει στον δικό του/της κώλο το πώς την βρίσκει ο/η άλλος/η.

    Διάολε για τι BDSM υποτίθεται ότι μιλάμε, (να μην λησμονούμε πως εδώ όλοι μιλούν για τον χώρο και ασχέτως τα όσα γράφουν ή αφήνουν να εννοηθούν, είναι πολύ πιθανόν αυτά να απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα του κάνουν) όταν υπάρχουν τόσο και τόσα γυναικουλίστικα πισώπλατα μαχαιρώματα, τόσες μπηχτές που δήθεν περισσεύουν από κυριλίκι και τόση απόπειρα για σφάξιμο με το βαμβάκι;

    Και ανάμεσα σε όλα αυτά, ο νταλγκάς ορισμένων μελών και το κυνήγι των rep. Η καθοδήγηση του γραπτού λόγου, όχι από την αλήθεια του καθενός, αλλά από αυτά που θα αρέσουν, εντυπωσιάσουν, αναδείξουν. Λες και πως ότι γραφεί εδώ, όσα rep και να πάρει, έχει την παραμικρή σημασία αν δεν εφαρμόζεται στην πράξη!

    Και η κατάληξη, λυπηρή. “Εγώ κάνω αυθεντικό BDSM και εσύ είσαι vanilla”, "To δικό μου BDSΜ είναι καλυτερότερο και ουσιαστικότερο από το δικό σου”, “Eγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις”

    Yπάρχει και είναι φανερό, μεγάλη έλλειψη σεβασμού στην διαφορετικότητα, τόσο των απόψεων, όσο και των επιθυμιών που το κάθε μέλος φέρει. Κρίμα

    Αν δεν συμφωνήσουμε στα βασικά, ότι δλδ,

    "Α. ο χώρος είναι τόσο χαοτικά μεγάλος που ΔΕΝ μπορεί να μπει σε καθορισμένα πλαίσια και συγκεκριμένα καλούπια,
    Β. η διαφορετικότητα του καθενός και της καθεμιάς εκτός από δεδομένη, φέρει στο φόρουμ μέλη που στο σύνολο τους, αποτελούν μια μεγάλη γκάμα ποικιλομορφίας, ικανής να ξεχειλώσει ακόμα και τις κατά κάποιο τρόπο βασικές έννοιες των ήδη ελαστικών νοημάτων που αποδίδονται σε κάθε status.
    Γ. Δεν υπάρχουν πατέρες και μάνες του χώρου που ως ιερείς θα καθοδηγήσουν το ποίμνιο στον σωστό δρόμο κατά τις ιερές γραφές του BDSM. Δεν έχει καμία ανάγκη ο χώρος, δλδ τα άτομα που τον αποτελούν, από σωτήρες. Πόσο μάλλον από αυτόκλητους."


    τότε συνεχώς θα ανακυκλωνόμαστε στις διαφωνίες μας και θα χανόμαστε, μαζί και όσοι/ες μας διαβάζουν, μέσα στην ασυνεννοησία και στις ανώφελες διαφωνίες που δεν οδηγούν πουθενά.

    Θέμα

    Σε πρόσφατο thread, έγινε λόγος για την Κυριαρχία. Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε αν και κατά πόσο επιβάλλεται ή υποβάλλεται κλπ κλπ κλπ. Ακούστηκαν αρκετές και διαφορετικές απόψεις, και όλες με βάση τον σεβασμό της διαφορετικότητας, ήταν σωστές για τον καθένα που τις εξέφρασε, άσχετα αν κάποιες λοιδορήθηκαν και στηλιτεύτηκαν ένθεν και ένθεν.

    Προσπερνώντας την προσπάθεια επιβολής (?) της άποψής τους, από γυναίκες με status female sub και slave, και αγνοώντας παντελώς τις “κραυγές” και τις δήθεν απόλυτα σωστές απόψεις μελών που αλλάζουν το status τους όπως ο Δον Ζουάν τις ερωμένες και που "φεύγουν" οριστικά από το φόρουμ αλλά τελικά μένουν/επιστρέφουν και λοιπά φαιδρά, θέτω προς συζήτηση το εξής:

    Η Κυριαρχία επιβάλλεται;

    Ετσι γενικώς, αορίστως και αδιακρίτως? Είναι κάποιος Κυρίαρχος, άντε και να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι/ες (!) πως δεν είναι μόνο από δήλωσή του αλλά το έχει το παλικάρι, και με τον τίτλο του παραμάσχαλα κυκλοφορεί και Κυριαρχεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί, όποια κι αν συναντήσει μπροστά του;

    Δλδ αν βρεθεί στις Κάννες τον Μάιο θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την Κυριαρχία του στην Μόνικα (Μπελούτσι) στην Σάρον (Στόουν) στην Ατζελίνα (Τζολί) και σε κάθε θηλυκό που θα πατήσει το κόκκινο χαλί;

    Και δεν το έχει κάνει έως τώρα για να μην επιβαρύνει τα κορίτσια; (!)

