Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα σεβαστώ εγώ ο/η Κ τη θρησκεία σου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 8 Νοεμβρίου 2018.

  1. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Αξίζει τον κόπο να συγκρουστείς με κάτι το οποίο, σε τεράστιο ποσοστό, του έχει "επιβληθεί" από τα γενοφάσκια του;

    Δεν νομίζω.
     
  2. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    κατα τη γνωμη μου ναι.το εχω δοκιμασει και τα πιστευω(η μη)των δυο μας ποτε δεν ηταν λογος για λογομαχιες η φασαριες
    ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα και η προσπαθεια να αλλαξω τον αλλο θα ηταν καθαρα για εγωιστικους λογους(ειμαι ο Α στη σχεση και ΜΠΟΡΩ να το κανω)
    και οχι γιατι τα πιστευω του επηρεαζουν τη σχεση καθαυτη
    ασε που αμα το σκεφτεις πρακτικα αφου μπορεις να ψαρεψεις σε εναν ωκεανο γιατι να περιοριζεσαι σε μια λιμνουλα? 
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Λέω πως θρησκευόμενος ακόμα και "κου με ολίγη και κατά δήλωση" να είναι, δεν υφίσταται, για ενοχικό συμπίλημα μπαλαφάρας μού ακούγεται...
    Το να διατηρεί οποιοδήποτε άτομο μια οποιαδήποτε πεποίθηση ή το να υιοθετεί μια μεταφυσική προσέγγιση ως προσωπική γεννήτρια ισορροπίας, όπως ο πιο πολύς κόσμος και ανεξαρτήτως χαρακτήρος σχετίζεσθαι, είναι άλλο θέμα, κατανοητό σε ικανοποιητικό βαθμό και σεβαστό σε μεγαλύτερο βαθμό επίσης για συγγνωστούς λόγους.
    Σε κάθε περίπτωση η όποια διελκυστίνδα/αφορμή για την οποιαδήποτε ονειροφαντασία με οποιαδήποτε θρησκευτική αναφορά στα οποιαδήποτε παιχνίδια ρόλων (γιατί γι' αυτό πρόκειται επί της ουσίας), δεν εμπλέκει το "θείο", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το κάθε δόγμα/αίρεση/σέχτα, αλλά έχει να κάνει με στοιχειώδη αντίληψη πιο απτών και καθημερινών μοντέλων εξουσίας, για πολλούς και διάφορους λόγους, που εκφεύγουν του παρόντος.
    Η ανταπόκριση σε τέτοιου είδους σκεπτικά και ανάλογες προσεγγίσεις είναι σαφές πως είναι κατοπτρισμός, για κάθε άλλο παρά κολακευτικούς λόγους για τον οποιοδήποτε φορέα μπόθγουέιζ, ασχέτως αν στην πλειονότητά τους δεν εκδηλώνονται υπό Κ.Σ.
    Στο φινάλε μιλάμε για "παίγνια ενηλίκων", είναι γνωστή η εκπαιδευτική και θεραπευτική επίδραση των παιγνίων, σόου μπι ιτ για όλα τα "παιδγιά"...
     
    Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2018
  4. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Οκ, το έπιασα, μακριά το θείο. Και δίνει πόντους και είναι θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο. Άρα αν ο υπό έχει θείο, εγώ που δεν έχω, αν έχω θέμα με το θείο, την κάνω.
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Νομίζω ότι μου λύθηκαν οι απορίες, αλλά άνοιξε ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο. Άλλά είναι άλλο νήμα. Νομίζω ότι έχει ανοίξει πολλές φορές, αλλά με βία έκλεινε, πριν τελειώσει. Θα ψάξω μήπως βρω κανένα από εκείνα τα νήματα. Και το θέμα δεν αγγίζει τίποτε εκτός κανόνων του φόρουμ, αλλά κάτι πάρα πολύ ευαίσθητο. Θα το ψάξω, αν βρω, καλώς, αλλιώς νέο νήμα.
     
  6. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

  7. dustmonkey

    dustmonkey Regular Member

    Το αν θα το σεβαστείς είναι άσχετο με τον αν θα το δεχτείς. Δηλαδή αν απο την θρησκεία της υποτακτικής επιβάλλεται κάτι που δεν μου αρέσει δεν θα την χλευάσω αλλά δεν θα το δεχτώ κιόλας. Η δική μου έλειψη πίστης σε ανώτερα όντα και κατα συνέπεια έλειψη πολλών κανόνων δεν σημαίνει οτι θα φορτωθώ τους δικούς τις κανόνες. Πρέπει να υπάρχει μια μέση γραμμή σε τέτοια θέματα.
     
  8. Από τα πολύ καλά νήματα εδώ..Οι περισσότερες απαντήσεις είχαν να κάνουν με το τι γίνεται όταν ένα Υ ακολουθεί μια θρησκεία..τι γίνεται όμως όταν ο Κ ακολουθεί μια θρησκεία; Επίσης ποιος έδωσε δικαίωμα στον Κ να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Υ;
    Τα όρια είναι πολύ λεπτά εδώ..η όποια προσπάθεια κάποιου να πείσει τον άλλον να ακολουθήσει τα δικά του πιστεύω ή να αρνηθεί αυτά που πιστεύει ήδη είναι προσυλιτισμος..διάβασα πολλές φορές τη φράση ο Κ να διορθώσει τις απόψεις του Υ γιατί αυτό θεωρεί ότι θα τον βελτιώσει ή έστω απλά για να μπορεί να ταιριάξει με τη δική του οπτική γωνία για να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα..αλήθεια με ποιο σκεπτικό κάποιος πιστεύει ότι οι δικές του απόψεις θα βελτιώσουν τον άλλον;;
    Η θρησκεία για κάποιον είναι κάτι ιερό που υψώνεται πάνω από ανθρώπους ρόλους και σχέσεις..κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση ούτε καν η ίδια η επιστήμη..
    Οπότε καταλήγουμε στο εξης: μου ταιριαζει αυτό που είσαι αυτά που πιστεύεις; Οι πράξεις σου συμβαδίζουν με το δικό μου σκεπτικό; Είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να θέσει ο ένας στον αλλον και οι απαντήσεις θα καθορίσουν τι μέλλει γενέσθαι..αν και οι δύο έχουν κοινές απόψεις τότε προχωράνε αν όχι ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του χωρίς προσπάθεια μεταστροφής των πιστεύω του άλλου..
    Στην τελική δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους πάντα όμως μπορούμε να κρατήσουμε μια καλή φιλία ή έστω μια καλή σχέση..και αν αυτό δεν είναι εφικτό για τον οποιοδήποτε λόγο η γη έχει ακόμα μερικά δισεκατομμύρια κατοίκους δεν χάθηκε και ο κοσμος