Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Οι πληθυντικοι μας μαραναν. Δεν πειράζει εμείς οι δύο ουδέποτε καταλαβαινομαστε δεν κακό.

    Αντε μου έκανες την μούρη κρέας και σήμερα. Πάμε παρακάτω.
     
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Σε κάποια σημεία από αυτά που έγραψες, δεν θα είχα κάτι να προσθέσω, ούτε να γράψω κάτι το αντίθετο. Σ' ευχαριστώ όμως που ξεδίπλωσες ακόμη περισσότερο τις σκέψεις σου, γιατί έτσι κατάλαβα ακόμη περισσότερο.
    Κάποιοι - θαρρώ, δεν το ξέρω - μάλλον καυλώνουν με οπισθοδρομικά στοιχεία του κοινωνικού γίγνεσθαι. Κάποιοι και κάποιες.
    Αν αποκαθιστάται ή όχι ο σεβασμός και η ίση θέση του καθένα μετά το τέλος της σκηνής, έχει να κάνει και με το αν και κατά πόσο οι όποιοι "συμπαίκτες" είναι σε θέση να διαχωρίσουν την σεξουαλική απ' τις υπόλοιπες σφαίρες. Και πάν' απ' όλα αν αντιλαμβάνονται τις όποιες χρονικές συγκυρίες ( aka, ότι συμβαίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίας, παραμένει στη διάρκεια της συνεδρίας by default. Δίχως να "νερώσει" την όποια άποψη θα είχαν για τον έτερο εκτός σεξουαλικών διαδράσεων ).
    Τώρα, αν η όποια ασυμμετρία θα λειτουργούσε ως προκάλυψη/γόνιμο έδαφος για "ατιμώρητη" ή καλύτερα μη κατακριτέα έκφραση μισογυνίας, "παίζει" και αυτό σαν υπόθεση. Το σημαντικό είναι να ικανοποιούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως των κινήτρων τους. Είναι βέβαια λιγάκι σαν ν' αυνανίζεσαι με παρέα, αλλά κι αυτό θα σήκωνε μεγάλη συζήτηση και μάλλον άσχετη με το παρόν νήμα.

    Υ.Γ.

    Απίστευτο ή όχι, ειλικρινά καλώς επέστρεψες.  
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Καλώς σας ξαναβρήκα λοιπόν, να είσαι καλά, ευχαριστώ για το -απίστευτο ή όχι- καλωσόρισμα. 

