Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM κοινότητες - πώς οργανώνονται και λειτουργούν

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος G_E, στις 29 Δεκεμβρίου 2005.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Συχνά πυκνά γράφεται για το πόσο τα πράγματα είναι πίσω στην Ελλάδα και πόσο προχωρημένα στο εξωτερικό. Οσο κι αν αυτή η δήλωση μπορεί να είναι σωστή, δεν είναι δημιουργική. Δε βοηθάει σε τίποτα, οπότε προτείνω να ΜΗΝ το συζητήσουμε εδώ.

    Επισης προτείνω να ΜΗ συζητήσουμε εδώ για το πώς διακεδάζει ο bdsm κόσμος στο εξωτερικό. Ας ΜΗ μιλήσουμε για clubs και εμπορικά events.
    Μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά τέτοιες ιστορίες μπορούν να γραφούν αλλού.

    Εδώ προτείνω να εστιάσουμε στο πώς οργανώνονται, πώς λειτουργούν, πώς αυτοπροστατεύονται, εαν εχουν μέλη όλων των τάσεων ή όχι, τι προσφέρουν στα μέλη τους, πως συντηρούνται κλπ. οι bdsm κοινότητες στο εξωτερικό

    Αναγνωρίζοντας το γεγονός πως πολλά πράγματα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, νομιζω πως μια τέτοια συζήτηση θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κι ισως κάποτε να δημιουργήσουμε κι εδώ τέτοιες κοινότητες.

    Δε νομίζω προς το παρόν, πως πρέπει να περιοριστεί το θέμα. Ας κανουμε μια γενική περιγραφή, ας ανταλλάξουμε πληροφορίες, links κλπ. και αν προκύψουν επιμέρους ζητήματα κάνουμε νέα threads.

    Παρακαλώ μόνο να το δουμε σοβαρά στα πλαίσια μιας ενημερωτικής συζήτησης.


    ΥΓ 1 Το έναυσμα γι’ αυτό το thread ηταν μια συζήτηση με τη Pheadra που είχε την ευγένεια να μου πει ορισμένα πράγματα για δίκτυα στην Αμερική, τα οποία βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.

    ΥΓ2 Ναι το ξέρω – έχει ξανανοίξει το ίδιο θέμα αλλά η συζήτηση εκτράπηκε εντελώς.
     
  2. Strict71

    Strict71 Regular Member

    http://www.ncsfreedom.org/

    Πολύ καλό παράδειγμα οργάνωσης.
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: BDSM κοινότητες - πώς οργανώνονται και λειτουργούν

    Thanks Strict71. Χωρις να θελω να σου βαλω δουλειά χρονιάρες μέρες, αν βρείς λίγο χρόνο, θα μπορούσες να γραψεις μια μικρη εισαγωγή κυρίως για τα μελη που δεν μιλουν αγγλικά?  

    Με την ευκαιρία θα ήθελα να διευκρινίσω μερικά πράγματα. Δεν ειναι ευκολο thead και θελει λιγο δουλίτσα από όλους μας. Εξυπακούεται, το οτι εγω το ανοιξα δεν εχει σημασία. Απλώς το σκέφτηκα. Δουλευω μερικά πραγματα για να τα ανεβάσω. Από κεί και πέρα, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να το θυμίζω πού και πού.

    Ευχαριστώ - και εδώ τελειώνει ο "ρολος μου" ως thread author.
     
  4. Strict71

    Strict71 Regular Member

    Οχι. Δεν με ενδιαφέρουν τα άτομα που δεν μπορούν να βρούν από μόνα τους πληροφορίες. Όποιος εχει ανάγκη μπορεί να στείλει πμ, μπορεί να την ψ'αξει αλού, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μέλλον. Εγώ απέχω και θέλω να απέχω. Οι κουλτουριάρηδες 'ελευθεροτυπία', και οι αγάμητοι 'ελευθερο τυπο'. Γαμιούνται ΟΛΟΙ εκτως απο μας.

    Φιλικά

    Strict
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Σεβαστό Stict71.

    Η εναυση γι αυτό το thread ηταν η κοινότητα MAST (Μasters Slaves Together), μια κοινότητα με παρακλάδια σε όλη την Αμερική.
    Η νομική του μορφή είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Κατω απ' αυτή την ομπρελα δημιουργούνται Chapters δηλαδή κλάδοι ανά περιοχή. Ενδεχομένως σε μια περιοχή να υπαρχουν περισσότερα του ενος Chapter π.χ. pansexual, gay, gay & lesbians.

    Τα Chapters δημιουργούνται με πρωτοβουλία ατόμων από μια περιοχή μετά από έγκριση από το κεντρικό συμβούλιο.

