Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει χώρος για Αξιοπρέπεια στο BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος ManMasterFirst, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. ManMasterFirst

    ManMasterFirst Ποτέ μη λες ποτέ Μπορεί να εκπλαγείς...

    Η αξιοπρέπεια του ατόμου είναι ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Κανείς δεν μπορεί να στη δώσει, να σου επιτρέψει να την έχεις, ή να μη την έχεις.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Eσύ λες αυτό .
    παραπάνω μου είπαν οτι είναι λάθος να πιστέυω οτι έχει ( ο σκλαβος./σκλαβα) ΕΣΤΩ και ''ελεγχομενη ''αξιοπρεπεια.
    Οπως φαίνεται, για ακομη μια φορα ο καθένας εχει τη γνώμη του.

    ΕΓΩ, πιστευω και συμφνωνώ μαζί σου στο οτι η αξιοπρέπεια του ΑΤΟΜΟΥ είναι προσωπική και κάπου παραπανω το γράφω κιολας..ΑΛΛΑ όταν μπει σε διαδικασία να γίνει σκλαβος/σκλαβα κάποιου η αξιοπρεπεια αυτή αναπροσδιορίζεται και ελεγχεται σε μεγαλο ή απολυτο βαθμό ( αναλογα τη σχέση ) καλως η κακώς απο τον /την Κ .
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Η επίδειξη σημαδιών από την υποτακτική είναι κάτι άσχετο από την αξιοπρέπειά της. Αφορά κανέναν άλλο εκτός από τον Κύριό της και την ίδια το γεγονός ότι έχει σημάδια; Μη επίδειξη δεν σημαίνει ντροπή, σημαίνει συναίσθηση του τι στέκει να είναι εν´ οίκω και τι εν´ δήμω.
     
  4. Η αξιοπρέπεια δεν έχει διαβαθμίσεις (στο γραφείο είμαι πολύ αξιοπρεπής, στο κρεβάτι λίγο). Δεν έχει περίοδο εκπτώσεων (αυτό το διάστημα είμαι ολίγον αναξιοπρεπής). Δεν εξαρτάται από το περιβάλλον (εδώ κολλάει το βδσμ). Δε μεταβιβάζεται ούτε παραχωρείται σε αφεντικά, αφέντες, πολιτικούς.

    Μπορεί να είναι υποκειμενική και προσωπική, αλλά δεν είναι ρούχο βάλε-βγάλε. Είναι μέρος της προσωπικότητας και ως τέτοιο αποτελεί δομικό στοιχείο.

    Τέλος, η αξιοπρέπεια δεν είναι έπιπλο που απαιτεί να του κάνεις χώρο να χωρέσει. Δεν είναι προιόν συνθήκης, σύμβασης ή διαπραγμάτευσης....
     
    Last edited: 30 Σεπτεμβρίου 2014
  5. libra

    libra Regular Member

    spartacus καλησπέρα,
    στην προσωπική μας ζωή έχουμε αξιοπρέπεια, όταν η δική μας ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει του άλλου. Αν γουστάρω να ανήκω, να είμαι δέσμιος κλπ κάποιου είναι επιλογή μου και αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω αξιοπρέπεια. Στο κάτω κάτω αν κάποιος παρερμηνεύσει το ρόλο μου θα φροντίσω να καταλάβει τι εννοώ. Και επειδή αναφέρεις σαφέστατα ότι δε δίνεις δεκάρα τι κάνει ο καθένας στη ζωή του θα σου πω, πως μόνο και μόνο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτός που ανήκει δεν έχει αξιοπρέπεια σου λέω ότι απλώς, ότι ήδη έχεις χωθεί στην τρύπα του μου-new του.
     
  6. Ο σκλαβος ειναι ελευθερος; Ναι θα μου πεις γιατι ειναι επιλογη του. Και εμενα επιλογη μου ειναι να ειμαι πρεζακιας. Ειμαι ελευθερος; Εχω ελευθερο νου; Η εξαρτηση ειναι ελευθερια; Και επιλογη μου ειναι να με ξεφτιλισει καποια δημοσια. Ειμαι αξιοπρεπεις; Η μημπως με σεβεται αυτη που θα με ξεφτιλισει μπροστα σε αλλους; Η σεβομαι εγω τον εαυτο μου; Τωρα αυτο το τελευταιο με το μου-new δεν το καταλαβα...μπορει και ευτυχως...
     
