Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελικά είμαστε όλοι σαδιστές;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 10 Αυγούστου 2017.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Και όταν λέω "όλοι" στην προκειμένη αναφέρομαι στους σαδομαζοχιστές.

    Έκανα την εξής σκέψη, ίσως να έχει ξανασυζητηθεί, δεν γνωρίζω.

    Σκεφτόμουν αρχικώς ότι οι μαζοχιστές μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλύτερα τους σαδιστές από ότι εκείνοι εμας, καθότι όταν φαντασιωνομαστε, σκεφτόμαστε σαδιστικά σενάρια (όσο πιο μαζοχιστές τόσο πιο σαδιστικά) στα οποία βέβαια οι αποδέκτες είμαστε εμείς. Για να δημιουργήσουμε την φαντασίωση πρέπει να βρούμε τρόπους να σαδίσουμε τον εαυτό μας. Είναι μια κυκλική κατεύθυνση που ξεκινάει και καταλήγει σε εμάς.

    Ο σαδιστής από την άλλη "περιορίζεται" μόνο στον ρόλο του, καθώς το αντικείμενο της φαντασίωσης του είναι έξω από αυτόν.
    Απευθύνεται σε κάποιον άλλο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει "μαζοχιστικά κόλπα".
    Η κατεύθυνση εδώ είναι γραμμική.

    Οι μαζοχιστές λοιπον σκέφτηκα, στρέφουν τον σαδισμό προς τον εαυτό τους και οι σαδιστές έξω από αυτόν.

    Όπως και να έχει, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, όλα φαίνεται να ξεκινούν από τον σαδισμό και το μόνο που αλλάζει είναι η κατεύθυνση.

    Μήπως τελικα θα έπρεπε να λέμε σαδιστής και αυτοσαδιστής;


    View attachment 132291
     
  2. Μήπως τελικα θα έπρεπε να λέμε σαδιστής και αυτοσαδιστής;

    Nαι, διοτι ο μαζοχιστης ειναι σαδιστης αλλα προς τον εαυτο του μονο.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  4. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

  5. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Πω πω εξαιρετικό νήμα!
    Το διαβάζω και έχω να πω το εξής: Παρατήστε το νήμα μου και πάτε όλοι σε αυτό που προτείνει ο @MasterJp τώρα !!!
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Υπάρχουν αυτοσαδιστές, λέγονται selftorturers, καυλώνουν με το να βασανίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς και όχι κάποιος άλλος.
    Ο μαζοχισμός όμως είναι άλλη περίπτωση, δεν σε κάνει σαδιστή.

    Στις φαντασιώσεις του ένας μαζοχιστής μπορεί να δημιουργήσει τον τέλειο σαδιστή σύμφωνα με τα θέλω του αλλά δεν πρόκειται ποτέ ούτε να νιώσει ούτε να καταλάβει την καύλα που προκαλεί στον σαδιστή της φαντασίωση του το να προκαλεί πόνο. Και αν κάτι ορίζει ένα σαδιστή είναι η καύλα του όταν πονάει κάποιον άλλο.

    Ακόμη και η περίπτωση των σαδομαζοχιστών θαρρώ ότι παρεκκλίνει του καθαρού σαδισμού, δεν έχω γνωρίσει και συνομιλήσει με σαδομαζοχιστή έως τώρα που ο μαζοχισμός του να μη περιορίζει/ελέγχει τον σαδισμό του. Δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο αρέσκονται να προκαλούν πόνο έρχεται κουστούμι με τον τρόπο που τους αρέσει να τους προκαλούν πόνο ή που θα ήθελαν να τους προκαλέσουν πόνο αλλά δεν το αντέχουν σωματικά. Ένας καθαρός σαδιστής μάλλον λειτουργεί πολύ διαφορετικά, λόγω ανικανότητας να κατανοήσει την καύλα ενός μαζοχιστή.

