Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επιστήμη της ψυχής.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 2 Οκτωβρίου 2007.

  1. hugger

    hugger Regular Member


    Α, Ηλια, η μιλαμε η κλ..με, τι θα πει περιπου? Τα μετρησανε η δεν τα μετρησανε ενα ενα? Και αν σε ενα ευαγες τηλεπαιχνιδι τυχει και με ρωτησει ο Μικροπουτσικος τον ακριβη αριθμό και χασω εξ αιτιας σου το επαθλο των εκατο εκατομμυριων ευρω?

    Και παλι με το μεγεθος θα ερθω σε ρηξη, και θα καλεσω σε διαπλανητικη συσκεψη ολους τους ομοεθνεις κατοικους του Σειριου, πως στο διακο συγκρινουμε περιπου
    νευρα με περιπου γαλακτωδη αστερια υψηλης παστεριωσης με χαμηλα λιπαρα φανταζομαι.

    Η προτροπηαυτη να σκεφτουμε φανταζομαι στοχευει περιπου , να ενεργοποιησουμε ενα περιπου ποσοστο απο τα περιπου 100 δις κυτταρα για πρακτικη εξασκηση.

    Ωραια..

    Καλα ειναι φανταζομαι, εσυ? Στο περιπου βεβαια παντα.

    Τωρα οργιαζει η φαντασια μου, τοσες πολες συνδεσεις που μπορει ο δικος σου εγκεφαλος με τα περιπου δις νευρακια, εμενα θα με επιαναν τα νευρα μου αμα τις ειχα στο τηλεφωνο.

    Πασιγνωστος και παγκοσμιου κυρους, αυτος τα μτρησε τα δικα του εγκεφαλικα νευρακια?

    Τωρα αυτο ακουγεται σαν ποσβολη δηλαδη, ειναι δυνατον να κοιμομαστε με τοσα πολλα περιπου κυτταρακια που ειναι και νευρικα μεσα στον εγκεφαλο μας?ΝΑ πα να
    κοιταχτει ο Steven σε κανα εγκε-φαλλο-γαργαλητη μπας και συνελθει.


    Χωρις βοηθηματα παλι δε γινεται τιποτις..


    Αλλη μια αποδειξη οτι καταγομαστε απο τα δενδρα.



    Ενα μετρο απο τον κωλο αμα καταλαβα καλα μεχρι το μεγαλο δακτυλο.. οτι πρεπει, ηδη το λαμβανουν σοβαρα υπ' οψη τους οι σχεδιαστες υψηλης ποιοτητας κωλοχαρτου, τοποθετωντας διατρησεις ανα δεκα εκατοστα, ητοι ακριβη υποδιαιρεσιν του μετρου, για ευκολη αναγωγη υπολογισμων σε δεκαδικο συστημα, ητοι χεσιμο με το μετρο, τιποτ αλλο που δε ξερουμε εχει να μας πει ο Steven? (Γιατι ολοι οι σοφοι λεγονται Στιβεν? αυτο ειναι αντικειμενο αλλης συνομωσιολογιας)


    Και εμας μας ρωτησε πριν αρχισει να κανει τσατ με οποια τσουλα του κανει τζα στο τερματικό του?


    Αναρριγησα απο το ενδιαφερον οντως. Εχω πληρη εμπιστοσυνη στους κυριους αυτους που λενε οτι δεν ξερουν γιατι, αλλα ετσι ειναι αφου το λενε αυτοι.



    Τοσα χρονια για να βρουνε ενα μικρο μοριο! Δε καναν καμμια βολτα απο καμμια pro-Domme να τους το εξηγησει το πραγμα?

    Ηλια, εισαι πανεπιστημονας, που τα ξερεις ολα αυτα βρε παϊδακι μου.


    Ανθρακας ο θησαυρος.

    Αυτα τα αμελητεας ηθικης και δανοητικης απαξιωσης συμπερασματα για εμας τα εκανες εσυ Ηλια η μας μεταφερεις αυτολεξι τους αμπελοπροβληματισμους κανενος Στηβεν παλι?

