Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαχείριση θυμού: A matter for the D/s ministry of affairs...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 25 Νοεμβρίου 2015.

  1. Ένας εσύ, κι ένας ο Αλαβάνος...
     
  2. aura

    aura Το ζώο Του

    Δεν μου αρέσουν οι θυμωμένοι άνθρωποι,οι υστερικοί, αυτοί που αφήνουν τον θυμό να έχει τα ηνία της προσωπικότητας τους.Συνήθως αυτοί διαπράττουν αδικία πάνω στον θυμό τους και απέναντι στον εαυτό τους.Συνήθως επιστρέφουν με την φράση "..πάνω στα νεύρα μου.." και προσπαθούν να προσπεράσουν τις τόσο αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές που δημιούργησαν.Τους χαρακτηρίζω φθοροποιούς.
    Μου αρέσουν οι άνθρωποι που θυμώνουν και ξέρουν με ποιόν,πότε και γιατί θυμώνουν.Αυτοί που βρίσκουν την πραγματική αιτία και επικεντρώνονται εκεί.Αυτοί που είναι φίλοι με τον θυμό και τον διαχειρίζονται προς όφελος τους,αυτοί που κατευνάζουν την έκρηξη και ικανοποιούνται με την φωτιά που μόλις έσβησαν.

    Ο θυμός στα αρχαία σημαίνει ψυχή.Και όποιος έχει ψυχή θυμώνει.
    Ο καταπιεσμένος θυμός είναι αυτοκαταστροφικός.Η αποφυγή του θυμού είναι υποκριτική.Ο έλεγχος του θυμού όμως; Η εξουδετέρωση του;
    Δεν είναι κάτι το εύκολο αλλα είναι μεγαλειώδες να φτάσει κανείς στο σημείο να αναγνωρίζει την σπίθα του θυμού και να την ορίζει με ηρεμία.

    Και παραθέτω αυτό που διάβασα και με βρίσκει σύμφωνη :
    "Ο Robert j. Landy, (2001), αναφέρει πως για να βρεις την ηρεμία πρέπει να διαπραγματευτείς με την τάση να διαταράσσεις την ηρεμία. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να αφήνουμε να εκφραστεί ο θυμός και να ακούσουμε προσεκτικά το μήνυμά του."
     
  3. @aura ,

    Έχει ένα μεγαλείο ο έλεγχος του θυμού. Όχι η καταστολή ή απώθηση, αλλά η τιθάσευση και επικέντρωσή του στον πραγματικό στόχο, σαν το σπαθί ενός σαμουράι.

    Η εικόνα του Χριστού στο ναό του Σολομώντα, να μαστιγώνει τους εμπόρους, ήταν μιά στρατηγικά επιλεγμένη και εκτελεσμένη κίνηση, όχι μιά παρόρμηση της στιγμής, ένα ολίσθημα του θυμοειδούς προς το ζωώδες.

    Ο θυμός είναι χρήσιμος, αν είναι μέρος εκείνου που οι Στωικοί αποκαλούσαν "ψυχρόν πυρ", τη φωτιά (= βούληση) μέσα μας, που καίει στοχευμένα ότι είναι περιττό και άχρηστο, χωρίς να στραφεί ενάντια σε εμάς τους ίδιους...
     
  4. aura

    aura Το ζώο Του

    Θα συμφωνήσω με το μεγαλείο της τιθάσευσης του δίχως να αγνοήσω την δύναμη του μηνύματος του.
    Ο θυμός έχει αιτία και πυροδοτείται απο μια αφορμή.
    Η κατανόηση και χαλιναγώγηση του αρχικού του μηνύματος,η παραδοχή της αιτίας και η αντιμετώπιση της είναι ένας έξυπνος τρόπος 'οχι για να ξεχάσεις τον θυμό αλλά να τον κάνεις δικό σου,να σου ανήκει,να τον ορίζεις εσύ,όχι αυτός.Η υγιής έκφραση του.
     
