Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αίτια και αντιδράσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 15 Οκτωβρίου 2007.

  1. gaby

    gaby Guest

    Η σκλάβα στο M/s είναι για τον Αφέντη της, η υποτακτική στο D/s είναι για την ίδια. Και οι δύο υπακούουν και οι δύο υποτάσσονται, ο άξονας της υποταγής διαφέρει. Κατά τη γνώμη μου πάντα  

    @Soraya

    ευχαριστώ  
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Εντάξει λοιπόν  
    Θα ανοίξουμε και θα σας περιμένουμε  
     
  3. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Υπάρχει ένα αρκετά παλιό νήμα, τιτλοφορούμενο με τον αυτό τίτλο οσκαρικής ταινίας.
    Και στο νήμα αυτό υπάρχουν μια σειρά από αναρτήσεις Του Λιμπερτίνου της παρέας .... καλή του ώρα κει που διασκεδάζει.
    Μια από τις αναρτήσεις αυτές, έχει μια προτροπή, εμφανώς βγαλμένη από τις διδαχές του Ράιχ, η οποία κάνει αναφορά στην παράπλευρη ή εκούσια χρησημότητα που μπορεί να έχει ένα εργαλείο φετίχ για τους γνωρίζοντες.

    Υπόθεση εργασίας: Η σ. βιώνει μια κατάσταση ακραίας θλίψης .... ακραίου πόνου. Η σ. δεν δύναται να απεμπλακεί από την κατάσταση αυτή, η οποία σταδιακά την καταπίνει. Ο Κ. δίνει μια ακρότατη εντολή, αδιανόητη κατά που' πε και η @gaby : , η εφαρμογή της οποίας απαιτεί να αλλάξει η εστίαση της σ.
    Είναι ανήθικος, αντιαισθητικός, μαλάκας ο Κ.?
    Ή είναι απλά Κ.?
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    H εν βδσμ κυριαρχία ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας της κατάθλιψης; ...μμμ, ενδιαφέρον!
    Ωστόσο πρέπει να γίνουν κάποιες κλινικές μελέτες πρώτα πριν κάνουμε ανακοινώσεις...
     
  5. Soraya

    Soraya Guest

    να σε ευχαριστήσω για την εξήγηση και να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη που την προσπέρασα, κυριολεκτικά, χωρίς να την προσέξω...
    (καλά που έκανα ένα φρεσκάρισμα και την είδα)
    για να σου απαντήσω
    προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που λες γιατί κυριολεκτικά δεν έχω αισθανθεί έτσι ποτέ στην ζωή μου. (δεν μου επέτρεψαν οι συνθήκες της ζωής μου να αισθανθώ η να επιτρέψω κάτι τέτοιο)
    σέβομαι όμως το ότι υπάρχουν και τα άτομα τα οποία αναφέρεις.
    δεν είναι όμως μόνο αυτά.
    υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που επιλέγουν την υποταγή ως ερωτική έκφραση και την κρατούν 24/7 με τον σύντροφό τους.
    γιατί πολύ απλά αυτό τους εκφράζει μέσα σε μια σχέση.
    έχω βρεθεί πολλές φορές μπροστά στην ερώτηση "γιατί είσαι υποτακτική;;;;"
    και πολλές φορές όμως βρέθηκα μπροστά στην διατύπωση "πραγματικά είσαι υποτακτική"
    χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω βέβαια, απλά θέλω να πω πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά "είδη" υποτακτικών ανθρώπων που ο καθένας επιλέγει την υποτακτικότητα για δικούς του λόγους.
    συμφωνώ στο ότι η υποταγή είναι ανάγκη.
    για άλλους μεγάλη για άλλους μικρή.
    υποθέτω πως ο καθένας ανάλογα πορεύεται  
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Δεν διαφωνώ. Αυτο που γράφετε "γιατί πολύ απλά αυτό τους εκφράζει" αξίζει νομίζω για τον καθένα ξεχωριστά αν θέλει, να το διερευνήσει.
     
