Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας στα χρόνια των ψηφίων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 29 Μαϊου 2009.

Tags:
  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Από την εφημερίδα “Lifo” 12/2

    Της Δέσποινας Τριβόλη

    Στην εποχή των διαδικτυακού έρωτα ο καθένας μπορεί να μεταμορφωθεί σε αυτό ακριβώς που θέλει, να πει τις πιο απόκρυφες ιστορίες του, να κλείσει ραντεβού για σεξ το ίδιο βράδυ, να ερωτευτεί και να χωρίσει.

    Όχι πια φίλοι, μόνο σεξ

    Το σεξ, εκτός από μπίζνα (που ήταν πάντα, ειδικά στο Ίντερνετ), έχει γίνει και αγαθό προς ελεύθερη κατανάλωση - δεν υπάρχει απαραίτητα αντίτιμο. Σε δωρεάν site, όπως το cam4.com, μπορείς να δεις ανθρώπους να κάνουν ζωντανά σεξ στη Βενεζουέλα, στην Μπολόνια ή στο Κόβεντρι. Από κάτω υπάρχει ο αριθμός θεατών και τα λεπτά που διαρκεί το σεξ. Aπό τους 2.500 ανθρώπους που μπορεί να βλέπουν τη live μετάδοση ελάχιστοι είναι αυτοί που συμμετέχουν γράφοντας κάποιο σχόλιο - οι περισσότεροι απλά παρακολουθούν με το χέρι στο παντελόνι. Στο gaydar, το πιο γνωστό site gay γνωριμιών, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, εκτός από τη φωτογραφία (κάποιοι έχουν το πρόσωπό τους, άλλοι το στέρνο τους, πολλοί τον κώλο τους) και τις βασικές πληροφορίες, οι χρήστες καλούνται να δώσουν αναλυτικές πληροφορίες: ρόλο στο σεξ/πόσο τριχωτoί είναι/τύπο σώματος/εθνικότητα/εάν κάνουν safe sex/εάν καπνίζουν. Στο προφίλ του ο καθένας έχει κάτι να δηλώσει που δείχνει εξαρχής τι ακριβώς θέλει: «Mono gia siniditopoiimena sklabakia me ekdili douloprepeia se kathe kinisi, logo kai praksi!». «Antras me kotsia, pou leei thn alh8eia kai mporei na agapisei an prokupsei… de mpainw edw mesa gia epivevaiwsh, kserw kala pou ftanw gi auto k psaxnw an8rwpous pou mporoun ndwsoun kati parapanw apo ena aplo gamisi. Υπάρχουν και οι ποιητές «mhn mou plhgoseis thn kardia, exo mono mia, paikse kalutera me ta arxidia mou pou einai 2». Ο Κωσταντίνος, 34 ετών, χρησιμοποιεί το gaydar «τουλάχιστον 4 χρόνια». Χάρη στο gaydar έχει κοιμηθεί με περισσότερα από 30 άτομα. «Δεν θυμάμαι κι ακριβώς. Δεν κοιμάμαι και με όλους όσους γνωρίζω, αλλά, αν ψάχνομαι, μπορεί να μπω στο dar και σε 2 ώρες να έχω ραντεβού, συνήθως για σεξ. Μέχρι το Ναύπλιο έχω φτάσει για να κάνω σεξ. Κακές εμπειρίες δεν είχα, ευτυχώς, αλλά συνήθως μιλάω λίγο με τον άλλον πριν κουβαληθώ σπίτι του. Τον τελευταίο καιρό δεν πολυμπαίνω, βαριέμαι».


