Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπιστεύεται μόνο ή και ελέγχει ο Κυρίαρχος;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 4 Αυγούστου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    "... το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κάθε ιδιοκτήτης, και το μαθαίνει με πόνο, είναι: καλή η εμπιστοσύνη αλλά και ο έλεγχος είναι απαραίτητος"

    από το βιβλίο "Η πιανίστρια" της Ελφρίντε Γέλινεκ

    βιβλίο άκρως σχετικό με το BDSM  

    Λοιπόν, πώς αρέσκονται οι Κυρίαρχοι να ελέγχουν την υποτακτική τους; Και πόσο συχνά;

    Συνήθως με την wildcard που περιγράφεται με τον όρο εμπιστοσύνη περιγράφουμε τη στάση ζωής που έχει η υποτακτική απέναντι στον Κυρίαρχο. Παραβλέποντας ότι και ο Κυρίαρχος έχει λόγους να εμπιστεύεται την υποτακτική Του.

    Αλλά σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, εμπιστοσύνη χωρίς δυνατότητα ελέγχου και παρέμβασης, δε θα φαινόταν ως αδυναμία; Ή αδιαφορία;
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τι εννοείς χωρίς δυνατότητα ελέγχου και παρέμβασης θα μπορούσες να διευκρινήσεις σε παρακαλώ?
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Εννοώ ότι με ευθύνη του Κυρίαρχου και με συναίνεση και των δύο, έχουν π.χ. τεθεί διάφοροι κανόνες συμπεριφοράς στην υποτακτική.

    Ελέγχει ο Κυριαρχος αν τηρει η υποτακτική τους μη άμεσα παρατηρήσιμους κανονες συμπεριφοράς;

    Σε περίπτωση που ο Κυρίαρχος για κάποιο λόγο δε μπορεί να ελέγξει την τήρηση των κανόνων και να λάβει διορθωτικά μέτρα, τότε αυτό δεν είναι αδυναμία ή αδιαφορία Του;
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Εμπιστεύεται μόνο ή και ελέγχει ο Κυρίαρχος;

    Για ποιούς λόγους να μην μπορεί να ελέγξει? Λόγω απόστασης εννοεις? Ή επειδή βαριέται?
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Ελέγχει (θεωρητικά) για να υπογραμμίσει την Κυριαρχία Του.
    ΄
    Το θέμα ειναι, γίνεται αυτό στην πράξη;
     
  6. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Διαφωνώ κατ' αρχήν ότι ο Κυρίαρχος ελέγχει για να υπογραμμίσει την Κύριαρχια Του. Ελέγχει γιατί πηγάζει από μέσα Του. Αυτός Είναι και έτσι Λειτουργεί. Από την άλλη γιατί μια σκλάβα να μην κάνει αυτά που Ε/έχουν συμφωνήσει; Μιλάς σαν να κάνει η σκλάβα καταναγκαστικά έργα και ο Κυρίαρχος πρέπει να Τρέχει να την κυνηγάει μήπως και δεν τα κάνει. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον.

    Ηδική μου άποψη για το D/s είναι εντελώς διαφορετική. Η σκλάβα προσφέρει όσα έχουν συμφωνηθεί και ακόμη περισσότερα και ο Αφέντης Ελέγχει, Κρίνει και ανάλογα Διορθώνει ή Επιβραβεύει. Ναι κάποιες στιγμές ίσως να μην μπορέι να Παρακολουθεί τις κινήσεις της σκλάβας Του, αλλά η τυπική εμπιστοσύνη που οφείλει να υπάρχει ανάμεσα Τ/τους από τη στιγμή που Ε/έχουν σχέση λογικά θα έπρεπε να Τον κάνει να Πιστέυει αυτά που θα Του Πει η σκλάβα Του. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων μιλάω μόνο για όταν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να την ελέγξει. Συν το ότι οι περισσότεροι Κυρίαρχοι που γνωρίζω μπορούν να Καταλάβουν αν η σκλάβα Τους λέει ψέμματα ή Τους κρύβει κάτι.

    Συμφωνώ λοιπόν με τον έλεγχο, χωρίς υπερβολές. Βοηθάει πιστεύω στην εκπαίδευση της σκλάβας και στο να της υπενθυμίζει στα αρχικά στάδια ποια είναι η θέση της.
     
