Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τα πράματα είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι καν φανταζόμαστε...
    Ως εκ τούτου η αισιοδοξία μου τρέφεται από άλλες παραμέτρους...
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Έχω μια γενικότερη απορια. Η κουτσομπολιστικη απαξίωση της θέσης ενός συνομιλητή , με ευγένια μεν αλλά σαφέστατα προσβάλλοντας και κακοχαρκτηριζοντας στα ορια της υβρεως, χωρίς απολύτως κανένα επιχειρημα, αποτελεί προοδευτικη θεση και συγκροτημενη αποψη; ο νοών νοειτω.
     
  3. Master_Apprentice

    Master_Apprentice Regular Member


    Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάποιο επιχείρημα που δε μπορώ να κατανοήσω. Αυτό που είπα είναι για ποιό λόγο να φέρεις ένα νέο πλάσμα στον κόσμο όταν υπάρχει ήδη ένα παιδί που χρειάζεται αγάπη. Κάνεις παιδί και το άλλο μένει στο ίδρυμα ή υιοθετείς αυτό του ιδρύματος και αυτό που θα γεννούσες δεν έρχεται ποτέ στον κόσμο οπότε δε μπορούμε να πούμε ότι στερείται κάτι? Δε μίλησα πουθενά για γούστο, δεν καταλαβαίνω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα.

    Επίσης, αν στην ιστορία παιδί, θεωρείς ότι μια διαδικασία λίγων μηνών με παρένθετη μητέρα ως ότου να γεννηθεί το παιδί είναι το δύσκολο κομμάτι... Τι να πω. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μηδέν μπροστά στη διαδικασία ανατροφής του. Επομένως δε δέχομαι αυτό που λες περί βολέματος.
     
  4. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Να τα απάρουμε ένα ένα. Εσύ ανέφρες "...δεν κάνει παιδί γιατί δέν γουστάρει..."
    Αν για σένα είναι το ΙΔΙΟ να πάει κάποιος να πάρει ένα παιδί από ένα ίδρυμα επειδή δεν θέλει να τεκνοποιήσει (με όλες τις αντιθέσεις του κλπ κλπ), απ το να τεκνοποιήσει, τότε ειλικρινά δεν μπορώ να συνεχίσωω τη συζήτηση αυτή μαζί σου. Αν έχεις διαβάσει , εξάλλου προηγούμενη αναρτησή μου , μίλησα για ένα Νομικό πλαίσιο πιο ευέλικτο (και όχι τώρα, πολλά χρόνια τώρα) ώστε τόσα (και είναι πολύ περισσότερα απ όσο φαντάζεσαι) ζευγάρια που ΔΕΝ μπορούν να τεκνοποιήσουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Φυσικά είμαι απόλυτα αντίθετος να μένουν τα παιδιά στα ιδρύματα. Για να γίνω πιο σαφής, αυτό που προσπαθώ να αναδείξω, κάτι που πολλοί-ες δεν δέχονται είναι ότι ένα παιδί , με την κοινή λογική, θα βρει περισσότερη αγάπη, στοργή και ό,τι άλλο , από ένα ζευγάρι που κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και θυσίες να αποκτήσει ένα π[αιδί κατέφυγε στη λύση της υιοθεσίας από ένα ζευγάρι (αυτό δεν αφορά μόνο τα ομόφυλα)επειδή , απλά, δεν θέλει να τεκνοποιήσει. Η κυοφορία , φαντάζομαι , δεν είναι μια τόσο απλή , συναισθηματικά και οργανικά, διαδικασία και , μη γελιόμαστε, (σ αυτό ας απαντήσουν γυναίκες που έχουν τεςκνοποιήσει) δημιουργεί άλλο συναισθηματικό "δέσιμο".
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2018
  5. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Καλησπερα. Ποσο ετων εισαι;
    Συγνωμη που σε ρωταω, αλλα μου εκανε εντυπωση η ακολουθη θεση σου : "Αυτό που είπα είναι για ποιό λόγο να φέρεις ένα νέο πλάσμα στον κόσμο όταν υπάρχει ήδη ένα παιδί που χρειάζεται αγάπη."
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δε θωρώ να κόπτεσαι τόσο για τα παιδάκια στην παρακάτω πρακτική(?) που λέγεις μέσα στο νήμα με καμάρι ότι στο εξωτερικό γίνεται κατά κόρον άρα να μη μας σοκάρει.
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/breeding.55494/

    Αυτές οι τσιριδούλες που βγαίνουν σε τούτο το νήμα (και ουχί μόνον) με πρόσχημα το "καλό των τέκνων" ενώ στην πραγματικότητα ζέχνουν σεξισμό, έχει το ενδιαφέρον του αρκεί να κάτσουν λίγο στην ακρούλα γιάντα η ηχορύπανση προκαλεί φθορές.
     