  7. Προσωπικά δεν έχω νιώσει ότι τσακίζομαι να πάω από φόβο. Όχι αυτό δεν το έχω νιώσει, ευτυχώς. Το κάνω επειδή μου βγαίνει, επειδή το θέλω, επειδη για μένα κάθε εντολή Του ήταν ηδονή.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ο Κ "είναι απλά Κ".
    Είτε πρόκειται για θλίψη, πόνο, ζόρι, χαρά, ενθουσιασμό, άγχος για την υγεία, τη δουλειά, την οικογένεια, κούραση, εκνευρισμό, κάποια άλλη περίσπαση.
    Ποιά εντολή μπορεί να είναι ακρότατη, αδιανόητη, ανατρεπτική ή απλά αντισυμβατική, είναι κάτι που δεν μπορεί να κριθεί απ έξω, από τρίτους ή τρίτα μέτρα. Χρειάζεται μόνο να υποστηρίζεται και από τις δυο θέσεις στην σχέση.
    Η εκτέλεση της οδηγίας, εκτός από την όποια αλλαγή εστίασης, είναι ταυτόχρονα, και κυρίως, μια άμεση επιβεβαίωση της δυναμικής μεταξύ των δυο θέσεων.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Γενικά δεν διαφωνώ με αυτό που γράφεις, σκέφτομαι όμως ότι τα πράγματα μπορεί ορισμένες φορές να είναι πιο περίπλοκα και πέρα από τις δυνατότητες ενός Κ.

    Παραδειγμα: Συνήθως συναντάμε δύο αποκρισεις στην απώλεια, η μια είναι το πένθος και η άλλη ειναι η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι μια αρκετά πιο περίπλοκη διεργασία από το πένθος και χρειάζεται ειδικό κατά την γνώμη μου και όχι τυχαίους πειραματισμούς όσο εκλογικευμενοι και αν φαντάζουν σε κάποιον ανειδικευτο. Το να της αποπροσανατολισει την εστίαση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα από το τίποτα, να λειτουργήσει ως απλό τσιροτο, μέχρι να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ήδη υπάρχουσα δυσκολία της.
    Το ίδιο μπορεί να ισχύει όταν δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό άγχος αλλά με μια αγχωδης διαταραχή.

    Είναι πολύ περίπλοκη η ανθρώπινη ψυχολογία για να θεωρούμε ότι μπορούμε πάντα να την διαχειριστούμε με το 1+1=2 και ένας Κ που ανακατεύεται με αυτά τα ζητήματα οφείλει να το γνωρίζει.
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Διαβάζουμε σκλάβα, Αφέντης, τσακίζεται και καυλώνει το πουλάκι ή το μουνάκι μας και πάμε να απαντήσουμε στο τι απο τα παραπάνω μόνο του ή σε συνδιασμό κάνει τη σκλάβα να τσακίζεται.
    Στο δικό μου μυαλουδάκι η σκλάβα ακολουθεί, έχει συνειδητοποιήσει ποιον και γιατί τον ακολουθεί, ξέρει τι της προσφέρει όλο αυτό και θέλει να συμβαίνει γιατί ειναι λειτουργικό, έχει αποτελέσματα πολύ καλύτερα στη ζωή αλλά και την σεξουαλικότητα και των Δ/δύο και τους γεμίζει. Για αυτό ΄΄τσακίζεται΄΄. Δεν είναι από φόβο, ούτε από αγάπη ούτε από περιέργεια ή προσμονή. Όλα αυτά σαφώς μπορεί να υπάρχουν το καθένα ξεχωριστά ή και μαζί όπως και ένα σωρό άλλα τα οποία μπορεί να είναι ενίοτε αναγκαία αλλά όχι ικανή για μένα συνθήκη να ΄΄τσακιστεί΄΄ για τα θέλω του.
     
  12. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Το να ακολουθώ κάποιον για μένα σημαίνει πως έχω διακρίνει κάποια πράγματα, έχω κρίνει (τζιζζ κακό) έχω αξιολογήσει και πέρα από την όποια υποταγή μου βγάζει, πέρα από τις καύλες εμπιστεύομαι το μυαλό και την κρίση του. Το ΄΄εγώ υποτάχθηκα, έδωσα την ψυχή μου κι αυτός με πέταξε στα βράχια΄΄ είναι εκ των υστέρων πόρισμα που δείχνει κακές επιλογές και κρίση. Η υποταγή στον Κ συμβαίνει γνωρίζοντας πως δεν είναι Θεός και γνωρίζοντας πως ακολουθώ και στα λάθη του. Θα συζητήσω βεβαίως, θα πω τη σκέψη μου, θα πω τι αισθάνομαι θα πω τα πάντα για να μπορεί να αποφασίσει όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά αυτό δεν σημαίνει και πάλι πως δεν θα κάνει λάθος. Όταν λοιπόν έχω κατάθλιψη, δεν είμαι καλά, έχω αγχώδεις διαταραχές οφείλω πρώτη εγώ να του το επικοινωνήσω και να αναζητήσω βοήθεια.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2022