Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Κυριαρχίας / υποταγής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 24 Απριλίου 2007.

Tags:
  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @vanilla30 , @Ice and fire : υποτακτική είσαι είτε έχεις Κύριο είτε όχι καθώς η υποτακτικότητα είναι εγγενές δικό σου χαρακτηριστικό, το ίδιο ισχύει αντίστοιχα για την κυριαρχικότητα. Οι όροι Dominant και submissive είναι αυτοαναφορικοί και εκφράζουν το πού κατατάσσει κανείς τον εαυτό του. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον ρόλο που έχει κάποιος σε μία σχέση αλλά με τον ρόλο που ενδιαφέρεται να έχει. Το αν ο αυτοπροσδιορισμός, και δη ο διαδικτυακός, κάποιου θα γίνει αποδεκτός ή όχι από τους υπόλοιπους είναι προφανές πως, στις σημερινές συνθήκες, είναι, κατ' ελάχιστον, αβέβαιο για πολλούς και διάφορους λόγους, που συχνά ταλανίζουν, συχνά δικαιολογημένα, το παρόν φόρουμ.

    Συμφωνώ πως είναι διφορούμενο και πηγή παρεξηγήσεων, ουσιαστικά αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος των μεντόρων. Αφ' ενός να ξεκαθαρίσουν τις έννοιες, το τι είναι τι και αφ' ετέρου να σε βοηθήσουν να καταλάβεις προς τα πού "κλίνεις" εσύ ο ίδιος. Συνήθως ήταν (και ακόμη είναι) άτομα των οποίων η γνώμη ήταν γενικά αποδεκτή αφ' ενός και συμφωνούσαν ν' αναλάβουν τα "εισαγωγικά" αφ' ετέρου. Κανένας δεν τους "έχριζε" μέντορες, εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον. Προέκυπτε από μόνο του πολύ απλά γιατί οι υπόλοιποι της "παρέας" κατεύθυναν κάποιον καινούργιο προς αυτούς. Όταν μιλάμε για συναθροίσεις 10 - 30 ατόμων συνήθως, κρίνω άτοπη τη χρήση του όρου "κοινότητα", άσχετα αν υπήρχαν αρκετές τέτοιες "παρέες" διάσπαρτες. Αναφέρομαι στην Θεσσαλονίκη για την οποία έχω προσωπική βιωματική άποψη.

    Οι όροι Master και slave, που δηλώνουν ιδιοκτησία, ανήκουν σε διαφορετική "κατηγορία" από τους Top / bottom, Dominant / submissive. Εκεί ναι, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείται ο ένας χωρίς τον άλλο.
     
    Last edited: 23 Μαρτίου 2015
  2. vanilla30

    vanilla30 κι αλλο!!

    Ηταν διαφωτιστικο και σας ευχαριστω πραγματικα!
    Απευθυνομενη σε μενα η Ice and fire για το θεμα αυτο νομιζω πως εγινε για το υποκριτικο μερος των ορων αυτων οπου και συμφωνω οπως και για την θεληση χωρις πραξη(μαστερ/σκλαβα απο τον καναπε και το πληκτρολογιο) που φυσικα με βρησκει συμφωνη παλι ,καθως δεν εχει διαθεση κακιας αυτη η κουβεντα απλα πρεπει νομιζω να καταλαβουμε πως ολα παιζουν και κατα φαντασια κυριος/υποτακτικη επειδη ειδα 2ταινιες διαβασα 5 βιβλια ,αλλα και το αναποδο οπως προειπαν κυριος χωρις υποτακτικη αυτη τη στιγμη (για δικους τους λογους αποδεςμευςης)και αντιστροφα.
    Οπως προειπα παντου τα παντα ...

    Σας ευχαριστω για το χρονο σας MasterJp (ειναι σωστοτατα τα λογια σας κατα το σκεπτικο μου)
     
    Last edited: 24 Μαρτίου 2015
  3. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Καλά που τα λέτε κι εσεις γιατί οταν τα έλεγα εγώ μου άρχιζαν τα
    "τι ξέρεις εσύ, και είσαι μονο 20 κ εγώ είμαι τοσα χρόνια στο χώρο και δε ξερεις για τι μιλάς".

    Με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη!!!!  
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Γι αυτο ειμαστε εδω, εμεις να ρωταμε και καποιος που εχει τον χρονο, την διαθεση και τις γνωσεις να μας απανταει και να μας βοηθαει.... 
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @vanilla30 : Δεν είναι κακό να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος όταν μπορεί να υποστηρίξει τον προσδιορισμό με την στάση του.

    Talking is different than walking, με άλλα λόγια οι πράξεις μας είναι αυτές που μας επιβεβαιώνουν ή απορρίπτουν στα μάτια των άλλων.
     
  6. vanilla30

    vanilla30 κι αλλο!!

    Εχετε απολυτο δικιο...σε σκεψεις μπηκα ,πως βγαινω..χιχιχι

    Σας ευχαριστω για το χρονο σας!
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    εχουν περασει ΜΟΛΙΣ 10+ χρονια και τα πραγματα εγιναν ηδη πολυ χειροτερα....
     
  8. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Τα σέβη μου μάστορα
     
  9. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    έζησα την πρω dsl εποχη και το ιντερνετ στα πολυ αρχικά του στάδια. , ως τεχνικός σε υπολογιστές , διαβάζοντας το, ειχα την εντύπωση οτι γράφηκε χθες , αν και εν μέρει εχεις δικιο.
     
  10. -Volt-

    -Volt- Contributor

    δε νομίζω. Το ανάποδο. Δεν έχω την ηλικία του MasterJp και για 'μενα το ίντερνετ άρχισε πολύ μετά το unix, όταν το mIRC ήταν στις μεγάλες δόξες του. Την εποχή που έγιναν μόδα πολλών ειδών φόρουμ, κάποια απ' τα οποία υπήρξαν πύλες για άλλες καταστάσεις, κάποιες εντελώς λάθος - ο νοών κλπ - και έδωσαν ώθηση που ναι θα μπορούσε να πάει προς το πολύ άσκημο. Αλλά το BDSM υπήρχε πριν, υπήρξε και μετά απ' αυτή την εποχή. Ωστόσο η ''σκληροπυρηνικότητα'' του έχει τελικά καλμάρει τρόπον τινά και έχει αυτορυθμιστεί. Ας θυμηθούμε ειδικά η σαδική για να μην επεκταθώ σε άλλα είδη και λέω βλακείες, πόσο πιο ''βαριά'' ήταν κάποτε. Υπάρχουν εδώ μέσα μέλη που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω επαφών ( με τα ''δυσεύρετα'' άτομα ) ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ. Τελικά το νετ δεν καθόρισε το BDSM της ουσίας, μόνο το φαινομενικό, αυτό που ενέπλεξε μέσα κινκιές και φετιχισμό, που ας θεωρηθώ εντελώς λάθος δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το BDSM. Υπήρξαν άνθρωποι αφανείς τώρα πια, που έμαθαν σε πολύ κόσμο τι δεν είναι ανώμαλο και όχι τι είναι.
     
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    όποιος βγάλει νόημα απ' αυτό, είναι ο bdsmer of the month!
     
  12. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    βγάζεις νόημα, το βδσμ απλά πhρε κουσούρια τη εποχής του " λεω οτι θέλω, άσχετο με το τι κάνω κτλπ ... απο κοινωνία, πολίτικη και κτλπ.. ( αυτό θέλω να πιστεύω οτι προσπαθεί να πει @-Volt- διαφορετικά μας λέει οτι φλορεψαμε