Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art


    Νομίζω ότι είτε συμμετέχετε σ' έναν διάλογο προκατειλημένη για τις απόψεις των συνομιλητών σας είτε εισέρχεστε σε αυτόν για να πείτε αποκλειστηκά τα δικά σας χωρίς να θέλετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις των υπολοίπων. Επί προσθέτως υπονοείτε ή προσάπτετε πράγματα στους συνομιλητές σας.

    1. Στην χρησιμοποίηση της λέξης εναντίον στην αρχική μου διατύπωση, δόθηκε διευκρίνηση κι επεξήγηση, εσείς επιμένετε ότι η διατύπωση αυτή είναι ομοφοβικό σχόλιο, προφανώς η ομοφοβία σημαίνει κάτι διαφορετικό για εσάς από ότι σε μένα.

    2. Θα πρέπει να ξέρετε ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, ανεξάρτητα αν ανήκει σε κάποια κοινωνική ομάδα-κοινότητα είτε δεν ανήκει σε αυτή. Ως απομονωμένη ή ως αντιπρόσωπός των ομοφυλοφίλων όπως θέλετε να μας παρουσιάζεστε γράφοντας την δημοσίευση #525 θα έπρεπε τουλάχιστον να απαντάτε σε μερικά ερωτήματα, αντ' αυτού είστε ειρωνική, η ίδια το δηλώσατε, προβαίνετε σε κοινωνικούς διαχωρίσμους, εμείς οι γκέυ, εσείς οι στρ8.
    Θέλετε λοιπόν να μιλήσουμε για τον διαχωρισμό που κακώς γίνεται ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους και στον κοινωνικό ρατσισμό που οδηγεί αυτό το πράγμα, αλλά από την άλλη χρησιμοποιείτε η ίδια διαχωρισμούς, το ερώτημα είναι που οδηγεί αυτό; Τι όφελος μπορεί να υπάρξει δημιουρώντας όλη αυτή την φασαρία;

    3. Μιλήσατε για το Bullying στους gay, αν αναφέρεστε σε κάποιο κείμενο μου εδώ μέσα που υπάρχει αυτό θα ήθελα να γίνετε συγκεκριμένη, αλλίως είναι λασπολογία.
    Πάμε όμως στο πιο σημαντικό που είναι το Bullying στους ομοφυλόφιλους. Είναι υπαρκτό και κακώς γίνεται, συμφωνείτε φαντάζομαι ότι μεγάλο πρόβλημα σε αυτό είναι η παιδεία που δεν έχει ο λαός μας σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσατε να προτείνετε τρόπους για να παιδευτούμε οι ίδιοι και στην συνέχεια να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις γνώσεις μας στους νεότερους;

    4. Αναφέρεστε στο κείμενο σας ότι: ''Ασχολείστε τόσες μέρες με ένα θέμα που απλά έχετε ακούσει φευγαλέα (και δεν αναφέρομαι σε εσας συγκεκριμένα) ή δεν έχετε ιδέα για αυτό.'' Νομίζω ότι οποιοδήποτε βήμα σας δίνετε θα έπρεπε να είναι εκμεταλλεύσιμο για ν' ακουστεί η γνώμη σας, η φωνή σας. Ότι γίνεται σ' έναν τέτοιο χώρο που οι περισσότεροι είναι ανοιχτόμυαλοι ίσως βοηθούσε και οδηγούσε σε κάτι εποικοδομητικότερο, άλλωστε το που θα βρούμε εχθρούς ή συμμάχους δεν το ξέρουμε, ας μένουμε στους συμμάχους και ας τους ξεχωρίζουμε από τους εχθρούς.

    5. Αναφέρεστε και πάλι στα παρακάτω: ''Γενικότερα ΔΕΝ μπορείτε να ξέρετε πως μπορει να αισθάνεται ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή σε αυτό το φορουμ που βλέπει ένα υποτιθέμενα ανοιχτό κομιουνιτι σε gender issues να έχει κολλήσει τους lgbtq στον τοίχο και να μιλάει έτσι.''

