Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Abusive σχέσεις και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ερατώ, στις 25 Αυγούστου 2016.

  1. SensualityMaster

    SensualityMaster Nec temere, nec timide

    Προφανώς έχοντας γνώσεις ψυχολογίας, και φροντίζοντας να έχουμε τη συνδρομή κάποιου ειδικού, αν εμείς δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις. Σε κάθε περίπτωση προφανώς και θέλει προσοχή με αυτά, κανείς δεν είπε το αντίθετο.
     
  2. Ερατώ

    Ερατώ Earth without art is just Eh...

    Η περίπτωση της φίλης μου ειναι το έναυσμα για την παρούσα συζήτηση. Οι γνώμες αφορούν γενικά αυτού του είδους τις γυναίκες και όχι τη συγκεκριμένη
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ήρθα να ξαναπώ τα ίδια και τα ίδια η σπαστικιά....  

    @Ερατώ στήριξε τη φίλη σου όσο μπορείς ως φίλη (όχι ως ψυχολόγος, εκτός και εάν εισαι), άκουσε τον πόνο της και οι συμβουλές σου να φτάνουν μέχρι το τι τσαντάκι θα συνδυάσει με τα ρούχα της για να βγει το βράδυ.

    Κάθε άτομο είναι μοναδικό και ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε ότι μας συμβαίνει καλό ή κακό διαφέρει έτη φωτός.

    Για να φτιάξεις κάτι πρέπει να ξέρεις πως λειτουργεί, θα είμαι ηλιθια εάν χαλάσει το αυτοκίνητο μου και αρχίζω να ξεβιδωνω ότι βρω μπροστά μου για να το φτιάξω, αφού είμαι άσχετη. Και στην τελική και να το κάνω, εάν δεν.... αγοράζω άλλο.

    Την ψυχή κάποιου με όλα αυτά που κουβαλάει πως μπορείς να την επαναφερεις;  

    Παρατηρώ πως θεωρείται ταμπού το να ζητήσουν βοήθεια από ψυχολόγο όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη. Εύχομαι κάποτε να σταματήσει και αυτό το κακό που επικρατεί στη χώρα μας.
     
  4. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να είναι δίπλα να διαλέξουν μαζί και να δείχνει τον δρόμο με ευαισθησία, αν είναι σίγουρος ότι είναι ο σωστός.

    Από εκεί και πέρα όμως ο καθένας τον βαδίζει μόνος του, εννοώ με δική του απόφαση, όταν νοιώσει έτοιμος. Απλά βοηθά να είναι κανείς δίπλα σε αυτόν που θέλει να στηρίξει ενθαρρύνοντας, ενίοτε και μόνο σιωπηλά, είτε στέκεται είτε βαδίζει επειδή αυτό δίνει κουράγιο. Παράγει θετικο έργο να το πω αλλοιώς.

    Αν νοιάζεται κανείς αργά ή γρήγορα η παρουσία του θα κάνει τη διαφορά. Πάντως κακό σίγουρα δεν κάνει.

    Η χαρά που μοιράζεται γίνεται διπλή. Η θλίψη που μοιράζεται γίνεται μισή.

    Ευκολότερα διαχειρίσιμη να το πω με τεχνοκρατικούς όρους.
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Στο αρχικό ερώτημα. Για να μπει σε μια τέτοια σχέση σημαίνει πως κάτι τρέχει. Θα τη βοηθούσα αν ήταν συμπαθητική αλλά δε θα την αναλάμβανα από την πρώτη στιγμή. Η τωρινή μου σχέση είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση αλλά μου πήρε ένα χρόνο πριν την αναλάβω. Τώρα είναι ευτυχισμένη.

    ΥΓ Δεν ειναι θέμα συναίνεσης (αυτό είναι μύθος γιατί όταν πηδάς το μυαλό η συναίνεση είναι δεδομένη). Είναι θέμα ωριμότητας του Κ.
     
    Last edited: 25 Αυγούστου 2016
  6. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    @Ερατώ

    Πάντα προβληματιζόμουν... πώς μια γυναίκα που έχει κακοποιηθεί πολλάκις... δεν φεύγει απο αυτή την σχέση...( 
    Φυσικά υπάρχουν πάντα διαφορετικές απαντήσεις... ο εθισμός και τα συναισθήματα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο κάνει την γυναίκα να τον δικαιολογεί κάθε φορά...

