Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm....πραγματικότητα ή απλά θέατρο ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Kleidokratoras, στις 16 Μαϊου 2014.

  1. seduced mind

    seduced mind Guest

    Με ειρωνεύτηκε μια χαρά τίμημα είναι...
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Για όλα φταίνε οι Νεφελιμ.  
     
  3. Marlen Daudaux

    Marlen Daudaux circle.breath.line

    Αν και το θέμα κατέστη αρκετά off topic, θα ήθελα να πω και 'γω με τη σειρά μου δυο-τρεις κουβέντες. Να σημειώσω πως δε θέλω να θίξω το ποιόν κανενός, όπως επίσης, να τονίσω και το ότι είμαι νεά στο χώρο και αναφέρω κάποια πράγματα από τη μικρή μου εμπειρία...

    Καλό θα ήταν ο χώρος να μη γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος κάθε ανοργασμικού, συντηριτικού και σεξουαλικά καταπιεσμένου ατόμου. Το πιο ωραίο πράγμα εδώ είναι η ελευθερία στις επιλογές. Δε μου ζήτησε κανένας να υποταχθώ σε κάποιον/α. Το κάνω γιατί αυτή είναι η φύση μου, η κλίση μου. Αν θυμηθώ τις vanilla σχέσεις μου, κατά γενική ομολογία είχαν μία κοινή συνισταμένη: τον περιορισμό. Όχι περιορισμό που έβαζα εγώ ή ο εκάστοτε σύντροφός μου, αλλά έναν κοινωνικό περιορισμό που δεν μας άφηνε να "αναπνεύσουμε". Και, καθώς κατ' εμε, ένα άτομο απελευθερώνεται, μόλις απελευθερωθεί σεξουαλικά (σε πρώτη φάση), ήτοι αποδεχθεί το σώμα του, τη σεξουαλικότητά του, τις προτιμήσεις του, καλό θα ήταν οι προαναφερθέντες να μην υπεισέρχονται σε συμπεράσματα τα οποία είναι αυθαίρετα, αβάσιμα και ατεκμηρίωτα.

    Να τονίσω επίσης, πως δεν έχω τίποτα με τον κόσμο που επιλέγει vanilla σχέσεις. Από τέτοιες, εκτιμώ, περάσαμε όλοι μας. Αυτή είναι και η ομορφιά της επιλογής. Παρόλ' αυτά, επειδή διάβασα αρκετές αναχρονιστικές απόψεις, θα ήθελα να βιτριολιάσω λίγο απέναντι σε αποστειρωμένες κουβέντες.. Πάντα με σεβασμό φυσικά στους γράφοντες.

    Ξεκινώντας με μία on topic τοποθέτηση..

    Προσωπικά, την παρουσία μου στο χώρο την εκλαμβάνω ως εξής: Για μένα ξεκίνησε ως εμπειρία, ως ένα "ξεκλείδωμα", ως μία "αποσυμπίεση" αυτών που ήθελα να κάνω, αλλά μέχρι τώρα δε μου είχε δοθεί η ευκαιρία. Είναι σα να πας για πρώτη φορά στο λούνα παρκ. Θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, αλλά μετά από ένα διάστημα θα επιλέξεις τα παιχνίδια που σε εξιτάρουν, διασκεδάζουν, ενθουσιάζουν περισσότερο. Έτσι αντιλαμβάνομαι και εγώ τους όρους "εμπειρία" και "τρόπος ζωής" (σημ. τον όρο εμπειρία τον χρησιμοποιώ για τον κόσμο που δεν είναι 24/7, αλλά αρέσκεται μόνο στα sessions, και όχι για τους περαστικούς, του τύπου: "ας το δοκιμάσω και αυτό, να το βάλω στο βιογραφικό μου και μετά πίσω στα "φυσιολογικά""). Εκτιμώ πως στην αρχή πειραματίζεσαι, βλέπεις τι θες και αναλογα με τις εμπειρίες, τους "συντρόφους" και τα χρόνια που είσαι στο χώρο, έρχονται το ένστικτό σου και το μυαλό σου για να σε "καθοδηγήσουν" στο να κάνεις μια σχέση 24/7. Εκτός και αν τελικά, δε σε εντυπωσιάσει ο χώρος και φύγεις. Αυτή είναι μία άλλη συνθήκη.


    Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το ψέμα. Και συναντάται πολύ συχνά στις vanilla σχέσεις καθώς ενέχουν περισσότερα χαρακτηριστικά κοινωνικού κομφορμισμού. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει για ανοργασμικά ζευγάρια, τα οποία είναι χρόνια μαζί ή για για σχέσεις που οδηγούνται σε διαλείμματα για να ξεμπλοκάρουν οι σύντροφοι. Παρατήρησε ένα vanilla ζευγάρι και δώσε μια ειλικρινή απάντηση στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει πλήρες ξεμπλοκάρισμα ανάμεσα στους συμβίους και αυτό γιατί είναι δέσμιοι συμβατικών κανόνων.


    Προφανώς και δε θα το επέλεγες για τις εξής -υποθετικές- συνθήκες:

    α) Είσαι πλήρως ανασφαλής, δε γνωρίζεις καθόλου τον εαυτό σου και βρίσκεσαι -μάλλον- σε μία ηλικία όπου, εμείς τα κοριτσάκια, προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις -σύνηθεις- υπερβολές του φεμινισμού.
    β) Είσαι μία Κ η οποία δε μπορεί να δεχτεί να της το κάνει αυτό ένας άντρας.
    γ) Είσαι μια vanilla η οποία δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως από τις αρχές του BDSM.

    Διαλέγεις και παίρνεις  


    Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε δεν ανήκεις στο χώρο του BDSM. Είναι απλό. Παλιότερα είχα σχέση εξ αποστάσεως και είχαμε συμφωνήσει από κοινού να μην αυτοϊκανοποιηθούμε μέχρι να βρεθούμε. Προφανώς και δεν τηρήθηκε, ούτε από μένα ούτε και από αυτόν φυσικά. Γιατί να τηρηθεί; Ποιες συνθήκες μου το "επέβαλλαν"; Καμία απολύτως. Και τον αγαπούσα πολύ, αλλά για να τηρήσω την υπόσχεσή μας, έπρεπε να μου δώσει κάτι άλλο. Κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που μου προσέφερε.. Κάτι που δεν ήξερα τι ήταν..
    Σε επαφή μου όμως με κάποιον που με "καθοδηγεί" (δε θέλω να χρησιμοποιήσω ακόμα τους όρους Κύριος ή Αφέντης) εννοείται πως δεν κάνω τίποτα μέχρι να τον δω.
    Συμπέρασμα; Το όλο "παιχνίδι" είναι στην κυριαρχία του μυαλού. Αυτή είναι για μένα μία από τις γοητείες του BDSM. Το γεγονός ότι κάποιος/α σου ζητάει/ σε διατάσσει/ σε "αναγκάζει" να κάνεις κάτι και εσύ δεν έχεις μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να Τον/Την ικανοποιήσεις. Και όλα αυτά τα καταφέρνει γιατί έχει εγκατασταθεί στο μυαλό σου και δεν πληρώνει και ενοίκιο. Απίστευτο πράγμα...


    Και λίγο on topic τώρα..

