Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς να διακρίνετε έναν-μια Κυρίαρχο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Soraya

    Soraya Guest

    Κάθεσαι σε ένα μπαρ ανέμελη μαζί με την παρέα σου και ξαφνικά μπαίνει στο μαγαζί η φιγούρα των ονείρων σου! Ψηλός με μαύρα μαλλιά. Σκούρα μάτια με ένα ελαφρώς αμυγδαλωτό σχήμα. Σαρκώδη χείλι και αδρά χαρακτηριστικά. Κολακευτικός με το σακάκι, το τζιν και το εμφανώς καλοσχηματισμένο σώμα. Παρά την προσπάθεια σου να μείνεις ψύχραιμη, το χέρι σου τρέμει καθώς παίρνεις το κοκτέιλ σου από τον μπάρμαν. Ναι, μοιάζει ακριβώς με τον Κυρίαρχο των ονείρων σου. Αποπνέει αυτοπεποίθηση, τα μάτια του είναι διεκδικητικά αλλά και μυστηριώδη. Σκέφτεσαι πως μπορεί να μοιάζει με τον Κυρίαρχο των ονείρων σου, αλλά μπορεί κάλλιστα να μην είναι.
    Είναι εύκολο να ξεγελαστείς από τα όμορφα μαλλιά, τα υπέροχα μάτια, ή τη σίγουρη στάση. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα «μυστικό» που να μας λέει πώς να εντοπίσουμε τον-την κατάλληλο-η Κυρίαρχο έτσι εύκολα. Δυστυχώς πολλοί υποτακτικοί, και ιδιαίτερα οι αρχάριοι, εντυπωσιάζονται από αυτά τα επιφανειακά πράγματα, με αποτέλεσμα να επιλέξουν λάθος Κυρίαρχους για αυτούς.
    Ο καθένας μπορεί να μάθει να χειρίζεται ένα μαστίγιο, να χρησιμοποιεί την BDSMική ομιλία, και να φορά εντυπωσιακά ρούχα, αλλά αυτό δεν τον-την κάνει αυτόματα και κυρίαρχο. Αν θέλετε ένα ποιοτικό σύντροφο θα πρέπει να περάσετε κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του-της και να τον-την γνωρίσετε.
    Κατά κάποιο τρόπο, επιλέγοντας έναν-μια καλό-ή Κυρίαρχο είναι σαν να διαλέγετε έναν καλό συνεργάτη. Στον καθένα από εμάς τα κριτήρια είναι διαφορετικά μιας που ο καθένας από εμάς προτιμά και διαφορετικό «στιλ» Κυρίαρχου και σχέσης.
    Και πολύ εύλογα σε αυτό το σημείο θα ρωτήσετε «Γιατί να είναι τόσο δύσκολο να επιλέξουμε έναν-μια Κυρίαρχο; Στις vanilla σχέσεις μας δεν χρειαζόταν να είμαστε τόσο προσεκτικοί στις επιλογές μας. Αν δεν ταιριάζουμε χωρίζουμε»
    Μέχρι ένα σημείο θα συμφωνήσω στο κομμάτι του «αν δεν ταιριάζουμε χωρίζουμε» όμως σκεφτείτε την διαφορά των σχέσεων. Σε μια D/s σχέση ο-η υποτακτικός-η είναι πιο ευάλωτος-η υποτάσσετε στις επιλογές του-της Κυρίαρχου και ακολουθεί πολλές φορές πειθήνια χωρίς να σκέπτεται πολλές φορές τις επιπτώσεις των επιλογών του-της. Μια vanilla σχέση δεν λειτουργεί έτσι.
    Αυτό καθιστά τη D/s σχέση πιο «επικίνδυνη» και πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα κατά την επιλογή των συντρόφων σας.
    Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση του-της κατάλληλου-ης Κυρίαρχου για εσάς.
    Ένας-μια Κυρίαρχος ...
    Δείχνει σεβασμό προς τους συνομιλητές του ανεξαρτήτου στάτους.
    Θα σας θέσει ερωτήματα σχετικά με την ζωή σας και θα ακούσει προσεκτικά τις απαντήσεις σας χωρίς να σας κρίνει η να σας μειώσει.
    Κρατούν μια ισορροπία μεταξύ της vanilla ζωής και της BDSM ζωής τους.
    Οι συζητήσεις τους δεν περιορίζονται μόνο σε bdsmικες. Θα παρατηρήσετε ότι έχουν πολλά ενδιαφέροντα και εκτός χώρου.
    Έχουν αίσθηση του χιούμορ και δεν τους διακρίνει σοβαροφάνεια.
    Αποφύγετε…
    Κυρίαρχους που παρεξηγούνται με το παραμικρό και δεν μπορούν να παραμείνουν σε μια δουλειά η σε φιλίες γιατί ενοχλούνται μονίμως από τρίτους.
    Ειδικά αποφύγετε τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για πρώην συντρόφους τους ή για όλους τους άλλους στο χώρο. Μια μέρα θα είστε κι εσείς στην λίστα των πρώην και θα κακολογεί και εσάς.
