Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @SAP: δεκτή, αυτό που αναφέρετε είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ταπείνωσης, το ποίο εκφράζει, είτε εθελουσίως, είτε επιβεβλημένα, την αποδοχή από τον δέκτη της ταπείνωσης (καθ' ημάς το υ) της θέσης του σχετικά με τον δότη (καθ ημάς το Κ).

    Κάποιος που δεν απολαμβάνει την επιβολή, αλλά εξαναγκάζεται να την υποστεί δεν θα αισθανθεί ταπεινωμένος, γιατί δεν αποδέχεται την θέση που του επιβάλλεται, αλλά, το πιθανότερο θυμωμένος για την θιγμένη του υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, εκδικητικός και επαναστατικός στην πρώτη ευκαιρία. Η ταπείνωση και ο εξευτελισμός δεν είναι "στα δικά του μάτια" αλλά των παρατηρητών.

    Ομοίως δεν θα αισθανθεί ταπεινωμένος κάποιος που αποδέχεται τη θέση ή αυτό που του επιβάλουν ως "φυσική", π.χ. ένα εκπαιδευμένο σ.

    Ταπεινωμένος και εξευτελισμένος θα αισθανθεί όταν αποδεχθεί αυτό που του επιβάλλεται και δεν κάνει κάτι να το αναιρέσει αποδεικνύοντας ευθέως με τις πράξεις του πως δεν δυσανασχετεί αλλά το απολαμβάνει.

    Είναι η γνώση μέσα του πως αποδέχεται κάτι που οι υπόλοιποι, ιδιαίτερα εκείνοι που χαίρουν του σεβασμού του, απορρίπτουν, που οδηγεί στην αίσθηση της ταπείνωσης και του εξευτελισμού.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Η πιο αγαπημένη μου από τις ελάχιστες εικόνες ταπείνωσης που αγαπώ

     
     
  3. Elune

    Elune Priceless

    Αμεσος, απλός, δωρικός, λιτός. Χομπίστας...
     
  4. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Α κατάλαβα. Πρωταπριλιά σήμερα         Είσαι πολλά χρόνια μπροστά αγόρι μου       Συνεχίζω          
    Της λές ότι κάνει, την καλύτερη πίπα που σου κάνανε ποτέ. Τσά ! Πρωταπριλιά            
     
  5. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ξερεις εσυ    
     
  6. k-man

    k-man New Member

    Φαίνεται ότι έχετε "δουλέψει" πάνω στο θέμα και αυτό είναι ευχάριστο για τους αναγνώστες! Σε γενικές γραμμές και όχι μόνο του συγκεκριμένου post υπάρχει μια τεράστια σύγχυση πάνω στο τι είναι και πως ορίζεται ο Κ ο υ και εξευτελισμός, καθώς και ο τρόπος-τρόποι πραγματοποίησής του. Θα ήθελα να θέσω ένα γρήγορο ερώτημα (και αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση απαντάτε), -

    - Μπορεί να υπάρχει ταπείνωση και εξευτελισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα? (5-10-15 χρόνια)? Πολλά πράματα είναι καλά και επιθυμητά στα πλαίσια ενός παιχνιδιού αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κορεσμός?
    Αναζητώ απλά τις απόψεις σας τη χρονική στιγμή που μιλάμε. Το αν είναι σωστές ή λάθος ή αργότερα αλλάξουμε γνώμη δεν με ενδιαφέρει προς στιγμήν...
    Ευχαριστώ για την ανάγνωση και μόνο του ερωτήματός μου !!
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @k-man : λέγοντας "Αναζητώ απλά τις απόψεις σας τη χρονική στιγμή που μιλάμε", τι εννοείτε ακριβώς;
     
  8. k-man

    k-man New Member

    Το εξηγώ πιο κάτω.... ίσως απαντήσουμε σε κάτι που μετά από λίγες ώρες μέρες αλλάξουμε γνώμη... Θα ήθελα πιο αυθόρμητες απαντήσεις σε ένα τέτοιο ερώτημα...
    Ευχαριστώ για την ανάγνωση Master Jp !!
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @k-man : συνεχίζω να μην κατανοώ τι εννοείτε λέγοντας "αυθόρμητες". Ίσως επειδή δεν συνηθίζω ν' αναιρώ κάτι που έχω πει.

    Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι αρνητική, αν έχετε κατά νου την ταπείνωση και τον εξευτελισμό στα ίδια θέματα, με την ίδια ένταση και συνεχώς. Αν είναι παιχνίδι θα γίνει βαρετό. Αν αποσκοπεί σε εκπαίδευση είτε θα αποδώσει και θα επιφέρει αλλαγή νοοτροπίας, οπότε δεν θα είναι ταπεινωτικό ή εξευτελιστικό πλέον ή τουλάχιστον δεν θα βιώνεται ως τέτοιο, είτε το υ θα έχει αποδεσμευτεί προ πολλού, θεωρώντας πάντα πως το Κ που επιμένει τόσο καιρό θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα εκ των ουκ άνευ.
     
  10. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member




    Πόσα παίρνει η κοπέλα? Γιατί η ρωσσίδα που καθαρίζει με έχει μαδήσει
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Πρόκειται πράγματι για μία αρκετά "θολή" κατηγορία.
    Θεωρώ ότι έχει να κάνει κυρίως με τα στερεότυπα που έχει στις αποσκευές του κανείς (σεξιστικά, ρατσιστικά, καθωσπρεπισμού...), τα εντοπίζει το Κ μέλος και στοχεύει.
    Εκτιμώ, όμως, ότι το να τα περνάει το Κ άτομο ως εξευτελιστικά για το υ, τα ενισχύει αντί να τ'αποδομεί. Ίσως βέβαια να είναι κι αυτή η στοχοθεσία για κάποιους.
    Προσωπικά, ελάχιστες φορές επιθυμώ να περνάω στο υ μου αισθήματα ταπείνωσης όσο "ακραίο" κι αν είναι κάτι που εφαρμόζω.
    Αυτό που μπορώ να πω, πάντως, με σιγουριά είναι ότι αποστρέφομαι ως πηγή εξευτελισμού για τους άνδρες υποτακτικούς, τα έμφυλα στερεότυπα ανισοτήτων τα οποία επιδιώκω να καταρρίπτω και όχι να ενισχύω.
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συμφωνώ με όλα όσα είπατε, αλλά θα σταθώ σε αυτό.

    Είναι δίκοπο μαχαίρι, όντως, αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο που θα τα περάσει. Αν το Κ εστιαστεί ή κατ' ακρίβεια ωθήσει το ύ να εστιαστεί στο γεγονός ότι αντλεί ηδονή από τον εξευτελισμό του τότε το στερεότυπο θα ενισχυθεί, αν αντ' αυτού περάσει καθαρή αποδοκιμάσια οι πιθανότητες, αν το υ είναι ειλικρινές στον εαυτό του για τους λόγους που βρίσκεται στο BDSM, τείνουν υπέρ της αποδόμησης.