Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεπίδραση (?)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος subwhat, στις 7 Οκτωβρίου 2017.

  1. charlotte

    charlotte «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα»

         
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Μια και ο @cadpmpc έπιασε το καθρέφτη εγώ θα πιάσω το φίλτρο.

    Τι είναι λοιπόν φίλτρο και τι σημαίνει;
    Φίλτρο έχουν τα γυαλιά ηλίου αλλά τα καλά γυαλιά τα ακριβά φιλτράρουν μόνο στο UV και όχι στο ορατό οπότε βλέπεις τα χρώματα όπως είναι (ή έστω για εμάς των φυσικών επιστήμων "όπως είναι") και δεν τα βλέπεις όλα καφέ ή μπλε.
    Ένα κακό φίλτρο είναι το κοκκινο γιατί εάν η πληροφορία που σου στέλνει το φωτισμένο αντικείμενο (pun intended) είναι μπλε και εσύ έχεις κόκκινα φίλτρα θα βλέπεις μόνο πορτοκαλί και δεν θα καταλαβαίνεις γιατί ενώ είπες στη φίλη σου να ντυθείτε και οι δύο στα μπλε αυτή έσκασε ντυμένη σα το πορτοκάλι.

    Οι πληροφορίες αλλάζουν μέσα από τα φίλτρα και σταματούν να είναι "αντικειμενικές" (ελαφρύ cringe).

    Επίσης πρέπει να απαντηθεί το τι προσπαθούμε να φιλτραρουμε και κυρίως για πιο λόγο. Εάν λοιπόν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι "το υ να γίνει καθρέφτης του Κ" αλλά η πληροφορία περνάει μέσα από το φίλτρο "ψοφος" ή (κυρίως και συνηθέστερα) "φόβος" τότε υπάρχει πρόβλημα.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Με αφορμή την ανάρτηση της @MauveDelastrange ...  

    Και το φίλτρο είναι άτιμη παλιολέξη...
    Και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως...
    "Οπτικά" μιλώντας το φίλτρο είναι το κόλπο που χρησιμοποιούμε για να "δούμε" πιο καθαρά.
    Όπως καταλάβετε, στα χέρια κάποιας "μουχρίτσας" ο σκοπός του αντιστρέφεται.
    Άρα πριν τη λέξη φίλτρο, χρειάζεται ο προσδιορισμός της χρήσης του.
    Από την στιγμή που ο σκοπός είναι σαφής, αυτός που μπορεί να οριστεί κοινώς ως τέτοιος, και κοινώς κατανοούμενος, το πράμα ξεκινάει και το πού θα φτάσει, αν θα φτάσει και πότε, και πώς θα πααίνουν στον δρόμο, θέμα δικό τους.

    Αν σκοπός καπούτ, χέστα κι άστα...

    Τι σού είναι ρε παιδί μου, μια λέξη της καθημερινότητας, αν δεν...
     
  4. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Εχω την εντύπωση πως η φράση που λέγεται συχνά,ότι δλδ το υποτακτικό άτομο γίνεται και είναι ο καθρέφτης του κυρίαρχου,έχει το νόημα πως από ένα σημείο και μετά οι πράξεις,η συμπεριφορά,οι τρόποι του υποτακτικού αντανακλούν την εκπαίδευση,τις οδηγίες,τις κατευθύνσεις πού έχει λάβει από τον κυρίαρχο του και άρα κατά κάποιον τρόπο υποδηλώνει την ποιότητα του και τις επιλογές του.
    Αυτό συμβαίνει είτε το θέλει, είτε όχι.
    Επί της ουσίας του ερωτήματος:
    Το φιλτράρισμα των επιρροών που δέχονται άπαντες είναι συνήθως δεδομένο και το σετ των φίλτρων που χρησιμοποιούνται είναι ποιοτικά και ποσοτικά μοναδικό για τον κάθε έναν.
    Στην περίπτωση των υποτακτικών ατόμων(και μάλλον όχι μόνο,αλλά δεν ενδιαφέρει εδώ) υπάρχει περίπτωση τα φίλτρα να είναι ελαττωματικά,μη λειτουργικά ή αδρανοποιημένα. Αυτό το τελευταίο,συχνά υπό την επήρεια της σφοδρής επιθυμίας του υποτακτικού να ανοίξει και να δεχτεί τα πάντα, ό,τι του δίνεται από τον κυρίαρχο.
    Εναπόκειται στον κυρίαρχο που θα νιαστεί,θα διαβάσει πλήρως και σωστά τον άνθρωπο που έχει στα χέρια του και θα προσπαθήσει,αν αυτή είναι η επιθυμία του, είτε να θέσει σε λειτουργία έστω κάποια από τα υπάρχοντα φίλτρα,είτε να επιχειρήσει να θέσει καινούρια.
    Μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο.Η μάλλον είναι τόσο εύκολο, όσο και το να εμφυσήσεις ένα σύστημα αρχών και αξιών σε έναν άνθρωπο,ενδεχομένως λειτουργώντας παραδειγματικά και έχοντας κατά νου πως τα φίλτρα αυτά θα εφαρμοστούν αργά η γρήγορα και αναπόφευκτα και εκτός σχέσης.
     
