Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επάγγελμα και BDSM τάσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Maley, στις 31 Οκτωβρίου 2005.

  1. Maley

    Maley Contributor

    Αναρωτιεμαι κατα ποσο οι BDSM τασεις του καθενος μπορει να επιρρεάζουν την συμπεριφορά του στο χωρο εργασίας. Αναφερομαι γενικα αλλα και ειδικα στον καθενα μας ξεχωριστά. Πιστευω οτι η αυτογνωσία που πρεπει να έχει έκαστος απο εμας πρεπει να τον βοηθα να ξεχωρίζει τον χωρο εργασίας(συναδελφοι κλπ), το αντικείμενο που ασχολείται, απο τις οποιες τασεις του στην προσωπικη του ζωη. Θα με ενδιεφερε να ακουσω τις αποψεις και εμπειρίες όλων όων θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτο το thread.
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Kαι να συμπληρώσω τα ως άνω: η εκλογή επαγγέλματος -γενικα- μπορει να εξαρταται απο το αν κάποιος ειναι Master/Mistress ή sub...
     
  3. PD

    PD Regular Member

    RE: RE: Επάγγελμα και BDSM τάσεις

    Ξεκινώντας από το τελευταίο πιστεύω πως η εκλογή επαγγέλματος δεν έχει καμία μα καμία σχέση και δεν εξαρτάται από το αν κάποιος έχει Κυριαρχικές ή υποτακτικές τάσεις.

    Όμως μπορεί σαφώς αφενός να μας επηρεάζει στην συμπεριφορά μας στο χώρο εργασίας και αφετέρου στην εξέλιξη που μπορεί να έχει κάποιος στο χώρο εργασίας του.

    Και εξηγούμαι: όσον αφορά το πρώτο ένας Master/Dom ή μια Mistress/Domme μπορεί να έχει και ανάλογη συμπεριφορά προς συναδέλφους, πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνεις ο/η ίδιος/α απλά να βγαίνει αυθόρμητα λόγω της τάσης αυτής. Αντίστοιχα μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και με έναν/μία slave/sub.

    Όσον αφορά το δεύτερο, πιθανόν ένας/μια Κυρίαρχος να έχει βλέψεις να κατακτήσει σιγά-σιγά την κορυφή (κοινός να καταλαμβάνει θέσεις κλειδιά, θέσεις υπευθύνων, προϊσταμένων, δ/ντών κλπ.) προκείμενου να μπορεί να τα έχει όλα υπό έλεγχο και αντίστοιχα ένας/μία υποτακτικός συνειδητά να μην ενδιαφέρεται για αντίστοιχες θέσεις.

    Να σημειώσω πως όλα αυτές οι απόψεις μου δεν είναι απόλυτες και δεν είναι και γενικός κανόνας. Απλά κατά τη γνώμη μου πάντα υπάρχει μια τάση και ένας επηρεασμός.

    PD
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    Υπαρχουν πολλοι ανδρες και γυναικες στην κορυφη της ιεραρχιας, που ακριβως επειδη εχουν απιστευτη πιεση κι ελεγχο στη δουλεια τους, εχουν την ταση στην ιδιωτικη τους να νοιωσουν υποταγμενοι, να αποποιηθουν δηλαδη το κυριαρχικο τους κομματι που το εξαντλουν στη δουλεια και την καριερα τους...

    Ομως, αυτη ειναι απλα μια εκδοχη.. Δεν μπορω να πιστεψω πως υπαρχουν κανονες που να διασφαλιζουν στεγνα και τυποποιημενα κατα ποσο η δουλεια που επιλεγουμε εχει να κανει με την νοοτροπια μας και τις βαθυτερες μας αναγκες ειτε για κυριαρχία, ειτε για υποταγη... 
     
  5. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Για την εκλογή επαγγέλματος δεν έχω να πω κάτι, σε γενικές γραμμές με κάλυψε η zinnia. Όσον αφορά τη συμπεριφορά είναι ίδια με αυτήν προς τον βανίλα περίγυρο μας γενικότερα. Σίγουρα δεν μπορείς να το παίζεις τη μια Dr Jekyll και την άλλη Mr Hyde αλλά οι όποιες τάσεις κρύβονται επιμελώς. Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να διακρίνει τη bdsm ψυχολογία ακόμα και χωρίς να υπάρχουν κραυγαλέες εκφάνσεις της.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Κύριο Maley που άνοιξε αυτό το θέμα, επειδή έχω την ευκαιρία να μιλήσω λίγο για τη δουλειά μου, που σχεδόν λατρεύω  