    Στην άμεση επικοινωνία σας με τον-την Κυρίαρχο θα πρέπει να παρατηρήσετε αν ο-η Κυρίαρχος είναι σε θέση να μοιραστεί τα συναισθήματά του-της και τους προβληματισμούς του-της. Αν είναι κλειστοί χαρακτήρες τότε θα πρέπει να προσέξετε αν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα δικά σας συναισθήματα και τους προβληματισμούς.
    Εάν δεν μπορούν να ελέγξουν την ψυχραιμία τους, ή να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας φροντίσουν ή να σας καθοδηγήσουν.
    Αν ο-η Κυρίαρχος που συνάψατε σχέση αλλάζει θέμα κάθε φορά που μιλάτε για κάτι που σας στεναχώρησε ή σας θύμωσε τότε θα πρέπει να προσέξετε. Μπορεί να μην σας νοιάξει στα μικροπράγματα μα σκεφτείτε πως όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσετε κάτι μεγάλο ίσως δεν είναι εκεί για να σας στηρίξουν.
    Κατά συνέπεια ένας-μια Κυρίαρχος είναι τόσο ποιοτικός όσο και ο λόγο του-της.
    Ένας-μια Κυρίαρχος είναι πάντα συνεπής στον λόγο του-της.
    Αν πρόκειται να εμπιστευτείτε σε έναν-μια Κυρίαρχο την καρδιά σας και το σώμα σας θα πρέπει να είστε σίγουροι-ες για αυτούς-αυτές.
    Δεν είναι όλοι-όλες οι Κυρίαρχοι το ίδιο αποτελεσματικοί με όλους-όλες τους-τις υποτακτικούς-ες.
    Ένας-μια Κυρίαρχος αναγνωρίζει πως οι D/s σχέσεις έχουν αρκετή δυναμική και τέτοια επιρροή προς τον-την υποτακτικό-ή που τις καθιστά εντελώς διαφορετικές και μερικές φορές πολύ πιο περίπλοκες από τις vanilla σχέσεις. Επόμενος ο-η Κυρίαρχος θα πρέπει να έχει καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης από έναν απλό άνθρωπο. Το να αντιμετωπίσεις το subspace απαιτεί εμπειρία που ένας-μια άπειρος-η Κυρίαρχος δεν μπορούν να έχουν. Πόσο μάλλον αν ο-η εν λόγο Κυρίαρχος δεν είναι τίποτε άλλο από κάποιον-κάποια που απλά ενστερνίζεται το στάτους του-της Κυρίαρχου.
    Ο Αφέντης που ανήκω πολύ συχνά Λέει πως: «Για να ζήσεις το δώρο της ζωής πρέπει να κατανοήσεις την ανθρώπινη φύση. Αλλά για να πετύχεις ως Κυρίαρχος, θα πρέπει να περάσεις σε πολύ βαθύτερο επίπεδο. Αν προσπαθήσεις να το πετύχεις αυτό με μια ρηχή ή επιφανειακή προσωπικότητα το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι μια ρηχή ή επιφανειακή εμπειρία».
    Ένας-μια Κυρίαρχος δεν χρειάζεται να γνωρίζει πώς να χειρίζεται όλα τα παιχνίδια ούτε όλες τις πρακτικές. Θα πρέπει όμως να έχει όρεξη και διάθεση να τα μάθει αν αυτό χρειαστεί.
    Ένας-μια αρχάριος-α Κυρίαρχος καλό θα ήταν να μην πειραματίζεται με πρακτικές που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία. Στο αρχικό στάδιο της εκμάθησης τους πάνω σε αυτές τις πρακτικές καλό θα ήταν να έχουν κοντά τους έναν μέντορα που θα τους-τις καθοδηγήσει σωστά.
    Ένας-μια Κυρίαρχος θα πρέπει να γνωρίζει πώς να αποφεύγει τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, και να έχουν επίγνωση των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που χρειαστεί.
    Ένας μια Κυρίαρχος θα πρέπει να σέβεται και να τηρεί το SSC την ώρα του παιχνιδιού.
    Ξέρουν να διαχωρίζουν τις φαντασιώσεις από την πραγματικότητα και δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις όταν δεν υπάρχει, για τον οποιονδήποτε λόγο, τρόπος υλοποίησης μιας φαντασίωσης.
    Ένας-μια Κυρίαρχος αναγνωρίζει πως δεν είναι παντογνώστης-ρια. Γι’ αυτό και επιτρέπει στην-στον υποτακτική-ο να συλλέξει πληροφορίες πάνω σε ότι αφορά το BDSM κι έπειτα να το συζητήσει μαζί Του-Της.