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Ο @underherfeet είχε ανοίξει ένα ωραίο σχετικό νήμα  
    Βοήθα ιππότα, δεν το βρίσκω  
     
  6. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

  7. femdomstories

    femdomstories έχω μια μεταχειρισμένη, ενδιαφέρεσαι Auto?

    ναί, να σου δώσω κι ένα παράδειγμα. Το αυτοκίνητο επηρεάζει την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, άλλοτε την καλυτερεύει και άλλοτε όχι. Γράφω ότι την επηρεάζει όχι ότι έχει την αποκλειστικότητα. Το υ είναι πάντοτε το σκεύος, το όχημα.
     
  8. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Θα συμφωνήσω με τον @Stalker , όντως υπάρχει αυτή η εκδοχή του καθρέφτη. Του καθρέφτη που αντανακλά την εκπαίδευση που έχει λάβει το υ. Ο καθρέφτης λοιπόν, που στα δικά μου τα μάτια, είναι αναπόφευκτος και όμορφος. Διότι είναι εμφανής η αλληλεπίδραση που υπάρχει.

    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει μόνο αυτή την ερμηνεία του καθρέφτη. Έχω δει και την ερμηνεία του "ίδιου". Ενα είδωλο. Που στα δικά μου τα μάτια, βγάζει αρνητικοτητα.

    Μου βγάζει λοιπόν αρνητικοτητα, διότι μου δείχνει μια βεβιασμένη αναπαραγωγή. Μια αντιγραφή. Μια προσπάθεια να γίνω ίδιος. Γτ αν γίνω ίδιος, τότε θα σου μοιάσω.

    Εδω κολλάνε τα φίλτρα. Ο κάθε άνθρωπος φιλτράρει τις πληροφορίες που δέχεται. Το αν φιλτράρει καλά ή οχι, λειτουργικά ή μη, αλλουνου παπα ευαγγελιο.
    Δεν έχω συναντήσει ανθρώπους να φιλτράρουν με τον ακριβώς ίδιο τρόπο. Όσο και αν αντανακλούν, πάντα υπάρχει μέσα στην αντανάκλαση το προσωπικό στοιχείο του καθενός.
    Έχω συναντήσει βέβαια κατά κόρον, ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να "μοιάσουν", να αναπαράγουν τόσο πολύ που να αναρωτιέσαι "μα ποιος μιλάει τώρα;;;". Και σε αυτή την περίπτωση, όσο ωραίο και αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ενθουσιασμός, για μένα πετάει απ έξω την αλληλεπίδραση.

    Άρα, για μένα αυτή η έννοια του καθρέφτη, του "ίδιου", είναι ακατανόητη.
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Γιατί?
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μα ναι, ισχύει τόσο πολύ. *-*

    Γιατί αυτό;
     
  11. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    @MauveDelastrange and @Μαντλίν

    Γτ ίδιοι άνθρωποι, δεν μπορούν να υπάρξουν. Γιατί δεν βρίσκω λειτουργικότητα στο να δημιουργείς ίδιους ανθρώπους. Γιατί, όπως είπα, πετάει απ έξω την αλληλεπίδραση και υιοθετεί την αναπαραγωγή.
     
  12. femdomstories

    femdomstories έχω μια μεταχειρισμένη, ενδιαφέρεσαι Auto?

    @subwhat ιδιο το υ με το κ?