Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα σύντομο intro στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος thief, στις 4 Οκτωβρίου 2018.

  1. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Ένα σύντομο intro στο BDSM: Ένας όρος, πολλές παρεξηγημένες ερμηνείες

    Στον άκουσμα και μόνο της λέξης BDSM, εικόνες με μαστίγια, αφέντρες, δούλους, έντονα αισθήματα πόνου και ταπείνωσης στροβιλίζονται στο μυαλό κάθε αδαούς. Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και μπορεί να γίνει κι όλα αυτά. Όλα κρέμονται από μια λεπτή ακαθόριστη γραμμή. Ένα παιχνίδι για συνειδητοποιημένους ενήλικες βασισμένο στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

    Είναι έντονη η παραφιλολογία γύρω από τον χώρο του BDSM. Πολλές γυναίκες και άντρες το ονειρεύονται, ένα ποσοστό το ζει και μια μεγάλη μερίδα το καταδικάζει. Όπως, όλα τα παιχνίδια, έχει τους κανόνες του και πολλές παραλλαγές διάφορων επιπέδων, για αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους και μυημένους στο BDSM lifestyle.

    Ας αρχίσουμε από τα βασικά…

    Τι είναι το BDSM;

    Το BDSM είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.

     

    Τι σημαίνει;

    Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις "Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism", οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως Δεσμά & Πειθαρχία" (B/D), "Κυριαρχία & Υποταγή" (D/S), "Σαδισμός & Μαζοχισμός" (S/M). Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ερωτικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες. Παράλληλα περιγράφει και διάφορες μορφές διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά παράλληλα και κάποιες ξεχωριστές υποκουλτούρες και τάσεις που εκφράζονται μέσα από αυτό.

     

    Εχμ… μα ποιοι το κάνουν καλέ αυτό;

    Το BDSM εξασκείται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και είναι κοινό στους ετεροφυλόφιλους, αλλά και στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, σε διάφορες περιστάσεις, αλλά και σε διάφορα επίπεδα έντασης. Μπορεί να ξεκινάει από το ζευγάρι της διπλανής πόρτας χωρίς καμία γνώση του όρου BDSM, με ελαφρά παιχνίδια δεσίματος, μέχρι δημόσια παιχνίδια.

    Μια μελέτη μου δημοσιεύτηκε το 1999 από το γερμανικό Institut fur rationale Psychologie, περίπου τα δύο τρίτα των γυναικών που ερωτήθηκαν, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να βρεθούν στο έλεος των ερωτικών τους συντρόφων από καιρό σε καιρό. Το 69% παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις που σχετίζονται με ερωτική υποταγή, το 42% εκδήλωσε ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες τεχνικές BDSM, ενώ το 25% στο ερωτικό δέσιμο.

    Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη του 2005 από την Durex που έγινε σε ένα σημαντικό δείγμα 317.000 ατόμων σε 41 χώρες, το 20% των ερωτηθέντων έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά να φορέσουν μάσκες, καλύπτρες στα μάτια και άλλα βοηθήματα δεσίματος, ενώ το 5% συνέδεσε ρητά τους εαυτούς τους με το BDSM. Σε μια άλλη μελέτη του 2004, το 19% ανέφερε το spanking σαν μια από τις πρακτικές του, ενώ το 22% επιβεβαίωσε την χρήση καλυπτρών στα μάτια ή/και χειροπεδών.

     

    Έχει κανόνες;

    Ναι, όπως όλα τα παιχνίδια, και συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο Safe, Sane & Consensual. Δηλαδή, ασφάλεια, λογική και συναίνεση. Είναι απαραίτητο καθώς όλα όσα γίνονται μέσα στο πλαίσιο του BDSM βασίζονται πάνω σε μια ασφαλή, λογική και συναινετική συμπεριφορά από τους εμπλεκόμενους. Ενώ, πάνω από όλα για να περάσεις καλά είναι μη συζητήσιμη η εμπιστοσύνη προς τον παρτενέρ σου.

     

    Μάλιστα… Και πως μπορώ να καταλάβω ότι θα μου αρέσει;

    Αν δεν δοκιμάσεις, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Μερικές ενδείξεις ότι μάλλον κάποιες μορφές του BDSM μπορεί να σου ταιριάζουν είναι ότι ενώ αυτοϊκανοποίεσαι μπορεί να έχεις φαντασιώσεις με δεσίματα, να σε εξιτάρει το σεξ με παιχνίδια εξουσίας, να θέλεις την υποταγή στο απόλυτο αρσενικόή από την άλλη να θες εσύ να έχεις τα ηνία. Η πιο κοινή μορφή που συναντάται σε όλα σχεδόν τα ζευγάρια είναι το Spanking, μετά το κλείσιμο των ματιών και τις χειροπέδες! Ενώ δεν είναι λίγοι γύρω μας –άσχετα αν το παραδέχονται ή όχι, που προτιμούν τα μαστίγια και τα φετιχιστικά ρούχα όπως κορσέδες, στιλέτο, ψηλοτάκουνα και ζαρτιέρες. Τα πιο σημαντικό για να το απολαύσεις είναι να το συνειδητοποιήσεις και να το συζητήσεις με τη σχέση σου. Συνήθως οι σχέσεις που εντάσσουν το BDSM στη σεξουαλική τους ζωή καταλήγουν ή πιο ευτυχισμένοι ή χωρισμένοι. Πάντως σε καμία περίπτωση δυστυχισμένοι, γιατί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, δηλαδή είτε είναι λάθος ο παρτενέρ και δεν μπορείτε να συμβαδίσετε είτε βρίσκετε το κομμάτι που πάντα έλειπε, το τοπίο ξεκαθαρίζει.

     

    Δηλαδή, να το πω στο αγόρι μου;

    Ναι. Αν δεν το συζητήσετε πρώτα μαζί και δεν κάνετε την έρευνα σας για να ανακαλύψετε και οι δύο τα όρια σας, τότε με ποιόν; Βέβαια, μην εμφανιστείς ξαφνικά μια μέρα μπροστά του με πέτσινα ρούχα και μαστίγια, θα τρομάξει. Μικρά μικρά βήματα. Κανείς δεν είπε «Τώρα παίρνω απόφαση να ασχοληθώ με το BDSM» και να σκάσει στον άλλο σαν να πρωταγωνιστεί σε x rated ταινία!