    Εχουμε χαθεί στις λέξεις και στις έννοιες που δίδει ο καθένας σε αυτές ή μέσα στην προσπάθεια να εδραιώσουμε την άποψη μας, ξεχάσαμε να ακούμε αλλά και να λαμβάνουμε υποψη μας και την αντίθετη γνώμη; Εστω και την ύπαρξή της.

    Τι σημαίνει η Κυριαρχία επιβάλλεται;

    • Υποχρεώνει ο Κ την υ να την δεχτεί; Ποια υ? Tην οποιαδήποτε που θα αλληλεπιδράσει;
    • Eίναι μια ενέργεια που γίνεται με την βία; Aν ναι, πιάνει σε όλες τις υ;
    • Eίναι κάτι που καθίσταται αναγκαίο και απαραίτητο; Από ποιο μέρος; Από τον K; Σε κάθε υ; Από την υ; Προς κάθε Κ;
    • Είναι κάτι που επιβάλλεται από αυτόν που διαθέτει ικανότητες τέτοιες και τόσες ώστε να προκαλεί έντονο θαυμασμό και θέση που να του προσδίδει ηγετικό κύρος; Και αν ναι, είναι αυτό αρκετό και δουλεύει προς όλες τις υ;
    • Eίναι κάτι που επιβάλλεται ως μια νίκη σε έναν συγκρουσιακό αγώνα με την υ; Και αυτή η νίκη επιτυγχάνεται από κάθε Κ και προς κάθε και με κάθε υ;

    Ας μην γελιόμαστε. Για τον κάθε Κ και για την κάθε υ, οι απαντήσεις στο παραπάνω κεντρικό αλλά και στα επιμέρους ερωτήματα είναι διαφορετικές. Πολλές φορές δε, δεν είναι ούτε καν σταθερές σε ορισμένους/ες. Αλλάζουν, μετατρέπονται, διαμορφώνονται, επαναπροσδιορίζονται..., είτε κατά περίπτωση, είτε κατά χρονική περίοδο, είτε κατά το πως κοιμήθηκαν το βράδυ και πως ξύπνησαν το πρωι, είτε για να γίνουν αρεστοί/ες, είτε γιατί τώρα έμαθαν, είτε γιατί τώρα έπαθαν, είτε...

    Y.Γ Και από την άλλη, αν δεν είναι έτσι, η αποτυχία επιβολής της Κυριαρχίας από έναν Κ, σε μια ή σε περισσότερες υ, τι ακριβώς τον κάνουν; Τον κονταίνουν ή τον κάνουν πιο λίγο; Και σε σχέση με τι και με ποιόν; Του αφαιρούν Κυριαρχικότητα; Mε ποιά μέτρα και σταθμά; Και από ποιούς αυτά έχουν ορισθεί;

    Αστεία πράγματα ή αλλιώς σε κουβέντα να βρισκόμαστε...
     
    Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2011
  2. Angels Guardian

    Angels Guardian Regular Member

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Κατ΄εμέ η απάντηση στο κύριο ερώτημα που θέτει το νήμα είναι μία:
    Η Κυριαρχία κερδίζεται και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται.
    Ο Κ (?) που προσπαθεί να επιβάλλει την κυριαρχία δεν νοείται καν σαν Κ αλλά σαν ένα άτομο αυταρχικό το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο.
    Για την δε τυχόν υ που θα δεχτεί επιβαλλόμενη κυριαρχία τι να πω? Να χαίρεται το μυαλό της  
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Seduction πως το βγαλες αυτο το συμπερασμα. Διαβαζεις τα θεματα τους τελευταιους 2 μηνες ?

    Εχεις συγκρινει λιγο το πως ειναι τα θεματα τωρα και το πως ητανε μεχρι 2 μηνες ?
    Γιατι αν δεν βλεπεις γονιμο διαλογο τωρα και τον εβλεπες πριν τοτε λογικα δεν διαβαζεις τα θεματα.