    Social networking sites

    Τα όρια της αληθινής και της διαδικτυακής πραγματικότητας έχουν χαθεί προ πολλού. H επανάσταση πάντως έχει επέλθει με την παρέλαση των social networking sites - όπως το Facebook και το hi-5, λόγω της μαζικότητάς τους. Oι Έλληνες χρήστες του Facebook ξεπερνούν πια το 1.000.000. Στο λογαριασμό του δηλώνει κανείς τι ψάχνει - ό,τι να ‘ναι/φιλία/αγάπη). Ένας τρίτος μπορεί να δει τους φίλους σου, πού σπούδασες, ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα, χτεσινοβραδινές φωτογραφίες, με ποιον τα έχεις, εάν είσαι ή δεν είσαι σε μια σχέση. Ο άλλος έχει πια το ολοκληρωμένο προφίλ σου. Του κάνεις ή όχι; Λίγους μήνες πριν, μια κοπέλα που δεν ήξερα, φοιτήτρια στην Αγγλική Φιλολογία, ζήτησε να γίνει φίλη μου στο Facebook. H φωτογραφία στο profile της με άφησε άναυδη: ήταν με μια φίλη της, φορούσαν τα σουτιέν τους και ήταν έτοιμες να φιληθούν. Την προσέθεσα στους φίλους μου από περιέργεια. Αυτήν τη στιγμή ξέρω ένα σωρό πράγματα για την προσωπική της ζωή: είναι τρελά ερωτευμένη με το φίλο της και πέρσι το καλοκαίρι πόζαρε με τάνγκα και προκλητικό βλέμμα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου της, στην Αμοργό. Χάρη στο Facebook μαθαίνω την ερωτική κατάσταση γνωστών μου από τη δουλειά - ξέρω με ποιον τα έχουν και πότε χώρισαν. Καμιά φορά το «single» status στο Facebook φτάνει για να δεχτείς άπειρες ερωτικές προσκλήσεις. Ο 22χρονος Φώτης χώρισε με την κοπέλα του μάλλον ξαφνικά. «Δεν είχα καταλάβει ότι έπαιζε κάτι μέχρι που μπήκα στη σελίδα της στο Facebook: στο profile page της βρίσκονταν όλα τα δωράκια που της είχε κάνει ένας τύπος ονόματι Πάνος, τον οποίο δεν είχε αναφέρει ποτέ. Λουλούδια, σοκολατάκια, γούνινες χειροπέδες και μηνύματα του τύπου «Κούκλα είσαι» ως σχόλιο στο νέο της profile. Αισθάνθηκα τελείως μ…κας. Μετά βέβαια άρχισα να κάνω spank την κολλητή της». Η επιτυχία των social networking sites δείχνει το πόσο πολύ έχει αλλάξει η έννοια του τι είναι και τι δεν είναι ιδιωτικό - ειδικά οι κάτω των 20, που δεν θυμούνται καν τον κόσμο χωρίς Ίντερνετ), δεν ενοχλούνται με την ιδέα ότι προσωπικά δεδομένα τους βγαίνουν στο Ίντερνετ.

    Storytelling for adults

    «Στις συγκεντρώσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών οι σύντροφοι πρώην πότες θα σου κρατήσουν κακία, αν δεν τα φτύσεις μπροστά στο ακροατήριό σου. Μ’ αυτό εννοώ να τα ξεράσεις όλα, ν’ ανασύρεις όλα εκείνα τα σαπισμένα τσουβάλια με τα αλληλοσπαραγμένα και πνιγμένα γατιά και τα φονικά εργαλεία από το βυθό του βόρβορου που υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Τα μέλη της ΟΑΑ θέλουν να ακούσουν τις φοβερές ιστορίες για το πόσο χαμηλά είχες πέσει στη ζωή σου - κι αυτό το χαμηλά δεν είναι ποτέ αρκετό. Ιστορίες για ξυλοδαρμούς γυναικών, καταχρήσεις και δημόσιους εξευτελισμούς -λόγω ακράτειας παραδείγματος χάριν- είναι αναμενόμενο να κάνουν αίσθηση» (Ντάγκλας Κόπλαντ, Generation X). Κάπως έτσι λειτουργεί πολλές φορές και το Ίντερνετ: όλα βγαίνουν στη φορά για ένα ιδεατό ακροατήριο. Η Κατερίνα ξεκίνησε το blogging το 2005, όταν ζούσε ακόμα στο Παρίσι ως φοιτήτρια. «Από ένα σημείο και μετά έγραφα λεπτομερώς για μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση. Έγραφα «σεντόνια» όλο απόγνωση λες κι έπρεπε να βγάλω από πάνω μου όλα όσα μου είχαν κοστίσει συναισθηματικά. Μέσα στην αφέλειά μου φανταζόμουν πως όλο αυτό ήταν σαν ένα μήνυμα σε μπουκάλι - ποιος ξέρει ποιος διάβαζε τις πονεμένες ερωτικές μου εξομολογήσεις; Τα διηγόμουν όλα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και οι αναγνώστες το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Έπαιρνα mail από ανθρώπους που δεν γνώριζα και μου έλεγαν τα πιο σκοτεινά τους μυστικά («Ο φίλος μου με χτυπούσε. Μόνο σε σένα μπορώ να μιλήσω»). Μήνες μετά επέστρεψα στην Αθήνα. Σύντομα ανακάλυψα πως το blogging ήταν ελαφρώς αιμομικτικό - όλοι ήξεραν ποιος είναι ποιος, κοινωνικοποιούνταν μέσα από το blogging, έβγαιναν έξω για παϊδάκια και ζευγάρωναν σε πάρτι για blogger. Στη δουλειά μου όλοι ήξεραν το blog μου -πράγμα που με έφερνε σε αμηχανία. Mπορούσαν να διαβάσουν πράγματα που είχα γράψει όταν ήμουν πραγματικά σκατά, ωμές εξομολογήσεις για έναν τύπο που είχα χωρίσει 1,5 χρόνο πριν. Ο καινούργιος μου φίλος επίσης έμαθε για την ύπαρξη του blog κι έκατσε και διάβασε ενθουσιωδώς όλα τα παλιά μου entries. Νομίζω ότι είναι κακή ιδέα να διαβάζει ένας άνθρωπος με τον οποίον έχεις σχέση τις παλιές σου εξομολογήσεις για τις σχέσεις σου: μπορεί να ανακαλύψει πράγματα που δεν ήθελες απαραίτητα να μάθει, να ζηλέψει και να υποθέσει διάφορα. Έχω σταματήσει να γράφω πια στο blog μου εδώ και καιρό. Θεωρώ ότι δεν μπορείς να γράψεις ειλικρινώς τις συναισθηματικές σου ιστορίες, εάν όλοι ξέρουν ποιος είσαι. Πιθανώς, βέβαια, να μου τέλειωσε η τάση για συναισθηματικό εμετό. Ποιος ξέρει;». Οnline όλοι μπορούμε να είμαστε τα πάντα ή να χτίσουμε μια περσόνα πολύ αληθινή και ψεύτικη συγχρόνως: σεξουαλικά πλάσματα που ψάχνουν σεξ ή πνευματώδεις ενήλικοι που παίζουν με τις λέξεις - ένα γαϊτανάκι από υπονοούμενα και κρυμμένα μηνύματα.

