Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξέλιξη & Αλλαγή Επιπέδων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MindFeeder, στις 6 Απριλίου 2016.

  1. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Είμαι οπαδός της άποψης πως:

    "τα πάντα υπόκεινται στην εξέλιξη"
    (ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, αλλά και οι σχέσεις του με τους άλλους. Όλα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, τα σημερινά είναι διαφορετικά από τα χθες, και το αυριανά θα διαφέρουν ακόμα περισσότερο).

    Επίσης, πιστεύω πως:
    "μία οποιαδήποτε σχέση μπορεί να επιβιώσει, όταν (και μόνο όταν) οι δύο εξελίσσονται παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση και μάλιστα με τον ίδιο ρυθμό"
    (εάν δλδ ο ένας από τους δύο δεν εξελίσσεται παράλληλα ως προς τον άλλο, ή εξελίσσεται με άλλο ρυθμό, τότε είναι θέμα χρόνου να μην υπάρχει η σχέση)

    Από προσωπική εμπειρία, μία σχέση μου που ξεκίνησε ως D/s εξελίχθηκε σε T/b, και κάποια στιγμή τελείωσε.

    Αν τώρα ιεραρχούσαμε τις σχέσεις, σε τέσσερα (ενδεικτικά) επίπεδα, από αυτό με τα υψηλότερο επίπεδο παράδοσης ελέγχου στο αντίστοιχο vanilla, ως εξής:
    • Master-slave(M/s)
    • Dom-sub (D/s)
    • Top-bottom (T/b)
    • vanilla-vanilla (v/v)
    Ερωτήματα:

    1) Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να εξελιχθούν μαζί δύο άτομα και να αλλάξουν επίπεδο? Προϋποθέτει να κάνει ο ένας από τους δύο συμβιβασμούς?
    2) Έχει κάποιος/α παρόμοια εμπειρία που να έχουν αλλάξει (μαζί) επίπεδο είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω?

    - Σημ. 1: Το (μαζί) αναφέρεται, καθώς εάν κάποιος άλλαζε μονομερώς πολύ απλά θα τελείωνε η σχέση ..
    - Σημ. 2: Τα παραπάνω επίπεδα είναι ενδεικτικά, μπορούν δλδ να προστεθούν και άλλα.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  2. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Θεωρώ πως το Μ/s είναι δύσκολο έως αδύνατο να μετατραπεί σε οτιδήποτε άλλο και όχι να εξελιχθεί εάν μου επιτρέπεις. Τα υπόλοιπα ναι σε απειρους συνδυασμούς.
     
  3. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    .. φαντάζομαι πως αυτό οφείλεται κυρίως στον Master ή Domme ο οποίος πολύ δύσκολα (ακόμα και μέσα από μία δυνατή σχέση) θα "υπαναχωρούσε" σε κάτι πιο light (δλδ σε Dom)?
    .. ενώ κάποιος/α slave θα άλλαζε πιο εύκολα (μέσω της σχέσης) το status του σε sub?
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Για να φτάσεις στο σημείο να δημιουργησεις μια M/s και πόσο μάλλον να δηλώσεις σκλαβα κάποιου με ότι αυτό συνεπάγεται, θέλει πολύ χρόνο και πολύ κόπο, οπότε θεωρητικά έχεις ζήσει το D/s σε όλο του το μεγαλείο. Έτσι τουλάχιστον το έχω εγώ μέσα στο μυαλό μου... Λογικά λοιπόν τα άτομα που θα ασπαστουν τα συγκεκριμένα στατους είναι άκρως κατασταλαγμενα ως προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

    Θεωρω "φυσιολογικό" να γίνει η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο σιγά σιγά. Όλοι ξεκινάνε από vanilla και σιγά σιγά δοκιμάζοντας περνάνε στο T/b, D/s, M/s μόνο και μόνο εφόσον νιώθουν καλά πάνω από όλα με τον εαυτό τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που μπορεί να μην δοκιμασαν καν το T/b.

    Επίσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μπορεί το D/s να μην δουλέψει και να κάνουν μια σχέση T/b, ή ακόμα και vanilla τώρα εάν θα λειτουργήσει ή όχι είναι μεγάλο κεφάλαιο και εξαρτάται από τις ανάγκες των εμπλεκομενων.

    Αυτό που θεωρώ αστείο είναι να δηλώσει κάποιος Master ή slave χωρίς να έχει μία κάποια προηγούμενη εμπειρία στο χώρο.
     
  5. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Συμφωνώ με την πλειονότητα όσων ανέφερες, και ειδικά για την τελευταία φράση!

    Σ' ευχαριστώ για την τοποθέτηση ..
     
  6. Θα σου απαντήσω μονο στο πρώτο μιας και παρόμοια εμπειρία δεν έχω... όλες οι σχέσεις χρειάζονται συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές γιατί τα άτομα όσο και να ταιριάζουν ίδια δεν είναι... και πάνω σ' αυτά που αναφέρεις.... από την στιγμή που υπάρχει παράλληλη εξέλιξη αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό να δώσει τον χρόνο που χρειάζεται στο άτομο που υστερεί, αυτός που το πάει πιο γρήγορα..
     
