Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μέντορας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 9 Μαρτίου 2007.

  1. Nomad

    Nomad Keyser Sose

    Θα δεχόμουν μόνο αν είχε και χούλα χουπ το σχέδιο...
     
  2. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Πως συνδιαζεις το τσιφτετελι με το βδσμ.
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όλα συνδυάζονται αν θα το θέλαμε...
    Εγώ δεν το συνδύασα...Αλλά αφού με ρώτησες...
    Απλά, η της δίνεις εντολή να χορέψει τσιφτετέλι ( αλλιώς θα την τιμωρήσεις )...
    Η την βάζεις να χορέψει τσιφτετέλι γυμνή μέσα σ' ένα φίσκα χώρο και με μια σφηνούλα στα οπίσθια...
    Η την χτυπάς με βίτσα/cane/κουτάλα/χέρι κλπ ενώ "τσιφτετελιάζει"...
    Και στην μέση του χορού την σταματάς, την δένεις και την ξεσκίζεις...

    Και η λίστα δεν θα είχε τελειωμό...
    Βέβαια ότι δεν κολλάει πουθενά με το νήμα ( κατά την γνώμη μου πάντα ), δεν κολλάει...
    Εκτός και μιλάμε για Mistress/Domme/Sub/Slave/bottom/σαδό/μαζό που έχει σαν Μέντορα κάποια άλλη ομότιμη που στα πλαίσια του Μεντορικιλίου της θεωρεί καλό να μάθει στην μαθητευόμενη/πρστατευόμενη της και τσιφτετέλι...
    Για πιο λόγο, μόνο εκείνες θα το ήξεραν χαχαχαχα...  
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2015
  4. ataxia

    ataxia Regular Member

    Όπως ισχύει για όλες τις σχέσεις άλλωστε , φτάνει να είναι αρκετά καλός/ή , ή μάλλον καλός/ή αρκετά. Να αρκεί...

     
  5. Elune

    Elune Priceless

    Μέντορας; Πολύ «βαριά» λέξη με πολύ βαθύ νόημα.

    Ο Μέντορας ουσιαστικά λειτουργεί ως ψυχολόγος και η σχέση του με τον Καθοδηγούμενο είναι άκρως επαγγελματική. Ωστόσο, ποιος σας/μας εγγυάται ότι οι συμβουλές του είναι πάντα σωστές; Είναι αδύνατο να γνωρίζει τα πάντα. Παράλληλα, ως άνθρωπος έχει και αυτός τις αδυναμίες του και τα απωθημένα του, άρα για ποια "ακεραιότητα" μιλάμε; Πώς μπορείς να βασίσεις σε έναν άνθρωπο/συμβουλάτορα/μέντορα την BDSM ή εκτός BDSM ζωή σου; Η καθοδήγηση δεν είναι πανάκεια, αλλά ελλοχεύει πολλούς κινδύνους.

    Εγώ προσωπικά, δεν είχα και ούτε επιδίωξα ή επιδιώκω να έχω μέντορα. Το θεωρώ χαμένο χρόνο. Σε όλα τα θέματα που έχω απορίες/με ενδιαφέρουν, φροντίζω να διαβάσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε απόφασης που πρόκειται να πάρω, προκειμένου να είμαι σίγουρος για το αν θέλω, καθώς και σε ποιο μονοπάτι θέλω να "περπατήσω". Ετσι, έχω τον απόλυτο έλεγχο αλλά και το γνώθι σαυτόν της επιλογής μου. Δεν το αφορίζω, αλλά προσωπικά στον μόνο που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη είναι ο εαυτός μου. Αυτός με ξέρει, αυτός έχει γνώση για τις δεύτερες σκέψεις μου και αυτός θα πονέσει αν αποδειχθεί ότι πήρα τη λάθος απόφαση.


    Από εκεί και πέρα, επειδή σέβομαι ότι μερικές/μερικοί από εσάς έχετε εναποθέσει κατά καιρούς τον εαυτό σας σε μέντορες, θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις.

    • Πρώτα απ' όλα ο μέντορας ήταν ήδη γνωστός σας; Τον γνωρίσατε στο BDSM; Είναι απλά φίλος σας ή πρώην/νυν σύντροφος;
    • Υπήρξε ποτέ κάποια παρότρυνση, η οποία σας οδήγησε σε λανθασμένη απόφαση; Και αν ναι, μετά πώς συνεχίστηκε η σχέση σας με τον μέντορα;
    • Οι σχέσεις Μέντορα/καθοδηγούμενης έχουν ημερομηνία λήξης. Ποιος από τους δύο αποφάσισε τη λήξη της "καθοδήγησης";
    • Τι αποκομίσατε και ποια τα οφέλη μιας τέτοιας ιδιαίτερης σχέσης
    • Οταν έχεις Κ, μπορείς να έχεις παράλληλη "συναναστροφή" και με μέντορα; Το επιτρέπει το κυρίαρχο μέλος; Δεν είναι σαν να τον παραγκωνίζει;
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Mέντορα είχα στη δουλειά μου. Στο BDSM είχα την τύχη και την τιμή να τύχω εκπαίδευσης σκλάβας από Κυρίαρχο αλλά αυτό δεν είναι mentoring. Μετά την εκπαίδευση ρώτησα ορισμένα πράγματα τον Κυρίαρχο που με είχε εκπαιδεύσει και νιώθω απόλυτα ασφαλής από τις απαντήσεις που πήρα και ιδιαίτερα ανακουφισμένη που υπήρχε κάποιος να απαντήσει σε αυτές.

    [Η μεγάλη υπόθεση στο mentoring είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες.]