    Μια βασική τους λειτουργία είναι ή αλληλοϋποστήριξη και η αλληλοεκπαίδευση μέσω συναντήσεων όπου συνήθως συζητούνται διάφορα θέματα. Καποιος ετοιμαζει εισήγηση και συνηθως την κοινοποιεί μεσω net. Αφεντες και σκλαβες συζητούν μαζί, χωρίζονται σε ξεχωριστά γκρούπ και κατοπιν κλεινουν με κοινή συζήτηση πάλι.

    Η χρησιμότητα αυτών των συνατήσεων ειναι μεγάλη, ειδικά για τους/τις Κυριάρχους, γιατί προσφερουν εναν τυπο εκπαίδευσής τους.

    Δεν ειμαι ετοιμος να γραψω πράγματα σε μεγαλυτερο βάθος - ειναι μερικά που αποκόμησα από τη συζήτησή μου με τη Phaedra και από το site

    www.mast.net

    Πολλά ζητήματα μένουν ανοιχτά:

    πως οργανωνονται? πως οριζονται οι συντονιστες?

    πως αντιμετωπιζουν / αντιμετωπιζονται από το νόμο?

    πως μπαίνουν νεα μελη?

    πως διαφαλιζεται η εγχεμυθεια?

    πως διασφαλιζεται η δυνατότητα των υποτακτικών να εκφράζονται ελευθερα?

    τι ακριβώς κανουν και πως βοηθάει?

    <θα επανέλθω>
     
  6. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Μεσα στην απογοητευση που διακρινει πολλους lifestylers στην Ελλαδα οσον αφορα στην πιθανοτητα δημιουργιας μιας υποστηρικτικης κοινοτητας ατομων με παρομοια ερωτικα ενδιαφεροντα, ειναι δυστυχως δυσκολο να "επενδυσει" κανεις χρονο και ενεργεια στο να εξερευνησει τι δυνατοτητες ενδεχομενως υπαρχουνε για την δομηση μιας γερης real κοινοτητας. Σημαντικο ρολο σε αυτο παιζει το αγχος του "coming out" που ενεχεται σε μια τετοια προσπαθεια, οπως επισης και η δυσκολια στο να εμπιστευθει κανεις ατομα που δεν γνωριζει καιρο η ακομα καν real.

    Οταν ανοιξε το greekbdsmcommunity πολλοι προεβλεψαν οτι "δεν κανει ο Ελληνας γι'αυτα", οτι θα χρησιμοποιειται μονο για "καμακι", οτι "θα σκοτωθουμε." Μερικους μηνες μετα, ξερουμε οτι εχει αποτελεσει μια οαση στην ελλειψη ενημερωσης και στην προσπαθεια να παρασχει εναν τοπο συναντησης για ατομα με παρομοια ενδιαφεροντα. Ειναι λογικη και επομενη εξελιξη το να εκφραζεται σταδιακα ενδιαφερον για την διερευνηση του πως θα μπορουσαν καποια απο τα πραγματα που γινονται εδω online τοσο σε υποστηρικτικο οσο και επιμορφωτικο επιπεδο να γινουνε επισης και real. Το real δεν θα 'αντικαταστησει' ποτε το online (για πολλους λογους) αλλα μπορει να προσθεσει πολλα.
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM κοινότητες - πώς οργανώνονται και λειτουργούν

    τσα!
    ωραιο νημα  
     
  8. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: BDSM κοινότητες - πώς οργανώνονται και λειτουργούν

    Έχοντας διατελέσει διαχειρίστρια και ενεργό μέλος σε ίδιας θεματολογίας forum στο εξωτερικό νομίζω είμαι η πλέον αρμόδια να σου απαντήσω στα ΜΗ αλλά θα μείνω στο βασικό ερώτημα σου, στο πώς δηλαδή συντηρούνται - προστατεύονται... Πρώτα απ όλα σέβονται τις γνώμες και τις αναζητήσεις του άλλου εδώ γενικότερα υπάρχει μια φαγωμάρα;   δεύτερον οι νόμοι της εκάστωτε χώρας(τουλάχιστον σε αυτή που ήμουν εγώ) βοηθούν στο να υπάρχουν φανερά στην επιφάνεια της κοινωνίας, έτσι αποτρέπουν άσχετους και άσχετες να κάνουν κακό σε υπό και αυτό γιατί μπορούν να το καταγγείλουν λεπτομερέστατα χωρίς να τους χλευάσουν στο τμήμα, έτσι επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός απο τους κακούς και καλούς στην κοινότητα.
    Κάτι άλλο που δεν το είδα εδώ είναι οι μηνιαίες ή και εβδομαδιαίες συναντήσεις με ένα βασικό θέμα προς συζήτηση κάθε φορά με την συμμετοχή όλων φυσικά!
    Ελπίζω να σε βοήθισα και ίσως να επανέλθω αργότερα με περισσότερες πληροφορίες.