    Ο-Η Κυρίαρχος δεν θα χτυπήσει ποτέ τον-την υποτακτικό-η του-της από την πρώτη μέρα. Θα αφήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αποκτηθεί η επιθυμητή εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του-της.
    Ο-Η Κυρίαρχος αν ο-η υποτακτικός-η δεν αντέξει πολλά χτυπήματα ή αν δειλιάσει δεν θα τον-την επικρίνει και δεν θα τον-την συγκρίνει με άλλα υποτακτικά άτομα.
    Επίσης, επειδή όλοι έχουμε ζωή και έξω από τον BDSM χώρο, ένας-μια Κυρίαρχος δεν θα σας φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση όταν θα πρέπει να παρευρεθείτε σε άτομα εκτός χώρου. Γι’ αυτό θα σεβαστεί το γεγονός ότι σε εκείνο το χρονικό διάστημα η ασύμμετρη σχέση σας δεν θα είναι τόσο εμφανής.
    Το ότι ένας-μια Κυρίαρχος είναι «γνωστός» στα άτομα του χώρου δεν τον καθιστά αυτόματα και «καλό-καλή Κυρίαρχο»
    Υπάρχουν πολλοί-πολλές Κυρίαρχοι οι οποίοι είναι γνωστοί στον χώρο ως «γνώστες τεχνικών», αυτό μπορεί να σας χρησιμεύσει μόνο αν σας ενδιαφέρει η-οι συγκεκριμένη-ες τεχνική-τεχνικές αλλά μπορεί να μην είναι ο-η κατάλληλος-η Κυρίαρχος για εσάς γιατί πιθανός και να μην έχει τίποτε άλλο να σας προσφέρει.
    Έχουμε ξαναμιλήσει σε προηγούμενο θέμα για την παλαιά φρουρά και το πώς αυτοί ανακάλυψαν το BDSM. Παλιά λοιπόν όποιος ήθελε να αποκαλείτε Master «κέρδιζε» το δερμάτινο γιλέκο του έπειτα από εκπαίδευση, κι έτσι όλοι ήξεραν πως είχε την εμπειρία που χρειαζόταν για να φέρει το ανάλογο στάτους. Σήμερα. Ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλεστεί Αφέντης- Κυρίαρχος-σκλάβος κτλ χωρίς να γνωρίζει ούτε τα βασικά.
    Ο-Η Κυρίαρχος που θα πει πως το BDSM είναι μόνο παιχνίδια και σεξ πολύ πιθανό να μην είναι και έμπειρος bdsmερ. Γιατί το BDSM δεν είναι μόνο αυτά.
    Ένας-μια Κυρίαρχος δεν χρειάζεται παιχνίδια για να εξασκήσει τις πρακτικές του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό και δημιουργικό μυαλό
    Επίσης αποφύγετε αυτούς που, λόγο καύλας, βγήκαν παγανιά προς αναζήτηση θύματος. Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον χώρο για να χορτάσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.
    Αποφύγετε τους νταήδες! Πολλοί αδαείς πιστεύουν πως ένας νταής είναι αυτόματα και Κυρίαρχος. Ένας-μια Κυρίαρχος δεν χρειάζεται να είναι νταής και θρασύς για να επιβληθεί στον-στην υποτακτικό-η του-της. Τον σεβασμό τον κερδίζουν στην πάροδο του χρόνου. Δεν προσπαθούν να χειραγωγήσουν άβουλα όντα αλλά να πλάσουν δυναμικούς ανθρώπους που να μπορούν να στηρίζονται στα πόδια τους.
    Υπάρχουν πολλά πράγματα που φανερώνουν έναν-μια καλό-καλή Κυρίαρχο. Στην πραγματικότητα όμως αν δεν θέλετε να τα δείτε απλός δεν θα τους δώσετε σημασία. Καλός η κακός πολλοί άνθρωποι εθελοτυφλούν στην αλήθεια είτε γιατί είναι ερωτευμένοι, είτε γιατί είναι μαγεμένοι από όλα όσα τους έταξε ο-η Κυρίαρχος.
    Πολλοί μαγνητίζονται διαβάζοντας τα γραφόμενα ενός-μιας Κυρίαρχου και γίνονται πειθήνιοι ακόλουθοί του-της χωρίς να ενδιαφέρονται αν αυτά που λέει είναι σωστά η λάθος.
    Θα μπορούσα να γράφω και να γράφω και να γράφω πολλά ακόμα που θα έπρεπε να προσέχετε, πιστεύω όμως πως την γενική εικόνα την κάλυψα και το βασικό νόημα το πιάσατε.
    Καλό θα ήταν λοιπόν να μην βιάζεστε πριν κρίνετε έναν-μια Κυρίαρχο. Να δοκιμάζετε συνεχώς την γνησιότητά του-της μέχρι να βεβαιωθείτε πως είναι αυτό που λέει. Να τσεκάρετε μέχρι να σιγουρευτείτε πως είναι αυτό που ψάχνετε.
    Οι D/s σχέσεις είναι μοναδικές. Και μπορούν να προσφέρουν όμορφες και δυνατές στιγμές και συναισθήματα. Αρκεί να έχετε τον κατάλληλο σύντροφο για να σας οδηγήσει!

    Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση
    Wolf's girl
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Να μοιραστώ ένα δικό μου "μυστικό";    

    Η φωνή!
    Ένας Κυρίαρχος δεν έχει ποτέ τσιριχτή φωνή, δεν μιλάει πολύ γρήγορα, ούτε όμως μασάει ή τραβάει τις λέξεις του, δεν μιλά πολύ δυνατά αλλά ούτε ψιθυριστά και - το κυριότερο- η φωνή του έχει βάθος, βγαίνει από το στομάχι του θαρρείς  
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Εγώ τους ξεχωρίζω από χιλιόμετρα...

    Φοράει χρωματιστες κάλτσες, παντόφλες ζωάκια, έτσι και δω βρακια με τον superman, batman κτλ...απλά επιβεβαιωνομαι.
     
  4. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Κ/κυρίαρχο είναι το οποιοδήποτε άτομο εκτός από εμένα, η πέρα από εμένα. Ίσως στη πορεία να διαψεύδομαι.
     
  5. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Δεν θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα.
     
  6. katerina

    katerina Regular Member

    Ωραίο θέμα, γεμάτο νοήματα... ...... και παρακαλείται θερμά ο Κυρίαρχος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να επικοινωνήσει μαζί μου άμεσα, τον ψάχνω καιρό! Θα ειμαι φρόνιμο και υπάκουο κορίτσι! !  
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θα θέλατε ν' αναφέρετε (η ερώτηση και προς την αρχική poster) από που αντλείτε την πεποίθηση πως τα υ δεν "μπορούν να στηρίζονται στα πόδια τους" ή δεν είναι δυναμικά, ώστε να χρειάζεται να πλαστούν προς αυτή την κατεύθυνση;
     
  8. ellianna

    ellianna Regular Member

    πως μπορει καποιος να παραδωσει την ελευθερια του σε αλλον αν πρωτα δεν εχει πληρη επινγωση αυτης?πως μπορει να στηριχθει σε καποιον αλλο αν πρωτα δεν πατα γερα στα ποδια του?μπορει?αλλα ετσι το βλεπω εγω..
     
  9. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf


    δηλαδη, αντιστοιχα δεν υπαρχουν κιτς υποτακτικες
    ή απλα κατινες,
    που πανω στην καυλα τους να ζευγαρωνουν με οτι κινειται (και εχει τα αναλογα φραγκα)
    φορανε και τη "γουνα" της "υποταχτικιάς" (οτι στο διαολο και να σημαινει αυτο)

    το κοριτσι πιο πανω το ειπε :

    δεν ειναι τα ρασσα που κανουν τον παπα  
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    τα παντα ειναι σχετικα.

    κυριαρχια πανω σε υ σημαινει πρακτικα,
    οτι οσο και να στεκεται στα ποδια του (καθολου-λιγο-μετρια-πολυ-παρα πολυ)
    ο/η Κ θα ειναι παντοτε "απο πανω"
    για να το πλασει, διαμορφωσει, κυριαρχισει.
    το ιδιο το υ ειναι αυτο,
    που ελκει το αντιστοιχο και ισαξιο του Κ.