    Το θεμα μας ηταν ο ανθρακας? Πως το ξεχασα.. μαλλον εχω περιπου λιγοτερα απο τα περιπου 100 δις νευρακια,και αυτα που μεινανε ανοιξνε τις πολλαπλες συνδεσεις τους τωρα και κανουνε κυβερνοσεξ το εν με το αλλο, δηλαδη μαλλον μου γαμησες τον εγκεφαλο κι αυτο θα το πληρωσεις.

    Τωρα εχυσα!

    Το βενζολιο που ειναι στον εγκεφαλο σου ισως να εξηγει την εμμονη σου να αραδιαζεις ολες αυτες τις copy/paste αχρηστες πληροφοριες αντι να βαλεις ενα link σεβομενος το πολυτιμο και ακριβοπληρωμενο bandwidth.


    Μαλιστα, ενα παραδειγμα ελειπε για να κατανοησωμεν την ως ανω θεωρητικην αναλυσιν.

    Τρεχω στο κυφο και υποχθονιο αρτια εξοπλισμενο εργαστηριο μου για να βαλω νερο στον ανθρακα μου και τερμα οι ζαχαρες και οι αηδιες.


    Ηλια, εισαι μια ζωντανη αποδειξη της Ελληνικης και Χριστιανικης Υπερτεχνολογιας, εισαι το κρυφο σχολειο της αποκαλυψης, ο επιστημονας-καντηλαναφτης του κβαντισμενου υπεργαλαξιακου μεγαλου μυστηριου, ο ακουραστος αντιγραφεας-εκλαϊκευτης της επιστημης με το ανυπερβλητο κουλτουρε υποβαθρο, θα συνιστουσα απο εδω
    και στο εξης να εκσπερματωνεις οσακις αυνανιζομενος μονο στη λεκανη της τουαλετας, ωστε το σπερμα σου να εξαπλωθει παντου μεσα στις θαλασσες και να καταστησει εγκυους τις απανταχου εν ελλαδι λουομενες και δη αλλοδαπες κατα τους θερινους μηνες, ωστε να διαδοθει το ασιγαστης και φλογερης φιλομαθειας πνευμα σου, αλλα ελεος, οχι σε αυτο εδω το πολυπαθο το φορουμ , οπου ερχομαστε να χαλαρωσουμε λεγοντας καμμια ανθρωπινη κουβεντουλα.

    Χρειαζεται μονο ενα απο τα περιπου δις. νευρακια του εγκεφαλου μας οπως λεει ο μυστηριος κ. Στηβεν,για να εχεις αρκετο χιουμορ για την αναγνωση των παραπανω,
    ελπιζω να το διαθετεις, ενω εγω δεν θα σε ακολουθησω στην επομενη συνεχεια του επιστημονικου παραληρηματος σου, σε μια προσπαθεια να περιορισω τη μετατροπη
    των πολυσακχαριτων μου σε ξυλοκαρβουνα.  



    (συνεχίζεται)[/QUOTE]
     
  2. blindfold

    blindfold Contributor

    έπρεπε να το φανταστώ ...
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Πολύ ενδιαφέρον θέμα Ηλία.   Κρίνοντας από τις λίγες παραγράφους που πρόλαβα να διαβάσω φαίνεται πως είναι εξαιρετική πραγματεία, και μου αρέσει πάρα πολύ το ότι καταπιάνεται με ένα τέτοιο θέμα χρησιμοποιώντας εύπεπτο λόγο. Θα το διαβάσω όλο και ίσως επανέλθω.

    hugger αν εκσπερματώνεις με την Οργανική Χημεία ίσως θα έπρεπε να το επικοινωνήσεις σε κάποιον ειδικό.
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Hugger με έκανες και γέλασα να 'σαι καλά  
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Μια μικρή παρατήρηση σε αυτά που διάβασα:
    Το σθένος κάθε στοιχείου καθορίζει πόσους και τι είδους δεσμούς θα κάνει κι όχι το αντίστροφο.
     