    Xωρισμός online

    Όταν κανείς γνωρίζεται, φλερτάρει και χτίζει μια διαδικτυακή περσόνα στο Ίντερνετ δεν είναι πάντα εύκολο να τη διαγράψει, όταν θελήσει. Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν είχε απαραίτητα σχέση με το Διαδίκτυο, μπορεί να αποκτήσει, άθελά του πάντα, μετά το χωρισμό. Στην αρχή ξεφύτρωσαν τα site ερωτικής εκδίκησης - άνθρωποι που «ανέβαζαν» online τα ερωτικά βίντεο ή τις γυμνές φωτογραφίες του πρώην τους για να τον εκδικηθούν. Το dontdatehimgirl.com είναι ένα site που προειδοποιεί τις γυναίκες «εκεί έξω» για τα καθάρματα που κυκλοφορούν, με ονόματα και φωτογραφίες. Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλά από τα site εκδίκησης δεν κρατάνε για πολύ - λυγίζουν κάτω από το βάρος των μηνύσεων. O φίλος της Μυρτώς, που είναι 26 ετών και καθηγήτρια μαθηματικών, έκανε το λάθος να της δώσει το password στο mail του έξι χρόνια πριν. Περίμενε ένα σημαντικό mail, όσο έλειπε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, σε μέρος χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ. Λίγο καιρό μετά χώρισαν. «Tρεις μήνες αφού με κεράτωσε και με παράτησε, τσέκαρα το password και είδα ότι λειτουργεί. Στη αρχή έμπαινα σχεδόν κάθε μέρα και πάνω από μια φορά τη μέρα. Με πείραξε τότε που έμαθα ότι τα έφτιαξε με την κοπέλα με την οποία με κεράτωσε, τη Φώφη. Δεν υπέφερα συναισθηματικά, απλώς ένιωθα μια άγρια χαρά ότι ξέρω πράγματα που αυτός δεν ξέρει. Έξι χρονιά μετά το mail του λειτουργεί ακόμα με το ίδιο password. Καταρχάς μπαίνω και διαβάζω προκηρύξεις για δουλειές, (είμαστε στον ίδιο κλάδο) και νέα παλιών μας φίλων και πλέον ξέρω ότι απατάει και την τελευταία του κοπέλα. Είναι σαν ένα καλο newsletter, μπαίνω μια φορά το δίμηνο. Κατά καιρούς έχω μπει στο mail του κι έχω στείλει μηνύματα στις φίλες μου για πλάκα. Αν έχω τύψεις; Όχι, ας μη μου έδινε το password! Εξάλλου, δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι κακό, όπως π.χ. να γράψω κάποιο υβριστικό e-mail στον προϊστάμενό του» μου λέει. «Είμαι πολύ διακριτική» προσθέτει χωρίς ίχνος ειρωνείας.