  7. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Έχεις κάποιο λόγο που επιτίθεσαι σε προσωπική βάση αντί να εχεις επιχειρηματα; εισαι βαρετη οταν το μόνο που μπορείς είναι να κραυγαζεις κ ειρωνευεσαι χωρις να εχεις αποψη. τά κουβαδακια σου και σε άλλη παραλία εκτός και αν μπορείς να αρθρώσεις 5 λέξεις με ειρμο.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Έτσι... έτσι... η ασυνέπεια και η υποκρισία ξεσκεπάζονται και κάποιες φορές  
     
  9. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    παραμιλας... βριζεις... άποψη εχεις;
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά δεν έχει ισχυριστεί κανένας ως τώρα οτι η υιοθεσία από ζευγάρια γενικώς, είτε από ζευγάρια ιδίου φύλου ειδικά, είναι υποχρεωτική, ούτε οτι είναι καλύτερη λύση από τους βιολογικούς γονείς.
    Η συζήτηση αφορά στην έλλειψη βιολογικών γονέων, στην αντικειμενική αδυναμία κάποιου ανήλικου να μεγαλώσει με τους γονείς του.
    Στο νήμα συζητάμε (ή προσπαθήσαμε) για το αν είναι σκόπιμο να αποκλείονται τα ομόφυλα ζευγάρια από την διαδικασία αξιολόγησης της επάρκειας τους να αναλάβουν την ευθύνη μεγαλώματος ενός ανήλικου, ως εξ ορισμού ακατάλληλα και ανεπαρκή.
    Στο κοινοβούλιο συζήτησαν αν αυτή η εξ ορισμού ανεπάρκεια εκτείνεται σε όλα τα ζευγάρια που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, αντί γάμου, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ομόφυλα ζευγάρια.

    το ερώτημα που θέσατε, όπως το θέσατε, δεν έχει καμμιά σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης, ή με άλλον πραγματικό παράγοντα, παρ' ότι σας μοιάζει πιασάρικο. η διαδικασία αξιολόγησης επάρκειας υποψήφιου ανάδοχου ζεύγους, από την οποία ζητάτε τον εκ προοιμίου αποκλεισμό ορισμένων ζευγαριών, είναι προσεκτική και συμπεριλαμβάνει και την αποδοχή του τεκνοθετούμενου, για μεγάλο διάστημα.
    το δήθεν πιασάρικο ερώτημά σας αγνοεί, επιπλέον, το γεγονός οτι για έναν σημαντικό αριθμό μετεφήβων, είναι συνηθισμένη η προσπάθεια απαξίωσης των γονιών (φυσικών ή θετών) με τον ισχυρισμό οτι θα προτιμούσαν οποιονδήποτε άλλον για γονιό πλήν των γονιών τους. στον παρόντα διάλογο έγιναν αναφορές σε αυτό το παρατηρημένο δεδομένο, επιλεκτικά κατά κανόνα.


    πολλά ετερόφυλα ζευγάρια κρίνονται ακατάλληλα ή ανεπαρκή για να αναλάβουν τεκνοθεσία. εις το εξής θα κρίνονται και πολλά ομόφυλα.
    το ποιός «λαχταρά να έχει ενα παιδί στο σπίτι του» δεν είναι κριτήριο επάρκειας τεκνοθεσίας. το αίτημα να αποκλειστούν κάποια ζευγάρια για να επωφεληθούν άλλα, που δεν καταφέρνουν να αξιολογηθούν, είναι υποκριτικό. νοιάζεστε να ικανοποιήσετε τα ζευγάρια που διαλέξατε.

    υποκριτική είναι και κάλυψη της αντιπολιτευτικής πρόθεσής σας, το λιγότερο στην νομική πρόβλεψη που συμπεριλαμβάνει τα ζεύγη εκ συμφώνου στους πιθανούς υποψήφιους αναδοχους γονείς, πίσω από ηθικά κατασκευάσματα, συμπτωματικά βολικότατα και αυτοεπιβεβαιούμενα.

    ο φωναχτός ισχυρισμός οτι δεν σας νοιάζει, γιατί όλοι είναι αλαζόνες και εγωιστές και δεν σας καταλαβαίνουν, αλλά να πάνε να γεννήσουν αν θέλουν παιδιά γιατί χάνεται το έθνος, είναι επαρκής για να προσδιοριστεί η θέση από την οποία προκύπτει, «με επιχειρήματα ή όχι». κι ας προσπαθεί υποκριτικά να κρυφτεί πίσω από ρομαντικές ηθικολογίες.
     
  11. Master_Apprentice

    Master_Apprentice Regular Member

    Είμαι 30, δε μπορώ να φανταστώ πως σχετίζεται αυτό που είπα με την ηλικία κάποιου. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου?
     
  12. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    καλησπερα.
    Δεν είχα κάποιο σκεπτικο, απλά μου έκανε εντύπωση η θέση σου, που είναι αρκετά διαφορετική από τις θέσεις που ακούμε, κ συνειρμικά αναρωτήθηκα - μέσα μου - την ηλικία σου.