Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Master και κοινωνικό status.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος S/M Healing, στις 19 Ιουλίου 2017.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Φυσικά και θα φταις.
    Και δεν το λέω μόνο για σένα αυτό, αλλά και για όλους όσους κάθονται και ασχολούνται με το πόσο ορίτζιναλ ή δήθεν ή δεν ξέρω τι, είναι η προσωπική ζωή των άλλων και μάλιστα δημόσια.

    Εξακολουθεί να είναι απροκάλυπτη αδιακρισία ακόμα και όταν δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα.

    Θες μια αλήθεια?
    Όλοι μα όλοι μας, και εσύ, είμαστε πολύ χειρότεροι και πολύ καλύτεροι από αυτά που γράφουμε, σε διάφορα επίπεδα. who cares?
     
  2. skia

    skia Contributor

    Ωωωωω... εχουμε ακομα δρομο  
     
  3. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Η @brenda παρόλ΄ αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι μάλλον από τους τελευταίους σε αυτό το site που θα του άξιζε να του υποδείξει κανείς αυτά τα πολύ σωστά που γράφεις.

    Σε αντίθεση με άλλα μέλη που ενώ δείχνουν να συμφωνούν τόσο πολύ με τις εύστοχες παραινέσεις σου, παρόλ΄ αυτά πολύ συχνά κάθε άλλο παρά συμπεριφέρονται σύμφωνα με αυτές.


    Το σχόλιό σου αυτό αγαπητή, σαν γενική θέση, είναι τόσο εύστοχα διατυπωμένο που θα το κρατήσω να το δείχνω κάθε φορά που θα τύχει να δω κάποιον να:
    "...κάθεται και (να) ασχολείται με το πόσο ορίτζιναλ ή δήθεν ή δεν ξέρω τι, είναι η προσωπική ζωή των άλλων και μάλιστα δημόσια.",
    όπως γράφεις,
    κάτι που και για μένα:
    "Εξακολουθεί να είναι απροκάλυπτη αδιακρισία ακόμα και όταν δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα.",
    όπως επίσης γράφεις.
     
  4. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Λίγες μέρες έλειψα κι είχα να διαβάσω τόνους σελίδων...δε λυπάστε τους αναγνώστες καθόλου...
    Αυτό που όλοι σας κάνετε εδώ είναι ξεκάθαρα σαδιστική πράξη,να το ξέρετε.
    Διαμαρτύρομαι και τη συνεχίζω.

    Όλοι όσοι λένε "ασε τον άλλον να έχει τα κριτήρια που θέλει" συμφωνώ κι επαυξάνω αλλά ξεχνάμε το νήμα που βρισκόμαστε.Εδώ γίνονται τα μπερδέματα και θα συνεχίσουν να γίνονται αν τα κριτήρια κυριαρχίας αναμειγνύονται με τα κριτήρια συντρόφου.Άλλο να λες θέλω ο Κ μου να είναι όμορφος κι άλλο να λες,μα πως μπορώ να θεωρήσω ότι μπορεί να είναι Κ ένας άσχημος.

    Επίσης το νήμα δεν έχει να κάνει με προσωπικά κριτήρια bdsmικού συντρόφου τα οποία είναι τρελό να μην είναι αποδεκτά απ' τους άλλους καθώς είναι προσωπικά...αλλά με το αν παίζει ρόλο το κοινωνικό στάτους στη κυριαρχία.Το νήμα εξ' αρχής δίνει μια αντικειμενική έννοια να κριθεί με βάση κάτι άσχετο.Εξ' αρχής δε στέκει...Σα να λες,κρίνε τον ανανά με βάση το πως περπατάει...
    Μπήκαμε όλοι σε μια παγίδα νήμα.Καλό ήταν όσο κράτησε αλλά να ξεμπερδεύεται λίγο το πράγμα.

    Έπεσε θέμα και για οικονομική υποστήριξη/συντήρηση της υπό.Υπάρχει κι αυτό και δεν είναι κακό.Λέγεται sugar daddy/sugar girl.Όμως κι αυτή είναι άλλη κατάσταση κι άλλο θέμα.
     
  5. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Υπαρχουν περιπτωσεις, οπου το "κοινωνικο στατους" ειναι πραγματι το κλειδι σε μια ασυμμετρη σχεση. Λεγεται και "σπονσορινγκ". Παραδειγμα που ακουσα προσφατα, επιχειρηματιας με φοιτητρια. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλα αναλογα και αντιστοιχα.