    Εργάζομαι από πάρα πολύ νέα, ακόμα ψήλωνα όταν έπιασα δουλειά - αν είναι ποτέ δυνατό!, σε μία από σταθερή ως τσιμενταρισμένη εταιρική δομή (όχι δεν είναι δημόσιο), με κλειστά περιβάλλοντα, αυξημένες απαιτήσεις, ισχυρές φιλοδοξίες, καθημερινές συνομωσίες, στάσιμες και πολύ σφιχτές διαπροσωπικές σχέσεις. Έχω περάσει και φάσεις που ήμουν workoholic, yuppie, Cruella Deville, Y/you name it! Τώρα πιά θεωρούμαι από τα "ιστορικά στελέχη" του χώρου, που σημαίνει ότι κάποιοι θα ήθελαν πολύ να μή με βλέπουν αλλά είναι αναγκασμένοι να ζητάνε τη γνώμη μου για πολύ περισσότερα πράγματα απ όσα θα επιθυμούσαν  

    Σχετικά με τη δουλειά μου και την υποτακτική μου ψυχοσύνθεση, έχω παρατηρήσει ότι μου αρέσει και μπορώ με πολύ επιτυχία να συνθέτω τις απόψεις πολλών και να συντονίζω ομάδες. Επειδή προσωπικά δεν έχω πάθη επιβολής, μου είναι εύκολο ψυχικά να αναδείξω τα δυνατά σημεία άλλων συνεργατών και να τους βοηθήσω να προσφέρουν το καλύτερο.

    Επίσης, είμαι πολύ καλή διπλωμάτης, όχι τοσο επειδή ξέρω να κρατάω το στόμα μου κλειστό, Ε/εχετε άλλωστε άποψη γι αυτό το θέμα στο φορουμ   , αλλά επειδή μπορώ με ευκολία να "αφουγκραστώ" τις σκέψεις και τα συναισθήματα των εμπλεκόμενων σε μία συνεργασία. Όταν ήμουν νεότερη, αυτό από τη μία με συνάρπαζε από την άλλη με κούραζε πάρα πολύ, επειδή έβαζα πολύ συναίσθημα στη δουλειά μου. Ευτυχώς, μεγαλώνοντας το ξεπέρασα αυτό.

    Και προσαρμόζομαι εύκολα στις εκάστοτε μεταβολές στις δομές της εξουσίας. Μπορώ να παραμερίζω τον προσωπικό μου εγωϊσμό, να μη δημιουργώ αχρείαστες συγκρούσεις και να μη στενοχωριέμαι άδικα.

    Θα μπορούσα να γίνομαι σχετικά εύκολα αντικείμενο εκμετάλλευσης, λόγω της προδιάθεσής μου να ευχαριστώ τους γύρω μου, όσους τουλάχιστον μπορούν να μου επιβληθούν, αλλά έχω εκπαιδευτεί από πολύ νέα στα τερτίπια power exchange στο χώρο της δουλειάς και έτσι, πολλοί προσπάθησαν, ουδείς το κατάφερε... Κάποια στιγμή όλοι διαπίστωσαν ότι ναι μεν τους ευχαρίστησα αλλά τους χρέωσα πολύ περισσότερο του αναμενόμενου... δεν το ήθελε η ψυχή μου, έχω μάθει όμως πώς να το κάνω και την αξία του να το κάνω.

    Με βοήθησε επίσης πάρα πολύ στη δουλειά μου όταν ανακάλυψα την ερωτική μου προδιάθεση προς την υποταγή, επειδή με αυτό τον τρόπο κατάφερα να μην βγάζω ασυναίσθητα υποτακτικότητα στη δουλειά εκεί που δεν έπρεπε. Π.χ. αν έχω μία φυσική ροπή να υποχωρώ και να νιώθω ευχαρίστηση την ώρα που υποχωρώ, τώρα που ξέρω για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό, μπορώ να το βιώνω μέσα από προσωπικές σχέσεις, όχι τυχαία στη δουλειά.

    Επίσης, η δυνατότητά μου να ασκήσω εξουσία στη δουλειά, σχετίζεται πάλι με το ότι έχω συνειδητοποιήσει την υποτακτική μου φύση. Όταν προσπαθούσα να γίνω αρεστή, χωρίς να ξέρω για ποιό λόγο, τότε είχα πραγματικές αναστολές στο να ασκώ εξουσία. Τώρα, δεν έχω ούτε αναστολές, ουτε ενοχές, ούτε πάθη εξουσίας. Μπορώ και το κάνω για λογους οικονομικής και επαγγελματικής επιβράβευσης, μέσα μου δεν με αγγίζει, αλλά γι αυτό το λόγο δεν πιστεύω ότι θα με φθίρει ποτέ.

    Σχετικά με τους Κυρίαρχους, έχω συνεργαστεί πολύ στενά με έναν natural Dom, με τον οποίο είχα και μία πολύ στενή προσωπική σχέση. Είχε τρία χαρακτηριστικά στη δουλειά του.

