Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άτιτλο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 21 Ιανουαρίου 2017.

  1. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Σαφώς σε αυτό αναφέρομαι αγαπητή.
     
  2. Maelstrom

    Maelstrom Premium Member

    Είνα μάλλον μια στερεοτυπική δήλωση. Αφού δεν ειναι δυνατόν ένας άντρας να ξέρει πώς νιώθει μια γυναίκα (παραβλέπω το οτι ουτε μια γυναίκα ξέρει πώς νιωθει μια άλλη γυναίκα, κλπ κλπ) το να δηλώσει "νιώθω γυναίκα" προφανώς σημαίνει οτι αναγνωρίζει μια ψυχική κατάσταση στον εαυτό του που ο ίδιος (αυθαιρετα ή οχι) την έχει αποδόσει στην γυναικεια φυση και μόνο.
    Αυτό το "και μόνο" την κάνει στερεοτυπική. Δεν νιώθει γυναίκα όταν χαίρεται ή λυπάται, αλλα όταν αυτα τα νιώθει όπως φαντάζεται οτι θα τα ένιωθε μια γυναίκα.
    Η σημασία βέβαια διαφέρει κατα περίπτωση. Θα μπορούσε να το πεί απαξιωτικά την στιγμή που πλένει πιάτα (η κακή εκδοχή του στερεότυπου) ή με απόλυτο θαυμασμό όταν καταφέρει να ανταποκριθεί τέλεια σε εναν τομέα που οι γυναίκες υπερτερούν.. σε κάτι multitask πχ.
     
    Last edited: 21 Ιανουαρίου 2017
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @Winter's Dew

    Ποια και ποιους εγκλωβίζουν;
     
  4. zoeleene

    zoeleene D̶̸̡̀͏įs̡t̵͞͏o̢̢̕ŗ͝t̨̢e̢͘͜͞͞d̴̸͜͝҉

    Αν πρόσεξες, δεν χαρακτήρισα αυτά που είπα ως "καλά", "σωστά" ή "δίκαια". Απλώς είπα ότι συμβαίνουν, είναι μια πραγματικότητα. Θα με δεις πολύ συχνά να λέω πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι μόνο ένα ή δύο πράγματα. Αλλά για λόγους κοινωνικής κωδικοποίησης και ευκολίας συνεννόησης, προσωπικά αντιλαμβάνομαι ασυνείδητα (και συνειδητά πολύ συχνά) κάποια πράγματα με τους κοινωνικά θεσπισμένους όρους με τους οποίους μεγάλωσα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να είναι ο,τι γουστάρει και αν χρησιμοποίησα λάθος προσφώνηση για το άτομό του, απλά ας με διορθώσει.
    Επίσης πιστεύω ότι είναι πολύ φυσιολογικό και πολύ ενδιαφέρον το ότι όλοι μα όλοι μα όλοι έχουμε στοιχεία και από τα δύο φύλα.
     
  5. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    @zoeleene για αυτο κ εγραψα "η απαντηση σου εμπεριεχει...." Δεν το εγραψα κατηγορηματικα αλλα οτι αυτο που εγραψες ειναι η κοινωνικη αντιληψη που υπαρχει για τα φυλα.
    Στην ουσία εβαλες ολο το "ζουμι" του πώς κανουμε τον διαχωρισμο πατωντας επανω σε στερεοτυπα.

    @Μαντλίν νομιζω οτι σε ενα βαθυτερο κ ευρυτερο επιπεδο μας εγκλωβιζουν ολους μας, προαγωντας "προτυπα" κ διαιωνιζοντας στερεοτυπα.
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Το βιολογικό φύλο (αρσενικό - θηλυκό) είναι κάτι που καθορίζουν τα χρωμοσώματά μας.
    Αυτό είναι κάτι άλλο από την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, την αφήγηση που στήνουμε για αυτόν. Αυτή η αφήγηση μπορεί να εμπεριέχει σαν βασικό συστατικό τον προσδιορισμό του "κοινωνικού" μας φύλου.
    Και επίσης τα δυο παραπάνω είναι κάτι άλλο από το σεξουαλικό μας orientation. Πού δηλαδή στρέφουμε την επιθυμία μας.
    Το πρώτο είναι κάτι εντελώς τυχαίο, ποια δυο κύτταρα των γεννητόρων μας θα ενωθούν.
    Τα άλλα δυο είναι επιλογές και ως εκ τούτου αυτά είναι που χρήζουν σεβασμού από μέρους μας, ως επιλογές των άλλων  
     
  7. folha

    folha deja vu

    Λοιπόν για μένα το νιώθω γυναίκα σχετίζεται με τη βιολογική ωρίμανση, του φύλου μου, της θηλυκότητάς μου. Κάτι σαν βιολογική ενηλικίωση. Δυστυχώς είναι κάπως δύσκολο να το περιγράψω, γιατί κι εγώ πριν "νιώσω γυναίκα" πάλι γυναίκα αισθανόμουν ότι ήμουν   Απλά έφτασε μια μέρα που κάτι άλλαξε.

    Σαν να έφυγε κάθε ας πούμε εφηβική, μεταεφηβική αναπτυξιακή ορμόνη κι εγκαταστάθηκε ο πλήρης άνθρωπος, η ολοκληρωμένη πια γυναίκα. (και προφανώς άρχισε η πορεία προς το γήρας, αλλά αυτό ευτυχώς δεν το νιώθω ακόμα   ίσως κάποια στιγμή εμφανιστεί το ίδιο ξαφνικά και το "νιώθω γριά"...)

    Προφανώς, ένας άντρας δεν μπορεί να ξέρει πώς είναι να είσαι γυναίκα. Συμπεραίνω λοιπόν ότι η φράση αυτή σχετίζεται με τα κοινωνικά στερεότυπα και μόνο και μπορεί να εννοεί ότι είναι ευαίσθητος και κλαίει (διότι ως γνωστόν οι άντρες δεν κλαίνε  ), να του αρέσει το πλέξιμο και το μαγείρεμα (γυναικείες δραστηριότητες βεβαίως βεβαίως) κλπ κλπ...
     
  8. Voyager

    Voyager Regular Member

    Όντας τρανς, θεωρώ πως απλά πρόκειται για μία από τις πολλές προσπάθειες να εξηγήσουμε το βίωμα μας σε τρίτους. Εκδοχές θα ακούσεις διάφορες. Για εμένα έχει καθαρά να κάνει με τη βιολογία μου, το οτι χαρακτηριστικά του σώματος μου ήταν ξένα προς εμένα και προβληματικά. Σαν να βρίσκονται πάνω σου παράσιτα που έχουν γίνει ένα με τον οργανισμό σου. Αλλά επειδή κατά το παρελθόν φοβόμουν και μου ήταν δύσκολο να πω "είμαι γυναίκα που έχει γεννηθεί με το εξής πρόβλημα/δυσμορφία" χρησιμοποιούσα το "νιώθω έτσι" ώστε να είμαι πιο ασφαλής.

    Αλλά αυτή είναι απλά μία εκδοχή. Υπάρχει κόσμος, τρανς και μη, που εννοεί πως ταυτίζεται με χ/ψ συμπεριφορές που στερεοτυπικά αποδίδονται στο αντίστοιχο φύλο. Και υποθέτω ψάχνωντας θα βρεις κι άλλες ερμηνίες.