Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ – ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Talos, στις 24 Ιουλίου 2014.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα σε ψυχιατρικές γνωμάτευσεις αλλά σε κάθε είδους.
     
  2. hecate

    hecate Regular Member

    και αν αντί να μιλήσουμε για το "πως αντιμετωπιζεις εναν τετοιον ανθρωπο" μιλούσαμε για το πως να αντιμετωπίσουμε εκείν@ που δημιουργούν το πρόβλημα? εκείν@ που ασκούν βία/bullying? ή ακόμα καλύτερα, αν μιλούσαμε για το πως αντιμετωπίζουμε την ιντερσεξφοβία, την τρανσφοβία, τον σεξισμό? τα ίντερσεξ παιδιά δεν χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης. εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας και να συμπεριφερόμαστε σε όλα τα άτομα με τα οποία έχουμε οποιαδήποτε διάδραση με σεβασμό, σε πλαίσια ισοτιμίας.
     
  3. @hecate , δε συνέδεσα το σεξουαλικό προσανατολισμό με την ταυτότητα φύλου. Αντίθετα, έγραψα οτι δεν αρκεί ο σεξουαλικός προσανατολσμός για να προχωρήσει κάποιος σε αλλλαγή ταυτότητας φύλου.
    Επίσης, όταν μίλησα για πρόβλημα στις σχέσεις του με τους άλλους δεν εννοούσα πρόβλημα στο να βρει σύντροφο. Αναφέρθηκα στο γενικό σχετιζεσθαι, στην ένταξή του στο κοινωνικό πλαίσιο.

    Αποψή μου είναι οτι πίσω από την αδυναμία αποδοχής του φύλου μου υποκρύπτεται κάποιο βαθύτερο ψυχοκοινωνικό αίτιο. Δεν αρκεί να πω "δε μου αρέσει που είμαι άντρας, αυτοαναγορεύομαι γυναίκα" και θα λυθούν αυτομάτως όλα μου τα προβλήματα.

    Η αντιμετώπιση των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους, είναι αναμενόμενη. Η κοινωνία μας είναι ρατσιστική απέναντι σε οποιονδήποτε τοποθετείται έξω από τις αποδεκτές νόρμες φύλου, φυλής, ιδεολογικής ταυτότητας και διάφορων άλλων χαρακτηριστικών (π.χ. η αντιμετώπιση των αναπήρων)
     
  4. hecate

    hecate Regular Member

    όλ@ οι άνθρωπ@ αυτοπροσδιορίζουμε την έμφυλη ταυτότητά μας. απλά σε κάποι@ τυχαίνει ο έμφυλος αυτοπροσδιορισμός μας να ταυτίζεται με εκείνον στον οποίο μας έχουν κατατάξει κι άλλ@ όχι.
     
  5. Τι να πω, λογικός ο συλλογισμός σου. Ακραίο μεν, ρεαλιστικό δε. Φρονώ οτι πρέπει να έχει προηγηθεί ικανή ενδοσκόπηση πριν καταλήξει κάποιος σε κάτι τόσο δραστικό. Από την άλλη μεριά κατανοώ οτι για κάποιους αυτό είναι απλά ξεκάθαρο.