Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Δημητρης Ποσειδωνας, στις 29 Απριλίου 2017.

  1. tithon

    tithon Contributor

    @brenda
    σημασία έχει, μέτρο είναι δηλαδή, η συνάφεια ανάμεσα στο εκπεμπόμενο και το προσλαμβανόμενο. δεν επιτυγχάνεται (εγκαθιδρύεται σωστότερα) επικοινωνία αν ο σκύλος του παραδείγματος κάνει χαρούλες κι εγω πανικοβληθώ, αν άλλα λέει κι άλλα καταλαβαίνω. το αν κανω τον κινέζο κι επιτυχώς του επικοινωνήσω οτι δεν γουστάρω να κάνει χαρούλες σε μένα είναι ένα άλλο στάδιο μετάδοσης μηνύματος. η πρόθεση του σκύλου είναι αγαθή, η δική μου ελέγχεται. συνεννοηθήκαμε όμως. αν πανικοβληθώ, για δικούς μου λόγους, αλληλεπιδρούμε μεν, πλην μεταφέρονται μηνύματα άλλ' αντ' άλλων. ο σκύλος μένει με την απορία κι εγώ βελτιώνω το κατοστάρι μου, ή και το τερακοσάρι μου, αν ο σκύλος κατανοήσει ότι παραβγαίνουμε στο τρέξιμο. δεν έχουμε επικοινώσει. αντιληφθήκαμε τελείως διαφορετικά. αλληλεπιδράσαμε όμως.

    προσθήκη: ένας συντηρητικός ρεπουμπλικανος γυναικολόγος θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει οτι η κουβανή δεν έχει χρήματα για μαστογραφία.
     
    Last edited: 30 Απριλίου 2017
  2. brenda

    brenda FU very much

    Θα το άφηνα σχολίαστο, ειλικρινά. Ο πειρασμός είναι μεγάλος όμως και θα το πω. Είναι μάλλον η περίπτωση του ''δεν γουστάρω να επικοινωνήσω, τι κι αν μιλάμε την ίδια γλώσσα? Εγώ θα συνεχίσω τα δικά μου gibberish''.
     
  3. Δημητρης Ποσειδωνας

    Δημητρης Ποσειδωνας Δημητρης Ποσειδωνας

    Εγω θετω θεματα προς συζητηση. Εχω την εντυπωση ότι σημερα η επικοινωνια μεταξυ των ανθρωπων και δη στις σχεσεις τους είναι υποτυπωδης. Κατανοω ότι οι ρυθμοι της ζωης μας είναι γρηγοροι αλλα δεν μπορω να διανοηθω ότι θυσιάζουμε την επικοινωνια γι αυτόν το λογο, βαζοντας ετσι σε κινδυνο ότι μπορει να κανει έναν ανθρωπο ευτυχισμενο. Συγχωρηστε με αλλα αδυνατω να κατανοησω τη οπτικη επικοινωνια , η την επικοινωνια μονο ,αυτην, του σωματος η από μονη της των εκφρασεων., Κατά τα λοιπα τι σημαινει για εμενα αναφερθηκα παραπανω.
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Προφανώς η ερώτησή σου η αρχική δεν συμπεριλαμβάνεται στο quote της ψυχολόγου, η οποία αναφέρεται στις σχέσεις γενικά και όχι στις D/s.
    Θα πιαστώ όμως από την διατύπωσή της και θα πω ότι η αγάπη είναι η ύψιστη συγκολλητική ουσία στις ανθρώπινες σχέσεις και από μόνη της συνιστά επικοινωνία. Γιατί το μήνυμα είναι σαφές, δυνατό, αδιάψευστο, όταν υπάρχει αγάπη, όλα επικοινωνούνται αυτόματα.
    Πέραν αυτού, είναι δύσκολη συνθήκη η αγάπη, ειδικά ως προς την αμοιβαιότητα, τον τρόπο έκφρασής της και δη μέσα σε ασύμμετρες σχέσεις, γιατί εκεί οι κώδικές είναι αρκετά διαφορετικοί από αυτούς των υπολοίπων, συνεπώς είναι διαφορετική και η επικοινωνία των συμμετεχόντων. Άρα, δεν ξέρω αν ισχύουν γενικής φύσεως τοποθετήσεις, σαν την παραπάνω.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Και αυτοί που παίζουν πόκερ επικοινωνία και σχέση έχουν, αλλά σιγά και μην χρειάζονται την ειλικρίνεια.
    Και οι ασυρματιστές στον στρατό και στα ποντοπόρα πλοία επικοινωνούν, σιγά και μην ξεγυμνώνουν την ψυχή τους για να είναι σωστή η επικοινωνία τους.

    Μάλλον κάπως αλλιώς πρέπει να διατυπώσεις αυτό που σκέφτεσαι.      
     