    Το πρώτο ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση κανείς μα κανείς να του πάρει έστω και μισή λέξη που δεν ήθελε ο ίδιος να πει. Ήταν παραπάνω από απόλυτα ελεγχόμενος στο λόγο του και στην συμπεριφορά του, χωρίς καν να δείχνει "κουμπωμένος". Σαφέστατα δεν τον ενδιέφερε να αρέσει, χωρίς να γίνεται δυσάρεστος γι αυτό τον λόγο.

    Το δεύτερο ήταν η αξιόλογη ικανότητά του να βρίσκεται να ασκεί εξουσία, ενώ αρχικά ήταν outsider, χωρίς κανένας γύρω του να έχει καταλάβει τί, πώς και γιατί. Δηλαδή, δεν είχε σημασία για τον ίδιο η άποψη των γύρω του για το άτομό του.

    Το τρίτο ήταν ότι ποτέ δεν αναλάμβανε ρίσκα χωρίς να είναι απόλυτα καλυμμένος για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

    Γενικά, έχω δει ότι και η κυριαρχική και η υποτακτική συμπεριφορά "βγαίνουν" στο χώρο της δουλειάς αλλά και στην κοινωνική μας ζωή. Το αν θα την καταλάβουν οι άλλοι, εξαρτάται από τους ίδιους, από την άρνηση που μπορεί να κουβαλάνε, από το τί ζητούν από μάς και από πολλά άλλα.

    Προσωπικά, αν και πολλοί με έχουν περάσει για κυριαρχικό στοιχείο στη δουλειά μου, αυτοί που με έχουν πλησιάσει περισσότερο, κυρίως οι άντρες, έχουν πλήρη συναίσθηση της ιδιοσυγκρασίας μου ακόμη και όταν δεν το συνειδητοποιούν.

    Φοβερό παράπονο όμως έχω με τον σκύλο του γείτονά μου! Έχει εκπαιδευτεί στην υπακοή, και ακούει όλους όσους του έχει πει ο αφέντης του να ακούει, εκτος από μένα! Με έχει γραμμένη κανονικότατα! Σε όλους τους άλλους, δουλικότατος, σε μένα κουνάει την ουρά φιλικά και ποτέ δεν κάνει τίποτα από αυτά που του λέω!
     
  7. PD

    PD Regular Member

    Εγώ προσωπικά που είμαι Dom θέλω να είμαι κυρίαρχος και να ελέγχω τα πάντα στο χώρο ευθύνης μου.

    Δεν θέλω σε καμία περίπτωση θέση υπευθύνου ή προϊσταμένου όμως θέλω τον έλεγχο και να ξέρω συχνά-πυκνά "τι μπαίνει και τι βγάινει".

    PD
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Πολυ ενδιαφερουσα και εμπεριστατωμενη η ανάλυση που εκανες tender lilly περιγραφοντας απλα την περιπτωση σου....τοσο η θεση οσο και η συμπεριφορα στο χωρο της εργασιας μπορει να αναδειξουν κρυμμενες BDSM τασεις αλλα το "χωνευτηρι" της εργασιας ειναι τοσο ανελεητο που γενικα νομιζω δεν μπορει καποιος αντικειμενικα να βγαλει συμπερασματα για τον αλλο...μονο απο τις ιδαπροσωπικες σχέσεις μπορει να αναδυθει κατι..

    Και παλι ευχαριστω...
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Επάγγελμα και BDSM τάσεις

    Παρα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Δεν είχα ποτέ σκεφτεί από την πλευρά του υποτακτικού και τελικά αποδεικνύεται οτι όλοι κερδίζουμε.

    Με αφορμή το κείμενο της tender lilly, θυμάμαι οτι το πιο επιτυχημένο meeting της ζωής μου (απ΄ το οποίο κέρδισα έναν σημαντικό πελάτη), ήταν όταν πήγα ταλαιπωρημένος απ΄ την κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας, δεν είχα όρεξη να μιλήσω και να πάρω τα ηνία ως συνήθως, άκουγα τους άλλους να διχογνωμούν και στο τέλος συνέθετα και έδινα λύσεις. Έκτοτε το εφαρμόζω συνειδητά.