    Οι μπηχτες και οι υπολοιπες κατινιες και οι ειρωνιες μας τελειωσαν, και τετοιου ειδους συμπεριφορες δεν αποδεκτες. 2-3 ατομα (παλια μελη) που απο οτι φαινεται εχουν την διαθεση να το συνεχισουν μη σεβομενοι την προσπαθεια που γινεται για την βελτιωση των θεματων και που μας φερνουν εδω τις προσωπικες τους διαμαχες μαλλον δεν το εχουν καταλαβει ακομα απ οτι φαινεται..
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Σωστα
    η κυριαρχια δεν επιβαλλεται
    για τον απλο λογο οτι η κυριαρχια ειναι η ιδια η επιβολη,
    κυριαρχω ισον επιβαλλομαι κι επιβαλλομαι ισον κυριαρχω
    το αν θα κερδισω το δικαιωμα επιβολης των θελω μου
    πανω σε καποιο ατομο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο
    κι οχι της γλωσσας και των εννοιων ,
    ας μην ξεφτιλησουμε και τη γλωσσα,
    ξεφτιλησαμε που ξεφτιλησαμε την εννοια της κυριαρχιας εν bdsm
    λεγοντας ο ενας το κοντο του κι ο αλλος το μακρυ του ,
    αυτοαποκαλουμενη η καθε kinky γκομενα,
    που καβλωνει να φοραει χειροπεδες κατα τη διαρκεια του sex,
    ως σκλαβα,
    και ο καθε γκομενος που ριχνει δυο χαστουκια
    (ενιοτε και χωρις να του εχει δωθει το δικαιωμα εμπιπτοντας ετσι σε ποινικο αδικημα)
    ως καραμαστερας και γκουρου του bdsm που θα μας κανει και μαθημα ...
    και μια και λογος για ποινικα αδικηματα ας εχουν υπ οψιν τους μερικοι μερικοι
    οτι τα δακτυλικα αποτυπωματα απο προσωπικα αντικειμενα που εχουν
    υπεξαιρεθει βιαια ανιχνευονται με ο,τι και οσο κι αν τα τριψεις ,
    δεν ζουμε πλεον στην εποχη της Αγκαθα Κριστι ..
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    @ Seduction και επί του θέματος,

    καλός ο αγιασμός αλλά πάρε και μια γάτα  
     
  6. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Κατ'εμέ αυτό που κερδίζεται είναι η εμπιστοσύνη.
    Αφού στεφθεί με επιτυχία αυτό το κομμάτι ερχόμαστε στα "περί Κυριαρχίας".
    Εδώ θα συμφωνήσω με τη Thalia.
    Η Κυριαρχία είναι από μονη της επιβολή, είναι συμπεριφορά που "επιβάλει" σε μένα, ως υποτακτική, να ακολουθήσω!
    Δεν θα αναλύσω το γιατι και το πως θα ακολουθήσω...
    ...είπαμε, αφού εμπιστευτώ επιλέγω να ακολουθήσω!  
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Νομιζω ναι....επιβαλλεται.
    Με την συμπεριφορα του εκαστοτε Κυριαρχου πανω σε μια υποτακτικη με απαραιτητη προυποθεση την "χημεια" μεταξυ τους.
    Ναι ειναι απαραιτητο για μενα.Βασικη προυποθεση θα λεγα, να μου επιβαλλει.
    Φυσικα και ενας Κυριαρχος εχει επιβλητικη διαθεση και συμπεριφορα προς καθε υποτακτικο ον,εφοσον βεβαια ειναι αυτη η φυση του και οχι αλλα λογια ν αγαπιομαστε.
    Ομως θα διαλεξει οπως καθε ανθρωπος που θα επικεντρωθει,σε ποια υποτακτικη.

    Βια....εαν εννοεις σωματικη τιμωρια και βασανιστηρια.....αν η υποτακτικη ειναι μαζοχιστρια και αρεσκεται σε κατι τετοιο,ισως.
    Αλλα βια μπορει να χαρακτηρισθει και η αυστηροτητα.Λεκτικα και ψυχολογικα.
    Και σιγουρα δεν "πιανει" σε ολες τις υποτακτικες.

    Σιγουρα μια υποτακτικη ελκεται και θαυμαζει ενα σοβαρο,στοιβαρο και επιβλητικο Κυριαρχικο ανδρα.
    Μπορει οχι ολες αλλα οι περισσοτερες νομιζω ναι.