    Και εδώ έρχομαι να θέσω ένα ερώτημα..
    <Είμαι λοιπόν σε μια σχέση βίαιη, τρώω ξύλο χωρίς την συναινεσή μου και μπαίνω σε μια σχέση Κυριαρχίας υποταγής και τρώω ξύλο με την συναινεσή μου... Καταλαβαίνω την διαφορά;>

    Θεωρώ οτι ένα άτομο κακοποιημένο χρειάζεται χρόνο και ψυχανάλυση αρκετή να κατανοήσει απο μόνη της 1ον γιατί δεν έφυγε απο την αρχή απο αυτή την σχέση και 2ον γιατί θέλει να μπεί πάλι σε μια τέτοια σχέση απλά με άλλο κόμψετ...
    Η ψυχανάλυση που αναφέρω δεν είναι απαραίτητη να γίνει με ψυχαναλυτή αν δεν έχει αυτή την δυνατότητα... Καμιά φορά έχουμε φίλους-ψυχαναλυτές... που έχουν αυτιά και ακούν...

    Αν ξέρει που πάσχει... τι εμμονές έχει... τι ανασφάλειες... πιστεύω οτι ναι μπορεί το BDSM να λειτουργήσει ως θεραπεία... όχι ομως πρακτικά! Και τι εννοώ...
    Θεωρητικά ίσως έχει την αναγκη επειδή μπορεί να έχει εμμονές και είναι καταστροφική να χρειάζεται κάποιον να την κατευθήνει... να τις δίνει εντολές και αυτή να υπακούει...
    Πρακτικά ίσως αρχικά να της αρέσει αλλά με κάθε χτύπημα δεν ξέρεις τι θα της θυμήσει και που θα καταλήξει όλο αυτό...

    Θέλω να πιστεύω οτι ο Κ της κάθε τέτοια κοπέλας 1ον θα κοίταγε να είναι εγκεφαλικά υγιής... και δεν θα έπαιζε κάποιο παιχνίδι εις βάρος της ψυχής της...
    2ον θα ασχολιόταν μαζί της και θα της θεράπευε κάθε τραύμα που της έχει αφήσει η κακοποίση (όλα αυτά κατ φαντασία... δεν ξέρω αν κάποιος Κ θα το έκανε αυτό)
    και μετ έπειτα αν έκρινε θα εφάρμοζε και πρακτικά το BDSM στην ζωή τους...

    Εφόσον σε ρωτάει η φίλη σου περί BDSM μπορείς να της μιλήσεις για τα θεωρητικά... όσο για τα πρακτικά φίλη της είσαι... πιστεύω μπορείς να την ψυχολογήσεις...
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    καλα... κατσε να μεινει μ αυτον και βλεπει... αληθεια ποσο καιρο ειναι μαζι???
     
  8. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Να είναι δίπλα σε ότι διαλέξει ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

    Δεν μπορούν να διαλέξουν μαζί σε καμία περίπτωση.

    Ενίοτε ένα καλό ανάστροφο χαστούκι παρέα με ένα "δεν βλέπεις ότι πηγαίνεις ολοταχώς προς τον γκρεμό" ; πολύ χρήσιμα. Σε πολύ πολύ ειδικές περιπτώσεις.
     
  9. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Γι' αυτο αν νοιαζεται κανεις αληθινα θα νοιωσει τι ακριβως ειναι να κανει και ποτε.

    Χωρις ουτε να γινεται αφαντος ουτε φορτικος.


    Η κοπελα που εγραψε το νημα πιστευω οτι θα βρει τον τροπο στο τελος να προσφερει ο,τι χρειαζεται η φιλη της, βλεποντας το συνολικα.
     
  10. Ερατώ

    Ερατώ Earth without art is just Eh...

    Η κοπέλα είναι 1 χρόνο σε βανίλια σχέση. Η προηγούμενη (η κακοποιητική) διήρκησε σχεδόν 6 χρόνια (βάζω μέσα και τα διαστήματα χωρισμού που ήταν πολλά αλλά σύντομα)
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Βάση αυτού :

    Σε συνάρτηση με αυτό

    Αναρωτιέμαι.... Σε μια τέτοια σχέση, υπό αυτές τις συνθήκες δίνεις ή όχι τη συναίνεση σου; Έστω και με αυτόν τον τρόπο.

    Θα παρακαλούσα όποιον έχει άποψη επί του θέματος ας δώσει μια απάντηση εάν έχει την καλοσύνη.
     
  12. Θα επισημανω το εξης.. τα θυματα μενουν οχι λογω ανασφαλειας αλλα φοβου.. η κακοποιηση ειναι σταδιακη και σταθερη ωσπου γινεται ενα δεδομενο της καθημερινοτητας του θυματος..
    Δεν ισχυει η συναινεση στη προκειμενη απλα αυτο ειναι.. γιατι γυρνουσε; γιατι ηλπιζε πως αυτο ηταν τελειωσε.. εγινε το προσωπο που ερωτευτηκε αγαπησε μεχρι ν αρχισει ξανα ο νεος κυκλος..
    Δεν μπορω να μιλησω για ολα τα θυματα.. μπορω ομως να πω πως μια υγιης σχεση ειτε βανιλλα ειτε bdsm ενεργει θετικα και αφυπνιζει.. ελπιζω να μπορεσα να σε καλυψω