    Σε σχέση με μένα, μανατζάρω ανθρώπους σχεδόν απ’ την αρχή της καριέρας μου. Πέρασα τη φάση του junior σε πολύ σύντομο χρόνο. Το πέρασμά μου στο συνειδητό bdsm συνοδεύτηκε από μια ποιοτική διαφορά στην δουλειά μου και τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν το bdsm βοήθησε ή αν αντίθετα πέρασα στο bdsm γιατί ξεπέρασα ορισμένα πράγματα μέσα μου. Ίσως και τα δύο. Δεν τα ξεχωρίζω. Η εμπειρία μου και πρακτική μου στο management με βοηθάει στην M/s σχέση μου. Τα αισθήματα και η γενικότερη αίσθηση από την M/s σχέση μου περνάει στη δουλεία μου, στις κοινωνικές μου σχέσεις. Παντού.
    Ακόμα και ….. σε όλα τα σκυλιά, που μικρός τα φοβόμουν  
     
  10. Geisha

    Geisha Regular Member

    Απάντηση: Επάγγελμα και BDSM τάσεις


    Ενδιαφέρον θέμα, ενδιαφέρουσες προεκτάσεις.

    Δεν μπορώ να γενικολογήσω, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να καταθέσω προσωπικά μου βιώματα,
    ωστε να βγουν κάποια συμπεράσματα.

    Εργάζομαι, από πριν την ενηλικίωσή μου, πιστεύοντας πως το χαρτζηλίκι μου δεν αρκούσε,
    αποφάσισα πως έπρεπε να επενδύω τον ελεύθερο χρόνο μου στην εργασία.

    Πέραν από 2 καθαρά υπαλληλικές part time βοηθητικές θέσεις που είχα ως την ενηλικίωση,
    στα 18 βρέθηκα να εργάζομαι σε θυγατρική πολύ γνωστής πολυεθνικής εταιρείας.
    Λόγω συνέπειας και παραγωγικότητας, στο πρώτο τετράμηνο με προήγαγαν
    σε πιο υπεύθυνη και οργανωτική θέση.

    Ήταν ίσως λόγω ηλικίας, αλλά μου ήταν φοβερά ψυχοφθόρο να πρέπει να επιβληθώ
    σε ομάδα ατόμων η οποία είχε μάλιστα ηλικίες από 20 εως 45. (Ο μπαμπάς μου τότε, ήταν μόλις 40)
    Ήταν πράγματι θέση ισχύος, με διαχειριστικές και οργανωτικές απαιτήσεις.
    Το δύσκολο κομμάτι ήταν όταν έπρεπε να συγκαλέσω συναντήσεις με υπαλλήλους,
    με σκοπό να επιβληθώ, να επικρίνω, να κάνω αναφορές περι της αποδοτικότητας
    και της τήρησης του ωραρίου, να εποπτεύσω, να ... να ... να.. !


    Γυρνούσα στο σπίτι κομμάτια πραγματικά, σε όλες τις φωτογραφίες της εποχής, μοιάζω με ζόμπι!    

    Θυμάμαι μια φορά που αναγκάστηκα να κάνω παρατήρηση για μη τήρηση του ωραρίου,
    στην υπάλληλο που με είχε εκπαιδεύσει όταν προσελήφθην αρχικά.
    Η συγκεκριμένη ήταν μαμά διδύμων αγοριών στην ηλικία του δημοτικού
    και ενώ γνώριζα πως έτρεχε η καψερή όλη μέρα να φέρει βόλτα τα του σπιτιού της,
    όφειλα να της κάνω επίπληξη για την κατ΄εξακολούθησιν πρωινή της αργοπορία.

    Ε, στον χρόνο πάνω, δεν άντεξα, παραιτήθηκα.  

    Μου πήρε πολύ καιρό να ηρεμήσω από εκείνη τη δουλειά,
    αυτοεξορίστηκα 2 μήνες σε ένα σπίτι που έχουμε στα 1000 υψόμετρο,
    σχεδόν χωρίς να μιλάω σε κανέναν, για να μπορέσω να γεμίσω μπαταρίες.

    ~*~*~*~*~*~

    Εν τέλει, μου πάει καλύτερα και προτιμώ
    την δημοσιοϋπαλληλική, τωρινή μου θέση...  
     
  11. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Επάγγελμα και BDSM τάσεις

    λυγισες χωρις λογο..
     
  12. thanasis

    thanasis Contributor

    Είναι ένα θέμα που με απασχολεί αρκετά, η έκφραση αυτών των στοιχείων στον χώρο εργασίας.

    Βρίσκομαι σε έναν χώρο εργασίας που οι κυριαρχικές τάσεις νοούνται σαν 'βλαπτικές'. Το ενδιαφέρον και γόνιμο είναι οτι η ενασχόλησή μου με τον χώρο με βοηθά, όπως ανέφερε η tender lilly παραπάνω, συνειδητά να αντιλαμβάνομαι οτι ένα τέτοιο κομμάτι πάει να βγει στην επιφάνεια και να μπορώ να το ελέγχω, για να μην βγαίνει τυχαία σε πλαίσιο εργασίας.