  5. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    Ο θυμός είναι μια φυσική αντίδραση στην απειλή και την επίθεση κι επομένως αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο επιβίωσης.Παρόλα αυτά,είναι εξίσου ωφέλιμο για την επιβίωση,να υπάρχουν όρια,σχετικά με τον τρόπο αλλα και την ένταση της εξωτερίκευσης του θυμού.
    Κάποια επιτυχημένη προσπάθεια κατευνασμού των δραματικών εκφράσεων της έντασης εκείνης της στιγμής που είμαστε θυμωμένοι,αποτελεί εν μέρει διαχείριση του προβλήματος,καθώς ο θυμός αντιμετωπίζεται ουσιαστικά,μόνο όταν βρεθούν τα αίτια της εμφανισής του και ξεκινήσει μια προσπάθεια αντιμετώπισης τους,είτε μέσω επίλυσης παρεξηγήσεων (όπου είναι δυνατό),είτε αποδοχής μιας πραγματικότητας (όπου δεν είναι δυνατή η επίλυση καταστάσεων) και εν τέλει,μέσω της απομάκρυνσης απο τα αρνητικά ερεθίσματα που δημιουργούν το πρόβλημα.
    Εξίσου θεμελιώδες για την διαχείριση του θυμού είναι να μάθουμε να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας σεβόμενοι τους άλλους και τον εαυτό μας χωρίς όμως να καταπιέζουμε την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας,επειδή η συσσώρευση της έντασης προς τον εαυτό,ενδεχομένως εγκυμονεί τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων όπως παθητική επιθετικότητα,φοβική επιθετικότητα και θλίψη.
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    !!!!!!!!!!!!!!
               
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Διαφωνώ με τη σειρά μου σε αυτό  
    Ο θυμός ξεκινά σε χρόνο dt. Δρα και φουντώνει πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα και αυτό είναι και νευροχημικά αποδεδειγμένο.
    Μπορεί πολύ εύκολα όμως να συνδυαστεί με άλλα συναισθήματα (π.χ. τη λύπη) και να παράγει εκρηκτικά κοκτέιλ συναισθημάτων.
    Και επίσης να καμουφλαριστεί εξαιρετικά με τη μορφή άλλων συναισθημάτων  
     
  8. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    @margarita_nikolayevna Θα μπορούσες να εξηγήσεις το "νευροχημικά" αποδεδειγμένο στο άρθρο σου #31, σε παρακαλώ? Η τουλάχιστον να αναφέρεις ποιοί νευροδιαβιβαστές παίζουν ρόλο στην σύνθεση του θυμού? Αν κι εκείνοι δεν είναι πολλοί, ίσως να υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στην συμπεριφορά τους, η κάποιο άλλο ενεργό συστατικό που εμπλέκεται στη βιοχημεία του θυμού, και δεν το γνωρίζει κόσμος κλπ. Από ενδιαφέρον σε προσκαλώ είτε γράψεις λίγα λόγια στο νήμα, είτε στείλεις προσωπικό μήνυμα, είτε δια τηλεφώνου κλπ.
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

    Πολύ όμορφο το νήμα και οι απαντήσεις...

    Σας παραθέτω ένα κείμενό μου για την διαχείριση του θυμού...

    Πώς να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν θυμώνετε με τον-την Κυρίαρχο σας

    Ξέρω τι σκέφτεστε όταν διαβάζετε τον τίτλο.

    Οι ασύμμετρες BDSMικές σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη την επικοινωνία και την ειλικρίνεια και ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια ομαλότερη πορεία στη σχέση σε σύγκριση με μια σχέση που δεν βασίζεται σε όλα τα παραπάνω.

    Επίσης πώς μπορεί ένας-μια υποτακτικός-η να θυμώσει στον-στην Κυρίαρχο;

    Κι έπειτα πολύ σωστά θα σκεφτείτε ακόμα πως αυτή δεν είναι μια σωστή υποτακτική συμπεριφορά!

    Όχι, μάλλον όχι, αλλά αυτό είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα και μην ξεχνάτε πως πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι.