    Δεν ξέρω ωστόσο αν το σημαντικό είναι να ικανοποιούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως των κινήτρων τους.
    Αν δηλαδή έβλεπα το θέμα από την σκοπιά μιας υποτακτικής γυναίκας, δεν θα ήθελα να υπάρχει αποστροφή στο φύλο μου από τον παρτενέρ μου κι αυτό να παρουσιάζεται με το προκάλυμμα μιας κάποιας καύλας, όσο μεγάλη και να ήταν αυτή από την πλευρά μου.
    Αν ήμουν πάλι κυριαρχική, το ίδιο θα ίσχυε.
    Δεν αγιάζει ο σκοπός όλα τα μέσα, δεν είμαι σύμφωνη με αυτή την άποψη.
    Εν πάσει περιπτώσει, το ερώτημα ήταν αν υπάρχουν μισογύνηδες και μισογυνικές συμπεριφορές στον χώρο, ας επανέλθουμε σε αυτό.
    Εγώ προσωπικά το έχω βιώσει αυτό, όχι και τόσο απροκάλυπτα, συνήθως ο μισογυνισμός ήταν κεκαλυμμένος και το bdsm ήταν απλά η αφορμή.
    Ούτε ως συχνό φαινόμενο μπορώ να το αναφέρω, απλά ως υπαρκτό.
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω νιώσει ποτέ μου τον μισογυνισμό. Πιθανότατα επειδή δεν είμαι γυναίκα ( κρύο χιούμορ χαχα ). Αν δεχτώ όμως ότι το ειδικότερο επιφέρει αρκετές φορές χαρακτηριστικά/επιρροές του γενικότερου. Το βουδουσουμού ως υποσύνολο "εγκλωβισμένο" σ' ένα ευρύτερο σύνολο ( λέγε με κενωνία στη γούρνα της οποίας σχεδόν όλοι μας "πλατσουρίζουμε" ), σίγουρα θ' αντανακλά σε κάποιες περιπτώσεις και τις παθογένειες του. Μόνο ένα παράδειγμα θα είχα, ενθυμούμαι ένα καφέ με 2-3 σχεδόν ομότιμους ( ο ένας Μάστερ και οι άλλοι δυο Ντόμηδες. Εγώ όπως πάντα male mistress χαχα ) πριν ελάχιστα χρόνια. Μου είχε κάνει εντύπωση, που όταν αναφερόντουσαν σε γυναίκες, εκείνες δεν είχαν όνομα, ή προσφώνηση βάσει φύλου, ήταν όλες ποταχτικιές. Παραδόξως live προτιμώ ν' ακούω, παρά να μιλάω. Παρατηρούσα λοιπόν την συζήτηση τους και "ψυχανεμίστηκα" γι' άλλη μια φορά, γιατί αρκετοί "συνάδελφοι" άνδρες ( βουδουσουμιάρηδες ή μη ) μένουν πολλές φορές με τον πέοντα στα χέρια ( Κυριαρχίες και υποταγές ή όχι ).
    Πολλά πράγματα στη ζωή είναι σαν τα σύννεφα, ο καθείς τους δίνει την όψη που πιο πολύ του αρέσει/βολεύει. Το κακό είναι ότι, το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς κάτι και το πως τ' αντιλαμβάνεται ο όποιος συμπαίκτης μας, είναι εξίσου σημαντικό για να "τσουλήσει" το παιχνίδι. Αν για κάποιους/ες το βουδουσουμού είναι μια εύκολη/όμορφη μάσκα για να εκφράσουν τα όποια τίγκα τους σ' όλο τους το μεγαλείο. Στο τέλος με τα τίγκα τους θα μείνουν και τίποτ' άλλο.

    * Υπόσχομαι να μην συνεχίσω να καταχρώμαι του νήματος. Καλή του συνέχεια  
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2018
  5. Dimonius

    Dimonius Εγώ είμαι μην απορείς που δεν είσαι εσύ

    Γενικά στις υπάρχουσες κοινωνίες ακόμη αναβιώνει ο μισογυνισμός αν και έχει πάρει την κατιούσα εδώ και αρκετά χρόνια. . Ο σεξισμός των γυναικών φαίνεται να επικρατεί η τουλάχιστον να διατηρεί ακμάζουσα πορεία. Μα δεν θα μιλήσουμε γιαυτό σε αυτό το πανέμορφο νήμα.
    Όπου εχω ταξίδεψει συνάντησα τον μισογυνισμό στα απλά και άτυπα στιγμιότυπα της καθημερινότητας. Και σε πιο προηγμένες κουλτουροχώρες. Στην δική μας ισως επικρατεί το χάος μα ας μιλήσουμε για την δική μας. Στα νησιά, την επαρχία αλλά και στις μεγαλουπόλεις λιγότερο, συγγενείς φίλοι η μη διατυπώνουν άθελά τους ή όχι την στήριξη ολική ή μερική στον μισογυνισμό. Άρα δεν θα ήταν αδύνατον να συμβαίνει και στο bdsm.. πως θα μπορούσε το bdsm να ξεφύγει από τους (αδίστακτους) μισογύνηδες; από την άλλη πλευρά υπάρχουν και σχέσεις καυλας...
    Για να με έχεις μια καλύτερη απάντηση για την έρευνα σου θεωρώ θα πρέπει ο καθένας να απαντήσει ανεμποδιστα στη διαδικασία του ελεύθερου συνειρμού .. όσον αφορα εμένα παίρνω το μέρος της καυλας και αφήνω τον μισογυνισμό για το καλαθάκι των άπλυτων ρούχων.
    Τέλος σχετικά με τις ενοχικές συμπεριφορές και άλλα δαύτα παρόμοια βάζω το δικό μου αγκαθάκι αλλά οπως ειδα απάντησες και στον τενεμπρα για την ένσταση του..
     
