Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξέλιξη & Αλλαγή Επιπέδων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MindFeeder, στις 6 Απριλίου 2016.

  1. xarkias

    xarkias Regular Member

    η εξελιξη πιστευω οτι πρεπει να ειναι κοινη και προς την ιδια κατευθυνση ,γιατι οταν καποιος αναπτυσσεται,τα αποτελεσματα επιρεαζουν και αυτον και τους γυρω του.Ο συμβιβασμος δημιουργει αποθημενα σε οποιον συμβιβαζεται και καθυστερει αυτον που αναπτυσσεται!
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Μιλώντας αποκλειστικά εντός σχέσης και σε ό,τι αφορά στη μετάβαση από ένα υψηλότερο προς ένα χαμηλοτερο επίπεδο παράδοσης ελέγχου,κατ'εμέ ισχύουν τα εξής:
    Εαν πρόκειται περί M/s σχέσης,η μετάβαση,η επιθυμία γι αυτήν,ακόμα και η συζήτηση επ'αυτού είναι αδιανόητη.
    Εαν πρόκειται περί D/s σχέσης,η επιθυμία,η συζήτηση και η μετάβαση μπορούν να συμβούν, αλλά την ίδια στιγμή η σχέση αποκτά πολυ κοντινή ημερομηνία λήξης.

    Σε ό,τι αφορά στη μετάβαση από το χαμηλότερο επίπεδο προς το υψηλότερο,αυτή ναι,μπορεί να υπάρξει.
    Το υ μέλος μπορεί είτε να εκφράσει την σχετική επιθυμία-ανάγκη,είτε να δεχτεί την αντίστοιχη πρόταση απο την μεριά του Κ και μέχρι εκεί.
    Η πρωτοβουλία κινήσεων,το πώς,πότε και μέχρι ποιού σημείου θα φτάσει η μετάβαση,το νέο σημείο δυναμικής ισορροπίας,όλα αυτά ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Κ.

    ΥΓ:Κάπου παραπάνω έγινε λόγος για την παραβίαση των θέλω του υ.Να θυμίσω πως είναι υ,διότι επιθυμεί και απολαμβάνει να κάνει αυτό που του λένε και όχι αυτό που θέλει.Εαν για οποιονδήποτε λόγο πάψει να απολαμβάνει,απλά αποσύρει την συναίνεση,την οποία έτσι κι αλλιώς δίνει καθημερινά όντας εκεί που είναι και όπως είναι.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  3. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Προφανώς και δεν τίθεται θέμα "ποιοτικότερου" επιπέδου, καθώς ποιοτικό είναι αυτό που ικανοποιεί τις προσδοκίες μας   (όποιο status κι αν έχουμε ..)

    Τα επίπεδα που προσδιόρισα στην αρχή είναι ενδεικτικά και αναφέρονται στον βαθμό παράδοσης του ελέγχου στο Κυρίαρχο άτομο.

    Το βασικό ερώτημα περί "εξέλιξης" μίας σχέσης, τέθηκε για το κατά πόσο σπάνιο είναι μία σχέση που ξεκινάει από το "Α" επίπεδο, να μεταπηδήσει μετά από κάποιο χρόνο σε κάποιο άλλο "Β" επίπεδο (ή γήπεδο μπάσκετ όπως ανέφερε κάποιος), αφού προηγουμένως τα δύο μέλη έχουν αλληλεπιδράσει μεταξύ τους.

    Μία διαφορετική διατύπωση, θα ήταν το κατά πόσον είναι διατεθειμένος κάποιος/α να αλλάξει (μεταπηδήσει ή μεταπέσει ή εξελίξει), επί της ουσίας το σημερινό του status στο πλαίσιο μίας σχέσης ..
     
  4. angel42

    angel42 Regular Member

    Δεν είναι απαρραίτητο να νιώθει ότι συμβιβάζεται... Απελευθερώνονται ιδιάιτερα δημιουργικές και καυλερές δυνάμεις όταν στοχοπροσηλώνεσαι να φέρεις το υ εκεί που θέλεις... Δεν υπάρχει βιασύνη... 'Ολα είναι δρόμος... Ο συμβιβασμός είναι άλλο πράγμα... Α.
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Διαβάζω πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις.
    Μερικές με πάρα πολύ ζουμί.
    Περισσότερο καρτεσιανής οπτικής, στη δική μου αντίληψη.
    Μου γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά...
    Έχει πρόσημο η προσωπική εξέλιξη?
    Έχει πρόσημο η εξέλιξη μιας (όποιας) σχέσης?
    Υπάρχει ισομερής εξέλιξη σε μια σχέση?
    Οι συνέπειες της όποιας (by default) ανισομερούς εξέλιξης μιας όποιας σχέσης δημιουργούν/παράγουν ένταση στα μέλη της?
    Αν ναι, γιατί και πώς διαχειρίζεται?
    Η εξέλιξη εντός πλαισίου οσμώνεται/προβάλλεται εκτός πλαισίου συνειδητά στην αντίληψη των μελών της σχέσης?
    Μάλλον δεν έχω καταλάβει αν το θέμα είναι επί της διαδικασίας ή επί της ουσίας...
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Λέω να δοκιμάσω να δώσω απαντήσεις,έτσι κουβέντα να γίνεται:

    Εάν η εξέλιξη είναι επιθυμητή και γίνει προσπάθεια γι αυτήν,έχει πρόσημο και μάλιστα θετικό.Εάν δεν είναι επιθυμητή,η σούμα είναι μηδέν.Εάν δε επιπλέον υπάρξει προσκόλληση σε εφηβικές ιδεοληψίες οικογενειακής προελεύσεως,στον παρατηρητή το πρόσημο μπορεί να φανεί αρνητικό,ειδικά εάν η τρέχουσα κοινωνία είναι από εκείνες που κάνουν βήματα μπροστά.


    Εάν η σχέση αφεθεί στην τύχη της,υπάρχει φθορά.Εάν υπάρξει ενδιαφέρον για να κρατηθεί,τότε το πρόσημο της εξέλιξης σίγουρα και η τελική σούμα πιθανώς είναι θετικά, ανεξαρτήτως τελικής έκβασης.


    Μάλλον όχι.Πάντως όσο πιο συγχρονισμένη είναι η περπατησιά(καλή ώρα εν Κ/υ),τόσο πιο κοντά τα επίπεδα των δύο στην εκάστοτε δυναμική ισορροπία.Με όποιον δάσκαλο καθίσεις,κλπ...


    Πιθανόν εκτός από απόσταση(κάτι σαν τον δρομέα που αυξάνει ρυθμό και ξεφεύγει) ανάμεσα,να δημιουργεί και ένταση.Ανάγκη διαχείρισης έχει αυτός που μένει πίσω ή,όπως στις Κ/υ σχέσεις,αυτός που οδηγεί και κατευθύνει την εξέλιξη.Με φιλοσοφημένη διάθεση κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και μακροθυμία,νομίζω πως η ανισομέρεια είναι διαχειρίσιμη.



    Eπειδή έτσι κι αλλιώς προβάλλεται,το να γίνεται συνειδητά έχει τη σημασία του.
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    Προσωπικα στις σχεσεις μου προσπαθω να κανω το καλυτερο που μπορω ανα πασα στιγμη, και οπου ειναι να παει θα παει. Το θεμα εξελιξη δεν με εχει απασχολησει ποτε. Οποιος ειναι ανοιχτος και στη σωστη γι αυτον σχεση η εξελιξη ειναι μονοδρομος.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απ την αρχή αυτό σκεφτόμουν.

    Αν είμαι bottom σημαίνει πως έχω κάποιες Χ ανάγκες, αν είμαι υποτακτικός έχω κάποιες Ψ αναγκες κι αν είμαι σκλαβος έχω καποιες Ζ αναγκες.
    Κι όλα κατά την γνώμη μου είναι ισότιμα. Δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο.
    Υπάρχει τι εκφράζει τον καθένα, τι ψυχοσύνθεση έχει και ποιες είναι οι αναγκες του.
     
  9. bumblebee

    bumblebee Contributor

    1. Ευκολο δυσκολο, αργα η γρηγορα θα γινει. Ειτε φυσικα, ειτε καταναγκαστικα , θα γινει  
    2. Ναι. Οσο περισσοτερο χρονο περνας μαζι τοσο πιο γρηγορα θα τρεξεις για πανω η κατω.
     
  10. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    το M/s ομως δεν ειναι προεκταση του D/s? Υπαρχουν ανθρωποι που μπαινουν κατ' ευθειαν σε M/s? Τα υπολοιπα μπορω να τα δω ως διαφορετικα, αλλα το D/s - M/s μου φαινεται το ενα εξελιξη του αλλου. Με επιφυλαξη, γιατι απο M/s μονο οτι εχω διαβασει...

    δεν χρειαζεται να μας φοβιζουν οι λεξεις ουτε να μας φαει το political correctness. το T/b και το M/s δεν νομιζω οτι ειναι ιδιου επιπεδου διαφορετικα πραγματα... γι αυτο αν μπει καποιος νεος και ασχετος και δηλωσει bottom λες οκ ενω αν δηλωσει σκλαβος λες που πα ρε καραμητρο...

    γενικα τα λεω τα παραπνω απλα πηρα αφορμη το ποστ σου.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2016
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Γενικά, οι κάστες δεν οδηγούν πουθενά. Συνήθως τις χρησιμοποιούν όσοι έχουν ανάγκη από σκαλωσιές αδιεξόδων.

    Σε μια οποιαδήποτε σχέση υπάρχει εξέλιξη και δυναμική. Από vanilla μέχρι M/s. Δεν υπάρχουν επίπεδα χλιαρότητας διαχωρισμού της ποιότητας διαφόρων τύπων σχέσης, υπάρχει χλιαρότητα μέσα στην ίδια την σχέση κι αν το επίπεδο φτάσει ένα βήμα πριν τον πάτο, είναι η ώρα να στρίβουμε.
     
  12. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    ωραια, πανω να βαλω στατους σκλαβος