Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

πολιτική αντιπαλότητα των φύλων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος tithon, στις 30 Μαρτίου 2018.

  1. tithon

    tithon Contributor

    θεσπίστηκαν χθες στο κοινοβούλιο, με αυξημένη πλειοψηφία, και ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι παρακάτω παραδοχές (μεταξύ άλλων):

    1. οι άνδρες ενεργούν κατά ή σε βάρος των γυναικών.
    2. θύματα και θύτες προσδιορίζονται με κριτήριο το φύλο.

    και γι αυτό:
    α´ ιδρύονται δομές προστασίας μόνον για ελλ θύματα -υπό την έννοια του 2
    β´ εγκαθιδρύεται σύστημα συλλογής στατιστικών δεδομένων που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
    γ´ προβλέπεται οτι κάθε διάκριση σε βάρος του θύτη -με την έννοια του 2- δεν θα λέγεται διάκριση.

    πώς ή πόσο υποθέτει κάποιος οτι μπορεί να επιρρεαστούν οι σχέσεις των ανθρώπων από τις παραπάνω θεσμίσεις;



    http://www.efsyn.gr/arthro/nomos-toy-kratoys-i-symvasi-tis-konstantinoypolis
    http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=165
    http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=166
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2018
  2. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Υπάρχει κάποια πηγή που μπορείτε να μας παραθέσετε;
     
  3. μα και οι γυναικες,δρουν κατα και σε βαρος των ανδρων σε καποιες περιπτωσεις
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    παρέλειψα. ευχαριστώ για την υπόδειξη. έκανα τις προσθήκες.
     
  5. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Δεν ήταν υπόδειξη παρά μόναχα μια απορία. Ευχαριστώ.
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ίσως εδώ θα άξιζε να αναφερθεί ότι "μεταξύ άλλων" ψηφίστηκε:

    - Την ενίσχυση της ποινικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση εγκλημάτων που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών (ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, stalking, «εγκλήματα τιμής»),

    - Καταργείται η άκρως αναχρονιστική διάταξη του άρθρου 339 παρ. 3 ΠΚ (μη άσκηση ποινικής δίωξης εάν μεταξύ του υπαιτίου αποπλάνησης ανηλίκου και του θύματος τελέστηκε γάμος).

    - Τροποποιείται ο ν. 3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία, με στόχο την ευρύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του.

    - Τροποποιείται ο ν. 3811/2009 για την Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης, με στόχο την ευχερέστερη πρόσβαση των θυμάτων στην αποζημίωση που προβλέπει ο εν λόγω νόμος.

    - Τροποποιείται ο ν. 2168/1993 περί όπλων, ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε όσους διώκονται ποινικά ή έχουν καταδικασθεί για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

    - Προστατεύονται από την επιστροφή οι αλλοδαποί που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας και προσέρχονται στις αρμόδιες αρχές για να υποβάλουν τη σχετική καταγγελία.


    Καταδικάζοντας όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία.

    Αναγνωρίζοντας ότι η υλοποίηση της de jure και de facto ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί βασικό στοιχείο για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών

    Αναγνωρίζοντας ότι η βία κατά των γυναικών συνιστά εκδήλωση των ιστορικά άνισων σχέσεων ισχύος μεταξύ των γυναικών και των ανδρών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε επικυριαρχία και διακρίσεις κατά των γυναικών από τους άνδρες και στην παρακώλυση της πλήρους προόδου των γυναικών.

    Αναγνωρίζοντας τη δομική φύση της βίας κατά των γυναικών ως βίας βασιζόμενης στο φύλο, και ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί έναν από τους ζωτικής σημασίας κοινωνικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε υποδεέστερη θέση σε σύγκριση με τους άνδρες.
    Αναγνωρίζοντας με αύξουσα ανησυχία, ότι οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια συχνά εκτίθενται σε σοβαρές μορφές βίας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός, ο εξαναγκασμός σε σύναψη γάμου, τα εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα της ούτως-αποκαλουμένης «τιμής» και ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, τα οποία συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών, καθώς και μείζον εμπόδιο στην επίτευξη ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

    Αναγνωρίζοντας τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων οι οποίες συνεπάγονται επιπτώσεις για τον άμαχο πληθυσμό, ειδικότερα για τις γυναίκες, και οι οποίες προσλαμβάνουν τη μορφή εκτεταμένου ή συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής βίας και συνθέτουν το δυναμικό υπόστρωμα για αυξανόμενη βία που βασίζεται στο φύλο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διεξαγωγή των (ενόπλων) συγκρούσεων.

    Αναγνωρίζοντας ότι οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια είναι εκτεθειμένες σε μεγαλύτερο κίνδυνο βίας που συνδέεται με το φύλο απ΄ ότι οι άνδρες.

    Αναγνωρίζοντας ότι η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τις γυναίκες σε δυσανάλογο βαθμό, και ότι οι άνδρες δύνανται επίσης να αποτελέσουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

    Αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης να αποτελούν αυτόπτες μάρτυρες βίας στην οικογένεια. Φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν μία Ευρώπη απαλλαγμένη από τη βία κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία.
     
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ευχαριστώ για την επισύναψη των σχετικών link γιατί από τις δύο προτάσεις που παραθέσατε στην αρχή δημιουργείται εντελώς διαφορετική οπτική του τι τελικά ψηφίστηκε.

    Πιστεύω ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα επωφεληθούν αρκετά από την εν λόγω νομοθεσία και ίσως στο μέλλον μειωθούν τα κρούσματα.

    edit: Επίσης παρέχεται μεγαλύτερη προστασία σε ανήλικα κορίτσια και μετά τον γάμο.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μάλιστα.

