Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bullying και BDSM-Εκλεκτικές συγγένειες ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 10 Ιουλίου 2018.

  1. brenda

    brenda FU very much


    Αυτά τα λέτε εσείς, όχι εγώ.
    Διαστρεβλώνετε σε μόνιμη βάση τα λεγόμενα όσων, για τους δικούς σας λόγους δεν συμπαθείτε, αποσμασματικοποιείτε ό,τι σάς βολεύει, όπως σάς βολεύει για να μειώσετε τους άλλους και όχι τις θέσεις τους. Η τακτική σας αυτή γίνεται τόσο σε μένα, όσο και σε όσα πρόσωπα δεν εγκρίνετε για κάποιον δικό σας λόγο. Αγνοώ το υπόβαθρο και τις αιτίες της στάσης σας αυτής, η οποία, όσο κι αν δεν μου αρέσει, δεν με αγγίζει κιόλας, μη νομίζετε, τα βράδια κοιμάμαι σαν πουλάκι, δεν μένω ξάγρυπνη γιατί δυσαρεστήθηκε με τις θέσεις μου ο Χ και η Ψ.
    Βλέπω πως ότι κι αν γράφω σάς δυσαρεστεί, ωστόσο το αν έχω ιδεασμούς, το αν νιώθω πως ''βάλλομαι από παντού'' και αν σκέφτομαι πως ''πρέπει επιτέλους κάπου να το βουλώσει'' είναι μυθεύματα δικά σας, ουδέποτε ειπώθηκαν από μένα, μόνος, εσείς τα λέτε, αποτελούν δικές σας προβολές και δικές σας επιθέσεις στο πρόσωπό μου και όχι στις απόψεις μου.
    Είναι καριολίκι το ad hominem, τι να κάνουμε τώρα και μιλάει από μόνο του για τα κίνητρα του καθένα.
    Φρονώ πως ο σκοπός είναι να σιγάσουν όλοι όσοι έχουν αντίθετες απόψεις από τις δικές σας.
    Που ξέρετε, επίθεση στην επίθεση, μπορεί και να το πετύχετε.
    Δεν έχουμε όλοι ψυχικά αποθέματα για αέναες επιθετικές κενολογίες.
    Όσες άνωθεν ''ευλογίες'' και να έχουν οι επιθέσεις σας, με αφήνουν παγερά -λόγω καύσωνα- αδιάφορη.
    Όπως σάς είπα και πριν, καλή ζωή να έχετε και καλά να περνάτε.
    Αμήν.
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.


    Δεν πιστευω τα ματια μου !!!  
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    ήσυχο ύπνο να 'χετε
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Άλλο μπούλινγκ, που λέμε και στο ρομέικο, κι άλλο η ευθεία πολεμική, όσο διακριτικά και αν εκδηλώνεται....
    Τα όρια είναι δυσδιάκριτα....
    Τόσο από τη μεριά του διακριτικά ή ωμά επιτιθετικού, όσο και από την μεριά του παθητικά, στον όποιο βαθμό /με την όποια επιτυχία ή μη, στόχου.
    Η όποια επιθετικότητα μπορεί να πηγάζει από διαφορετικά αίτια και από ποικίλλες αφορμές/ερεθίσματα, η όποια μη ή ελλιπής αντίδραση ομοίως...

    Ως εδώ καλά και κατανοητά ως διαπιστώσεις...
    Ως διαπιστώσεις μπορεί να ειπωθούν ακόμα τα εξής:
    Η όποια χύδην επιθετικότητα είναι καταρχάς θέμα χαρακτήρα του κάθε ατόμου, όπως ακριβώς και η αποιαδήποτε παθητικότητα/μη αντίδραση.
    Η όποια χύδην επιθετικότητα για να εκδηλωθεί χρειάζεται πεδίο άσκησης, συνήθως το βρίσκει εκεί που υπάρχει, μαντέψτε πού...
    Και στις δυο περιπτώσεις η ευθύνη και για την εκδήλωση της μιάς ή της άλλης, δεν μπορεί παρά να βαρύνει το περιβάλλον (απολύτως από το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα μπομπίρι έως , σε μεγάλο βαθμό, το περιβάλλον που ζη και λειτουργεί ένα καθίκι ή ένα κλασομπανιέρικο πλάσμα)...
    Το περιβάλλον ευθύνεται τόσο για την ίδια του την ανεπάρκεια και την αδυναμία αντίληψής του για το θέμα, όσο και για τις συνέπειες/αποτελέσματα της στάσης του συνολικά.