    Feeling called L.O.V.E.

    «Τον άντρα μου δεν τον γνώρισα μέσω Ίντερνετ . Τον γνώρισα από αγάπη» έλεγε μια σοκαρισμένη κυρία πριν από κάποιες εβδομάδες στο πρωινό πρόγραμμα του Μega, ενώ ένας περαστικός έλεγε στον ρεπόρτερ: «Και πού ξέρω εγώ ποιοι είναι όλοι αυτοί;». Πράγματι, υπάρχει κι αυτή η άποψη που θυμίζει αυτήν του 25χρονου Αργύρη, κειμενογράφου σε διαφημιστική: «Εγώ θεωρώ ότι το φλερτ μέσω Διαδικτύου μπορεί να είναι και δείγμα χαμηλού συναισθηματικού δείκτη νοημοσύνης. Το παιχνίδι του φλερτ από κοντά προϋποθέτει ότι μπορείς να καταλάβεις τη γλώσσα του σώματος, να καταλάβεις τον άλλον. Στο Ίντερνετ είναι πιο απλό - είναι κείμενο. Ελάχιστες φορές υπάρχουν παρανοήσεις. Το να φλερτάρεις στην πραγματική ζωή είναι σαν να τρως σε εστιατόριο και όχι στα fast food. Έχει μια ιεροτελεστία, μια διαδικασία, το άγχος της απόρριψης». Το μόνο σίγουρο είναι πως προσπαθούμε απεγνωσμένα να έχουμε τον έλεγχο - ψάχνουμε πληροφορίες στο Google, στο Facebook, βρίσκουμε κάποιον που μοιάζει να έχει τις τέλειες σεξουαλικές κι ερωτικές προδιαγραφές. Το πρώτο παράδοξο είναι πως αποζητούμε τον έλεγχο μέσω ενός ανεξέλεγκτου μέσου. Το δεύτερο παράδοξο; Θέλουμε να βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο ή εραστή, αλλά η αγάπη ή ο πόθος δεν έρχονται με προδιαγραφές βιογραφικού: κάτι που είναι τέλειο στην οθόνη σπάνια είναι τέλειο και στην πραγματική ζωή.


    p.s:Eλπίζω να μην σας κούρασα 


    Πηγή:techpress.gr Έρωτας στα χρόνια των ψηφίων
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    O Έρωτας online, ο Έρωτας, που όλοι ξέραμε με τόξο και βέλη, σήμερα κρατάει οθόνη και πληκτρολόγιο. Έρωτας και το φλέρτ δεν περνούν πλέον από το στομάχι, αλλά από το πληκτρολόγιο;



     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor



    Is Your Online RELATIONSHIP Serious, Or Are You Simply A BOOTY Call?
     
  4. Jerry4

    Jerry4 Dream on your Dreams

    το πρωτο βιντεο τα λεει ολα  
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ερωτική ταπείνωση στο διαδίκτυο


    Στην διαδικτυακή ταπείνωση, ο bottom/sub μπορεί να αναζητήσει άτομα με το ίδιο φετίχ σε όλο το κόσμο. Ο εξευτελισμός επιτυγχάνεται με οτιδήποτε προβάλλεται μέσω ίντερνετ και είναι ντροπιαστικό. Στις συνηθισμένες μεθόδους διαδικτυακής ταπείνωσης περιλαμβάνονται και οι εξής:

    • Δημόσιο μαστίγωμα σε κλοιούς (public pillory).
    • Δημοσίευση βίντεο και/ή φωτογραφιών του bottom με ντροπιαστικό περιεχόμενο.
    • Η απαίτηση προς τον bottom/sub να κρατά διαδικτυακό ημερολόγιο με λεπτομέρειες απ´την προσωπική ζωή του, όπως κάθε πότε αυνανίζεται και πώς.
    • Λεκτική βία.
    • Δημόσια δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του bottom τα οποία φανερώνουν τι άλλα φετίχ έχει.
    (http://el.m.wikipedia.org/wiki/Ερωτική_ταπείνωση)
     
  6. Strong_Weakness

    Strong_Weakness smile....it can kill your enemy

    το ιντερνετ δεν χαλασε τους ανθρωπους,οι ανθρωποι το χαλασαν με το να το χειριζοντε εντελως λαθος
    (ανηκω στην κατηγορια φυσικα)
     
