Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας και πόνος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Dark_passion, στις 15 Οκτωβρίου 2010.

  1. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Το πιο κάτω άρθρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά αν το συσχετίσει κανείς με την αίσθηση του πόνου σε BDSMικά πλαίσια. Παραθέτω μόνο ένα μικρό απόσπασμα για να μην υποπέσω σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το υπόλοιπο κείμενο μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα Αναλγητικό φάρμακο ο έρωτας - TO BHMA


    Αναλγητικό φάρμακο ο έρωτας


    Ο έρωτας -όταν δεν «πονάει»- μπορεί να δράσει ως ισχυρό αναλγητικό, εξίσου αποτελεσματικό με τα φάρμακα κατά του πόνου που πουλάνε τα φαρμακεία, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Ο έρωτας έχει τραγουδηθεί για πολλά πράγματα, όμως η αναλγητική δράση του είχε τώρα περάσει σχετικά ως απαρατήρητη. Η νέα μελέτη, από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY), η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Ιντεπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», δείχνει ότι η ρομαντική αγάπη καθιστά πιο υποφερτό τον σωματικό πόνο.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εν μέρει αυτό οφείλεται στο ότι ο έλεγχος του πόνου και το συναίσθημα του έρωτα εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου.

    Διαβάστε περισσότερα: Αναλγητικό φάρμακο ο έρωτας - TO BHMA
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Έρωτας και πόνος

    Aχ αυτές οι έρευνες...
    Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει άλλη έρευνα που λέει πως άλλα σκυλιά γεννιούνται αισιόδοξα κι'άλλα απαισιοδοξα ... 
     
  3. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: Έρωτας και πόνος

    Σωστή η παρατήρηση με τις έρευνες.
    Ωστόσο, δεν ξέρω αν είναι αναλγητικό, φάρμακο πάντως είναι ...
     
  4. devine_sub

    devine_sub Contributor

  5. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Απάντηση: Έρωτας και πόνος

    Το ότι αναφέρει κανείς την πηγή ενός άρθρου δεν σημαίνει ότι μπορεί να το αναπαράγει όπου και όποτε θέλει. Αναπαραγωγή γίνεται μόνο μετά από έγγραφη άδεια του εκδότη (ή όποιου άλλου έχει στην κατοχή του τα πνευματικά δικαιώματα), εκτός αν ο ίδιος αναφέρει ρητά ότι επιτρέπει την ελεύθερη αναπαραγωγή. Το ότι εδώ στην Ελλάδα συνήθως αγνοούμε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν...

    Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε ένα δικηγόρο με γνώσεις περί νόμων πνευματικής ιδιοκτησίας (εγώ έχω ρωτήσει γιατί το θέμα με αφορά άμεσα λόγω της δουλειάς μου).
     
  6. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Έρωτας και πόνος

    Έχεις δίκιο, δεν ήμουν αρκετά σαφής. My bad. Εξηγώ:

    Δεν υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων από ΤΑ ΝΕΑ, επειδή δεν είναι δικό τους το άρθρο / ρεπορτάζ. Είναι αναδημοσίευση. Αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την αρχική πηγή τους, ΑΠΕ-ΜΠΕ ή άλλο πρακτορείο από το οποίο, ως συνδρομητές, δικαιούνται να αναπαράγουν το υλικό του. Πράγμα το οποίο, όπως διαπιστώνω στην ιστοσελίδα τους, δεν πράττουν, κατά παράβαση της σύμβασης συνεργασίας με το ΑΠΕ {ναι, την έχω διαβάσει}.

    Ως προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο παραμένει κρατικό, δηλαδή, όσο οι φόροι μου πληρώνουν τους μισθούς τους, εγώ είμαι πρόθυμη να ισχυριστώ στο δικαστήριο ότι έχω το δικαίωμα να το επικαλούμαι. ;>

    Αν το πουλήσουν στο ΔΟΛ, όπως ακούγεται εσχάτως, το ξανασυζητάω. {Να πάψουμε να ταϊζουμε όλα τα βύσματα ...}