Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προς όσους διάβασαν τις πενήντα αποχρώσεις...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 28 Ιουλίου 2014.

  1. gaby

    gaby Guest

    Πώς νιώσατε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο; Και ποια ήταν η άποψή σας γι αυτό όταν το κλείσατε σε σχέση με τη γνώμη σα όταν το ανοίξατε;
     
  2. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι στο σύνολο της Τριλογίας...

    Λοιπόν, μια μέρα με πολλές δουλειές και τρέξιμο, συναντώ έναν πλανόδιο έξω απ'το μετρό στον Ευαγγελισμό. Ήμουν ήδη φορτωμένη και ο χρόνος μου ήτο λιγοστός. Κοντοζυγώνω όμως και σταμπάρω το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας. Δεν το σκέφτηκα και πολύ για να μην το μετανιώσω, βγάζω το πορτοφόλι, πλερώνω και το παίρνω.

    Το παράτησα κάπου μέσα στη βιβλιοθήκη μου ξεχνώντας το. Μια μέρα που καθάριζα, λέω "Αφού το αγόρασα..." και κάπως έτσι ξεκίνησα να το διαβάζω. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω τον ψυχαναγκασμό να μην παρατάω ποτέ ένα βιβλίο όταν το ξεκινώ ακόμα και όταν δε μου αρέσει, ίσως να είμαι και υπεραισιόδοξη πιστεύοντας ότι κάτι θ'αλλάξει στο τελευταίο Κεφάλαιο ή στην τελευταία έστω σελίδα.

    Η γνώμη μου; Χμμμ... δεν τα πάω καλά με την ερωτική λογοτεχνία γενικώς (υπάρχουν βεβαίως και λαμπρότατες εξαιρέσεις). Δεν είναι ένα στυλ λογοτεχνίας που με κρατάει σαν αναγνώστη ακόμα κι αν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον από λογοτεχνικής άποψης.
    Το συγκεκριμένο βιβλίο θα έλεγα ότι δεν παρουσιάζει κανένα λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Η γραφή είναι αδιάφορη. Η πλοκή αρλεκίστικη. Ήταν σα να διάβαζα παιδικό ανάγνωσμα. Πού ήταν τα υπονοούμενα που τροφοδοτούν την σκέψη και την φαντασία; Πού ήταν η προσμονή της επόμενης σκηνής; Πού ήταν η ουσιώδης συναισθηματική εμπλοκή των ηρώων και το αινιγματικό ψυχογραφικό ξετύλιγμα; Πού ήταν η σύνδεση με το BDSM; Στο Κόκκινο Δωμάτιο Πόνου ή στην Αίθουσα Ψυχαγωγίας;

    Το μετάνιωσα που το πλέρωσα αφενός και που το διάβασα αφετέρου; Ε έχω κάνει και πιο σοβαρές πατάτες στη ζωή μου. Αν μη τι άλλο, απέκτησα άποψη για το εν λόγω περιβόητο βιβλίο και όχι να το κατακρίνω έτσι απλά γιατί το κάνουν οι σκληροπυρηνικοί BDSMάδες χωρίς να το έχουν διαβάσει. Κριτική μπορεί να κάνει κανείς για το οτιδήποτε εκτός χορού, το θέμα είναι να χορέψεις κι ας μην κατέχεις τον βηματισμό.
     
  3. Fifty Shades Of Grey - Official Trailer (Universal Pictures) HD

    In Cinemas Valentine's 2015

     
  4. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Συμφωνω με την προλαλησασα, με την διαφορα οτι εγω το κατεβασα σε αγγλικη εκδοση κατα την οποια γελασα παρα πολυ(ακομα περισσοτερο με την ελληνικη που δανειστηκα-η μεταφραστρια προσπαθησε να σωσει καπως την κατασταση αλλα δεν τα καταφερε) και κατοπιν του ψυχαναγκασμου σχετικα με τα αναγνωσματα καταφερα να φθασω μεχρι και το μισο του τριτου βιβλιου.
    Δεν εχω βρει ακομα την ψυχικη δυναμη να το ολοκληρωσω και δεν νομιζω να το κανω ποτε.
    Ακρως απογοητευτικο και εμετικα γλυκαναλατο καποιες φορες. Τα αρλεκιν εχουν πιο ενδιαφερουσα πλοκη απο το συγκεκριμενο αναγνωσμα.
     
  5. Inexperienced

    Inexperienced Regular Member

    Θα συμφωνήσω και με τις δύο προλαλήσασες. Και εγώ το κατέβασα στα αγγλικά, έκανα μία κάθετη ανάγνωση και των τριών βιβλίων και βαρέθηκα τη ζωή μου. Εκτός από την ανούσια λογοτεχνική αξία ήταν τόσο προβλέψιμο που απλά ανυπομονούσα να τελειώσει για να σταματήσω να πεθαίνω από ανοία.
     
  6. Victoria_ash

    Victoria_ash Regular Member

    Με την τριλογία αυτη γνωρισα τον χωρο του bdsm. Το τι εμαθα αργότερα φυσικά μεσω του φορουμ και λοιπων συζητήσεων ειχε να κανει καθαρα με την προσωπικη μου διαθεση να μαθω.
    Σαν βιβλίο λοιπόν. Το πρωτο ειχε καποιο ενδιαφέρον αλλα η γραφη της ηταν τελειως αδιάφορη.
    Το δεύτερο αν και καλύτερα γραμμένο αρχισε να βαρενει αλλα το αποκορύφωμα ηταν το τριτο οπου μαλον πηδουσα σελιδες από την βαρεμαρα.
    Ευτυχως τα ειχα δανειστεί και δεν εκλαψα οντως τα χρήματα μου. Ουτε καν καλο αρλεκιν το λες. Υπάρχουν αντιστοιχες τριλογιες στο εμπόριο πλεον επισης προς αποφυγή
     
  7. hecate

    hecate Regular Member

  8. kathavra

    kathavra Sado M's pet

    Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι η συγκεκριμένη τριλογία δεν αξίζει ούτε για Άρλεκιν. Εναλλακτικά θα πρότεινα να δείτε την ταινία "Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα". Πολύ αξιόλογη προσπάθεια.
     
  9. karmen

    karmen New Member

    Το πρώτο βιβλίο το "ρούφηξα" μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο......το βρήκα ενδιαφέρον.....τα άλλα δύο μου φάνηκαν απλά αισθηματικη ιστορια.......απογοητευτηκα!
     
  10. hecate

    hecate Regular Member

    επίσης, κριτική του 50 sog κεφάλαιο προς κεφάλαιο (στα αγγλικά) εδώ
     
  11. Severin

    Severin Regular Member

    Προσπαθησα να διαβασω το πρωτο κ το βρηκα απογοητευτικο........