  6. dreams

    dreams Regular Member

    Δεν βλέπω πουθενά κανένα μισογυνισμό.ισως και να υπάρχει κάπου κρυμμένος  
    Αυτό που βλέπω είναι μια χρόνια αντιπαλότητα εκατέρωθεν.
    Όλα υπέρ των γυναικών είναι, λένε οι άντρες, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται ακόμη αδικημένες και διεκδικούν περισσότερα.

    Υ. Γ καλώς ήρθες! Έλειψες! Χαίρομαι να σε διαβάζω και δεν είμαι ο μόνος!
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2018
  7. Cinnamon

    Cinnamon Mary Celeste

    Δεν ξέρω αν είναι μισογυνισμος ή σνομπισμος και τα δύο πάντως υπάρχουν παντού απλά εδώ ίσως "φαίνονται" περισσότερο λόγο του αντικειμένου.
    Ο σνομπισμος απαντάται και στα δύο φύλα και όλα τα στάτους.
    Ο μισογυνισμος πάλι, δεν ξέρω αν πραγματικά υφίσταται.
    Ίσως κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.

    *Προσωπικά, αν και δεν ξεκίνησα καλά στο συγκεκριμένο φόρουμ, δεν με ενοχλεί κάτι, ούτε έχω την απαίτηση να "με πάνε" όλοι, ούτε εγώ "τους πάω" όλους.
    Σαν άτομο, προτιμώ τη φανερή αντιπάθεια από την ψεύτικη συμπάθεια.
    Κατά τά' άλλα θα συμφωνήσω με τον Ηλιόπουλο  
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2018
  8. brenda

    brenda FU very much

    Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Όσο για τον «αόρατο» μισογυνισμό, που δεν τον βλέπεις, εγώ τον βλέπω να πυροδοτείται από πράγματα όπως η ηλικία, η εξωτερική εμφάνιση, το ντύσιμο, τα ηψηλά αξιώματα, η ρητορική ή άλλη δεινότητά τους, οι -συχνά φημολογούμενες- αισθητικές επεμβάσεις, η έκλυτη, αλλά και η ανύπαρκτη σεξουαλική τους ζωή, πάντα βέβαια υπό το πρίσμα των μισογύνηδων, το κλασικό πια πως για όλα φταίνε οι γυναίκες, όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες κλπ κλπ.
    Συνδέεται και με άλλα θέματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, που απασχολεί σε παράπλευρο νήμα το συζητητήριο και φυσικά αποτελεί έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων της.
    'Αρα φαντάζομαι πως δεν είμαι η μόνη που τον αντιλαμβάνεται.
    Άλλοι τον συνδέουν και με την κρυπτομοφυλοφυλοφιλία ή την λανθάνουσα, ίσως να το κανα κι εγώ στο κομμάτι του Femdom. Ένα ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό που σχετίζεται με τραύματα που πιθανόν να έχει υποστεί ένας άνδρας από μία γυναίκα στο παρελθόν και προκειμένου να αντιμετωπίσει το ερώτημα που τον βασανίζει «Είμαι αρκετά καλός;» να στραφεί κατά των γυναικών που έθεσαν αυτό το ερώτημα εξ΄αρχής.
    Φυσικά, αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, οι δικές μου παρατηρήσεις, μέσα από τα βιώματά μου, όχι πάντα τα προσωπικά και κομμάτια των αφηγήσεων των ανθρώπων που το έχουν βιώσει, από την μία ή την άλλη πλευρά, γιατί ξέρετε, ακόμη και ο μισογύνης, δεν ξέρει πάντα ότι είναι μισογύνης.
     
