Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος wanderer, στις 14 Νοεμβρίου 2007.

  1. wanderer

    wanderer Regular Member

    Έχουν ανασφάλειες οι Κυρίαρχοι/ες μέσα σε μία BDSM σχέση;

    Είτε είναι ανασφάλειες καθαρά της υπόστασής Τους ως Κυρίαρχοι στη σχέση (δηλαδή ανασφάλειες που δεν θα τις είχαν σε μια vanilla).

    Είτε είναι ανασφάλειες της «ανθρώπινης φύσης Τους» (δηλαδή που ούτως ή άλλως θα τις είχαν και σε μία vanilla). Στην περίπτωση αυτή, σε ποιο βαθμό αυξάνονται, μειώνονται ή μεταλλάσσονται αυτές οι ανασφάλειες λόγω της Κυριαρχικής Τους υπόστασης στη σχέση;

    Ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητή.....

    Σε μία vanilla σχέση δεν έχει κάποιος/α ως κοινός/ή θνητός/ή να ανησυχεί για το αν είναι ικανός/ή Κυρίαρχος. Σε μία τέτοια δομή δεν τίθεται θέμα θέσεων (παρόλο που η ιδιοσυγκρασία Του/ης Κυρίαρχου δεν αλλάζει). Μπορεί όμως να ανησυχεί για το αν είναι καλός/ή σύντροφος ή για το αν ο/η σύντροφός του/ης λέει ψέματα.
    Σε μία BDSM σχέση «χωράνε» και τα τρία.

    1. Το αν είναι ικανός/ή Κυρίαρχος/η «χωράει» αποκλειστικά και μόνο εδώ.
    2. Το αν είναι καλός/ή σύντροφος «χωράει» και εδώ. Ίσως ανησυχεί στον ίδιο βαθμό, ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο, ίσως με διαφορετικό τρόπο. Ναι μεν δεν είναι «κοινός/ή» θνητός/ή αλλά δεν παύει να είναι θνητός/ή.
    3. Το αν ο/η υπό λέει ψέματα «χωράει» επίσης και εδώ, όμως με μία άλλη μορφή. Όχι με τη αυτή της ανασφάλειας, αλλά ως επαγρύπνηση (που σίγουρα είναι προτιμότερη). Ναι μεν είναι θνητός/ή αλλά ένας «ιδιαίτερος/η» θνητός/ή που έχει θέσει τους δικούς Του/ης κανόνες. Αν τους τηρεί ή όχι ο/η υπό, δεν είναι ευθύνη Του/ης Κυρίαρχου, οπότε δεν έχει λόγο να νιώθει ανασφάλεια, αλλά έχει κάθε λόγο να επαγρυπνά.
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν (και συγγνώμη wanderer που θα βγω λιγάκι off topic, αλλά με γλυτώνεις από το νήμα που ήθελα να ανοίξω), κάποιοι επιλέγουν να δρουν/συστήνονται/"φέρονται" ως Κυρίαρχοι ακριβώς επειδή είναι τρομερά ανασφαλείς στις vanilla σχέσεις. Η κοινή vanilla παρτενέρ δεν θα δεχτεί τον απόλυτο έλεγχο που θα του καθησυχάσει τις ανασφάλειες. Η sub όμως θα "ανεχτεί" όλα όσα της κάνει (βάσει του πώς σκέφτεται εκείνος) και έχει βαφτίσει "Κυριαρχία", καθησυχάζοντας και επιβεβαιωνοντάς τον έτσι.

    Να τονίσω ότι αναφέρομαι σε μια πολύ μικρή μερίδα τέτοιων ατόμων (θέλω να πιστεύω) και τα παραπάνω βασίζονται σε προσωπική εμπειρία.
    Επίσης, επίτηδες δεν έγραψα τα "του" με Τ στο πιο πάνω κείμενο, μιας και τους ανθρώπους αυτούς δεν τους "αναγνωρίζω" ως πραγματικούς κυριάρχους.
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    δεν υπαρχει ανθρωπος χωρις ανασφαλειες
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    αν εχουν λέει?..
     