    Θα μπορούσατε να προσδιορίσετε το ''έτσι''; Σε ποια σημεία διαφωνείτε, όμως σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να είστε συγκεκριμένη, ξέρετε όταν παρατηρείτε κάτι σε κάποιον, αν αυτό θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει ίσως θα έπρεπε να του υποδείξετε τι, δεν μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τα πάντα, προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που αλλάζουν γνώμη αρκεί να πειστώ ότι η αρχική μου γνώμη είναι λάθος. Αυτοί που δεν μπορούν ν' αλλάξουν γνώμη είτε είναι στατικοί είτε είναι στα κοιμητήρια.


    Αν πραγματικά θέλετε να μπείτε σε διάλογο εγώ είμαι εδώ με μπόλικα ερωτήματα.
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2014
  2. DadaOne

    DadaOne New Member

    Ο κοινωνικός ρατσισμός είναι κάτι που υπάρχει. Ο διαχωρισμός είναι υπαρκτός. Αν θέλω εγώ να λέγομαι queer έχω θαρρώ το κάθε δικαίωμα. Υπάρχει κάτι στην πρόταση "(και δεν αναφέρομαι σε εσας συγκεκριμένα)" που δεν καταλάβατε? Πέρα απο το quote που απάντησα σε εσάς μίλησα και για τα υπόλυπα ποστ γενικότερα. Δεν είμαι εδώ για να μάθω σε κάποιον κάτι που προσωπικά μου πήρε χρόνο και αρκετή δουλίτσα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος στο κομμάτι αυτό για τον εαυτό του. Και το QV είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει αν θέλει κάποιος το οποίο έχω ήδη παραθέσει.
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2014
  3. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

    Μουσείο Ερωτικής Τέχνης στο Άμστερνταμ;
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μουσείο Μεσαιωνικών βασανιστηρίων στο Μιλάνο  
     
  5. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

    Και θα έπαιρνα όρκο πως κάτι ανάλογο είχα δει στο προαναφερθέν μουσείο..  
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όπου υπήρχε "κλήρος"...τα "αχλαδάκια" και τα λοιπά διασκεδαστικά παιχνιδάκια για "συμμόρφωση" των "σοδομιτών" δεν λείπαν   
     
  7. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

    Έχω υπόψιν όλα αυτά τα μικρά (ή και μεγάλα) μηχανηματάκια εξωτερίκευσης προσωπικότητας. Είχα διαβάσει ένα ενδιαφέρον και επαρκές άρθρο γι' αυτή την κουλτούρα.
    Πάντα το έλεγα ότι η θρησκεία βλάπτει σοβαρά την υγεία..
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Να έβλαπτε μόνο η θρησκεία σοβαρά την υγεία...Πάνω απ' όλα η υποκρισία και η δίδυμες αδερφές της η στενομυαλιά και ηλιθιότητα βλάπτουν σοβαρά την υγεία...και εδώ φρένο γιατί έχουμε ήδη βγει off topic   
     
  9. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

    Υπάρχει και το Ξεχαρβάλιασμα..  
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ακριβώς...και δεν είναι εδώ...           
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Οι Τραυματικές Εμπειρίες των Gay και Τρανς Μαθητών στην Ελλάδα

     

    Το VICE.COM ολοκλήρωσε πρόσφατα στο Νetwix την πρώτη ελληνική ιντερνετική LGBTQ σειρά μίνι ντοκιμαντέρ, που έρχεται αντιμέτωπη με τη συντηρητική και ομοβοφική Ελλάδα της κρίσης.

    Μέσα από πορτραίτα ανθρώπων και δράσεων, καταγράφουμε την πραγματικότητα μίας κοινωνίας που ζητά να αλλάξει. Επαναπροσδιορίζοντας το φύλο και την σεξουαλικότητα, η σειρά BEYOND GENDER GREECE ανοίγει το παράθυρο σε θέματα που ξεκινούν απο τις διεκδικήσεις της LGBT (ΛΟΑΤ) κοινότητας αλλά στην ουσία αφορούν στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας μιας γενιάς που ασφυκτιά με τον καθωσπρεπισμό και τη μικροαστική σεμνοτυφία.