  6. hugger

    hugger Regular Member

    Τα συγχαρητηρια ειναι ολα δικα σου, πραγματικα φοβηθηκα μηπως παρεξηγηθεις. Υποκλινομαι, κι ευχαριστω...  
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Προηγείται η ιδιότητα του στοιχείου να δημιουργεί x δεσμούς και έπεται ο ορισμός του σθένους του με τιμή x από τους επιστήμονες, σωστά;
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σωστά.
    Η διατύπωση του δημιουργού του κειμένου, είναι αυτή που δημιουργεί την αντίθετη εντύπωση.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Ο αριθμός σθένους ορίζεται από τον αριθμό των ηλεκτρονίων που το άτομο αποβάλλει ή προσλαμβάνει σε μια χημική ένωση. Με αυτόν τον τρόπο καθορίζεται και ο αριθμός των δεσμών που θα δημιουργήσει το άτομο κι επομένως και το σθένος του στοιχείου, από την αναλογία ένωσής του με τα άλλα στοιχεία.
     
    Last edited: 7 Οκτωβρίου 2007
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Σωστά μιλά ο lost boy "πόσους και ΤΙ είδους" δεσμούς μπορεί να κάνει. Πολύ σημαντικό αυτό. Π.χ. ο άνθρακας με το οξυγόνο όταν κάνει την ένωση CO κάνει ΜΟΝΟ ένα δεσμό, αλλά πολύ ισχυρό.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Δεν υπάρχει παραμύθι, ο καθένας πιστεύει αυτά που μπορεί να αναγνωρίσει ο εγκέφαλος φαινομενικά και η ψυχή του κατ΄ουσία, από κει ξεκινάνε όλα, άλλωστε η γνώση είναι ανάμνηση, αυτό πιστεύω εγώ, αυτό μου δίδαξε εμένα ο Σωκράτης, δια στόματος Πλάτωνα.

    Στο έργο του Πλάτωνα, Μένων, (το οποίο πραγματεύεται την Αρετή), ο Μένωνας προσπάθησε επανειλημμένα να ορίσει την αρετή. Όποια προσπάθεια του Μένων να την ορίσει, δεν ευδοκιμεί.