  5. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Re: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;


    Η μόνη περίπτωση να βρουν και να μείνει δίπλα τους μια sub για να ικανοποιήσει ό,τι αυτοί έχουν βαφτίσει «Κυριαρχία», είναι μία sub μη συνειδητοποιημένη.
    Μια γυναίκα που είναι υποτακτικής φύσης, αλλά δεν είναι συνειδητοποιημένη sub, μπορεί να τα ανέχεται εσαεί, κι αυτό γιατί η υποτακτική της φύση της επιβάλλει ως δική της ανάγκη να έχει ευχαριστημένο τον σύντροφό της (βάσει του πως σκέφτεται εκείνος).
    Μία συνειδητοποιημένη sub όμως πόσο θα τα «ανεχτεί»; Για την ακρίβεια πιστεύω ότι δεν θα μπει καν στη διαδικασία της ανοχής από τη στιγμή που πάρει χαμπάρι ότι αυτός δεν είναι αυτό που δηλώνει. Καλές οι δηλώσεις, αλλά ορισμένα πράγματα αργά ή γρήγορα βγαίνουν στο φως, όσο και να μην είναι βολικό. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το «ό,τι δηλώσεις είσαι». Αντίθετα ισχύει για μένα το «ό,τι είσαι θα φανεί».
     
  6. Kits

    Kits Contributor

    Εχουν ανασφαλειες αλλα τουλαχιστον τις ελεγχουν.. Ενας ''Κυριος'' ειναι πρωτα απ'αλα Κυριος του Εαυτου Του και μετα στους αλλους/ες
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    Maley δηλωνεις Master. Για τον εαυτο σου μιλας;
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κι αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ. Συγγνώμη που δεν το έθεσα πιο καθαρά. Τέτοια άτομα συνήθως "στοχεύουν" άπειρες sub ή vanilla females έτσι ώστε να μην τους πάρουν πρέφα αμέσως.
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Έχετε ακούσει ποτέ για την περίπτωση χειρούργου που λιποθυμούσε στη θέα του δικού του αίματος;

    Αν όμως λιποθυμούσε στη θέα γενικά του αίματος τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

    Βέβαια το παραπάνω ανήκει στις φοβίες, αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τον παραλληλισμό.

    Και φυσικά μπορεί να έχει ανασφάλειες. Ανασφάλειες που θα μπορούσε στο πεδίο που δεν αφορά την διαχείριση που επιθυμεί να πάρει και βοήθεια από τον υποτακτικό του. Είναι λίγο παράτολμο να προσπαθήσει να διαχειριστεί πεδίο που ο ίδιος έχει ανασφάλειες. Αλλά όχι ανέφικτο.

    Θα μπορούσε ένας σκηνοθέτης να κάνει κουμάντο στους ηθοποιούς του ενώ ο ίδιος είναι πολύ κακός ηθοποιός; Όχι απλώς να κάνει κουμάντο, να βγάλει από την ψυχή τους αυτό που χρειάζεται για να μπουν και να βιώσουν τον ρόλο ενώ ο ίδιος δεν μπορεί;
     
  10. Maley

    Maley Contributor

    ..φυσικα για το εαυτο μου soutzoukakia μιλαω για ποιον αλλον? οι ανασφαλειες προκυπτουν μεσα απο τη ζωη, δεν ειμαι εγω ο ιδιος ανασφαλης..
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    παμε ... Καπτενς λογκ ... νημα Νο 5432 ... "Η απολυτη αναλυση του προφανους" ή αλλιως "Σταματαει η γιαγια με ρολλερς στον κατηφορο ?"
     
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    κι ομως μπορει 

    δεν ειναι απαραιτητο ενας καλος σκηνοθετης να ειναι και καλος ηθοποιος και τουμπαλιν