Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματικός Μαζοχισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 2 Μαρτίου 2006.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    TI EINAI ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ?

    Κατάσταση κατά την οποία η συναισθηματική ικανοποίηση αλλά και η σεξουαλική διέγερση προκαλούνται και προέρχονται από την σκληρή συμπεριφορά του προσώπου που αγαπάμε ή είμαστε ερωτευμένοι απέναντι σε μας.

    Ξεκινάει συνήθως όταν κάποιο άτομο που θεωρούσαμε δεδομένο αλλάζει συμπεριφορά γίνεται μυστήριο, ανεξέλεγκτο, δεν τρέχει πια από πίσω μας και δεν μας κάνει τα χατίρια

    Πολλές φορές η πρώτη αντίδραση σε μια τέτοια κατάσταση είναι ένα γλυκό γαργάλημα στο στομάχι και έπειτα σιγά σιγά κόλλημα, αρρωστημένο πάθος και εμμονή.

    Άλλες φορές πάλι η μειωτική συμπεριφορά του άλλου απέναντι μας ξεκινά από την αρχή άλλες πάλι είναι κατάσταση ανεκπλήρωτου έρωτα και άλλες απαγορευμένου έρωτα

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;

    Θα αναφέρω ενδεικτικά τους σημαντικότερους λόγους.

    1)Πολλές φορές το γεγονός ότι χάνουμε κάτι δεδομένο μας κάνει να χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας να χάνουμε τον έλεγχο και να κάνουμε ακραίες υποχωρήσεις προκειμένου να κρατήσουμε το άλλο πρόσωπο δίπλα μας ιδιαίτερα αν αυτό ήταν το στήριγμα μας. Aυτή η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα εγωισμού.

    2)Άλλες πάλι φορές αναζητούμε να βιώσουμε έντονα συναισθήματα γιατί τα έχουμε ανάγκη ως ιδιοσυγκρασία και ως προσωπικότητες με την έννοια ότι υπάρχουμε μόνο αν βιώνουμε έντονα συναισθήματα είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα. Συνήθως έτσι λειτουργούν οι καλλιτέχνες και μάλιστα τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι πηγή έμπνευσης για αυτούς. Oι ίδιοι αναφέρουν ότι καλύτερα να αισθάνονται έστω και θλίψη παρά χλιαρά συναισθήματα.

    3))Άλλες φορές το γεγονός ότι κάποιος μας κάνει την ζωή πατίνι, η είναι μυστήριος και έχει παραξενιές και γενικά δεν είναι εύκολος σαν άνθρωπος μας κάνει να τον θέλουμε γιατί μας αρέσουν τα δύσκολα και όταν τα κατακτούμε αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και πολλές φορές έπαρση. Υπάρχει κίνδυνος όμως να μην τον κατακτήσουμε ποτέ γιατί προκειμένου να τον κρατήσουμε μπορεί να κάνουμε περισσότερες υποχωρήσεις από ότι πρέπει και το μόνο που να καταφέρουμε είναι και εμείς να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας και αυτός να χάσει το ενδιαφέρον του για μας αν είχε κάποτε.

    4)Μπορεί ακόμα να βάλαμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας ότι θα ρίξουμε αυτόν τον σκληρό άντρα ή τη σκληρή γυναίκα ενώ δεν υπάρχουν προοπτικές και να μπούμε οι ίδιοι σε ένα παιχνίδι που ενώ είχε σαν αρχικό σκοπό την αυτοϊκανοποίηση καταλήγει ένα μαζοχιστικό ψυχοφθόρο παιχνίδι χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινάμε μια σχέση με κάποιο πρόσωπο με το οποίο ήρθαμε σε κόντρα και ανταγωνιζόμαστε μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι θα το αλλάξουμε και θα το κάνουμε όπως βολεύει εμάς σαν να είμαστε θεοί. Τιμωρούμαστε όμως για αυτή την αλαζονεία..

    5) Δεν είναι λίγες επίσης οι φορές που κάποιος επιλέγει κάποιο σύντροφο που φέρεται σαδιστικά επειδή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και πιστεύει ότι μόνο τέτοια συμπεριφορά του αξίζει και ότι ποτέ δεν θα του συμβεί κάτι καλύτερο. Είναι επικίνδυνη αυτή η συμπεριφορά γιατί το άτομο συνηθίζει σε μια ταπεινωτική κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει από αυτή.

    ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ;

    Πρέπει ο καθένας μας να αποκτήσει ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων και των καταστάσεων. Να αναγνωρίζει καταστάσεις που μπορούν να του προκαλέσουν κακό και να τις αποφεύγει. Να καταλαβαίνει τις εσωτερικές του ανάγκες και αυτές να προσπαθεί να ικανοποιεί και όχι επιφανειακές ματαιόδοξες επιθυμίες γιατί αυτό είναι χάσιμο χρόνου.

    Από την άλλη πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και με τα προτερήματα και με τα ελαττώματα του και να μην τον υποτιμάμε γιατί οι άλλοι μας βλέπουν έτσι όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Και αν κάποιοι μας φέρονται άσχημα και εμείς το ανεχόμαστε σημαίνει ότι τιμωρούμε τον εαυτό μας με το να τον αφήνουμε έρμαιο στις ιδιοτροπίες και διαθέσεις του καθενός.

    Συμπερασματικά αν δεν δώσουμε εμείς αξία στον εαυτό μας δεν θα μας δώσει κάποιος ξένος. Πρέπει να φεύγουμε όταν μια σχέση μας ταλαιπωρεί έστω κι αν φοβόμαστε και αισθανόμαστε ανασφαλείς και απαισιόδοξοι γιατί αυτά τα συναισθήματα τα έχει προκαλέσει η ανοχή της άσχημης συμπεριφοράς του άλλου.

    e-magazino.gr


    Υ.Γ Αγαπητοί μου...Το θέμα θα ήθελα να το αναπτύξουμε στο thread "Συναισθηματικός Μαζοχισμός "Προνόμιο" όλων ?" που έχει ανοίξει εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1737
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Συναισθηματικός Μαζοχισμός

    ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ... 
    Είμαι σίγουρη πλέον ότι διακατέχεσαι από αυτό το σύνδρομο  
    Υοu need doctror  
     
  3. blindfold

    blindfold Contributor

    νιώθω χαζός ...
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    Συναισθηματικο μαζοχισμό βιώνω καθε φορά που επιμενω για πράγματα ή ανθρώπους που εκ των προτερων ξέρω ότι έχουν ημερομηνια λήξης..ως συνήθως υπευθυνη είναι η φαντασία μου που φτιαχνει κόσμους εκεί που δεν υπαρχουν.. Φυσικά στο τέλος πρυτανευει η ψηχρή λογική μου..
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αγαπητοί μου...Το θέμα θα ήθελα να το αναπτύξουμε εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1737
     
  6. Αυτό ακριβώς..
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Πφφ... συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ήντα να κάνομε; Βολτούλα, καθαρός αέρας και ξανά στη ρότα.
     
  8. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    how much i can relate...

    Και πόσο φοβάμαι τη ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων... και πόσο θέλω πολύ έντονα συναισθήματα ... και πόσο φρίκαρα τώρα που διάβασα όλο αυτό και πόσο εγώ είμαι σε όλο αυτο... και πόσο όλο αυτό τελικά είναι τόσο ψεύτικο.. και τι βλακείες σας γράφω και πόσο εχω πιεί σήμερα και πόσο ...