    Μπορεί να έρθει μια στιγμή που ο-η Κυρίαρχος να είπε κάτι που σας αναστάτωσε, η να αμφισβήτησε τη γνώμη σας, η να σας ζήτησε να κάνετε κάτι που έρχεται σε αντίθεση με κάτι που είχε προγραμματιστεί ή μυριάδες άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τις καθημερινές ασχολίες ενός ζευγαριού. Αν βρεθείτε λοιπόν σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση θυμηθείτε πως φωνάζοντας στον-στην Κυρίαρχο σας δεν θα κερδίσετε τίποτε παραπάνω από το να χάσετε το δίκιο σας και φυσικά να χαλάσετε όλη την πρότερη εικόνα σας ως υποτακτική-κος. Με την κατάλληλη δουλειά λοιπόν θα καταφέρετε να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις και να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας.

    Γιατί να θέλω να ηρεμήσω όταν το μόνο πράγμα που θέλω εκείνη την ώρα είναι να φωνάξω και να πω όλα όσα σκέφτομαι και με πλήγωσαν - στεναχώρησαν;

    Οκ. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό, αλλά σκεφτείτε πως αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον-την Κυρίαρχο εκείνη την ώρα του θυμού το μόνο πράγμα που θα κάνετε είναι να ανταλλάξετε βαριές κουβέντες. Κουβέντες που σίγουρα θα τις μετανιώσετε μετά. Όταν είστε θυμωμένοι δεν μπορείτε να σκεφτείτε και να μιλήσετε με ηρεμία έτσι ώστε να δώσετε στον συνομιλητή σας την ευκαιρία να καταλάβει πιο ήταν το λάθος του-της και πια ακριβώς πράξη ήταν αυτή που σας δυσαρέστησε. Επίσης δεν θα μπορέσει και ο-η Κυρίαρχος από την μεριά του-της να σας πει για πιο λόγο συμπεριφέρθηκε έτσι για το οποίο τον-την κατηγορείτε. Σκεφτείτε πως αν Ε/επέλθετε σε καυγά τότε θα Σ/σας Π/πάρει περισσότερο χρόνο ώστε να καλύψετε το ρήγμα του καυγά αλλά και της παρεξήγησης μιας που στο πρόβλημα θα έχουν ενσωματωθεί πλέον και οι βαριές κουβέντες που ανταλλάξατε.
    Έτσι τώρα που καταλαβαίνετε μερικά από αυτά που διακυβεύονται, ας μάθουμε μερικές ιδέες για το πώς να καταλαγιάσετε τον θυμό σας και να κρατήσετε το μυαλό σας καθαρό και ήρεμο έτσι ώστε, ενώ μπορεί να είσαστε θυμωμένοι να μην χάνετε τον έλεγχο.

    Time Out!

    Δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά αν μπορείτε, αφιερώστε λίγα λεπτά μακριά από την κατάσταση και ηρεμήστε. Προβληματιστείτε και σκεφτείτε τα συναισθήματά σας. Την ίδια στιγμή που νιώθετε ότι ο θυμός σας αυξάνετε από κάτι που σας έχουν πει ή κάνει, δεν είναι πάντα η καλύτερη στιγμή για να απαντήσετε. Κάντε ένα βήμα πίσω, καθήστε να ηρεμήσετε, πιείτε ένα ποτήρι νερό η μπορείτε να δοκιμάσετε να δροσίσετε το πρόσωπό σας με λίγο νερό, σκεφτείτε ήρεμα και μόλις κατασταλάξετε σε κάποια προοπτική της συζήτησης τότε μπορείτε να επανέλθετε και να μιλήσετε γι 'αυτό.

    Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι τόσο εύκολο όταν είστε σε πιεστική θέση, αλλά σίγουρα θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να ηρεμίσετε. Αν πρόκειται να δώσετε μια απάντηση που σας εκνευρίζει και σας πιέζει ρωτήστε για το χρόνο που μπορείτε να έχετε πριν δώσετε την απάντηση αυτή ή αν πρόκειται για κάποια «δοκιμασία» ζητήστε κάποιο χρονικό διάστημα που θα μπορούσατε να το διαπραγματευτείτε με τον εαυτό σας πριν να ανταποκριθείτε σε αυτή, και στη συνέχεια ακολουθείστε τις παραπάνω πρακτικές για να ανασυνταχθείτε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι-ες Κυρίαρχοι θα εκτιμήσουν την συγκεκριμένη συμπεριφορά παρά το να αντιμετωπίσουν την άσχημη αντίδρασή σας. Απλά ρωτώντας εάν μπορείτε να «έχετε μια στιγμή για να σκεφτείτε» θα αποκτήσετε μια πιο ποιοτική σχέση.

    Στον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να σκεφτείτε τι σας έχει αναστατώσει και να το δουλέψετε στο μυαλό σας η μπορείτε να το γράψετε. Ο καθένας από εμάς θα έχει διαφορετική προτίμηση για το πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό. Εγώ γράφω. Έχω γράψει για τα πάντα. Ιστορίες δικές μου και φανταστικές. Προβληματισμούς και εμπειρίες που μου έδωσαν η κάθε μια κι από ένα μάθημα για να πάω ακόμα πιο μπροστά. Όταν δουλεύετε με τον εαυτό σας είναι διασκεδαστικό να βλέπετε το που μπορείτε να φτάσετε και μετά από καιρό να γυρίζετε πίσω και να σκέφτεστε πόσο διαφορετικά θα συμπεριφερόσασταν τότε. Πολλοί από εσάς ίσως σκεφτείτε την επιλογή της συζήτησης με κάποια-ο φίλη-ο. Εδώ να σας τονίσω πως αυτό δεν είναι πάντα η σωστή απόφαση. Καλό θα είναι αν επιλέξετε την συζήτηση να είναι με κάποιο άτομο το οποίο θα είναι έμπιστο και να είστε σίγουροι πως θα σας δώσει μια ειλικρινή απάντηση χωρίς κανέναν εξωτερικό παράγοντα να το επηρεάζει. Όπως και να έχει, όποια απόφαση κι αν πάρετε για να διαχειριστείτε το θέμα να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως στο τέλος της ημέρας εσείς θα είστε αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε για τον εαυτό σας και την σχέση σας.
    Εάν δεν μπορείτε ή δεν πρέπει να έχετε τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτείτε τότε το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να μετρήστε μέχρι το πέντε αργά μέσα στο κεφάλι σας. Αυτό το απλό τέχνασμα επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας, κι έτσι θα βοηθήσει να ηρεμήσετε. Νομίζω ότι είναι επίσης μια ευκαιρία για την επίτευξη ορθολογικής σκέψης.

    Επικοινωνήστε

    Πολλές D/s σχέσεις είναι τόσο οχυρωμένες πίσω από τους ρόλους και τις απαιτήσεις των ρόλων που οι συμπλεκόμενοι μιλάνε ελεύθερα με οποιοδήποτε υπαινιγμό της ασέβειας ή της ανώριμης συμπεριφοράς που θεωρείται «ανεπιθύμητη» σε μια υποτακτική. Αυτές οι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν μπορείτε να έχετε τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτείτε. Αν συμβαίνει και σε εσάς αυτό τότε πολύ απλά σημαίνει ότι η σχέση που έχετε δεν κρατά τα D/s στοιχεία της στο παρασκήνιο. Πολλές σχέσεις έχουν αυτή τη μέθοδο ήδη, άλλοι πάλι πιστεύουν πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν επιλεκτικά. Όποια και αν είναι η περίπτωση της δικής σας σχέσης, μιλήστε ελεύθερα, ανοιχτά και μην φοβάστε τα συναισθήματα σας. Το πώς αισθάνεστε δεν μπορεί να ελεγχθεί. Όπως δεν μπορεί να ελεγχθεί και το πώς θα αντιδράσετε, κτλ.

