Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM, ο προθάλαμος.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 21 Μαρτίου 2017.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ανάπαυση  

    Συχωρεμένη  

    Θα το διευκρινίσω μιλώντας όμως πάντα με γνώμονα τον γνωστικό μου χάρτη,

    Η υποτακτικότητα σε μία σχέση ασυμμετρίας έχει να κάνει με τα θέλω.
    Η υποταγή έχει να κάνει με τα πρέπει, με τα πρέπει που οδηγούν στον καθένα για τους όποιους λόγους να κάνει πράγματα που δεν θέλει, που δεν του είναι ευχάριστα αλλά πρέπει.
    Τώρα αν τον καυλώνει να κάνει πράγματα που δεν θέλει έχει να κάνει με μαζοχισμό.

    Υποταγμένος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε ακόμα και ιδιαίτερα κυριαρχικής φύσης άτομα.

    Για να σου φέρω ένα παράδειγμα, αν δεν πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και κάποια στιγμή το κράτος έρθει να μου πάρει το σπίτι μου και εγώ τα μαζέψω και ψάξω για άλλη στέγη, αυτό θα γίνει γιατί είμαι υποταγμένος στο σύστημα. Γιατί το να αρνηθώ να αφήσω το σπίτι μου το θεωρώ μάταιο και ότι μπορεί να έχω και περαιτέρω συνέπειες πέρα από το να χάσω το σπίτι μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι υποτακτικός.

    Το να πιστεύω ότι δίκαιο έχει το κράτος που μου παίρνει το σπίτι μου επειδή δεν μπόρεσα να πληρώσω τους φόρους που μου έχει επιβάλει και έτσι πρέπει να γίνει με κάνει υποτακτικό απέναντι στο σύστημα.
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σε διάβασα, με διάβασες, δεν σε έπεισα, δεν με έπεισες. Σ' ευχαριστώ για την άποψη σου, τη σέβομαι απόλυτα και θα θυμώσω με όποιον δεν την σεβαστεί. Θα παρακαλούσα όμως, να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς (αυτούς που έχω χρωματίσει) που μπορεί να κάνουν ανθρώπους να νιώσουν άσχημα και μάλιστα δίχως συναίνεση, για αυτά που τους κάνουν να νιώθουν όμορφα.

     
    Last edited by a moderator: 29 Μαρτίου 2017
  3. brenda

    brenda FU very much

    Χρησιμοποίησα την έκφραση ''μου μυρίζει'', δεν υπήρξα κατηγορηματική για κάτι και το έθεσα σε ότι αφορά το εξωτερικό κέντρο ελέγχου, αυτά για την φυγοπονία, που να ήμουν και κατηγορηματική δηλαδή, είπα ότι δεν χρησιμοποιώ την εθελοτυφλία για να μην παρεξηγηθώ, παρ΄όλα αυτά παρεξηγήθηκα και μάλιστα σφόδρα.
    Όσο για το ''ανίκανο'' το λεξικό λέει αυτός που δεν είναι ικανός, άξιος ή κατάλληλος και αφορά το υ που λέει ''συγνώμη Κύριε, δεν μπορώ'', όπως το έθεσες εσύ στην τοποθέτησή σου. Η λέξη περιγράφει την έλλειψη είτε την ικανότητας, είτε της αξίας, είτε της καταλληλότητας, αρνούμαι να της προσδοθεί χαρακτηρισμός λεκτικής βίας, η ερμηνεία της είναι εντελώς ξεκάθαρη και εναπόκειται στο τι θέλει να ερμηνεύσει ο καθένας. Δεν κατανοώ γιατί κάποιος που νιώθει όμορφα με αυτό που κάνει μπορεί να τρωθεί από μία τέτοια τοποθέτηση. Ο καθένας έχει την άποψή του, δεν θυμάμαι πουθενά να καταδίκασα την τοποθέτηση των άλλων, εξήγησα απλά την δική μου θέση. Τα περί αρνητικών χαρακτηρισμών είναι η δική σου ερμηνεία, επανειλημμένα έχω τοποθετηθεί υπέρ της ελευθερίας της επιλογής, ακόμη και στην αυτοχειρία, δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να επιτεθώ σε κάποιον γιατί επέλεξε τούτο ή το άλλο ως προς την αυτοδιάθεση, ειδικά σε κάτι που δεν με αφορά. Έννοιες διαπραγματευόμαστε και προσπαθούμε να διευκρινίσουμε. Περί ποιας συναίνεσης ομιλείς; Δεν σε καταλαβαίνω. Νιώθει κάποιος θιγμένος από τα γραφόμενά μου; Kαι αν ναι ποιος και γιατί; Aν έχω απευθυνθεί σε κάποιον (έστω και έμμεσα) και τον πλήγωσα, να ζητήσω συγνώμη, με όλη μου την καρδιά.

    ΥΓ Δεν ξέρω αν το νόημα ενός διαλόγου και μάλιστα δημόσιου είναι να πείσει ο ένας τον άλλον. Εγώ δεν θέλω να πείσω κανέναν πάντως, το διευκρινίζω, προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων νόμιζα ότι προάγει.
     
    Last edited: 29 Μαρτίου 2017
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Τότε συγνώμη αν σε παρεξήγησα. Είμαι σίγουρος ότι ο λόγος σου δεν χρειάζεται επίθετα για να αποδείξει τίποτα. Σε διαβάζω, συνέχισε.
     
