Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    άλλωστε και όλα τα φάρμακα μόνο με μία έρευνα δίνονται στο κοινό.. έτσι δεν είναι; όχι!
     
  2. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Επίσης ποιός κερατάς σας είπε ότι οι στατιστικές αποτελούν έρευνα, δεν έχω καταλάβει.

    Εργαλείο της έρευνας ναι, αλλά αυτό είναι άλλο.
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Έχω μια απορία. Γιατί επιλέγεις να βάλεις μία ατελή λίστα ενώ εύκολα θα μπορούσες να έχεις παραθέσει μία πλήρη λίστα αλλάζοντας το 4 από 'και άλλα' σε 'όλα τα άλλα' ?
     
  4. VicTor

    VicTor Regular Member

    Γιατί ίσως να εμπνεύσει να βάλει κάποιος κάτι καινούριο  
     
  5. Oλα ξεκινησαν απο τον ορισμο της κακοποιησης. Η λεξη αυτη ειναι σχεδον απαγορευμενη στο Bdsm, λες και δε συμβαινει ποτε, σε καποια μορφη της. Αυτο ηταν το θεμα μας και οχι η ευρεση των αιτιων του μαζοχισμου, που κατα την προσωπικη μου γνωμη μαλλον εχουν να κανουν με ενοχικα συνδρομα. Ολα τα υπολοιπα αιτια ειναι δευτερευουσης σημασιας, ακομα και η γενετικη προδιαθεση...

    Ποιος διαλογος; Αυτο απαιτει απαντησεις με τεκμηριωμενα επιχειρηματα, οχι δε μου αρεσει το λεξικο που επικαλεισαι, δε με νοιαζει τι γραφουν τα λεξικα, κτλ. Με μη λογικα επιχειρηματα, δε γινεται διαλογος σε καμια περιπτωση. Μονο ο Βικτωρ και 2-3 ατομα ακομα εφεραν καποια στοιχεια που εχουν βαρυτητα...

       
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κανένα δικαίωμα δεν είναι ουρανοκατέβατο...
    Του το έδωκαν το δικαίωμα...
    Οι ...κανονικές...
    Οι άλλες, απλά ψάχνουν να το δικαιολογήσουν ή να το ανταλλάξουν με κάτι τις, επειδής να 'ουμ, δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τις κάνει να θέλουν να το δώκουνε...
    Απ' αυτές πιο καλές είναι οι "φανερές", οι "κρυφές" που καμώνονται και τις προχώ συνήθως, λένε πολλά, γλώσσα δεν βάζουν μέσα τους, ακόμα κι όταν βγάζουν τον σκασμό, ποιητικά το λέμε σιωπούν...
    Λεπτομέρειαι σε δυο - τρία χρόνια...
     
  7. moxito

    moxito Travel for the dream!!!

    Χαχαχα...

    Σωωσταααααα !!!
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αρχίζοντας απ το τέλος, να πω πως προσωπικά κοιτώ με ελπίδα τις εξελίξεις στον τομέα της ψυχικής υγείας και με την πρόοδο των περί τεχνητής νοημοσύνης εικάζω αναγκαστικά θα εξελιχθεί η νευροψυχολογία.

    Πάμε τώρα στους πιθανούς λόγους.
    1ος λόγος. Προσωπικά δεν μπόρεσα να τον αποφύγω. Μεγαλωμένη μέσα σε μια χριστιανική κοινωνία, παρά τον αθεϊσμό στο σπίτι, ανακάλυψα μετά από ανάλυση, πως κουβαλούσα μέσα μου την πεποίθηση, πως είμαι αμαρτωλή εφόσον δεν διαφύλαξα την παρθενία μου (ναι αυτό πριν 30 χρόνια στην Κύπρο ήταν ακόμα απαραίτητο) και διήγαγα βίο έκλυτο (ένα υπερεγώ ΝΑ!) και ήμουν σκλάβα των ορμών και του αιδοίου μου. Δεν το αντιλαμβανόμουν, αλλά το πρόγραμμα έτρεχε στο παρασκήνιο δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτό που η λογική ορθολογιστικά απεδείκνυε κι αυτού του trojan που είχε μολύνει το σύστημα.
    2ος λόγος. Και αυτός ο λόγος στην δική μου περίπτωση ενεργοποιήθηκε συνειδητά πλέον, όταν αντιλήφθηκα τον 1ο λόγο και αφού συνέδεσα τα 2.
    4ος λόγος. Λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας του νευρικού συστήματος, ο πόνος (τόσο ο σωματικός όσο και ο ψυχικός) γίνεται εντονότερα αντιληπτός συνεπώς κατακλυσμός ενδορφινών, σεροτονίνη up up και ξαφνικά ως διά μαγείας το μήνυμα πως το αιδοίο καύλωσε, φτάνει και στον εγκέφαλο.

    Το bdsm δεν το διάλεξα για περισσότερο και ποιοτικότερο σεξ, πολυγαμία, ελευθερία κ.ο.κ. Τα είχα όλα αυτά, και πριν τις 12. Και με είχαν κουράσει γιατί έλειπε η ιδεολογία, η φιλοσοφία, η εμβάθυνση σε κίνητρα και η πρόκληση της αποδόμησης, που ένιωσα ασφαλής να προσπαθήσω, υπό το βλέμμα Του. Γιατί τα κότσια και τις γνώσεις να το κάνω τις μάζεψα, αλλά κάποιος έπρεπε να πάρει τον ρόλο του Μέντορα και Κριτή του τελικού αποτελέσματος και του Ελεγκτή της πορείας.
    Το διάλεξα γιατί μου φάνηκε εκείνο το (πνευματικό ανάμεσα σε άλλα) μονοπάτι, που μπορεί να με βοηθήσει να επιλύσω τις συγκρούσεις και συνεπώς τις νευρώσεις. Διευκρινίζω πως δεν μπήκα για να με σώσει κάποιος, αλλά για να το αξιοποιήσω η ίδια ως εργαλείο και να σωθώ.