  7. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Δωσε θάρρος στον χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι... μη νομίζετε, τα ίδια και χειρότερα για μερικές υποτακτικές/ σκλάβες.
    Υποσυνείδητα όλες μας ή σχεδόν όλες έχουμε κατα καιρούς τεστάρει την Κυριαρχία Των Dom και όσο βρίσκουμε λάσκα τόσο θα τραβήξουμε το σχοινί. Ειδικά στις αρχές της σχέσεις.
    Ναι, ο έλεγχος και ειδικά ο εμφανής έλεγχος μας είναι απαραίτητος για να αισθανόμαστε την Κυριαρχία Του και εάν ο Κυρίαρχος δεν το ξέρει το μαθαίνει the hard way.
    Η αδυναμία Ενός Κυρίαρχου να ελέγχει την σκλάβα είναι σκόπελος στην σχέση που πρέπει να βρεί τρόπους για να το προσπεράσει.
    Λόγια μεγάλου (κατ εμέ και άλλων) Μάστερ, never leave a sub on her own devices...
    Όσο και ειλικρινείς οι προθέσεις μιας υποτακτικής, όσο και να την εμπιστεύεται για τις προθέσεις αυτές Ο Κυρίαρχος, εχουμε την τάση μετά από ένα διάστημα χωρίς έλεγχο να ξεστρατίζουμε και συνήθως είναι μια έκληση για κυριαρχία.
    Οπότε, δεν υπάρχει περιθώριο για αδυναμία ελέγχου από την πλευρά Του Κυρίαρχου αν θέλει να λέει πως κυριαρχεί ολοκληρωτικά.
     
  8. master cage

    master cage New Member

    γεια χαρα σε ολους .θεωρω οτι η σχεση αυτη master/slave αμφιδρομη.πρεπει να αναπτυχθει σταδιακα αυτη η σχεση και να μπουν κανονες σεβαστοι και απο τους δυο.συγνωμη κωνσταντινε για τα κεφαλαια
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Εμπιστεύεται μόνο ή και ελέγχει ο Κυρίαρχος;

    Συμφωνώ με την carissa[L-T] προσθέτοντας το bold κείμενο στο δικό της, μια και εγώ τουλάχιστο στις αρχές ειδικά της σχέσης μας, τέσταρα και συνειδητά Τον Αφέντη μου. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος που ήξερα που θα μπορούσε να αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης σε μένα πως Είναι Ικανός να "τα Βγάλει πέρα" μαζί μου.
    Έφαγα και αρκετές τιμωρίες γι΄αυτό παρεπιπτόντως..   και με Έδιωξε και μια φορά γι΄αυτό, Λέγοντας μου πως δεν πρόκειται να με Κυνηγάει για να γίνω σκλάβα αν εγώ δεν το θέλω.

    Αλλά πως μπορούσα να είμαι σίγουρη πως το θέλω αν δεν σιγουρευόμουν πως Μπορεί να Κυριαρχήσει σε μένα?
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Περί αδιαφορίας:

    Αν ο κυρίαρχος δίνει μία εντολή, της οποίας το αποτέλεσμα δεν του είναι απαραίτητο (συνεπώς δεν έχει λόγο να επαληθεύσει την εκπλήρωσή της), μάλλον κάτι δεν βαίνει καλώς στον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζει τον εαυτό του εντός της σχέσης. Το συλλογισμό αυτό έχω αναπτύξει ενδελεχέστερα εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...%E1%F5%F4%EF%F3%F4%EF%F7%EF%E8%DD%F4%E7%F3%E7

    Ποιος ο λόγος να δώσει μία εντολή, της οποίας το αποτέλεσμα δεν είναι χρήσιμο; Σπαταλά τους πόρους του (τον υποτακτικό που βρίσκεται εκεί για να του προσφέρει υπηρεσίες) αλόγιστα; Ενθουσιάστηκε που απέκτησε υποτακτικό (διότι πρόκειται για ένα απαραίτητο στοιχείο ιδιοκτησίας κατά τις επιταγές της διαδικτυακής και όχι μόνο BDSMικής κουλτούρας) και δίνει εντολές, απλώς επειδή μπορεί να διατάζει; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να δώσει τον υποτακτικό του σε κάποιον που τον έχει πραγματική ανάγκη και να αγοράσει ένα σκύλο;