  7. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Μια χαρά είναι και το internet και οι άνθρωποι. Μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε αμερόληπτα και από όπου θέλουμε, ενω μας δίνετε η δυνατότηα να να τσεκάρουμε τα θετικά ή αρνητικά Bytes (Vibes) του άλλου       Κάτι είναι και αυτό  
     
  8. Strong_Weakness

    Strong_Weakness smile....it can kill your enemy

    δυστυχως για τεραστεια μεριδα ομως ειναι το μοναδικο μεσον επικοινωνιας και κοινωνικοποιησης,αυτο ειναι αποδεκτο μονο σε περιπτωσεις φυσικης αδυναμιας(ασθενεια,αναπηρια) οπου οι ενδιαφερομενοι αδυνατουν να λειτουργησουν αλλιως (που και αυτο δεν ειναι παντα απολυτο).
    αυτο εννοω οταν λεω πως χαλαει το πραγμα....
    καποτε εξω,ακομα και στο δρομο,μου ζητουσαν ραντεβου,τωρα μου ζητουν το fb....
     
  9. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Δεν το βρίσκω και απόλυτα κακό, πριν το ραντεβού σου ζητούσαν το τηλέφωνο έτσι δεν είναι ; Στην εποχή του fb μπορείς να δεις και φωτό αν είναι σε σχέση ή οχι , πόσα λάικ έχει πάρει λολ. Κάθεσαι και τα μετράς και λές. Ελεύθερη, βάζει φωτό μπικίνι από παραλία οπότε θα φάμε καλά και έχει 1,2,3,4,5 10 Like και 5 κάγκουρες που την κυνηγάνε. 3 χ5 = 15 , 3χ7 = 21, μένει ένα μισό να το αφήσω ; Πρόοδος     χαχαχαχαχχαχαχχαχαχ
     
  10. Strong_Weakness

    Strong_Weakness smile....it can kill your enemy

    χαχαχαχχα...ολο αυτο για μενα ειναι τραγικο δυστυχως!
    ναι ζητουσανε τηλε για να κανονισουμε εναν καφε.τωρα το εχουν παραγαμησει ολοι,ζουνε ολοκληρες σχεσεις,εντασεις ακομα και δραματα μεσα απο την οθονη....
    απαιτω περισσοτερα απο τον εαυτο μου....
     
  11. Strong_Weakness

    Strong_Weakness smile....it can kill your enemy

    ....θελω να νιωθω σαρκα.....οχι να μετραω ειδοποιησεις κοκκινες......
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Για Δέκα Χρόνια Κάποιος Κλέβει τις Φωτογραφίες μου από το Facebook για να «Ψαρέψει» Φίλους
    January 23, 2015
    Ellie Flynn

     

    «Ellie! Δεν ήξερα πως είσαι εδώ!». Κάνουμε διακοπές στα Μάλια, το καλοκαίρι του 2010. Η φίλη μου και εγώ κοιτάμε ανέκφραστα στο αγόρι μπροστά μας, βέβαιες ότι δεν τον είχαμε συναντήσει ποτέ πριν. «Γιατί συμπεριφέρεστε περίεργα;» λέει. «Θα προσποιηθείτε ότι δεν με γνωρίζετε;».

    Δεν πρόκειται για την περίπτωση που έχεις κάνει έναν νέο κολλητό το προηγούμενο βράδυ και το ξεχνάς εντελώς όταν ανατείλει ο ήλιος και ότι υπήρχε στο στομάχι σου έχει μετακινηθεί στο πάτωμα. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    «Ποιες νομίζεις ότι είμαστε» ρωτάμε τον επιθετικό νεαρό άνδρα. «Η Ellie Rose και η Chia Colarossi» απαντάει.

    Η φίλη μου και εγώ κοιταζόμαστε και αναστενάζουμε. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά επώνυμά μας. Είναι τα ονόματα δυο ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ που χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες μας -και τις φωτογραφίες των περισσοτέρων από τους φίλους μας- σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από το MySpace μέχρι το Twitter, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

     

    Έχετε δει την ταινία Catfish. Ξέρετε πόσο ανησυχητικό θα ήταν να ανακαλύψετε ότι η νέα διαδικτυακή αγαπημένη σας είναι στην πραγματικότητα ένας 42χρονος άνδρας που ζει στο λοφτ της μαμάς του στο Acton. Έχετε όμως σκεφτεί πόσο περίεργα πρέπει να νιώθει αυτός του οποίου ο άνδρας χρησιμοποιεί το πρόσωπο; Πιθανώς όχι, επειδή δεν έχετε λόγο να το κάνετε. Αλλά, πιστέψτε με, είναι εξίσου οδυνηρό.