    Σε κάθε περίπτωση, από την στιγμή που το θέμα, για τους όποιους λόγους γίνει αντιληπτό, εν προκειμένω ο εκφοβισμός, χρειάζεται κάτι να γίνει...
    Αυτό που θα γίνει, πέρα από οτιδήποτε άλλο, θα υλοποιηθεί από μας τους ίδιους και τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και μας εμπιστεύονται.
    Και αυτό ισχύει και για τα άτομα που υπέστησαν οτιδήποτε ή/και αναπαράγουν για τον όποιο λόγο την κλάψα τους και για τα άτομα που εμφανίζονται επιθετικοί (τσου ρε Λάκη), αλλά και για κείνα που μπήκαν στον ρόλο να "μπουλάρουν", στην πραματικότητα, για κανέναν απολύτως λόγο...

    Μεγάλα παιδγιά είμαστε, του ματς αντού φορ νάθιν, φορ ρίλι νάθιν...

    Τεσπά...
     
  5. kaissa

    kaissa Regular Member

    Η πορεία της ποιοτικής έρευνας δεν είναι αυτή. Εκτός του ότι δεν υπάρχουν ερωτηματολόγια - μήπως αναφέρεστε στις ερωτήσεις των συνεντεύξεων ( ; ) που και πάλι δεν καλούνται ερωτηματολόγια- δεν έχει ως στόχο αυτού του είδους η έρευνα να καταλήξει σε επιβεβαίωση ή μη αρχικών υποθέσεων γιατί δεν έχει αρχικές υποθέσεις. Διερευνά το νόημα των εμπειριών, τα βιώματα, πιο γενικά το "πώς είναι" και όχι το "γιατί είναι". Οπότε δεν ψάχνει να επαληθεύσει κάτι, αλλά να εξετάσει σε βάθος από τη σκοπιά των συμμετεχόντων. Δεν θέτει προκαθορισμένα πλαίσια, πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων (που σηκώνουν μεγάλη ανάλυση η οποία δεν είναι της παρούσης). Προσεγγίζει τον άνθρωπο και την ανθρώπινη εμπειρία εντελώς διαφορετικά από την ποσοτική μεθοδολογία κοινώς.

    Ως εκ τούτου τα correlations δεν έχουν χώρο στην ποιοτική μεθοδολογία. Αν το βρείτε αυτό κάπου, 9 στα 10 ο ερευνητής δεν έχει ιδέα από ποιοτική επιστημολογία εν γένει. Γιατί πολλοί καμώνονται ότι ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν και κάνουν αντίστοιχες έρευνες και αρκετοί τις δημοσιεύουν κιόλας, αλλά δεν έχουν το αντίστοιχο ακαδημαϊκώς καταρτισμένο ακροατήριο για να τις εξετάσει. Μεγάλη υπόθεση κι αυτή και την αναφέρω ως πληροφορία, όχι ως ψόγο στα γραφόμενά σας. Γιατί ο ποιοτικός ερευνητής δεν ενδιαφέρεται να προσδιορίσει σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος, παρά ασχολείται με την υφή και την ποιότητα της εμπειρίας.
     
  6. Harry Demos

    Harry Demos Υγεία, επικοινωνία, επανάληψη.

    @brenda εσύ διακρίνεις εκλεκτικη συγγένεια μεταξύ των δύο κοινωνιολογικών φαινομένων;

    ΥΓ. Αυτός ο τρόπος συνειρμου θυμιζει εντονα στοιχεία του έργου Βέμπερ, τυχαία;
     