    Όταν μιλάτε στον-στην Κυρίαρχο σας, θυμηθείτε τις καλές πρακτικές επικοινωνίας, όπως τη χρήση της λέξης "αισθάνομαι". Η προσέγγιση αυτή φέρνει την εστίαση στο πώς αισθάνεστε όταν συμβαίνει κάτι, και έτσι μπορείτε να αποφύγετε τις κατηγορηματικές δηλώσεις για την κακή σας συμπεριφορά και την μη επίλυση του θέματος. Πάρτε αυτές τις δύο καταστάσεις:

    «Μισώ το ότι αφήνετε τα βρώμικα πιάτα πάνω στον πάγκο. Αυτό με κάνει έξαλλή-ο! "

    "Όταν αφήνετε τα βρώμικα πιάτα πάνω στον πάγκο αισθάνομαι ότι δεν σέβεστε τις προσπάθειές μου για να κρατήσω το σπίτι καθαρό."

    Ακόμα κι αν είναι μέρος των καθηκόντων σας να πλένετε τα πιάτα, εάν τους ζητήσετε να είναι πιο προσεκτικοί με αυτά και να μην μένουν εκεί όπου τα αφήσανε τότε θα παρατηρήσετε πως με την χρήση της λέξης "αισθάνομαι" δεν θα αντιδράσουν άσχημα στην επιθυμία σας αλλά και θα την σεβαστούν μιας που και οι Κυρίαρχοι επιθυμούν μια ήρεμη και λειτουργική σχέση. Από την άλλη πάλι μπορεί και να μην ακούσουν με την πρώτη και να θέλει περισσότερη προσπάθεια από την μεριά σας ώστε να συνηθίσουν στην αλλαγή μιας κατάστασης. Όπως και να έχει η δεύτερη δήλωση θα σας βοηθήσει ώστε να αποφύγετε θυμούς, φωνές και σύγχυση.

    Κι άλλα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

    Όλοι έχουμε το άγχος να ασχοληθούμε με αυτό που μπορεί να τροφοδοτήσει μια διαφωνία ή μια παρεξήγηση - ακόμη και αν το στρες δεν συνδέεται με το θυμό που νιώθουμε. Μαθαίνοντας να αναγνωρίζετε λοιπόν το ότι είστε αγχωμένοι είναι πιο εύκολο να περιορίσετε τον θυμό σας που είναι ένα καλό χαρακτηριστικό του να ξεφύγετε και να μην μπορέσετε να παρακολουθήσετε το τι λέτε. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι ελέγχοντας πάντα αυτά που πρόκειται να πείτε πριν τα ξεστομίσετε.
    Εγώ είμαι τρομερά συναισθηματικό άτομο και δεν μπορώ να κρύψω τα συναισθήματά μου, δεν έχει σημασία αν προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου ή όχι γιατί ο Αφέντης που ανήκω θα Καταλάβει από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι κάτι τρέχει. Είμαι σίγουρη πως πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου σε αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα με ρωτήσετε αν είναι πιθανό να κάνω ένα βήμα πίσω, θα με ρωτήσετε σχετικά με το άγχος μου ή αν μου Επιτρέπει να κοπάσει ο θυμός μου κι έπειτα να συζητήσουμε το ότι με προβληματίζει. Θα σας απαντήσω λοιπόν με όση ειλικρίνεια μπορώ πως πολλές φορές ζητώ τον χρόνο μου για να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου και τους προβληματισμούς μου, άλλες φορές όμως όταν με Βλέπει πολύ πιεσμένη με Πιέζει για να Μάθει τι με απασχολεί. Εκείνη την στιγμή ίσως και να είναι η λανθασμένη δική μου συμπεριφορά επειδή δεν πρόλαβα να διαπραγματευτώ με τον εαυτό μου κι έτσι ξεσπάω, άλλες φορές σε φωνές, άλλες σε κλάματα. Μην ξεχνάτε όμως τι σας είπα στην αρχή. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όταν υπάρχουν καλά θεμέλια σε μια σχέση τότε δεν την κλονίζει τίποτα. Έτσι ο Αφέντης Γνωρίζοντας ότι η αντίδρασή μου είναι κάτι παροδικό με Αφήνει να ξεδώσω, Ξέρει πολύ καλά πως όλα όσα πω δεν τα εννοώ, Βοηθώντας με όμως έτσι ώστε να ηρεμήσω. Μόλις λοιπόν ηρεμήσω η κίνησή Του είναι απλή. Θα με Βάλει να γράψω ένα κείμενο σαν όλα αυτά που διαβάζετε κατά καιρούς έτσι ώστε να μιλήσω για τα συναισθήματά μου, για την συμπεριφορά μου αλλά και για το πώς έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση σωστά. Προσωπικά σας το έχω αναφέρει πολλές φορές με βοηθάει πολύ κι έτσι βελτιώνομαι ακόμα περισσότερο γιατί δουλεύω περισσότερο τις πληροφορίες που έχω και τις αφομοιώνω κάνοντάς τες κομμάτι του εαυτού μου.