     

     

    Το VICE στο πλαίσιο της σειράς BEYOND GENDER GREECE ξανακάθεται στα σχολικά έδρανα για να καταγράψει μέσα από μαρτυρίες και εξειδικευμένες αναλύσεις το φαινόμενο της ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση.Μια βασική κατηγορία που δέχεται bullying στο σχολικό περιβάλλον είναι οι LGBT (ΛΟΑΤ) μαθητές και μαθήτριες, προτού ίσως καν συνειδητοποιήσουν ή αποκαλύψουν την ταυτότητας τους, απλώς και μόνο επειδή διαφοροποιούνται στην έκφραση φύλου.

     

    Δύο νέα παιδιά, η Χριστίνα και ο Λουκάς αναβιώνουν τις τραυματικές εμπειρίες που είχαν κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων, απλώς και μόνο επειδή ταξινομήθηκαν στην ταμπέλα του «μη κανονικού». Ο Πέτρος Σαπουτζάκης αναλύει το ζήτημα από τη σκοπιά που δάσκαλού που εντοπίζει τα δομικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος και ο Λύο Καλοβρυνάς, ψυχοθεραπευτής, εξηγεί τις επιπτώσεις αυτής της απόρριψη στους LGBT (ΛΟΑΤ) εφήβους.

     

     

    Πέρα από τα προσωπικά βιώματα το επεισόδιο αναδεικνύει τη δυσανεξία του εκπαιδευτικού συστήματος απέναντι στην ετερότητα ως κυρίαρχης μήτρας διαμόρφωσης και αναπαραγωγής των στερεοτύπων για το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Παράλληλα προσπαθεί να οραματιστεί ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει ως ισότιμο το διαφορετικό και θα υποστηρίζει τον αυτοκαθορισμό των μαθητών, λιγότερο σεμνότυφο και περισσότερο πολύχρωμο.

    http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_n0_qy_h29gp_x0=

    Beyond gender by Vice - Oμοφοβία
    Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα.
     
  12. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Έκανα το πρώτο μου coming out στις δύο τότε κολλητές μου , η μία straight , η άλλη bi αλλά είναι σε άρνηση λόγω περιβάλλοντος. Ήμουν 15 χρονών και δεν ένιωθα μεγάλη σιγουριά.. Το ήξερα μεν, υπήρχε σαν κατάσταση, ταμπελίτσα δε του χα βάλει.

    Σε δεύτερη φάση στα 18 μου το αποδέχτηκα και συνειδητά πλέον κι εφόσον είχα ήδη εμπειρίες και με τα δύο φύλα.

    Το είπα σε διάφορα άτομα του κύκλου μου και δεν αντιμετώπισα ποτέ θέμα ρατσισμού από straight άτομα αλλά κατηγορήθηκα για απληστία και ότι δε μπορώ να αποφασίσω τι θέλω από ομοφυλόφυλους και των δύο φύλων. Δε με άγγιξε ιδιαίτερα , απόρησα όμως γιατί περίμενα πως θα με καταλάβαιναν περισσότερο .

    Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που προήγαγε και ενθάρρυνε τη διαφορετικότητα (μιλάω κυρίως για τους γονείς μου , όχι για τους υπόλοιπους συγγενείς) οπότε όταν ένιωσα έτοιμη (το καλοκαίρι του 2014) έκανα coming out και στα περισσότερα μέλη της οικογένειάς μου.
    Στην αρχή ήμουν διστακτική γιατί δεν ήξερα κατά πόσο μπορώ να το εκφράσω ειδικά σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή που βρίσκονται οι γονείς μου, αποφάσισα όμως ότι δε θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι θα πει ο κόσμος ούτε θα καταπιέσω τον εαυτό μου αλλά ταυτόχρονα δε θα είμαι προκλητική.

    Δε θα το διατυμπανίσω αλλά δε θα το κρύψω κιόλας, αν ερωτηθώ δε θα πω ψέμματα για το ποια είμαι όπως και έχει συμβεί...