Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εσωτερική λογοκρισία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Dasein, στις 1 Ιανουαρίου 2017.

  1. Dasein

    Dasein Regular Member

    Α και βέβαια ακουμπησες   Ότι λέγεται είναι χρήσιμο.
    Θεωρώ βέβαια πως μια χαρά μπορεί ο Κ να λογοκρινει την σκέψη, όχι άμεσα βέβαια, δεν είναι και μάγος δα, αλλά εισάγοντας εσκεμμενα ή ακουσια μηχανισμούς εσωτερικής λογοκρισίας.  
     
  2. yannouli

    yannouli busy mind

    συμβαίνει σχεδόν ασυναίσθητα , μα ειναι απολύτως λογικό μεσα απο την καθημερινη επαφή με τον άνθρωπο που δένεσαι
    συναισθηματικά και εγκεφαλικά. Εξάλλου ο Κ πολλές φορές γνωρίζει την υ του καλύτερα απο την ίδια γιατι εχει δουλέψει σε βάθος
    για να φτάσει εκει.
    Καθόλου άβολο συναίσθημα. Ισα ισα θα λεγα πως βοηθά στην εξέλιξη .
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    παρ' οτι αυτοί οι μηχανισμοί είναι προσωπικοί ωστε κινητοποιούνται και λειτουργούν λίγο διαφοροποιημένα σε κάθε σχέση,
    ωστόσο είναι μάλλον κοινός τόπος ότι τόσο ο κυριαρχικός επιθυμεί να προσανατολίσει τη σκέψη και το βίωμα της υποτακτικής,
    όσο και η υποτακτική επιθυμεί να προσανατολιστεί απ' αυτόν. ο λογοκριτικός χαρακτήρας ενδεχομένως παραπέμπει στην αρχή μιας σχέσης οπου ακόμη δεν έχουν εμπεδωθεί χαρακτηριστικά και απαιτήσεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διευκρινίσεις και δεν έχουν ωριμάσει οι μηχανισμοί. είτε, σε μιά περίσταση όπου επιλέχθηκε μια βίαιη αμφισβήτηση σε προηγούμενη εγκατεστημένη αντίληψη πραγμάτων ή μιας συμπεριφοράς της υποτακτικής . δεν φαντάζομαι καποια περίπτωση στην οποία να σημαίνει απαίτηση ή περιθώριο απόκρυψης σκέψης ή συναισθήματος της υποτακτικής.
     
  4. goodevil

    goodevil arcade Premium Member

    Γνωριζεις καλητερα αυτοι οι μηχανισμοι που περιγραφεις απο που πηγαζουν κ τι ακριβως σ προκαλουν.
    Ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτο που περιγραφεις που δε μπορει να το δει κανεις μονοδιαστατα αφου οι αντιληψεις διαφερουν
    το ζητημα προσανατολισμου κ κατευθηνσεων παραμενει παρ΄ολα αυτα.
    κ μονο οτι το ψαχνεις σιγουρα θα οδηγηθεις κ στη λυση  
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @Dasein
    Θέλω πολύ να απαντήσω στην ερώτηση σου, αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς όταν μιλάς για εσωτερική λογοκρισία, και δεν θα ήθελα να βγω off topic με μια γενική απάντηση.
    Ο μηχανισμός που περιγράφεις έχει αρνητικό πρόσημο γιατί δεν είσαι σίγουρη ότι προέρχεται από τον κυριαρχικό;
    Δημιουργείται αυτή η δυσφορία από προηγούμενες καταγραφές σου; Ή από την ίδια τη δικιά σου νοοτροπία, πιο μακρυά από εξωγενείς καταγραφές;

    Άλλη απορία. Αν ορίζεις το παραπάνω, που φαίνεται αρνητικό, ως λογοκρίσια, δεν καταλαβαίνω πως χρησιμοποιήσεις την ίδια λέξη και στο παρακάτω, που για μένα δεν είναι μόνο θεμιτό και θετικό, αλλά κατά κάποιο τρόπο συνοψίζει τη D/s:

    Σ' ευχαριστώ.
     
  6. Dasein

    Dasein Regular Member

    Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντησω, είχα δύσκολη εβδομάδα.
    Λοιπόν, όσο αφορά την πρώτη ερωτηση- οι περιγραφές μου έχουν αρνητικό πρόσημο επειδή θεωρώ πως η λογοκρισία κόβει τα συναισθήματα και σκέψεις πριν προλάβουν να ολοκληρωθούν εσωτερικά, με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια αν το προκαλεί παντα ο Κ ή μετραει και η απόκριση της υ..
    Τώρα στην δεύτερη ερώτηση, όχι, δεν θα συμφωνήσω πως εκεί είναι η ουσία του D/s. Η εσωτερικευση της κυριαρχικης δομής, κατά την άποψή μου, είναι η ουσία, και οι διαλεκτικοι κύκλοι που αναπτυσσονται μέσα στην σχεση     και η λογοκρισία δεν πάει παρέα με διαλεκτική 
     
  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.
    Σου ομολογώ ότι πέρασα κάποιο χρόνο προσπαθώντας να φανταστώ την κατάσταση που περιγράφεις, γιατί η ίδια λειτουργώ τελείως διαφορετικά. Το είδος λογοκρισίας που αναφέρεις μου είναι τελείως ξένο, και μου φαίνεται πραγματικά πολύ οδυνηρό και δυσβάσταχτο, όπως το περιέγραψες.

    Ίσως η διαφορά με την οποία βλέπουμε τη λογοκρισία έχει να κάνει με αυτόν τον διαφορετικό μηχανισμό λειτουργίας. Για μένα η D/s συμπεριλαμβάνει μια λογοκρισία με θετικό πρόσημο, που έχει στόχο την αφομοίωση της δομής που επιθυμεί ο κυριαρχικός. Η διαλεκτική μου είναι χρήσιμη μέχρι ένα σημείο, η εσωτερική λογοκρισία με βοηθάει να ελέγχω τις σκέψεις μου - αν είναι άχρηστες, στην άκρη, παράδειγμα - και την παρόρμηση, ώστε να πλησιάζω όλο και πιο πολύ το επιθυμητό αποτέλεσμα.
     
    Last edited: 22 Ιανουαρίου 2017
  8. Dasein

    Dasein Regular Member

    @estelwen, καταλαβαίνω απολύτως! Εξαρχής υπέθεσα πως έχει να κάνει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό με την ψυχοσυνθεση της υ αλλά και γενικά με την δομή της σχέσης. Να είμαστε όλοι καλά να προχωράμε, με όποιον τρόπο μας ταιριάζει! Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.