    Την πρώτη μπίλια, για να είμαι ειλικρινής δεν την καταλαβαίνω. Καμία σχέση με "απλά φίλο" και "πρώην ή νυν σύντροφο". Ο Μέντορας είναι μέντορας - η αλληλεπίδραση με τον φίλο είναι τελείως άλλο πράγμα, με τον πρώην σύντροφο επίσης.

    Δεν παροτρύνει ακριβώς ο Μέντορας, τουλάχιστον όχι στην περίπτωσή μου. Λέει κάποια πράγματα, εξηγεί, δίνει κριτήρια και κατευθύνσεις, ανοίγει ορίζοντες, διευκρινίζει - τις αποφάσεις εγώ τις έπαιρνα. Αλλά μου αρέσει να κάνω του κεφαλιού μου   Σε περίπτωση ρητής παρότρυνσης δεν μετάνιωσα για κάποια που ακολούθησα, μετάνιωσα εκ των υστέρων επειδή δεν ακολούθησα, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αντιδρώ συναισθηματικά στα πάντα.

    Και όμως, είναι οι κατ' εξοχήν σχέσεις που δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Θα έλεγα ότι η σχέση αυτή εξαρτάται από το αντικείμενο του mentoring. Αν ξεπεραστεί το αντικείμενο τότε λήγει και η σχέση. Αν ο Μέντορας πάψει να ασχολείται με το αντικείμενο ή αν ο ερωτών κάνει το ίδιο, τότε λήγει η σχέση. Αλλιώς, το βίωμα για τον καθοδηγούμενο απλώνεται πολύ πέρα από τη σχέση την ίδια. Χθες ο διευθυντής μου μιλούσε μαζί μου για τον δικό του μέντορα, που έχει δέκα χρόνια πεθαμένος. Αναρωτιόταν και αυτός τι θα έκανε εκείνος σε μια περίπτωση. Ή μου λέει καμιά φορά "αυτό μου το είχε μάθει ο Μέντοράς μου" και αισθάνεται ασφαλής για επιλογές του.

    Η ποιότητα της σχέσης είναι ένα όφελος, η μαγεία από την ασυνήθιστη ανιδιοτέλεια και την έλλειψη ατζέντας που έχουν τέτοιες σχέσεις. Η λεπτή, απροσδόκητη απολαυση της αλληλεπίδρασης αυτής επίσης. Άλλο όφελος είναι το στέρεο έδαφος. Ακόμα οι προσλαμβάνουσες, η ματιά σε ορίζοντες που αλλιώς δεν θα γνώριζα ότι υπήρχαν. Και το background που απέκτησα. Ο άξονας αναφοράς. Που μπορώ στη δουλειά να σταματήσω λίγο πριν από την τελευταία λέξη και να σκεφτώ "έτσι θα το έκανε εκείνος;".

    Όσον αφορά την τελευταία μπίλια, αν είναι σωστή η επαφή της υποτακτικής με τον Μέντορα ο Κυρίαρχος δεν έχει λόγο κανένα να νιώθει παραγκωνισμένος και όχι εμπλουτισμένος. Αν η υποτακτική αξιοποιεί το mentoring ως "γραμμή άμυνας" απέναντι στον Κυρίαρχο, αυτό πρέπει να διορθωθεί από τον Κυρίαρχο, είναι σαφώς σφάλμα της. Δεν θεωρώ ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ή επιθυμητό να μην υπάρξει ο παραμικρός ανταγωνισμός μεταξύ Κυρίαρχου και Μέντορα, προερχόμενος από την πλευρά του Κυρίαρχου. Είναι από αυτούς τους ανταγωνισμούς που ωθούν στη βελτίωση κατά τη γνώμη μου.
     
  7. Elune

    Elune Priceless

    Ωραία η προσέγγισή σας. Αναλυτικότατη. Απλά εγώ πιστεύω ότι η σχέση ενός Μέντορα με έναν Καθοδηγούμενο θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης.

    Κάποιος/α άλλος/η υ δεν είχε μέντορα; Βλέπω 8 σελίδες και κανείς/καμία δεν έχει κάτι να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα;
     
  8. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    ναι, συμφωνω

    Πες οτι κανεις πλακα, ετσι ?
     
  9. Elune

    Elune Priceless

    Μόνο η Gaby απάντησε. Προφανώς οι υπόλοιποι δεν έχουν μέντορα ή τους είναι αδιάφορη η τοποθέτησή μου
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    οχι, δεν εχουν. 100%
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Υπάρχει και άλλο νήμα για Μέντορα στο BDSM βρίσκεται στο BDSM discussion και εκεί είχαν απαντήσει δύο σκλάβες όσο θυμάμαι οι οποίες είχαν Μέντορα.

    @Elune, γιατί νιώθετε την επιθυμία να εισάγετε ένα εξωγενές στοιχείο δεοντολογίας στο mentoring; Θέλω να πω δεν λέτε "έχω παρατηρήσει ότι λήγει" ή "μου φαίνεται λογικό να λήγει γι αυτόν και αυτόν τον λόγο" αλλά λέτε "θα πρέπει να λήγει".
     
  12. Ορίων

    Ορίων Omnia mors aequat

    Όσο ζω μαθαίνω, κατά τη νεοελληνική απόδοση, συνεπώς αν είχα γνώση επί παντός αισθητού, θα ήμουν
    Θεός μάλλον. Ο καθένας υπό το πρίσμα που το εξετάζει το κάθε θέμα και τί έχει ως σκοπό βεβαίως...

    Μέντορας είναι απλά το «κλικ», έτσι θα το ονομάσω, που
    θα σου δώσει, το αν θα το πάρεις ή όχι είναι άλλο θέμα...

    Συμφωνώ με την τοποθέτηση του @Seirios_79
    καθώς εκεί
    δεν μιλάμε για Μέντορα, αλλά για οιδιπόδειο...