  9. dreams

    dreams Regular Member

    Έχω συναντήσει τέτοιους, αλλά μόνο μισογυνηδες δεν θα τους χαρακτήριζα. Μάλλον απογοητευμενους που δεν έχουν καταφέρει να ταιριάξουν και τους φταίνε όλα.

    @ όσο αφορά το κομμάτι των πληγωμένων, επειδή το έχω βιώσει, ίσως και να έχεις δίκιο. αρκετό καιρό έκανα να συνέλθω. Δεν μπορώ να συνειδητοποιησω πως υπήρξα μισογυνης έστω και για λίγο.μαλλον φοβήθηκα.
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2018
  10. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Υπάρχουν αυτοί που μισούν τις γυναίκες, υπάρχουν και αυτοί που τις αγαπούν. Υπάρχουν και αυτοί που αδιαφορούν. Υπάρχουν και οι περισσότεροι, που κάνουν κάτι από το καθένα, ανάλογα τη γυναίκα.
    Γιατί κάποια από αυτές τις κατηγορίες να είναι άξια καλής ή κακής κριτικής;
     
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Έχω συναντήσει μισογύνηδες άντρες, πολλούς περισσότερους εκτός χώρου παρά εντός, Εντός εκτός και επί τα αυτά πρόκειται για άτομα που γενικά σαν συμπεριφορά τους χαρακτηρίζεις ηλίθιους, οι θέσεις τους είναι αναμασημένα κλισεδάκια και το μοτεράκι στο ρετιρέ έχει σκουριάσει.

    Εντελώς ακίνδυνη μειονότητα, σε σημείο να με διασκεδάζουν κιόλας.

    Οι πραγματικοί μισογύνηδες όμως.. με το μίσος να είναι ακριβώς η λέξη που τα αντιπροσωπεύει, είναι οι γυναίκες μισογύνηδες. Είναι περισσότερες απ όσο νομίζει ο κόσμος γενικά και οι πιο πολλές δεν είναι καν συνειδητοποιημένες, αλλά μισούν- ω!μισούν με πάθος τις γυναίκες.
    Μισούν την ελευθεριακή γυναίκα που διεκδικεί τα θέλω της.
    Μισούν την αισθησιακή γυναίκα που απολαμβάνει την ηδονή της.
    Ο κόσμος το μεταφράζει σαν ζήλια και φθόνο, εγώ όμως το πάω παραπέρα. Είναι μίσος για το οτιδήποτε αλλάζει το "κανονικό". Είναι μίσος απέναντι στο διαφορετικό.
    Και το διαφορετικό είναι, να μην παίρνουμε ρόλους θυμάτων.

    Στον χώρο ο γυναικείος μισογυνισμός έχει αντικατασταθεί με τον γυναικείο μισουποτακτικισμό.

    Είμαι υ άρα είμαι η άβουλη που μπλέκω με μαλάκες που με εκμεταλλεύονται και τυφλή που δεν καταλαβαίνω τον κίνδυνο. Είμαι κατώτερη και έχω συμπλέγματα, είμαι ένα θύμα που θα πληρώσω την αφέλεια μου όταν δω πραγματικά αυτό που δεν μπορώ να δω τώρα η χαζή, ότι οι Κ είναι καθάρματα. Έτσι προσβάλλουν τις επιλογές μου και εμένα επειδή είναι διαφορετικές.