    Προσέξτε όμως! Αν ο-η Κυρίαρχος σας είναι φορτισμένος-η από κάτι άλλο, δεν θα ήταν συνετό να συνεχίσετε την συζήτηση σας ακόμα κι αν επιμένει να το συζητήσετε. Θα πρέπει να προσέξετε πολύ αν μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια και να αποφύγετε με έξυπνο τρόπο την συζήτηση. Σκαρφιστείτε μια δικαιολογία για να μεταφέρετε την συζήτηση σε ένα χρονικό διάστημα που θα είστε και οι δύο έτοιμοι να το συζητήσετε.

    Ένας ακόμα λόγος που δεν θα πρέπει να μιλήσετε ποτέ μα ποτέ συγχυσμένοι είναι γιατί ο-η Κυρίαρχος θα σας φέρει μπροστά σας το θέμα του σεβασμού. Και τότε απλά χάσατε το παιχνίδι, γιατί καλός η κακός ο σεβασμός είναι κάτι που ο-η υποτακτικός υποχρεούται να έχει απέναντί στον-στην Κυρίαρχο. Θα μου πείτε πως ο σεβασμός κερδίζετε και δεν επιβάλετε. Εδώ λοιπόν θα σας απαντήσω πως στο κείμενο αν παρατηρήσατε μιλάω για ζευγάρια δοκιμασμένα στον χρόνο που τρέφουν ήδη σεβασμό μεταξύ τους. Ο σεβασμός λοιπόν όσο δύσκολα κερδίζετε τόσο δύσκολα φεύγει όταν η σχέση έχει θεμέλια σωστά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το ξεχνάτε όσο θυμωμένοι κι αν είστε.

    Η επικοινωνία είναι το κλειδί που θα δώσει την λύση σε όλα τα προβλήματά σας.

    Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Το να αποφεύγετε να συζητήσετε ένα πρόβλημα δεν σημαίνει πως θα ξεχαστεί κιόλας. Το αντίθετο μάλιστα. Θα διαιωνίζετε μέσα σας και θα μεγεθύνει μέχρι που θα ξεχειλίσει και τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι έως και τραγικά για εσάς και την σχέση σας.

    Ωχ, πολύ αργά!

    Εάν έχετε ήδη ξεσπάσει, τότε θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη. Από τη στιγμή που έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε πάει πάρα πολύ μακριά θα πρέπει να το ομολογήσετε. Παραδεχθείτε το γιατί ξεσπάσατε (σύγχυση, θυμός, άγχος) και, στη συνέχεια, ζητήστε ταπεινά συγγνώμη. Όμως να το εννοείτε πραγματικά. Όλοι κάνουμε λάθη και μια συγγνώμη μπορεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ειδικά αν το εννοούμε πραγματικά. Να είστε ειλικρινείς σε όλα όσα πείτε και να δώσετε στον-στην Κυρίαρχο να καταλάβει τι ήταν αυτό που προκάλεσε όλη αυτή την συμπεριφορά. Μην βιαστείτε. Πάρτε τον χρόνο σας να σκεφτείτε. Πολλές φορές δεν παραδεχόμαστε τον πραγματικό λόγο που προκάλεσε την αντίδρασή μας. Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν φοβούμενοι την αντίδραση του-της Κυρίαρχου σε ότι κι αν σας απασχολεί. Όταν ο-η Κυρίαρχος γνωρίζει τότε μπορεί να σας βοηθήσει και να σας συμπαρασταθεί.