    Είναι πολύ ωραίο το ερώτημα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για μένα είναι μία εξιδανικευμένη πραγματικότητα. Είναι μια Εδέμ. Είναι μια πράξη ευλογημένη από τις Μούσες, γι' αυτό και αποτελεί Τέχνη από μόνο του. Έχει απ' όλα μέσα.. Μουσική, Ζωγραφική, Θέατρο, Κινηματογράφο, Χορό, Γλυπτική, Φωτογραφία... Τι να λέω.. Και τις Δέκα Τέχνες τις εμπεριέχει.
    Και έχω από ένα παράδειγμα..
    Δεν είναι Μουσική; Όταν βρίσκεσαι με τον άνθρωπό σου και χρωματίζετε ένα session με μουσική; Ή όταν μία υ πλένει τον Κ και του τραγουδάει;
    Δεν είναι Ζωγραφική; Όταν με μια μικρή βελονίτσα σχίζεις το δέρμα του άλλου και του αφήνεις σχέδια με το αίμα του και σημάδια; Ή όταν το Κ χτυπά το υ και μένουν πίσω μώλωπες;
    Δεν είναι Θέατρο; Όταν το ζευγάρι υποδύεται ρόλους;
    Κινηματογράφος; Όταν βιντεοσκοπηθεί μία ερωτική στιγμή;
    Χορός; Όταν μια υ χορέψει για τον Κ της;
    Γλυπτική... Λίγο λιωμένο κερί πάνω στο σώμα του υ, κατευθείαν παίρνει τη μορφή του κορμιού του..
    Φωτογραφία; Σε μια υπέροχη στιγμή ένωσης να μείνει πίσω ένα φωτογραφικό momento..
     
  4. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    η τεχνη δεν προκυπτει ετσι, εκτως αν εννοεις οτι θυμιζει
    δεν ειναι μουσικη επειδη μπορει να βαλεις σε μπαγκραουντ μια
    δεν ειναι ζωγραφικη τα ασχετα σημαδια στο κορμι
    δεν ειναι κινηματογραφος το να βιντεοσκοπεις μια στιγμη

    η τεχνη δεν συντελειται τοσο απλα, χρειαζεται ευρηματικοτητα, αφοσιωση , γνωση , και κατανοηση αυτου που κανεις για τη συσχετιση των συναισθηματων σου με αυτο.
    δεν ειναι ενα δευτερευον πραγμα που προκυπτει απο κατι αλλο.
    οταν γραφουμε και δημιουργουνται γραμματα(με βασικο στοχο την επικοινωνια)δεν ειναι ζωγραφικη, επειδη απλα τα γραμματα προκυπτουν απο ενα σχεδιο, ουτε ο ηχος του μολυβιου πανω στο χαρτι μουσικη
     
  5. dp77

    dp77 male 77

    ισως κανεις να μην ξερει να απαντησει σε αυτο το ερωτημα...σημασια εχει η διαθεση και η πιστη
     
  6. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Και η ψυχική υγεία   Το bdsm για την ζωή είναι οκ, σούπερ, η ζωή για το bdsm αρχίζουν τα problems   λολ.
    Ολοι μπροστά να πάμε δεν γίνεται... κάποιοι θα καταστραφούν.    
     
  7. dp77

    dp77 male 77

    πολυ σωστα!!! ισως το πιο σημαντικό απο όλα!
     
  8. Το 24/7 δε μπορει να ειναι θεατρο εφοσον εχει μεγαλη διαρκεια.... Αργα ή γρηγορα βγαινει παντα ο πραγματικος εαυτος μας. Τα sessions ναι, μπορει να εχουν καθαρα θεατρικο χαρακτηρα αλλα οχι παντα.
     
  9. aethereal

    aethereal Guest

    λιγους μηνες πριν τις πανελλαδικες,ολοι μιλουσαν για τις 50 αποχρωσεις του γκρι..κατα την αποψη μου,ειναι ενα βιβλιο που "συστηνει" ενα μερος του βδσμ στο βανιλα κοσμο(δεν ειναι τυχαιο πως η πρωταγωνιστρια παρουσιαζεται καθαρη βανιλα προς μυηση)
    αλλα το θεωρω υπερβολικη τρεντυλα να ακολουθησεις κατι τοσο προσωπικο οσο και ιδιαιτερο για να νιωσεις πως εισαι προχω..
    επισης,το θεωρω αφανταστα κουραστικο και οριακα ψυχοφθορο το να ζεις την καθε στιγμη της ζωης σου υπο την οπτικη μιας σεξουαλικης σκλαβας
    λαμβανοντας υπ οψιν τις καποιες ιδιαιτερες τασεις μου,ενημερωθηκα σχετικα με την αλγολαγνεια μιας μαζοχιστριας η οποια δεν με εκφραζει..
    διαφωνησα με τη ταση μιας μποτομ να οριζει το πλαισιο στον τοπ εραστη της,καποιες φορες ζητωντας του "θεληματα" επειδη καπως ετσι νιωθω πως χανεται η δυναμικη του ρολου του..
    τελος,η ταση μου για σχεδον ειδωλοποιηση του συντροφου οριζοντας τον ως προτυπο-μεντορα με εφερε πιο κοντα στην υποτακτικοτητα,ομως ποτε δεν θα ακολουθουσα καποιον στα δικα του θελω και μονο..υποκυπτοντας στον απολυτο ελεγχο,ειτε σε καποιο ειδος ψυχολογικου πονου/υποβιβασμου
    γι αυτο και για μενα το βδσμ ειναι η χωρα (και οχι καποιος συγκεκριμενος χωρος) της πραγματωσης των σεναριων που σκηνοθετει Εκεινος και υποδυομαστε μαζι τους πιο "σκοτεινους" κι "αλατοπιπερατους" εαυτους μας σε μια ελευθερη στερεοτυπικη αποδοση ρολων..
    "βανιλα"/"υποτακτικη"
     