    "..ΜΕΝ. ― Α, Σωκράτη, και πριν σε συναντήσω είχα ακούσει ότι δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να έχης απορίας και να τας εμπνέης και εις τους άλλους· και τώρα μου φαίνεται ως να μου έκανες μαγικά και με εμπότισες φάρμακα και με ένα λόγον με έχεις υπνωτίσει, ώστε το κεφάλι μου εγέμισεν απορίας... Και αν μου επιτρέπεται να μεταχειρισθώ μίαν ειρωνικήν παραβολήν, μου φαίνεσαι ολωσδιόλου όμοιος και κατά την εμφάνισιν και κατά τα άλλα προς την πλατείαν εκείνην θαλασσίαν νάρκην [την μουδιάστρα]. Διότι και αυτή μουδιάζει όποιον την πλησιάση και την εγγίση, και συ μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο μου έκαμες.
    Διότι, μα την αλήθειαν, έχει μουδιάσει και η ψυχή μου και το στόμα μου και δεν είμαι εις θέσιν να σου αποκριθώ. Αν και έχω εκφωνήσει χιλιάδες φορές ένα σωρό λόγους περί αρετής και ενώπιον πολλών ανθρώπων, και μάλιστα πολύ ωραία, όπως ενόμιζα τότε· και τώρα δεν ημπορώ καν να ειπώ ολωσδιόλου τι πράγμα είναι. Και θαρρώ καλά το εσκέφθης και δεν εταξίδευσες καθόλου έξω από τας Αθήνας, ούτε έμεινες εις άλλον τόπον∙ διότι αν έκαμνες τέτοια πράγματα εις άλλην πόλιν, όπου θα ήσο ξένος, πολύ σύντομα θα σε συνελάμβαναν ως μάγον.
    ΣΩ. ― Είσαι παμπόνηρος, αγαπητέ μου Μένων, και παρ' ολίγον να μου την καταφέρης.
    ΜΕΝ. ― Διατί το λέγεις αυτό, Σωκράτη;
    ΣΩ. ― Ξεύρω διατί μου έκαμες αυτήν την παρομοίωσιν.
    ΜΕΝ. ― Διατί νομίζεις;
    ΣΩ. ― Δια να σε παρομοιάσω και εγώ. Τα ξεύρω εγώ αυτά· όλοι οι ωραίοι χαίρονται όταν τους παρομοιάζουν, διότι τους συμφέρει· επειδή και αι παραβολαί δια τους ωραίους ωραίαι θα είναι. Αλλά δεν θα σου ανταποδώσω την παρομοίωσιν.
    Εγώ όμως, εάν μεν η νάρκη που παραλύει τους άλλους μουδιάζη και αυτή η ιδία, τότε δέχομαι ότι της ομοιάζω· ειδεμή, δεν το παραδέχομαι. Διότι εγώ δεν φέρω τους άλλους ∙εις αμηχανίαν, ενώ εγώ ο ίδιος τα ευρίσκω εύκολα, αλλά τους κάμνω να απορούν επειδή και εγώ ο ίδιος έχω περισσοτέρας απορίας από κάθε άλλον.
    Και τώρα περί της αρετής εγώ μεν δεν έχω ιδέαν τι πράγμα είναι, συ όμως ίσως το ήξευρες προτού έλθης εις επαφήν μαζί μου, τώρα δε ομοιάζεις με άνθρωπον που δεν το ξεύρει. Εν τούτοις είμαι πρόθυμος να εξετάσω και να προσπαθήσω να εύρω μαζί σου τι να είναι άραγε η αρετή.
    ΜΕΝ. ― Και κατά ποίον τρόπον θ' αναζητήσης, Σωκράτη, ένα πράγμα που δεν ξεύρεις καθόλου τι είναι; Διότι ποίον από όλα τα πράγματα, που δεν γνωρίζεις, θα θέσης ως σκοπόν της αναζητήσεώς σου; Ή, έστω και αν συμπέση να το επιτύχης, πώς θα καταλάβης ότι είναι αυτό, το όποιον δεν εγνώριζες;
    ΣΩ. ― Καταλαβαίνω τι θέλεις να ειπής, φίλε Μένων. Βλέπεις τι ωραία που μου το παρουσίασες αυτό το επιχείρημα και το κατήντησες εριστικόν, ότι δηλαδή δεν ημπορεί ο άνθρωπος ν' αναζητήση ούτε εκείνο που γνωρίζει, ούτε εκείνο που δεν γνωρίζει;
    Διότι δεν θα ήτο δυνατόν να ζητή εκείνο πού γνωρίζει αφού το γνωρίζει, και δεν χρειάζεται να ψάξη να το εύρη∙ ούτε εκείνο που δεν γνωρίζει· διότι δεν ξεύρει τι ν' αναζητήση.