    Πονάει δόντι, ας κόψει κεφάλι.

    Όχι ότι τα μέτρα είναι άχρηστα, ίσα-ίσα, αλλά δε φτάνει η πρόθεση, εξίσου μετράει και το αποτέλεσμα.

    Νομίζω ότι αργά η γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας.

    Και το ξαναλέω για να μην υπάρχει πιθανότητα παρεξήγησης: το πρόβλημα δεν είναι οι προθέσεις.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    κατα τις προβλέψεις που παραθέσατε «ωφελούνται» θύματα βίας, υπό την αίρεση του 2, αποκλειστικά.
    συνδέεται καταχρηστικά (και περελκυστικά) η ενδοοικογενειακή βία με αυτο που ονομάζεται «βία κατά των γυναικών», δηλαδή με το -2
    εαν η βία δεν έχει θύμα κατά -2, δεν λογίζεται βία.

    η επινόηση, και ο διαχωρισμός, περιγράφηκαν στο εισαγωγικό ποστ με επάρκεια. αλλά συμπληρώθηκαν κι απ' τις δικές σας αναλυτικότερες παραθέσεις.
     
  10. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Δεν πρόλαβα να διαβάσω ούτε όλο το Σχέδιο Νόμου, ούτε όλη την Αιτιολογική Έκθεσή του, ούτε όλο το κείμενο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που η κίνηση αυτή ενσωματώνει στο Εθνικό Δίκαιο.
    Κρίνοντας εκ του προχείρου και κυρίως βάσει του άρθρου της εφημερίδας που παρατέθηκε σε λινκ,
    ο νομοθέτης αυτός προφανώς έχει πολλαπλούς στόχους, έτσι όπως δείχνει, δηλαδή μεταξύ άλλων:

    - Την επικύρωση της μεταλλαγής των κοινωνικών αξιών της πλειοψηφίας του πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες, που έχει περιθωριοποιήσει από την κυρίαρχη θέση τους αποδεκτές ή έστω ανεκτές κοινωνικές και οικογενειακές συμπεριφορές του παρελθόντος. Από αυτή την άποψη λειτουργεί μάλλον ενισχυτικά και επικαιροποιητικά στην υπάρχουσα νομοθεσία και απλώς επικυρώνει τις κοινωνικές εξελίξεις της τωρινής κοινωνικής πλειοψηφίας, ειδικά της αστικής, απόψεων περί κοινωνικής και οικογενειακής συμπεριφοράς.

    - Μάλλον τη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας από τον ενδεχόμενο κίνδυνο μεταφοράς και εμφάνισης εδώ, μέσω του μεταναστευτικού ρεύματος από τρίτες χώρες, ηθών και συμπεριφορών ξένων και απαράδεκτων για τα εδώ ήθη, όπως πχ. οι κλειτοριδεκτομές, τα εγκλήματα οικογενειακής τιμή, ή οποιαδήποτε μορφή μη συναινετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων σε μία σχέση ή οικογένεια.

    Τις σχέσεις των ανθρώπων συνολικά δεν ξέρω αν θα τις επηρεάσει. Ενδεχομένως της πλειοψηφίας δεν θα τις επηρεάσει ούτε πολύ, ούτε φανερά, ούτε άμεσα, πιθανόν και καθόλου.
    Εμμέσως όμως και σε βάθος χρόνου αρχής γενομένης από την επομένη που παίρνει ΦΕΚ αποτελεί μία θετική εξέλιξη κατ΄ εμέ, αφού αναγνωρίζει και ισχυροποιεί κοινωνικές κατακτήσεις, και παρέχει νομική προστασία για την προάσπισή τους.
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2018
  11. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Όχι δεν αναφέρει αποκλειστικότητα. Αλλά ότι γίνεται σε δυσανάλογο βαθμό κατά των γυναικών.

    Εγώ από το εισαγωγικό σας post άλλο κατάλαβα. Όταν έκατσα και διάβασα προσεκτικά όλα τα κείμενα των links που παραθέσατε κατάλαβα κάτι άλλο.
    Με το εισαγωγικό πόστ φυσικά και διαφωνώ, είναι έτσι γραμμένο ώστε να παραλείπονται πολύ κομβικά σημεία της νομοθεσίας όμως.
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Φυσικά τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο στη ζωή, οπότε πολλά ζητήματα περί του τι εννοούμε τι, οι ορισμοί, οι ονοματοδοσίες, τι περιλαμβάνουν αυτές και τι όχι,
    είναι ούτως ή άλλως σε τέτοια ζητήματα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα που έχει ξεκινήσει να συζητιέται άλλωστε εδώ και δεκαετίες, δεν έχει διευθετηθεί ακόμα οριστικά και προβλέπω ούτε πρόκειται όσο οι κοινωνίες εξελίσσονται και αλληλοεπηρεάζονται,
    και για εμένα είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν σε επιμέρους θέματα με τα οποία καταπιάνεται το εν λόγω Σχέδιο Νόμου κι άλλες τροποποιήσεις, ενδεχομένως μέσω ΚΥΑ ή μεταγενέστερων Νόμων, ενδεχομένως και μέσω από υπουργικών Εγκυκλίων προς ερωτήματα Αρμόδιων Αρχών που θα επιβλέπουν την εφαρμογή του,
    και θα γίνει ως συνήθως ξανά της κακομοίρας στα δικαστήρια όπου σιγά-σιγά θα χτίζεται νομολογία αμφίσημη, έστω και αν κάποια άποψη σε κάθε θέμα θα παίρνει το προβάδισμα.
    Αλλά με όλα τα εμπόδια είναι αναπόφευκτη για εμένα και ορθή εξέλιξη.
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2018