    Χρόνια τώρα, οι φίλοι μου και εγώ έχουν συναντήσει ένα σωρό νεαρούς άνδρες που έχουν περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα κάνοντας chat με τον ψέυτικο εαυτό μου -ή τις ψεύτικες βερσιόν κάποιου εκ των φίλων μου- στο διαδίκτυο. Συχνά απαιτούν να τους δείξουμε κάποιου είδους ταυτότητα για να αποδείξουμε ότι τα επώνυμά μας δεν είναι «Colarossi» ή «Rose» ή «Morrison» και κάθε φορά απογοητεύονται. Το αγόρι από τα Μάλια μιλούσε στην «Chia» κάθε βράδυ στο τηλέφωνο εδώ και δυο μήνες. Πίστεψε ότι την είχε ερωτευτεί. Δεν μπορούσα παρά να τον λυπηθώ, αν και βρήκα περίεργο πως δεν είχε υποψιαστεί κάτι από το γεγονός ότι η κυβερνοτσαρλατάνος κάθε φορά που επρόκειτο να συναντηθούν είχε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα.

     

    Για να είμαστε δίκαιοι, το ψέμα ήταν τόσο μεγάλο εφ'όλης της ύλης που ακόμα και εγώ θα πίστευα ότι τα προφίλ ήταν πραγματικά, εάν δεν γνώριζα σίγουρα ότι το επώνυμο της φίλη μου δεν ήταν Colarossi. Υπάρχουν περίπου πάνω από 60 ψεύτικα προφίλ σε Twitter, Facebook, Instagram και περίεργες ιστοσελίδες ραντεβού. Σχεδόν όλοι όσοι έχουμε γίνει φίλοι στη διάρκεια της εφηβείας μου έχουν προφίλ. Κάθε φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει έχει ξαναποσταριστεί στο Facebook από τους αντίστοιχους ψεύτικους λογαριασμούς μας. Κάθε εργασία που ξεκινάμε αναφέρεται στα προφίλ μας. Κάθε τουιτάρισμα επαναλαμβάνεται. Είναι τόσο πιστευτό που πραγματικά εξετάζω το ενδεχόμενο καθένας που γνωρίζω να υπάρχει και σε μια παράλληλη ομάδα (με ελαφρώς διαφορετικά μεσαία ονόματα) και να ζει κάπου στο Χάλιφαξ.

    Όπως είναι αναμενόμενο, όλο αυτό άρχισε να γίνεται περισσότερο εμπόδιο παρά ένα απλά αστείο πράγμα για το οποίο να μιλάμε στα πάρτι. Έχουμε δείξει τις άδειες οδήγησής μας σε πάρα πολλούς θυμωμένους τύπους, οι οποίοι αρνούνται να πιστέψουν ότι δεν είμαστε αυτοί που νομίζουν ότι είμαστε. Το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο όταν προσφάτως ένας τύπος προσέγγισε την φίλη μου Chia στο πανεπιστήμιο, πιστεύοντας ότι βρισκόταν εκεί για να συναντήσει την «Chia Colarossi». Το πώς ήξερε ο υπολογιστής πίσω από τα ψεύτικα προφίλ που ζούσε η Chia είναι ένα μυστήριο που προκαλεί τρόμο, γιατί τώρα προσκαλεί και αγνώστους να την επισκεφθούν.

    Έχετε κατά νου, ότι η Chia Colarossi φαίνεται να είναι η επικεφαλής της ψεύτικης παρέας, οπότε ίσως κάποιος δαπανά περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στο δικό της προφίλ από ότι σε εκείνα των υπολοίπων. Η ψεύτικη Chia έχει τουιτάρει 36.000 φορές. Επιτρέψτε μου να το βάλω σε ένα διαφορετικό πλαίσιο - μιλάμε για ένα τουιτάρισμα την ώρα για διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών. Χρησιμοποιώντας κάποιου είδους αντίστροφη ψυχολογία, η ψεύτικη Chia μερικές φορές στέλνει μηνύματα στην αληθινή Chia ρωτώντας την «Γιατί προσποιήσε ότι είσαι εγώ;».

    Η όλη κατάσταση είναι απόλυτα τρελή και πραγματικά, αληθινά περίπλοκη.