    Αν έμπαινα και κλαιγόμουν πόσο με έχουν καταστρέψει οι άντρες , θα έπαιρνα στοργή και αποδοχή, γιατί αυτό συνηθίζεται να συμβαίνει.
    Έχω συναντήσει τόσα ζευγάρια που απολαμβάνουν την ασυμμετρία τους χωρίς να έχουν συμβεί καταστροφές.. Γυναίκες που διστάζουν να γράψουν και να μοιραστούν την χαρά τους σε ένα φόρουμ γιατί ξέρουν ότι θα υπάρχουν πικρόχολα σχόλια, από γυναίκες μάλιστα, που προσπαθούν να βρουν την "σκιά" για να μπορέσουν να το καταλάβουν. Από ανθρώπους που δεν έχουν να πουν τίποτα για την ασυμμετρία, την απόλαυση της. Δεν έχουν να πουν τίποτα για την καύλα και την ελεύθερη σκέψη.

    Από γυναίκες που γράφουν για "αγάπη" και για "αυτογνωσία" και δεν έχω δει ούτε ένα ποστ τους που να εμπεριέχει κάτι από αυτά τα δύο.

    Από γυναίκες που αντί να εκτιμήσουν μια γυναίκα με θέση, γνώσεις και δική της φωνή, την ονομάζουν επιδειξία ,ξερόλα και δήθεν. Επειδή η θέση της δεν είναι κλαψ κους κους και μπηχτές στον πρώην.Και είναι και υποτακτικές, και έχουν το θράσος να έχουν θέση! Απαπαπαπα!!!

    Οι γυναίκες πρέπει να είναι το γνωστό μοτίβο, θύματα, γκρινιάρες, κουτσομπόλες, μικρόψυχες και συντηρητικές. Ναι! είμαστε όλα αυτά, τα ανθρώπινα,
    αλλά όχι ΜΟΝΟ αυτά, δεν μας χαρακτηρίζουν αυτά.

    Μου αρέσει να διαβάζω γυναικεία ποστ που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τις νέες υ με την απλή πραγματικότητα τους, όπως την βιώνουν. Βλέπω ακομπλεξάριστα άτομα που χαίρονται την καύλα τους. Βλέπω ηδονιστές.
    Μου αρέσει κυρίως, γιατί πλέον ξέρω πόσο δύσκολο είναι με τόσα νήματα κινδυνολογίας, υπερπροστασίας και θυματολογίας.

    Καλώς μας ξανάρθες βρε Μπρέντα, μου έλειψε το γνωστό τροπάριο.
    Ελέησον μας.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Χαίρομαι που σού πρόσφερα εκτόνωση.
    Α, όσο για τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, υπάρχει, έχεις απόλυτο δίκιο, κυρίως συνίσταται στο να ακυρώνεις ό,τι νιώθεις πως σε θίγει.
    Εμένα μου αρέσουν τα νήματα που ανοίγουν οι όχι και τόσο νέες/νέοι περβ και περιγράφουν την δική τους πραγματικότητα, με τα πάνω και τα κάτω τους. Δεν έχω κανένα θέμα με τις/τους υ ή τις/τους Κ, ούτε με τις/τους switch, καλά να είμαστε όλοι και να χαιρόμαστε τις επιλογές μας.
    Το έχουμε πει σε πολλές περιπτώσεις, δεν είμαστε πατάτες τηγανητές να αρέσουμε σε όλους.
    «Εσωτερικευμένος σεξισμός ή μισογυνισμός ονομάζεται η πεποίθηση που έχουν οι γυναίκες μιας κοινωνίας αφενός ότι τα στερεότυπα, τα πρότυπα και οι ρόλοι που προωθεί η κοινωνία αναφορικά με τη γυναικεία συμπεριφορά είναι απαραίτητο να ακολουθούνται από κάθε γυναίκα, αφετέρου ότι στην περίπτωση που η στάση και οι επιλογές μιας γυναίκας δεν θεωρούνται “αρμόζουσες”, θα δεχτεί την κατάκριση των υπολοίπων.»
    Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ποσώς με ενδιαφέρει η κατάκριση των υπολοίπων.
    Κατακρίνετέ με ελεύθερα...