    ΜΕΝ. ― Και δεν παραδέχεσαι, Σωκράτη, ότι αυτός ο συλλογισμός είναι ισχυρός και τα λέγει καλά ;
    ΣΩ. ― Εγώ; Όχι.
    ΜΕΝ. ― Ημπορείς να μου ειπής εις ποίον σημείον σφάλλει;
    ΣΩ. ― Βεβαίως· διότι έχω ακούσει από άνδρας και γυναίκας που ήσαν σοφοί εις τα θεϊκά πράγματα…
    ΜΕΝ. ― Και τι έλεγαν;
    ΣΩ. ― Λόγους ωραίους, κατά την γνώμην μου, και αληθινούς.
    ΜΕΝ. ― Ποίοι ήσαν αυτοί οι λόγοι, και ποίοι τους έλεγαν;
    ΣΩ. ― Όσοι μεν τα έλεγαν, είναι από τους ιερείς εκείνους και τας ιερείας, που το έχουν κάμει δουλειά τους να είναι ικανοί, να δώσουν λόγον δια τας λειτουργίας που εκτελούν· τα λέγει δε και ο Πίνδαρος και πολλοί άλλοι από τους ποιητάς, που είναι θεόπνευστοι. Λέγουν δε τα εξής: πρόσεξε όμως να ιδής αν οι λόγοι των σου φαίνωνται αληθινοί.
    Λέγουν δηλαδή ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατος, και άλλοτε μεν τελειώνει, οπότε λέγομεν ότι ο άνθρωπος αποθνήσκει, άλλοτε δε πάλιν γεννάται, ποτέ όμως δεν χάνεται. Δι' αυτό λοιπόν πρέπει κανείς να ζη όλην του την ζωήν όσον το δυνατόν συμφωνότερα προς την αγνότητα που επιτάσσουν οι θείοι νόμοι.
    Γιατί απ' όσους πληρωμή της παλιάς τους αμαρτίας θέλει η Περσεφόνη να δεχτή, ξαναστέλνει σ' εννιά χρόνια στη γη μας τις ψυχές τους κι' απ' αυτούς γεννιώνται αρχόντοι θαυμαστοί κι' άντρες στη δύναμι τρανοί και στο μυαλό σπουδαίοι· που πάντα ο κόσμος ήρωες αγνούς καλεί.
    Επειδή λοιπόν η ψυχή είναι αθάνατος, και έχει γεννηθή επανειλημμένως, και έχει ιδεί όλα τα πράγματα, και εδώ και εις τον Άδην, δεν υπάρχει τίποτε που να μη το έχει μάθει· ώστε δεν πρέπει ν' απορήσωμεν εάν της είναι δυνατόν να ενθυμηθή και ως προς την αρετήν, και ως προς άλλα πράγματα, αυτά που εγνώριζε και από πριν.
    Διότι επειδή όλα τα πράγματα συγγενεύουν μεταξύ των, και αφού η ψυχή τα έχει μάθει κάποτε όλα, τίποτε δεν εμποδίζει τον άνθρωπον, μόλις ενθυμηθή το ένα, πράγμα που οι άνθρωποι ονομάζουν μόλις το μάθη, να επανεύρη πάλιν όλα τα άλλα, εάν έχη κανείς θάρρος και δεν κουράζεται με την αναζήτησιν· διότι και η αναζήτησις και η εύρεσις είναι όλα μαζί μία ανάμνησις.
    Δεν πρέπει λοιπόν να πιστεύσωμεν εις εκείνον τον εριστικόν συλλογισμόν· διότι θα μας καθιστούσε νωθρούς και είναι ευχάριστος εις τους μαλθακούς και αδρανείς ανθρώπους, ενώ αυτός εδώ μας κάμνει ενεργητικούς και ερευνητικούς· και εγώ, επειδή έχω εμπιστοσύνην ότι αυτός είναι αληθής, είμαι πρόθυμος ν' αναζητήσω μαζί σου τι πράγμα είναι η αρετή."

    Πλάτωνος Μένων- Μτφρ. Ε. Λαμπρίδη. 1938.



    Επίτρεψέ μου να σου κάνω ένα δώρο, για μένα, (disclaimer alert!) ο υπέροχος αυτός άνθρωπος έχει μεγαλύτερη σοφία από όλους τους νευροεπιστήμονες, βιολόγους και ανθρωπολόγους μαζί. Τον συνδέω μέσα στο μυαλό μου με τα λεγόμενα του Σωκράτη.
    Ο λατρεμένος μου Mooji...



    Kαι σαν bonus για όλα τα παραπάνω, το υπέρτατο Μάντρα, το Τίποτα...