  7. libra

    libra Regular Member

    spartacus,
    για τι είδους σκλαβια μιλάς? Εαν εννοείς τον ερωτικό σκλάβο, συγγνώμη αλλά δεν έχει καμμία σχέση με τον εξαρτημένο από ουσίες, είτε αυτά ειναι ναρκωτικά είτε είναι αλκοόλ κλπ. Μπαίνεις σε αυτή τη σχέση και μη τρελαίνεσαι φευγεις όποτε γουστάρεις χωρίς καμμία απολύτως συνέπεια. Το αν επιτρέπω στον άλλον να με ξεφτιλίσει δημοσίως αυτό είναι βίτσιο του καθενός και φυσικά ουτε αυτό είναι εξάρτηση. Είναι συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων. Δε θα σου πω την προσωπική μου άποψη διότι ουτε νόημα έχει ούτε αξία ούτε στο κάτω κάτω σε νοιάζει.
    Σε ότι αφορά το τελευταίο σχόλιό μου αν σ' ενδιαφέρει να το καταλάβεις δεν μπορεις παρά να το ξαναδιαβάσεις. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, εκτός αν δε θες να το καταλάβεις οπότε οκ.
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    «Παρά ταύτα η καθολική αναγνώριση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου δεν κατάφερε να αποκτήσει σημαντική πρακτική δεσμευτικότητα. Δεν διίστανται μόνον οι απόψεις σχετικά με το περιεχόμενό της […], αλλά την επικαλούνται, στον ίδιο βαθμό, κοινωνικοπολιτικά συστήματα που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους. Λόγω αυτής της πολλαπλής και αντιφατικής φιλοσοφικής και πολιτικής χρήσης της, η έκφραση “ανθρώπινη αξιοπρέπεια” έχει γίνει ένας κενός τόπος μεταξύ πολλών άλλων»
    Παναγιώτη Κονδύλη, «Περί Αξιοπρέπειας»


    Αν αξιοπρέπεια είναι μία έννοια που σκιαγραφείται από το σύνολο των κοινωνικών κανόνων και πολιτιστικών αξιών που καθορίζουν το πλαίσιο ηθικής σε ένα κοινωνικό σύνολο,
    είναι προφανές πως το βδσμ για κάποιον εξωτερικό παρατηρητή την στερείται παντελώς, συνολικά.
    Ηδονή που πηγάζει απο την ταπείνωση η τον πόνο, δεν θεωρείται αξιοπρεπής απο το σύνολο της κοινωνίας της οποίας είμαστε μέρος, κακά τα ψέμματα.
    Αν όμως εξετάσουμε το θέμα της αξιοπρέπειας "εντός των τειχών" , οπου έχει διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πολιτιστικό και ηθικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει λίγο πολύ όλους όσους αφορά το βουδουσέμιον, είτε ως φιλοσοφία και τρόπος ζωης για κάποιους ,είτε απλά ως ερωτική έκφραση για άλλους, θα διαπιστώσουμε - και ήδη φαίνεται αυτό απο τη συζήτηση-ο,τι η αξιοπρέπεια δεν είναι ασύμβατη με το βδσμ.
    Φυσικό και αναμενόμενο εξ άλλου, αν δεν θέλουμε να αυτοακυρωθούμε...
     
  9. ManMasterFirst

    ManMasterFirst Ποτέ μη λες ποτέ Μπορεί να εκπλαγείς...

    Άξια τοποθέτηση πολιτικού ανδρός! Μπράβο!
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Εξετάζοντας το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά στα πλαίσια του bdsm απλώς 'βλογάμε τα γένια μας. Η απάντηση ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη. Είναι όμως αυτό που πρέπει να εξετασθεί;
     
  11. karmen

    karmen New Member

    Συμφωνώ, ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Υπάρχει. Όλα τα ενάρετα βρίσκουν τη γωνιά τους