    Σχετικά με τις ευθείες γραμμές του σαδισμού και τους κύκλους του μαζοχισμού, υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των δύο. Ο μαζοχιστής ζευγαρώνει καλύτερα με κάποιον ο οποίος αρέσκεται να του προκαλούν πόνο, ο σαδιστής με κάποιον που δεν του αρέσει να πονάει. Αυτά τα βλέπω και τα δύο ως ευθείες. Μιλώντας πάντα για καθαρό μαζοχισμό και σαδισμό όχι για bdsm.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Πάντα είχα μία τρελή θεωρία στο μυαλό μου. Δεν την έχω αναφέρει ποτέ γιατί το έβρισκα εξαιρετικά δύσκολο να την εξηγήσω. Θα γράψω λίγα πράγματα και θα το αναλύσω όταν επιστρέψω.
    Νομίζω ότι η ψυχή όλων των ζωντανών πλασμάτων ακολουθεί τους νόμους της φυσικής. Το γιατί δεν το γνωρίζω αλλά σκεφτείτε Τα σώματα αντιδρούν στη μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης. Η αντίσταση σχετίζεται με τη μάζα τους. Θα πρέπει βέβαια να αναρωτηθούμε τι η συνείδηση του καθενός ορίζει ως μεγάλη ψυχική μάζα. Στην ύλη οι μεγάλες μάζες ασκούν ισχυρή ελκτική δύναμη που την καλούμε βαρύτητα, στις μικρότερες μάζες και αυτό οδηγεί σε μία ακόμα μεγαλύτερη δημιουργία εννιαίας μάζας, πλανήτης, αστέρι, μαύρη τρύπα. Λέγεται ότι το τέλος του σύμπαντος θα έρθει μετά από μία μάχη μεταξύ των εναπομεινάντων μαύρων τρυπών και την την επικράτηση της μίας σε συμπύκνωση όλης της ύλης σε ένα μόνο σημείο. Η ενέργεια που ξοδεύει ένα σώμα με μικρή μάζα για να διατηρήσει τη συνοχή του είναι μικρότερη όταν είναι μόνο του από ότι όταν είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σώματος. Αυτά και αλλά συμβαίνουν στην ύλη. Πάμε στα ψυχικά σώματα.
    Αντιστοιχίστε τους κ με τις μεγάλες μάζες. Τους μεγάλους κυρίαρχους της ανθρώπινης ιστορίας με τα αστέρια. Τους πιο μεγάλους, αυτούς που θεοποιήθηκαν Χριστός, Μωάμεθ και άλλοι με τις μαύρες τρύπες.
    Ξέρω τρελή και απίστευτη θεωρία, αλλά πάρα πολλές ομοιότητες.

    Και κάτι ακόμα. Εκεί που υπάρχει μεγάλη βαρύτητα ο χρόνος αλλάζει και κυλάει πιο αργά. Κατά την διάρκεια μίας έντονης σαδομαζοχιστικής σκηνής στην αντίληψη και του δέκτη και του πομπού όταν τείνουν να γίνουν ένα, ο χρόνος μοιάζει να κυλάει πιο αργά.
    Τρελό για δέσιμο.

    Θα έλεγα λοιπόν ότι όλοι μας είμαστε ψυχικές μάζες. Με απώτερο σκοπό να γίνουμε μεγαλύτερες, είτε από πάνω προς τα κάτω, είτε από κάτω προς τα πάνω.
    Περισσότερα για αυτήν την θεωρία όταν επιστρέψω.
    Τώρα κάτι πιο προσγειωμένο...
    Και ο σαδιστής και ο μαζοχιστής μπορούν φαντασιακά να δουν τον εαυτό τους από την απέναντι μεριά. Αρκεί να τον έχουν δουλέψει το πράγμα που λέγεται φαντασία.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Ο μαζοχιστής, ανεξάρτητα από την φαντασίωσή του, δεν μπορεί συχνά να υλοποιήσει τίποτα απ´όσα φαντάζεται, τουλάχιστον όχι χωρίς βοήθεια.

    Συχνά ο μαζοχιστής, έχει και παρόμοιες ψυχικές ή ψυχολογικές ανάγκες. Πιο συχνά νομίζω από ότι ο σαδιστής.

    Είναι διαφορετική η βασική τους τοποθέτηση και οι ρόλοι θύτη-θύματος που συνήθως υιοθετούν σε συνειδητό ή υποσυνείδητο επίπεδο.

    Όσο για τον σαδομαζοχιστή, υπάρχει διαπλοκή μεν, υπάρχει και μόνωση μεταξύ των δύο ρόλων δε, κατά περίσταση.