  7. Συμφωνώ αρκετά με την τοποθετηση ότι πρέπει και οι δύο άνθρωποι να εξελίσσονται ταυτόχρονα η έστω να μένουν σταθεροί. Στην περίπτωση που ο ένας μον εξελίσσεται νομίζω θα υπάρξει πρόβλημα στο σχήμα για ευνόητους λόγους. Συμφωνώ απόλυτα και με όσα είπε η @Θρυαλλίς
    Η μόνη μικρή ένσταση που έχω είναι στο υπογραμμισμένο σημείο όπου θεωρώ δεν είναι απαραίτητο η εξέλιξη να γίνει προς τα πάνω.. άν θεωρήσουμε ότι ξεκινά από T /b..
    Μπορεί να "κατέβει " και σκαλιά αν δύο άνθρωποι συνειδητοποιησουν ότι σαν σχέση τους ταιριάζει περισσότερο κάτι άλλο. Είναι και τι σου βγάζει ο κάθε άνθρωπος..
     
  8. Αναΐδα

    Αναΐδα Moderated

    @Θρυαλλίς : με όλο το θάρρος, αλλά υπάρχουν και άτομα ,που έχουν φυσική ροπή ως προς κάποιο status. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που ''αγχώνεται'' όταν του δίνονται επιλογές, θα μπορούσε να στραφεί ως προς το M/s , χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε D/s έστω και θεωρητικά. Αν θα ανταπεξέλθει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο αναγκαία η εξέλιξη των status, όσο η εξέλιξη του ατόμου ως προς την συνειδητότητα των επιλογών του κάθε φορά, όπως και εσείς ανέφερατε με άλλα λόγια. Σίγουρα οι εμπειρίες (κάθε είδους) βοηθούν σε αυτό, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που η φύση τους οδηγεί από τα γενοφάσκια τους προς κάποια κατεύθυνση. Με λίγα λόγια, δεν θεωρώ απαραίτητο το πέρασμα από το D/s, για να καταλήξει κάποιος στο M/s. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ωστόσο ως προς την κυριαρχική πλευρά. Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο ακριβώς, η αυτοκυριαρχία λειτουργεί σε κάποιον που επιθυμεί τον ολοκληρωτικό έλεγχο ενός ατόμου (M/s), να εμμένει - για οποιονδήποτε λόγο - κάποιο διάστημα μόνο στην καθοδήγηση ή/και στον μερικό έλεγχο του (D/s). Το βέβαιο είναι πως η εκπαίδευση διαφέρει σε αυτές τις (2) περιπτώσεις από την αρχή της ακόμη και τα status που εκφράζουν τα άτομα, μπορούν να είναι ευδιάκριτα, τουλάχιστον ως στόχοι και κατ'επέκταση μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και ως δηλώσεις, χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία (σχέσης ή/και status) στο χώρο.
     
  9. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    χμμμ .. συμφωνώ απόλυτα ως προς τους συμβιβασμούς .. όμως παράλληλα προβληματίζομαι κιόλας:

    θα μπορούσε ποτέ κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται (π.χ.) ως Dom να κάνει συμβιβασμό και να ζήσει σε μία vanilla σχέση? .. το βρίσκω σχεδόν ακατόρθωτο .. το λιγότερο ως Top μπορεί ..
    Μήπως τελικά το επίπεδο μίας σχέσης, καθώς και η όποια εξέλιξη μέσω της αλληλεπίδρασης των μελών, προσδιορίζεται από το άτομο που είναι Κυρίαρχο το οποίο και "καθοδηγεί" το άλλο άτομο (είτε να εξελιχθεί προς τα άνω είτε να παραμείνει στάσιμο?) ..

    Σημ: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμα και εάν μία σχέση δεν αλλάξει ποτέ επίπεδο, αυτό πάλι θα είναι αποτέλεσμα και από τους δύο (οι οποίοι μέσω της αλληλεπίδρασης θα νιώθουν πλήρεις με το συγκεκριμένο επίπεδο)
     
  10. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Αυτό ακριβώς: η λέξη "εξέλιξη" όπως χρησιμοποιείται στο νήμα δεν σημαίνει αποκλειστικά μεταπήδηση σε πιο hard επίπεδο .. σαφέστατα μπορεί να εξελιχθεί και σε κάτι ηπιότερο (ακόμα και σε vanilla ..)
     
  11. Όλοι πιστεύω ξέρουμε ή τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να υπάρξουν τέτοιες σχέσεις... να βρούμε δηλαδή σύντροφο που να ικανοποιεί αυτές μας τις ανάγκες... προφανώς και αν κάποιος/α Κ ερωτευτεί κάποια/ον βανίλια δεν πιστέυω πως θα έχει τις απαίτησεις που θα είχε από κάποιο υ...
    Και επίσης διαφωνώ και στο ότι το Κ άτομο καθοδηγεί το άλλο... και το Κ όπως και το υ κάνουν πολλούς συμβιβασμούς και σε πολλούς τομείς όχι μόνο στο στατους της σχέσης... αν δηλαδή το υ δεν θέλει ή δεν μπορεί άλλο από κάτι... τί θα κάνει ο Κ? Αναγκαστικά θα υποχωρήσει... όπως και το υ, αν υποθέσουμε πως υπάρχει ο στόχος κάθε φορά να ξεπερνάει τα όρια του έστω και λίγο.
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Θα ήθελα αν θέλεις να μου εξηγήσεις πως θεωρείς ότι το T/b με s/m και bondage είναι ιεραρχικά λιγότερo bdsmικό από το M/s ή το D/s.
    Ή λιγότερο hard.
    Το T/b με s/m και bondage πιάνει τα τρια από τα τέσσερα αρχικά του σπορ, just saying.