    Αναφερθηκατε σε παραδειγματα οπου ο πλουτος θεωρειται κατι σαν "προϋποθεση" για την Κυριαρχια. Δεν συμφωνω. Οπως επισης πιστευω οτι ανισοτητες στην κοινωνικη ζωη -δεν λεω ταξη, δεν μ αρεσει και μου θυμιζει.. Ινδια- δεν δινουν μακροβιες σχεσεις και βασιζονται καθαρα στο ανταλλαγμα υλης με σεξ, κατι που με αφηνει αδιαφορο. Αν ειναι να την πληρωσω, να παω σε πουτανα, τουλαχιστον ετσι ξερω τι εχω.

    Αλλος λογος για το "κοινωνικο στατους" ειναι η μοστρα.

    Τα δικα μου κριτηρια ειναι αλλα και περιστρεφονται αποκλειστικα στον χαρακτηρα. Του και της. Πρεπει να ειναι συμβατα. Και χωρις μεγαλο "κοινωνικο χασμα". Την σκλαβα δεν την θελω μονο για σεσσιον. Εγω την σκλαβα μου την παω και στον Ευριπιδη. Οχι, δεν λεω αυτον με τα σουβλακια ουτε ο σκυλας. Ο αλλος  
     
  6. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Τα κατάφερα και διάβασα όλες τις σελίδες !
    Το μπέρδεμα έγινε από την αρχική ερώτηση που απευθύνεται σε υπο και είναι αν το κοινωνικο στάτους παίζει για εσάς ρόλο στην επιλογή του Μάστερ σας. Η ερώτηση δεν είναι αν το κοινωνικο στατους είναι ή δεν είναι στοιχείο κυριαρχικού χαρακτήρα . Έπειτα μη μπερδεύετε το κοινωνικο στάτους με το οικονομικό δεν συμπίπτουν πάντα. Το γεγονός ότι το κοινωνικο και το οικονομικο στάτους ασκούν αρχικά μια γοητεία είναι διαφορετικο από το να τα θέσει κάποιος /α ως κριτήριο επιλογής σχετικά με τον ποιον θα σχετισθεί .Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι και σίγουρα τα Κ δεν είναι ανώτερα από τα υ . Κυριαρχία σημαίνει έλεγχος, ανάληψη ευθύνης, διαχείριση .Υποταγή σημαίνει παράδοση ελέγχου .Τόσο απλα και δεν εχει καμία σχέση με κοινωνικο στάτους ή χρήματα .Έχει να κάνει με το τι θέλει και τι μπορεί κάποιος ανεξάρτητα με το τι δηλώνει . Πολλοί θεωρήσατε λογικο να υπάρχει οικονομικο κριτήριο από πλευράς υπο, αναρωτιέμαι τι θα λέγατε όμως αν ένα Κ δήλωνε κυριαρχώ μόνο σε όσες ή όσους έχουν μικρότερο εισόδημα από εμένα ? Αν όρος υποταγής ή κυριαρχίας είναι η οικονομική ευμάρεια ή η κοινωνική καταξίωση ίσως να χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τα κριτήρια μας σχετικά με το τι συζητάμε και τι είδους σχέσεις θέλουμε να συνάψουμε.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Μπράβο θηρίο, που ΚΑΙ τις διάβασες και τις ανέλυσες συνοπτικά σε ένα ποστ! Αν και δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα, αγαπητή @jasmin sg   
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Ευχαριστώ @brenda     
     
  9. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    ακριβως το ιδια θα σου ελεγα κι εγω.  
     
  10. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Το παράδειγμα δεν αναφερόταν σε προσωπικά μου γούστα.
    Θεώρησα ότι παρερμηνεύτηκε όταν διάβασα αυτή την απάντηση,γι' αυτό το γράφω.
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.


    Καλα εκανες και το εγραψες. Κι εγω με την σειρα μου λεω, οτι δεν αναφερομουν σε σενα.

    -Ουτε που σε γνωριζω-

    Μιλησα ΓΕΝΙΚΑ, την γενικη μου ΑΠΟΨΗ -οχι γνωμη- πανω στο θεμα.

    ολα καλα λοιπον  
     
  12. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ξέρω ότι δεν αναφερόσουν σε εμένα,και ξέρω ότι εξέφρασες την άποψή σου κι ότι δε γνωριζόμαστε κι ότι όλα είναι καλά σαφώς...ήταν αυτονόητα όλα αυτά και δεν ήταν αυτό το θέμα εξ' αρχής.
    Απλώς έκανα μια διευκρίνηση όσον αφορά το παράδειγμά μου και μόνο,για παν ενδεχόμενο,τίποτε παραπάνω.Δεν ενοχλήθηκα από την απάντησή σου,ούτε ένιωσα "επίθεση".
    Πιστεύω χρειαζόταν κι αυτή η ανάλυση 
     
    Last edited: 11 Ιουνίου 2018