    Δεν παγιδεύεται πάντα στην μανιέρα του μαζοχισμού του όταν σαδίζει, ίσως να μπαίνει σε άλλο mood όταν έχει τον έλεγχο.

    Άλλο το space του μαζοχιστή, άλλο αυτό του σαδιστή.

    Η μία έκφανση συχνά υποσκελίζει την άλλη και επικρατεί, χωρίς να ακυρώνει ποτέ εντελώς την αντίθετη.

    Ο σαδομαζοχισμός απαντά καλά στην αρχική ερώτηση του νήματος, καθώς ενυπάρχουν οι δύο αντίθετες ροπές στο ίδιο άτομο.

    Το θέμα θα έλεγα είναι τι απάντηση θέλουμε να δώσουμε στο αρχικό ερώτημα.

    Ο πόνος μάς εξελίσσει, ο πόνος παράγει έργο και φωτιά, γεννά ενέργεια που λιμνάζει εσωτερικά, ο πόνος μάς τραβάει από την ταμασική απραξία στην απελευθέρωση και την συνειδητότητα.

    Ο σαδισμός μας είναι εγγενής και συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση μας, δοσολογημένος και τροποποιημένος από την επίκτητή μας δια-μόρφωση.

    Αν παρατηρήσουμε τον εαυτό μας χωρίς συναίσθημα θα καταλάβουμε το μέγεθος της ηδονής που μας προσφέρει.

    Έξω από ρόλους και ενοχικά συναισθήματα. Αυτό όμως προϋποθέτει ένα καθαρό s/m, χωρίς D/s ή άλλες επιμιξίες.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ισχυρίζομαι πώς όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας το σαδισμό απλά στον καθένα εκδηλώνεται σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο.
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Ένα hint (το οποίο βρήκα μετά από πολλή πολλή σκέψη και σκέφτηκα ότι ίσως σας ενδιέφερε να ακούσετε   ) είναι ότι οι νόμοι της φυσικής περιγράφουν, δεν εξηγούν, ούτε νοηματοδοτούν άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί και να δούμε καθαρότερα τη θεωρία και να την εξηγήσουμε.
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Πιστεύω πως στον "αμιγή" σαδομαζοχισμό, ούτε ο σαδιστής, ούτε ο μαζοχιστής λαμβάνουν υπόψιν κάποιον άλλον. Ο άλλος είναι ένα εργαλείο ικανοποίησης της επιθυμίας τους.
    Ο σαδιστής θέλει κάποιον να σαδίσει επάνω του και ο μαζοχιστής κάποιον να τον πονέσει.
    Ευτυχώς (μάλλον   ) δεν πιστεύω ότι υπάρχει αμιγής σαδομαζοχισμός.

    Αν δει κανείς έναν άνθρωπο να μεγαλώνει θα παρατηρήσει πως σε μια ηλικία, το μόνο σχεδόν που θέλει να κάνει το μωρό είναι να καταστρέφει. Και αντλεί μια έξαψη από αυτό. Είναι πιο δύσκολα αντιληπτό ίσως για τα αντικείμενα και πιο πρόδηλο όταν στα χέρια του πέφτουν έμψυχα, αλλά το μωρό φαίνεται να απολαμβάνει απίστευτα το να βασανίζει πχ κάποιο έντομο ή ζωάκι. Αυτό που εγώ πιστεύω ότι του έχει προκαλέσει την έξαψη, δεν είναι ο σαδισμός του αλλά η επιβεβαίωση της κυριαρχίας του μωρού πάνω στο αντικείμενο (έντομο κλπ).

    Μεγαλώνοντας αυτή η επιθυμία για τέτοιου είδους έξαψη, μπολιάζεται με άλλα πράγματα. Και μπορεί και να καταλήξει σε σαδιστική τάση.

    Επομένως συμφωνώ απολύτως ότι εν αρχή ην ο σαδισμός  
    Το θέμα είναι πάρα πολύ ωραίο και το σχήμα που περιγράφεις επίσης  
    Ευχαριστούμε για τα ενδιαφέροντα νήματα, τα έχουμε ανάγκη και τα χαιρόμαστε να ξέρεις  
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    "Η επιστήμη της φυσικής ερευνά το πως.. η φιλοσοφία το γιατί"