    Αν έπειτα από την συμπεριφορά σας ο-η Κυρίαρχος σας τιμωρήσει εσείς μην αντιδράσετε στην τιμωρία. Το ότι ζητήσατε συγνώμη αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα ξεχάστηκε η λύθηκε. Ο-Η Κυρίαρχος θα πρέπει με κάποιον τρόπο να σας δείξει πως ενοχλήθηκε ή πληγώθηκε από την συμπεριφορά σας. Αν λοιπόν αυτός ο τρόπος είναι η τιμωρία σας θα πρέπει να την δεχθείτε. Αυτό θα βοηθήσει στην εξιλέωσή σας απέναντι στον-στην Κυρίαρχο. Συνήθως η ολοκλήρωση της τιμωρίας σημαίνει ότι το θέμα έχει τελειώσει και πως είστε πλέον απαλλαγμένος. Μάθετε από το λάθος σας και εργαστείτε πάνω σε αυτό για την αναγνώριση του θυμού σας πριν ξεσπάσει για ακόμα μια φορά από μέσα σας.

    Όλοι θυμώνουμε κατά καιρούς. Το πώς θα αντιδράσουμε όμως όταν κάποιος μας κάνει να θυμώνουμε είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε μια συζήτηση ή μπορούμε να την κλείσουμε. Ελπίζω ότι θα διαλέξετε την πρώτη επιλογή και να αναπτύξετε υγιείς τρόπους για να διαλύσετε το θυμό σας και να μιλήσετε για τα συναισθήματα και την απογοήτευση σας με ηρεμία.

    Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.
     
  10. Επεξηγηματική και πλήρης η συμπεριφορική πρότασή σου, αγαπητή @Soraya . Ένας "οδικός χάρτης" διαχείρισης θυμού. Εφαρμόζεται και στην περίπτωση που απέναντί μας βρίσκεται ένας προιστάμενος ή κάποιο πρόσωπο που του οφείλουμε σεβασμό.
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Εγώ όσους/ες δεν "θυμώνουν", δεν τους/τις εμπιστεύομαι καθόλου...Όσους/ες τη μάσκα πάνω απ' τη μάσκα προσπαθούν να την κρατήσουν κολλημένη στο πρόσωπο ακόμη και με τα καρφιά ή το λιωμένο ασήμι...
    Αφού αργά ή γρήγορα θρυμματίζεται μαζί με τα ζυγωματικά και το δέρμα τους...Θυμώνεις, χάνεις, εσύ...Εξοργίζεσαι, χάνεις, εσύ...Συγκρατείσαι, μαζί σου κερδίζει ο άλλος, εσύ απλά δεν χάνεις, ή κερδίζεις εσύ και απλά δεν χάνει ο άλλος....

    Τελικά, πάνω σ' ένα κύκλο από κιμωλία στο πάτωμα περπατάμε σχεδόν πάντα...Ένα κύκλο φτιαγμένο από μια λέξη μονάχα που κάνει συνεχόμενα loop...

    ...Εγώ...

    Μέχρι που το γυμνό πέλμα ή το παπούτσι θα πατήσει λίγο πιο άγαρμπα και θα τον διακόψει σε κάποιο σημείο...Αναστέλλοντας για λιγότερο ή περισσότερο χρόνο την βόλτα στην τροχιά μας... 
     
  12. Soraya

    Soraya Guest

    Σε ευχαριστώ πολύ peleas