    Πέρασα χρόνια ξεκαθαρίζοντας τη λίστα φίλων στο Facebook, έγινα καχύποπτη σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι πίσω από τους λογαριασμούς και κόντεψα να τρελαθώ ενώ ευχόμουν να ήξερα ποιος ήταν. Σε μια κίνηση απελπισίας πριν από λίγα χρόνια, έστειλα email στο ψεύτικο προφίλ του Facebook της φίλης μου Charlotte, ρωτώντας γιατί δημιουργήθηκαν οι σελίδες και εξηγούσα ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ με το πολύ ανατριχιαστικό σενάριο στο οποίο βρεθήκαμε να πρωταγωνιστούμε.

     

    Αυτή είναι η απάντηση που έλαβα (εκείνη την περίοδο είχα αλλάξει το όνομά μου σε «Ellie Rose» στο Facebook):
    - Τι εννοείς;
    - Τελικά, είτε τα κατεβάσεις είτε όχι, πραγματικά δεν με ενοχλεί. Απλά θα ήθελα πραγματικά να ξέρω γιατί τα έφτιαξες εξ'αρχής;
    - Προσπάθησα να σταματήσω σε πολλές περιπτώσεις. Ξέρω καλά πως είναι λάθος όλα αυτά αλλά το κάνω για 3 χρόνια και είναι μέρος της ζωής μου. Ξέρω ξεπερνάει το όρια του γελοίου.
    - Ναι, είναι περίεργο. Θα σε πείραζε να μου πεις εάν μας γνωρίζεις; Επίσης μόνη σου το κάνεις; Γιατί αυτό το πράγμα κυριολεκτικά θα σου τρώει όλο το χρόνο σου.
    - Πραγματικά λυπάμαι πολύ. Ειλικρινά προσπαθώ να σταματήσω. Είμαι από το Λονδίνο. Σε έχω δει κάποιες φορές.

    Αργότερα η «Charlotte Jean» μου είπε: «Δεν έχω πάρα πολλούς φίλους - ποτέ δεν είχα για να είμαι ειλικρινής. Ακούγεται παράλογο αλλά με κάνει να νιώθω λίγο καλύτερα για τον εαυτό μου. Κανένας δεν μου μιλάει όταν είμαι ο εαυτός μου».

    Φυσικά, αυτό με έκανε να αισθάνομαι φρικτά. Φαντάστηκα αυτό το διαταραγμένο κορίτσι να περνάει τις μέρες του με μια διπλή ζωή και ήθελα να τη βοηθήσω να αποδράσει. Υποσχέθηκε να ακούσει τη συμβουλή μου: να σταματήσει να ανανεώνει τα προφίλ και να πάει σε σύμβουλο ψυχικής υγείας, αλλά και να μου στείλει μήνυμα εάν ήθελε να μιλήσει για αυτό ξανά.

    Δέκα λεπτά αργότερα, με είχε μπλοκάρει και η «Charlotte Jean» έκανε τα δικά της ως συνήθως. Νομίζω ότι μου κράτησε κακία για αυτή την αντιπαράθεση στον κόσμο των ψεύτικων προφίλ, μια και η «Ellie Rose» σύντομα έμπλεξε με μια συμμορία και μετακόμισε στη Σκωτία, σύμφωνα με μια ιστοσελίδα ask.fm πάνω στην οποία έπεσα.

     

    Μετά από αυτή τη συνομιλία, ένα από τα προφίλ έστειλε μήνυμα στην φίλη μου Georgina λέγοντας τα ακόλουθα:

    «Γεια, βασικά ήθελα να σου πως ότι λυπάμαι πολύ για τους ψεύτικους λογαριασμούς που έχω κάνει στο όνομα σου και των φίλων σου στο fb/twitter. Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά τελικά συνειδητοποίησα πόσο άρρωστο και διαταραγμένο είναι. Υποθέτω ότι απλά απόλαυσα να ζω τις ζωές σας λίγο περισσότερο από τη δική μου. Πραγματικά λυπάμαι πολύ και ήθελα να το ξέρεις και ότι υπόσχομαι να τα διαγράψω όλα οριστικά. Δεν είναι σωστό να το συνεχίζω. Και σκέφτηκα ότι το σωστό είναι να ζητήσω συγγνώμη από σένα και τους φίλους σου».
    Παρά την υπόσχεσή της, όλα τα προφίλ παρέμειναν ενεργά.

    Η Δρ.Claire Casey, 48, είναι ψυχίατρος στην κλινική Harley Street Clinic η οποία ειδικεύεται στις εξαρτήσεις στον κυβερνοχώρο. Της περιέγραψα το πρόβλημά μου και απάντησε αυτά που είχε πει ο άνθρωπος αυτός σε μένα και την Georgina.