    Last edited: 31 Ιουλίου 2018
  7. brenda

    brenda FU very much

    Aναρωτήθηκα φωναχτά και πέσανε να με φάνε κάποιοι, που προφανώς δεν την βλέπουν αυτήν την συγγένεια, εκλεκτική ή μη, ψύλλοι στ΄αυτιά μου μπήκανε με κάποιες σκέψεις και κάποιους παραλληλισμούς που έκανα.
    Οι αμυντικοί μηχανισμοί σε νεαρές ηλικίες λειτουργούν στο επίπεδο του ασυνείδητου και συχνά μένουν εκεί.
    Μετά μπορεί να γίνονται υποσυνείδητα και θέλει πολύ δουλειά για ν΄ανέβει ο μηχανισμός στο συνειδητό και να αποκωδικοποιηθεί.
    Όχι με ψυχαναλυτικές διαδικασίες απαραίτητα, δεν θεωρώ πως είναι μονόδρομος.
    Αλλά και το bullying, όταν παίρνει διάσταση κοινωνικού φαινομένου, μπορεί να συνδεθεί με τέτοιους μηχανισμούς, που με την σειρά τους οδηγούν κάπου αλλού.
    Θα μπορούσα να πω κι άλλα, για παθητική επιθετικότητα, για έκθεση σε λεκτική και σωματική βία, για δόμηση χαρακτήρα μέσα από κακοποιητικές συμπεριφορές και τις αντίστοιχες επιλογές που έχει κάνει ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του, ή για επιλογές στις οποίες εξωθήθηκε εκ των συνθηκών.
    Εν κατακλείδι βρίσκω συγγένειες, μέσω, είτε της εσωτερίκευσης, είτε της διανοητικοποίησης κάποιων πεποιθήσεων, συχνά περιοριστικών, που συντελούν στο να διαμορφώσει το άτομο μία άποψη για τον εαυτό του και τον τρόπο που θέλει να αλληλεπιδρά με τους άλλους.
    Φυσικά δεν είναι οι μόνες, υπάρχουν συγγένειες με πολλές διαδικασίες από τις οποίες περνάμε και μάς διαμορφώνουν εκούσια ή ακούσια στο να γίνουμε τελικά αυτοί που είμαστε.
    Η αποδόμηση των μηχανισμών, ή το ξετύλιγμα του κουβαριού αν θέλετε, έχει ενδιαφέρον.
    Ας το κάνει ο καθένας με τον δικό του τρόπο αν το θέλει πραγματικά, εγώ αυτό που προσπάθησα να πω, ανεπιτυχώς ίσως, είναι πως ΜΠΟΡΕΙ ο καθένας να το κάνει και να δει αρκετά διαφωτιστικά πράγματα που συνετέλεσαν στο να είναι αυτό που είναι.
    Δεν έχω να προσκομίσω κανένα πτυχίο κοινωνιολογίας, ούτε ψυχολογίας, μόνο σκέψεις, εμπειρίες και παρατηρήσεις.

    Απάντηση στο υστερόγραφο: Για να είμαι ειλικρινής, κάποια στιγμή τον διδάχθηκα, το ομολογώ, αλλά δεν έδωσα σημασία στις απόψεις του, γιατί συμφωνούσα με κάποιες από αυτές, χωρίς να μου είναι όμως πρωτόγνωρες ή αποκαλυπτικές, στα πλαίσια των διαφορετικών εποχών που διανύουμε.
    Υπάρχει κάποια ομοιότητα, έχεις δίκιο, αλλά νομίζω πως είναι τυχαία, δεν τον έχω μελετήσει τόσο ώστε να επηρεαστώ.
    Εκτός αν είναι κάποιο κομμάτι γνώσης που ενυπάρχει από κάπου, που δεν ξέρω καν από που.
    ''Η αλήθεια, είναι η αλήθεια'', σε αυτό το κομμάτι θα συμφωνήσω μαζί του και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, ό,τι κατάλαβε...
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σωστά τα λες...

    Ο ερευνητής αυτό ακριβώς έχει ως έργο και σε αυτό το μήκος κύματος οφείλει να κινείται και να παραμένει...
    Τα ευρήματά του, χαουέβα, συνοδευόμενα από τα "βίντεα" του γουέρκ κλίνικ στην έρευνα ως ενισχυτικά της ριμόουτ, αδιαλείπτου, παρουσίας αυτών που παραγγέλλουν την έρευνα, σίγουρα οδηγούν σε κάποιες -ελάχιστες είναι αλήθεια, αλλιώς οι παραγγέλλοντες καλό θα ήταν να είχαν απευθυνθεί σε καφετζούδες/μέντιουμ/χαρτορίχτρες κλπ- ποιοτικού χαρακτήρα αποτυπώσεις που με τη σειρά τους και υπό προϋποθέσεις μπορούν να έχουν σαφέστατα ποσοτικά χαρακτηριστικά σε ορισμένα πεδία ενδιαφέροντος.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    @kaissa , @cadpmpc να ξέρετε, προσπαθώ σκληρά να σάς παρακολουθήσω, αλλά κάπου σάς χάνω... 
     
  10. RAIN

    RAIN nefelibata

    Μα γιατί τα λες αυτά...
    Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα... 
     
  11. Harry Demos

    Harry Demos Υγεία, επικοινωνία, επανάληψη.

  12. kaissa

    kaissa Regular Member


    Να σας αποσαφηνίσω την οποιαδήποτε απορία με χαρά - αν και φρονώ πως ξεφεύγει του περιεχομένου του νήματός σας  .

    Απλά διάβασα κάποιες ανακρίβειες και ήθελα να τις ξεκαθαρίσω.