  6. Δημητρης Ποσειδωνας

    Δημητρης Ποσειδωνας Δημητρης Ποσειδωνας

    Αναφέρομαι σε ολες τις σχεσεις μεταξυ δυο ανθρωπων και δη στις D/s σχεσεις οπου είναι υποσυνολο τους, αν και κατά τη γνωμη μου ολες οι σχεσεις είναι D/s και διαφερουν σε λεπτομέρειες η στην ποσοστωση. Η αγαπη είναι συγκολιτικη ουσια , αλλα , προσωρινη , αν δεν εμπεριεχει και αλλα συστατικα μια σχεση , μονης της δεν μπορει να την κρατησει.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Θα με συγχωρήσεις, αλλά διαφωνώ κάθετα. Η πραγματική αγάπη στέκει μόνη της, δεν χρειάζεται στολίδια και στηρίγματα, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι υφίσταται. Αυτό που συχνά ονομάζουμε αγάπη είναι άλλα πράγματα, πχ έρωτας, πάθος, εμμονή, γοητεία, συμπάθεια κλπ. Καθόλου προσωρινή δεν είναι η αγάπη, η πραγματική αγάπη είναι μόνιμη, πέρα από το χρονικό εύρος της σχέσης, την συχνότητα της επαφής, την εγωϊστική ανάγκη να είσαι με τον άλλον, στα πλαίσια μίας σχέσης. Και όποιον αγαπάς πραγματικά, δεν τον ξεαγαπάς, ποτέ.
    Η πραγματική αγάπη είναι η ύψιστης μορφής επικοινωνία, απλά είναι δυσεύρετη, αυτό όμως δεν μάς δίνει το δικαίωμα να την υποβαθμίζουμε.
    Αν υπάρχει αγάπη αμφίπλευρα, συνεπώς, θα επιμείνω, η επικοινωνία είναι εξίσου φυσική όσο και αβίαστη. Το πως και το γιατί, ας το σκεφτεί ο καθένας μόνος του, ας μην πλατειάσω πάνω σ΄αυτό.
     
  8. Δημητρης Ποσειδωνας

    Δημητρης Ποσειδωνας Δημητρης Ποσειδωνας

    Ειμαστε ελευθεροι ανθρωποι , ο καθενας μας λεει ότι πρεσβευει. Συμφωνω με τη πραγματικη αγαπη η οποια είναι αμφιδρομη. Δε χρησιμοποιώ όμως ευκολα τη λεξη γιατι η συχνη χρηση της εναντι αλλων λεξεων με ενοχλεί. Το ποσο ευκολα λεγεται το σ'αγαπω σημερα ,το κανει να χανει την αξια του
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    μαθαίνονται και τα κορακίστικα, με λίγο παραπάνω κόπο, και διασαφηνίζονται οι ήχοι τους, εφ οσον υπάρχει όρεξη και διαπιστωμένη ανάγκη διασαφήνισης. αν οι ήδη οικείες εκφορές είναι υπό προστασία, δεν μαθαίνονται.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Το ξέρω αυτό που λέτε, το είδα και ως έναν από τους ορισμούς στο urban dictionary, μη νομίζετε, κλίνω προς την τελευταία πρόταση ωστόσο...

    A language game that people learn with their friends in the intent to talk about people in front of them or tell secrets. Contrary to what most people think, people can carry on conversations in gibberish and they DO understand what the other person is saying. Gibberish can be very annoying to people who can't speak it.

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Gibberish
    Με ανησύχησαν οι ορισμοί 4 και 7, ομολογώ.

    Κοιτάξτε, εγώ τα αλαμπουρνέζικα τα ήξερα εκ λίκνου, όπως όλοι μας.
    Έφτασα 47, για να μάθω το πόσο ψυχοανακουφιστικά είναι, ότι αδειάζει ο εγκέφαλος και ότι είναι εξαίρετη διαλογιστική τεχνική. Ωστόσο, ακόμη κι αν δυό (ή περισσότεροι) άνθρωποι επικοινωνούν πραγματικά τοιουτοτρόπως, δυσκολεύομαι να τους παρακολουθήσω, μια χαρά κώδικας είναι, αν επιλέξουν να επικοινωνούν έτσι λόγω ελιτισμού, ή λόγω παιγνιώδους διάθεσης, ακόμη και γιατί δεν θέλουν να τους καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι. Δεν είναι το στυλ μου πάραυτα.
    Είμαι μάλλον οπαδός του ''Εν αρχή ην ο λόγος'', με όλες του τις πιθανές ερμηνείες.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    στην αρχή ήταν ο συγκεκριμένος λόγος. οτι η "αγάπη" (?) "επικονωνείται" μαγικω τω τροπω δι απλής "παρουσίας" ή άλλως απροσδιορίστως πώς. τι θα μ' ένοιαζε αν επικοινωνία είναι η μεταφορά μηνύματος από ένα υποκείμενο σε άλλο; εμένα με αφορά αποκλειστικά η μονομερής πρόσληψη. τ' άλλα είναι κινέζικα.

    διαβάζω σωστά;

    την επικοινωνία δεν την διαχωριζουμε κατά γούστο σε καλη και κακή. κατανοούμε τα χαρακτηριστικά της κι ακολούθως μπορούμε να διαπιστώσουμε βαθμούς ευστοχίας. περιέγραψα κι ενωρίτερα.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ προσωπικά δεν την διαχώρισα σε καλή ή κακή, αλλά αναφέρθηκα στην αποτελεσματική, απλά. Να καταλαβαινόμαστε δηλαδή. Με σας λίγο το χάνω, συγχωρέστε με. Ενίοτε, δυσκολεύομαι να σάς καταλάβω. Άρα έχω κι εγώ θέμα στην μονομερή πρόσληψη. Φυσικά, μπορεί να φταίω εγώ, δε λέω.