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Και βεβαια για ακομη μια φορα διαβαζοντας την @kinsha no onna , διαβασα τον εαυτο μου  
    Γιατι μπορει συχνα να διαφερουμε στις "εξωτερικες στιβαδες" του πραγματος, στην ουσια ομως ειμαστε ταμαμ  

    Οποτε ας μου επιτραπει να βαλω δικα μου λογια σε αυτο που λεει  

    Φυσικα και υπαρχει παντα εσωτερικο κεντρο ελεγχου και μαλιστα ισχυρο, αφου αν δεν ηταν, και το εξω αδυναμο θα ηταν.
    Ουτε χανεται αυτο.
    Απλως υπαγεται σε ενα αλλο, ιεραρχικα. Γιατι το αναγνωριζω ως καλυτερο, προτιμοτερο, ανωτερο και στην τελικη απολαυστικοτερο να ειναι ετσι.
    Επισης το εξωτερικο κεντρο δυναται να επεμβει στο εσωτερικο, να κανει τροποποιησεις, ακομη και να τα φερει ολα τουμπα αλλα ποτε το αντιστροφο.
    Το Αφεντικο συχνα λεει "οπως Μου ανοιγεις δρομο στο σωμα σου, θα Μου ανοιγεις και στο μυαλο σου ακομη κι αν θελω να τα γαμησω ολα". Νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικη η περιγραφη.
    Εξαλλου ουτε το σωμα μου το χανω ποτε  
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Όταν ακούω για υποτακτικές με εσωτερικό και δη ισχυρό εσωτερικό locus of control θυμάμαι ένα ερώτημα που είχε θέσει Ο MasterJp :

     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2017
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Φυσικα και οχι  
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Το οτι κατι ειναι ισχυρο, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κατι ισχυροτερο  
    Και το οτι υπαρχει κατι καλο, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καλυτερο  
    Προσωπικα, το να το δω αυτο το ονομαζω ευλογια κι ενιοτε ευφυια.
    Αλλος θα το ονομαζε οφελος.
    Αλλος ισως και υποταγη.
    Αλλα δεν νομιζω οτι εχει σημασια ο χαρακτηρισμος  
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @margarita_nikolayevna : Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο είναι εχθρός του καλού  
     
  11. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ίσως τo υ βρίσκει ικανοποίηση και ευχαρίστηση στο να ικανοποιεί το Κ του και να είναι κοντά του, για το Κ του πρωτίστως. Όχι επειδή το υ έχει τόση ανάγκη να του φτιάξει την ζωή και να του την μάνατζαρει το Κ του, αλλά για να του την ορίσει ως "μια ζωή κοντά Μου, με σκοπό τον τρόπο Μου, την ικανοποίηση Μου", και το υ να έχει επιθυμία αυτό οσο τίποτα, όχι γιατί χρειάζεται ή δεν μπορεί να κουμαντάρει την ζωή του από μόνο του, αλλά γιατί εκεί, δίπλα και κοντά Του, βρίσκει χαρά και ικανοποίηση, περισσότερη απο ότι μόνο του.

    Ίσως, πολύ πιθανό, να μη μπορώ να εκφράσω σωστά αυτό που θέλω να πω.
    Ίσως μου πείτε οτι δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει "εξωτερικό και εσωτερικό κέντρο". Δεκτό  

    Θα πω ενα τελευταίο. Μονη μου, όταν ήθελα κάτι ο κόσμος να χαλάσει το έκανα, οταν δεν ήθελα δεν έκανα, και οταν ηθελα μέτρια έκανα και ξεκανα. Την ιδια δυναμη, φοκους και προσήλωση του " ο κόσμος να χαλάσει" κάνω και τώρα η τελοσπαντων προσπαθώ και τώρα με την ιδια ισχύ με πριν, μόνο που το θέλω είναι ένα, τι θα πει.

    Δεν μου άλλαξε ο Κ την ισχύ, δεν με παρακινεί παραπάνω η λιγότερο απλά με κατευθύνει εκεί που θέλει, όπως θέλει. Δεν είχα ανάγκη την κατεύθυνση ντε και καλά για να κάνω πράγματα, για να είμαι αυτή που θέλω να είμαι σαν άνθρωπος, την έχω ανάγκη για να είμαι ευτυχισμένη και *°*°°*°* σχετιζόμενη ερωτικά.

    Το γεγονός ότι βγήκε, προχώρησε, έδεσε και βγήκε μια τρελή παράδοση ελέγχου στα πάντα δεν νομίζω οτι κρύβει " μη ισχυρό κέντρο ", ο ίδιος πάντως δε θεωρεί έτσι. Είναι κάτι άλλο  
     
  12. lexy

    lexy .ti.va.

    Οι άνθρωποι με εσωτερικό κέντρο ελέγχου - δεν υφίσταται "ισχυρό" ή "λιγότερο ισχυρό", ή είναι ή δεν είναι - δεν είναι ούτε ανταγωνιστικοί, ούτε χειριστικοί ούτε απόρθητοι. Είναι μετουσιωτές. Μετατρέπουν την θλίψη σε πείσμα, τον θυμό σε ενέργεια. Δεν "καπελώνουν" ούτε νοιώθουν υπεροχότεροι των άλλων. Απλώς,είναι έτσι.

    Ναι, είναι δύσκολο να παραδώσουν τον έλεγχο. Πιστεύω, όμως, πως όταν συμβεί, όλος αυτός ο εσωτερικός έλεγχος μετουσιώνεται σε αυτοέλεγχο κσι πείσμα ώστε να ανταποκριθούν σε ό,τι ζητηθεί από εκείνον που τους δίνει ανάσες και έχω δει με τα μάτια μου (♡) καταπληκτικά πράγματα να συμβαίνουν.