    Αλλά τα κακοποιητικά στοιχεία υπάρχουν επειδή ΕΓΩ τα κουβαλάω μέσα μου και ΕΓΩ τα δημιουργώ ως μέρος εκείνου του μηχανισμού που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όχι συγκάλυψης αλλά οριστικής και αμετάκυτης επίλυσης. Και δεν αφορούν κάποια κακοποίηση του Ιδιοκτήτη μου προς εμένα, αλλά κακοποίηση προς εμένα του ίδιου μου του εγκεφάλου και των λειτουργιών του συνδυαστικά με τα obsolete προγράμματα που συνεχίζει να τρέχει, πλέον εν γνώσει μου, γιατί έμαθα να ανοίγω τον task manager.  

    Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, αλλά θα μοιραστώ τον τρόπο με τον οποίο εγώ έκανα πιο ευχάριστη και πιο προσδοφόρα την αλληλεπίδραση μου μέσα στο φόρουμ. Δεν μπαίνω εδώ για να πείσω κανέναν για τίποτα, αλλά για να ακούσω ενδιαφέρουσες απόψεις, και να διασκεδάσω με πιθανότητες και υποθέσεις τον εγκέφαλο, για να παραμένει ενεργός.   Δεν έχω ανάγκη να επιβεβαιώσω το πόσο γαμάτη είμαι ή να πείσω τον οποιοδήποτε γι αυτό. Εκείνος που μπορεί να με "διαβάσει" θα μπορεί και να μου απαντήσει, στην ίδια συχνότητα. Αμα ο πομπός και ο δέκτης είναι σε διαφορετικές συχνότητες, δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα, πέρα από χάσιμο χρόνου, πιθανές παρεξηγήσεις και εντάσεις, χωρίς αιτίες και λόγους. Θεωρώ δεδομένο πως μπορεί να μην τα έχω όλα σωστά μες το κεφάλι μου και αφήνω χώρο για τις εμπειρίες και απόψεις άλλων, ακόμα κι αν κάποιες τις απορρίψω ως εκτός συχνότητας.

    Δεν ασχολούμαι με εκείνες τις απόψεις που διακρίνω πως βρίθουν από τόσο συναίσθημα και υποκινούνται από προσωπικά θέματα που βιώνει εκείνος που τις εκφράζει. Η λέξη κακοποίηση είναι πολύ φορτισμένη και το κοινό ευαισθητοποιημένο και καλά κάνει. Αλλά όταν βλέπω πως ο διάλογος δεν μου προσφέρει την δυνατότητα να πάρω πράματα γιατί είναι στείρος, απλά λέω so long and thanks for all the fish. Αυτά νιώθει, αυτά καταλαβαίνει, ας προσπαθήσω μια 2η φορά να επεξηγήσω, γιατί δεν τα λέω και πάντα κατανοητά, αλλά απ εκεί και πέρα, αν η λέξη κακοποίηση δημιουργεί σε κάποιον "αυτόματες" αντιδράσεις, σημαίνει δεν είναι έτοιμος να ξεπεράσει εκείνο που δημιούργησε το προγραμμα που τον κάνει να αντιδρά με τέτοιο τρόπο και ότι κι αν γράψω, δεν μπορεί να το "διαβάσει". Δεν ακούει. Πήρε το αυτόματο συναίσθημα το πηδάλιο.

    Σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό στο πόσοι νευρωτικοί είμαστε στον χώρο, για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι γίνεται εκτός χώρου και εντός χώρου, αλλά προσωπικά θεωρώ πολύ λογικό να ελκύσει ένας τέτοιος χώρος, άτομα με συγκεκριμένα κοινά θέματα, καλή ώρα όπως συγκεκριμένα άτομα γίνονται EMO, Goth κ.ο.κ.

    Όσο για τεκμήρια, προσωπικά προτιμώ την συλλογιστική κάποιου, από την παράθεση τεκμηρίων, γιατί είμαι πεπεισμένη πως ότι και να θέλουμε να αποδείξουμε, μπορούμε να βρούμε τρόπους να το πλαισιώσουμε με τα "σωστά" τεκμήρια.  
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    1. Λείπει ο τρίτος λόγος ή κάτι έγινε στην πληκτρολόγηση..?
    2. Κι εγώ θέλω να γίνω γαμάτος, όταν μεγαλώσω...
    Γι' αυτά και άλλα πολλά* αγαπάμε Λάρα, το μετά στο νικ δεν με λέει κάτι -ποτέ δεν μούλεγαν οι ετεροπροσδιορισμοί, σαν δήλωση Μακρονησιώτικη μού κάνουν, διγιότι αποκαλύπτεται νο μάτερ ουάτ...
    ____
    * Ακατανόητα, αψυχολόγητα, αταβιστικά, γουστόζικα και we love to hate καταστασιακά, για τα πιο πολλά παιδγιά δω μέσα...
     
  10. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Τοσες συνειδησεις .. τοσες πραγματικοτητες..
     
  11. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Κύριε @Guruni οι αντοχές σας σε αυτό το νήμα με εκπλήσσουν!!!!!    
     
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Α μη λυπάσαι το @Guruni   Το νήμα είναι γεμάτο λάσπη και σουμπες που μας έκαναν -νερά-. Λασπη + νερό μόνο ένα πράγμα κάνει σε τουτο δω τον κόσμο. Λασπόνερο.

    Στα λασπόνερα το γλεντάνε τα Γουρούνια και δεν κουράζονται ποτέ
    Απλά πράματα