    «Το γεγονός ότι είναι μοναχική και σχεδόν εμμονική με αυτό, αν και γνωρίζει ότι είναι εντελώς γελοίο αυτό που κάνει, υποδηλώνει ότι έχει ήπια αυτιστική διαταραχή και αυτό είναι πιθανώς που τροφοδοτεί το πρόβλημα» είπε η Δρ. Casey. «Θα είναι απίστευτα δύσκολο να την σταματήσετε. Δεν την βλέπω να αλλάζει, εκτός κι αν πάρει βοήθεια».

     

    «Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να πάει και να δει ψυχίατρο, εκτός κι αν είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή το κοινωνικό σύνολο. Οπότε, εάν δεν διατυπώσει απευθείας απειλές ή δεν είναι βίαιη, είναι λίγα αυτά που μπορείτε να κάνετε. Πιστεύω ότι αυτό θα πάει μακριά. Πιθανώς δεν έχει φίλους ή αγόρι ή κάποιον να μιλήσει. Η δημιουργία αυτών των ψεύτικων προφίλ της επιτρέπει να είναι τολμηρή, έξυπνη, ελκυστική και πνευματώδης και μπορεί να προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι στην πραγματική της ζωή».

    Εάν η εκτίμηση της Δρ. Casey είναι σωστή, φυσικά συμπάσχω με αυτό το κορίτσι, αλλά η κατασκευή ενός ολόκληρου κόσμου όπου μπορείς να καταφύγεις, φαίνεται επιζήμιος τρόπος να αντιμετωπίσεις τον παραλογισμό της πραγματικότητας. Και όπως υπαινίχθηκε η Δρ. Casey, όσο περισσότερο συνεχίζει, τόσο δυσκολότερο θα είναι για την απατεώνισσά μας να ξεφύγει.

    Να πω την αλήθεια κουράστηκα να κοιτάω με υποψία τα προφίλ των κοριτσιών με τα οποία πήγαινα στο δημοτικό, να τις φαντάζομαι να κάθονται στο σκοτάδι, μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, περιτριγυρισμένες από χιλιάδες φωτογραφίες με τα πρόσωπά μας. Οκτώ χρόνια είναι μεγάλο διάστημα και θα ήθελα να σταματήσει.

    Η πολιτική του Facebook για τα θέματα πλαστοπροσωπία συστήνει την καταγγελία των λογαριασμών που προσποιούνται ότι είσαι εσύ. Το Twitter αναφέρει «η πλαστοπροσωπία συνιστά παραβίαση των κανονισμών του Twitter. Οι λογαριασμοί του Twitter που απεικονίζουν ένα άλλο πρόσωπο με παραπλανητικό τρόπο μπορούν να ανασταλούν μόνιμα με βάση την πολιτική για πλαστοπροσωπία του Twitter».

     

    Οι κανονισμοί και στις δυο περιπτώσεις είναι υπέρ μας και προσπαθήσαμε σε πολλές περιπτώσεις να κλείσουμε τους λογαριασμούς στο Facebook και τοTwitter, αλλά όποτε διαγράφονται ένας άλλος ξεφυτρώνει λίγες εβδομάδες αργότερα.

    Νομικά, η χρήση των φωτογραφιών δεν αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά σίγουρα αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Το πρόβλημα είναι ότι η αστυνομία πιθανώς έχει να κάνει πιο επείγοντα πράγματα από το να αποκαλύψει την ταυτότητα οποιουδήποτε αντιγράφει και αναρτά μερικές φωτογραφίες σε ένα προφίλ του Facebook.

    Ψεύτικε εαυτέ, εάν διαβάζεις αυτό εδώ, σε παρακαλώ άκουσε τη συμβουλή που σου έχω δώσει: μίλα σε κάποιον για αυτό που κάνεις. Υπάρχουν βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κάνεις είναι να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με κάποιον που εμπιστεύεσαι ή κάποιον ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να παρέχει σωστές συμβουλές. Αυτά τα ψεύτικα προφίλ είναι δεκανίκι. Πέτα το δεκανίκι και βάζω στοίχημα ότι τελικά θα μπορείς να βαδίσεις με ευκολότερο τρόπο από ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια.

    Προς το παρόν, θα συνεχίσω να περνάω πολύ χρόνο ψαρεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να βρω ποιος εξακολουθεί να κλέβει το πρόσωπό μου.