  10. "λιγους μηνες πριν τις πανελλαδικες,ολοι μιλουσαν για τις 50 αποχρωσεις του γκρι..κατα την αποψη μου,ειναι ενα βιβλιο που "συστηνει" ενα μερος του βδσμ στο βανιλα κοσμο(δεν ειναι τυχαιο πως η πρωταγωνιστρια παρουσιαζεται καθαρη βανιλα προς μυηση)
    αλλα το θεωρω υπερβολικη τρεντυλα να ακολουθησεις κατι τοσο προσωπικο οσο και ιδιαιτερο για να νιωσεις πως εισαι προχω."

    Aν και είναι αλήθεια ότι το βιβλίο έγινε μόδα - μόδα που, ναι μεν θα μαζέψει και την "κουτσή μαρία" από πλευράς προσέλευσης μετά και την προβολή της ταινίας, αλλά που θα απογοητεύσει, τελικά, τις βανιλίτσες εκείνες που θα ψάξουν να βρουν πανομοιότυπο γαμβρό στα μέτρα του control freak Κυρίου Γκρι - ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως αμιγώς βανίλα γυναίκα (που θα μπει στον κόσμο μας) δεν υπάρχει, μόνο γυναίκα που έχει για χ-ψ λόγους αποφασίσει (ή γαλουχηθεί έτσι) να απέχει από το "βάραθρο" (όπως τέθηκε σε άλλο νήμα) της σεξουαλικής της ιδιαιτερότητας ή να το αποκρύπτει - και αυτή η περίεργη / τσιμπημένη βανίλα, βαθιά μέσα της δεν θέλει να είναι βανίλα. Αν δεν το κάνει (την είσοδο στον "χώρο) από μόδα για "να είναι προχώ", σίγουρα το κάνει γιατί κάτι την "τρώει" μέσα της και ψάχνεται - και τι ποιο απολαυστικό, όπως μου είχε πει μια φίλη του χώρου από το να "corrupting a vanilla", πράγμα με το οποίο θα συμφωνήσω - μερικώς.
     
  11. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    τι αλλο θα δουμε/διαβασουμε πια ! ΕΛΕΟΣ !!!
     
  12. aethereal

    aethereal Guest

    "The behaviors of bottoms and submissives are similar and in many cases overlap. For this reason, the terms are used interchangeably in some discussions, although there are differences between the two. Behaviors of submissives and bottoms often overlap, with the bottom also being submissive, but this is not always the case. Someone who is "topping" may be doing so at the request, or even the direction, of the bottom partner(s). In such a case, the dominant's function would reside with the bottom(s). Tops who act within this kind of relationship dynamic are sometimes called service tops."

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bottom_(BDSM)

    για εμενα,απο τις πρωτες σπιθες των ιδιαιτεροτητων μου μεχρι την αυτογνωσια,υπαρχει ο σεβασμος στο διαφορετικο.ακομη κι οταν με ξενιζει η μη προσαρμοστικοτητα του με το "κλιμα" που καποιοι εχουν περιχαρακωσει ενδεχομενως..