    Δεν θα το ελεγα νικη γιατι απο την αρχη,τυπικα τουλαχιστον,ο αγωνας ειναι ανισος.Ο Κυριαρχος εχει την πληρη εξουσια.Κερδισμενοι βεβαια ειναι και οι δυο ως προς το αποτελεσμα.Απολαμβανουν αυτο που τοσο επιθυμουν.Την μοναδικη σχεση Κυριαρχιας-υποταγης!
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Θα συμφωνήσω με τη thaleia. "Επιβάλλω" δε σημαίνει απαραίτητα "επιβάλλω με το ζόρι [=βίαια]". Από εκεί και πέρα σχετικά με τις ευθύνες Κ/υ τα είπα και σε άλλο topic.
     
    Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2011
  9. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Κωνσταντίνε, φυσικά και το φόρουμ έχει αλλάξει τους τελευταίους 2 μήνες και μπράβο σου που έμεινες σταθερός στις προθέσεις σου για διαφοροποιήσεις και τις πραγματοποίησες. Το αποτέλεσμα απ' ότι φαίνεται σε δικαιώνει στο μεγαλύτερο ποσοστό. Καμία αμφιβολία δεν τίθεται γι' αυτό. Δεν ήταν ούτε εύκολη απόφαση, ούτε είναι ανθόστρωτη η υλοποίησή της.

    Ομως,

    Γιατί να γίνει αναφορά στην εικόνα του φόρουμ πριν 3 μήνες και όχι πριν 3 χρόνια, από πλευράς θεματολογίας και τρόπου ανάπτυξης / παρουσίασης των διάφορων απόψεων - αντιλήψεων;
    Δεν έχουμε δει, να ξεθάβονται παλιά νήματα, BDSM -επιτέλους- περιεχομένου: Ποιά ανάγκη άραγε να οδηγεί σε αυτή την τακτική;
    Δεν έχεις παρατηρήσει, πως οι περισσότερες παραινέσεις των παλιών μελών προς τα νέα, είναι το να ψάξουν και να διαβάσουν τα παλιά νήματα;
    Δεν είναι αισθητή η απουσία ή η αποχή παλαιών μελών, που πρόσθεταν στο φόρουμ με την συμμετοχή τους;

    Mε όλα τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνω την δυναμική του φόρουμ, που πιστεύω ειλικρινά, πως είναι μεγάλη και θα είναι συνεχώς αυξανόμενη με πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Μια προσωπική διαπίστωση εξέφρασα και μπορεί ο καθένας να διαφωνήσει με αυτή. Απλά.

    Για να μην συζητάμε όμως στον αέρα, εσένα δεν σε ξενίζουν τέτοιες "δασκαλίστικες" και προσβλητικές προσωπικές αναφορές από δήθεν παντογνώστες του BDSM που εμπαίζουν την διαφορετική απ' αυτούς άποψη;

    ...

    Εν κατακλείδι, εύχομαι κι εγώ (μεταφέρω τα λόγια σου) να εκλείψουν οι μπηχτες και οι υπολοιπες κατινιες και οι ειρωνιες, και τετοιου ειδους συμπεριφορες να πάψουν να είναι αποδεκτες

    Καλή σεζόν προς όλες/ους
     
  10. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Seduction μην ασχολεισαι με το τι εκανε καποιο αλλο μελος. υπαρχουν moderators και αυτη ειναι η δουλεια τους. για αυτο και η αναφορα σου στο αλλο μελος αφαιρεθηκε.

    Η παρουσια των μελων εδω αφορα στο να ασχολουνται με τα θεματα, να κανουν γνωριμιες, και για γενικα να συμβαλλουν θετικα τηρωντας τους κανονες.

    Οποτε τελειωνει αυτη η παρενθεση και τα υπολοιπα ποστς θα πρεπει να αφορουν μονο το θεμα που εχει τεθει προς συζητηση.
     
  11. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Επιβολή Κυριαρχίας;

    Εγώ αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι... είναι γιατί ενώ η συζήτηση είχε ξεκινήσει σε άλλο Thread πρέπει να ανοίξεις ένα άαααλλο θέμα, με εισαγωγή ότι "ψόφησαν" τα καλά θέματα "πλέον"... και με μπιχτές για τις μπιχτές... να θέσεις ερωτήματα που προέκυψαν από άλλο θέμα διασπάζοντας ένα θέμα σε άλλα (δεκτόν) με παράλληλη επιλογή του τι είναι σημαντικό και τι όχι (για σένα).

    Επι της ουσίας λοιπόν... θεωρώ το θέμα άχρηστο για το μεγάλο μέρος του κοινού - που ίσως δεν είναι οι "παλιοί" που τα έλεγαν καλά... αλλά είναι οι "νέοι" που δεν ξέρουν τόσο καλά  


    Ανδρ(ε)ας