    Περί έλλειψης δυνατότητας ελέγχου:

    Τόσο στις σχέσεις από απόσταση, όσο και σε σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που δεν βρίσκονται νυχθημερόν στον ίδιο χώρο, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει καθολικός έλεγχος, δηλαδή δυνατότητα επαλήθευσης κάθε εκτέλεσης εντολής. Στέκει ο κυρίαρχος να νιώθει ανασφάλεια αναφορικά με το αν οι διαταγές του εκπληρώνονται, ή φοβία αναφορικά με το αν θα εξαπατηθεί, αν ο υποτακτικός δεν είναι ειλικρινής κλπ; Δεν είναι προτιμότερο να βασιστεί κατ αρχήν στη δήλωση κάποιου πως επιθυμεί να υπηρετήσει, και στην πορεία να αξιολογήσει όχι ακριβώς το ειλικρινές της δήλωσής του, αλλά κυρίως το συνειδητό της; Μπορεί να ζητήσει καταπιστευτήρια της υπακοής και της ειλικρίνειάς του; Και πόσο ασφαλή θα είναι αυτά δεδομένου του γεγονότος πως όλοι οι υποτακτικοί δεν υποτάσσονται σε όλους τους κυρίαρχους;

    Εμφιλοχωρεί και πάλι το θέμα της ειλικρίνειας του ερωτικού μας συντρόφου, το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα και το αυτό με την προσβασιμότητά μας σε πληροφόρηση σχετικά με αυτόν. Σε ένα vanilla παράδειγμα (όπου διαχείριση ελέγχου δεν υφίσταται παρά μόνο αυτοελέγχου) δεν μπορώ να τον ελέγξω και να γνωματεύσω με ασφάλεια ότι ο σύντροφός μου αυτή τη στιγμή δεν συνουσιάζεται με μία άλλη γυναίκα. Μπορώ βάσει αποχρόντος λόγου να καταλήξω στο συμπέρασμα πως πιθανότατα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μπορώ να ευελπιστώ σε μία καλή επικοινωνία που θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει πολύ νωρίτερα συζητήσει τη μείωση ερωτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του έτσι ώστε ακροθιγώς έστω να προλογίσει την επικείμενη έλλειψη αφοσίωσης και να μου δώσει συνεπαγωγικά τη δυνατότητα είτε να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου μέσα στη σχέση είτε να αποχωρήσω αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσω κανενός είδους πληροφόρηση άμεσα ή έμμεσα.

    Γιατί ενδεχομένως δεν πρόκειται για σκλάβα αλλά υποτακτική που θέλει να ευχαριστήσει τον κύριό της, δεν θέλει να κάνει ό,τι της ζητήθηκε (επειδή είναι δύσκολο, χρονοβόρο, πληκτικό κλπ) και διερευνά το ενδεχόμενο να του δώσει τη χαρά της εκπλήρωσης της επιθυμίας του, λέγοντας ένα ψέμα, έχοντας αποφύγει το δύσκολο μέρος.

    Λογική σκέψη. Έχω παρατηρήσει πως οι περισσότεροι υποτακτικοί άνθρωποι όταν βρίσκονται στο κατώφλι μίας δομημένης σχέσης, προσπαθούν να αντιληφθούν ως πού απλώνεται η κυριαρχία του συντρόφου τους, συνεπώς αντανακλαστικά καλύπτουν το όποιο έδαφος τους παραχωρεί. Ακόμη και όταν δεν το θέλουν.

    Ομοίως σύνηθης τακτική, πιστεύω, η προβολή σθεναρής αντίστασης του υποτακτικού, με στόχο την επιβολή μεγαλύτερης πίεσης από την πλευρά του κυρίαρχου, ή με στόχο την αξιολόγηση της μέγιστης εν δυνάμει ασκούμενης δύναμης από την πλευρά του κυρίαρχου, προκειμένου τελικά να εγκριθεί (να γίνει αποδεκτός ως κυρίαρχος) ή να απορριφθεί ("είστε πολύ καλός Κύριε, αλλά δεν αισθάνομαι υποταγή για εσάς").