    πρακτικα, το ολο θεμα αναγεται στην δυναμικοτητα του/της εκαστοτε Κ
    και στο κατα ποσο διαθετει αυτα τα εφοδια,
    σε αντιδιαστολη με το συγκεκριμενο υ,
    ωστε να παραμεινει λογω αμοιβαιας ελξης στατικά
    και ισορροπιας φυγοκεντρου και κεντρομολου δυναμης δυναμικα,
    στην τελική σε τροχια.

    υπαρχουν και τετοιου ειδους υ,
    οπου Κ με σωβρακα μπατμαν / σουπερμαν
    φτανει και περισσευει...
    απ ολα εχει ο μπαχτσες,
    και μαζι με τον βασσιλικο ποτιζεται κ η γλαστρα.

    αν το υ μπορουσε να στηριζεται απο μονο του στα ποδια του,
    ή ηταν δυναμικο ωστε να μην χρειαζεται να πλαστει,
    ποτέ, πουθενα κι απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,
    θα επαυε να ειναι υ
    και θα αναζητουσε την ολοκληρωση του
    στην απεναντι οχθη.
     
    Last edited: 15 Δεκεμβρίου 2015
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Jack Wolfskin : αν και δεν είστε ένας από τους δύο posters στους οποίους απευθυνόταν η ερώτησή μου, ο χαρακτηρισμός "wolf's girl" υποθέτω πως δικαιολογεί την ανάμιξή σας.

    Ο αφορισμός "αν το αν το υ μπορουσε να στηριζεται απο μονο του στα ποδια του,ή ηταν δυναμικο...θα επαυε να ειναι υ" δεν απαντάει στην ερώτηση που υπέβαλα, προφανώς θεωρείτε αυταπόδεικτο τον ισχυρισμό "υ = άτομο που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του", γιατί επιχειρήματα δεν βλέπω, το δε συμπέρασμα "ωστε να μην χρειαζεται να πλαστει,ποτέ, πουθενα κι απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, [για να ολοκληρωθεί]" δείχνει πως για σας τους λείπουν περισσότερα από αυτό που δηλώνει η ανάγκη τους - επιθυμία τους να κυριαρχηθούν / υποταχθούν. Ειρήσθω εν παρόδω, διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν το "οτιδήποτε" μπορεί να πλάσει κάτι.

    Πιθανολογώ πως συγχέεται την επιθυμία ετεροπροσδιορισμού των υ και αυτήν να αλλάξουν / απελευθερώσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους ώστε να πλησιάσουν περισσότερο στην εικόνα που επιθυμεί ο Κ με την αναγκαιότητα μετατροπής τους ώστε να γίνουν "καλύτεροι (σωστότεροι(?)) άνθρωποι."
     
  12. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    ενταξει, καλη η παροδος που εισηλθαμε @MasterJp
    αλλα το ζητουμενο δεν ειναι ουτε ο προσδιορισμος της "wolf's girl"
    -διοτι σαν μελος του φορουμ εχω το δικαιωμα να απαντω σε οποια αναρτηση οποιαδηποτε ωρα και στιγμη-
    ουτε δηλωσα δικηγορος της -που δεν ειμαι- γι αυτο και αναλυω βημα-βημα και φτανω σε χειροπιαστα αποτελεσματα
    χωρις πελαγοδρομησεις και εισηγησεις σε δευτερευοντα θεματα

    το ζητουμενο του θεματος ειναι "πως διακρινουμε εναν-μια κυριαρχο"
    με την οπτικη της wolfs girl ακα @Soraya,
    κειμενο καλο, μεστο και ερισμα για σκεψεις -
    που αυταποδεικτα σε αυτο αποσκοπει κι αυτο επιδιωκει.

    η τοποθετηση μου, οτι στην τελικη ενα υ ειναι ατομο που οση δυναμη και διαθεση να σταθει στα ποδια του κι αν εχει
    παντοτε θα αποζητα κυριαρχικο ατομο που να διαθετει περισσοτερη απ αυτο
    βρισκεται πιο πανω αναρτημενη, αναλυμενη, επεξηγημενη
    και και δεν μπορω λοιπον να δεχτω ελαφρα καρδια οτι ... δεν απαντηθηκε !

    Στο κατω-κατω με ποιου/ας κριτηρια
    και ποιος βαθμολογει την κολα ?
    μια και μονο κτητικη αντωνυμια θα μου εφτανε
    για να διακρινω το υποκειμενικο της υποθεσης
     
    Last edited: 15 Δεκεμβρίου 2015