Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. Striker

    Striker Regular Member

    Αισθηματα και υποτακτικοτητα. Εννοιες που τις βρισκουμε αλληλενδετες στις περισσοτερες συζητησεις μας σε αυτο εδω το forum. Για να δουμε λοιπον κατι ενδιαφερον:


    Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?



    Τις αποψεις σας...





    Striker
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor

    Πρωτα αγαπαω και μετα υποτασσομαι.. σε μενα η υποταγη δεν λειτουργει για την υποταγη..λειτουργει μεσα απο την αγαπη, θαυμασμο, εμπιστοσυνη που νοιωθω για εναν ανδρα..
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου θέματα Κύριε Striker, έχει γίνει αρκετες φορές αναφορά στο συγκεκριμένο συγγενικό thread https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=683&page=1 αλλά και αλλού.  
     
  4. ludwig

    ludwig Guest

    Ως σκλάβος θέλω να είμαι ένας ''αγαπημένος σκλάβος''. Ως vanilla θέλω να είμαι ένας ''σκλάβος της αγάπης''.

    Υποτάσσομαι όταν νοιώσω ότι μπορεί στο μέλλον να αγαπήσω κι ας μην με αγαπήσουν. Τουλάχιστον ας με σεβαστούν. Ποτέ όμως δεν ξεκινάει κανείς με την βεβαιότητα της αγάπης. 'Ολα ξεκινούν από πάθος και επιθυμία. Η αγάπη σε αυτά έρχεται - αν έρθει ποτέ - αργά.
     
  5. paroinia

    paroinia Regular Member

    Με τη λογική ότι πρέπει να αγαπάς κάποιον για να υποτακτείς σε αυτόν, πάει να πει πως στο bdsm δεν υπάρχει αυτό που στο vanilla ονομάζουμε «raw sex» ή τέλος πάντων “raw sessions”. Πάντα «κάνεις έρωτα». Αληθεύει;
     
  6. ludwig

    ludwig Guest

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Σπάνια υπάρχει κάτι άλλο εκτός από ''raw sex'' στο bdsm. Και αυτό γιατί σπάνια υπάρχει αληθινή και βαθειά υποταγή αλλά και κυριαρχία στο bdsm. Για να υποταχτείς όμως πραγματικά και βαθειά ναι, χρειάζεται αγάπη. Αλλά η αγάπη έρχεται με τον καιρό.Η αγάπη φοβίζει και θέλει κότσια για να την δεχτεί αλλά και να την δώσει ο άλλος, και αναπτύσεται με τον καιρό, δεν γεννιέται από την πρώτη μέρα. Και συνήθως στις μέρες μας αγάπη πουλιέται και αγοράζεται πολύ φτηνά. Θέλει αρετή και τόλμη και η σκλαβιά και η ελευθερία..
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Έτσι όπως το καταλαβαίνω, στο D/s η Κυριαρχία και η υποταγή είναι μόνιμα στοιχεία μίας σχέσης, τα βασικά στοιχεία. Ένας από τους λόγους που μπορεί να περάσει κρίση σοβαρή μία σταθερή D/s σχέση είναι όταν το Κυρίαρχο στοιχείο είναι απρόθυμο να ασκήσει κυριαρχία, ή όταν το υποτακτικό στοιχείο αμφισβητεί την υποτακτικότητά του. Η αγάπη έρχεται μετά από την έκφραση των αναγκών της Κυριαρχίας ή της υποταγής.

    Από την οπτική μου και με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες, μπορεί να κάνω και λάθος, η vanilla υποταγή έχει πολύ λιγότερες απαιτήσεις από την D/s υποταγή στην πράξη. Εκφράζεται και βιώνεται με πολύ πιό απλούς τρόπους, δεν οδηγεί ποτέ στο subspace, γενικά είναι σε μικρότερη ένταση και έκταση και δεν υπάρχει απαραίτητα μόνιμα.

    Γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι το D/s γίνεται πιό ασφαλές για το υποτακτικό στοιχείο αν πρώτα υποταχτεί και μετά αφεθεί να αγαπήσει. Επειδή αν ο οδηγός για την υποταγή είναι αρχικά η αγάπη, ο έρωτας προς τον/την Κυρίαρχο, τότε το υποτακτικό στοιχείο μπορεί να οδηγηθεί μακρύτερα απ όσο θα άντεχε.
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    Αναρωτιεμαι αν πρεπει ν αλλαξω το προφιλ μου κι απο υποτακτικη γυναικα να το κανω vanilla.. Ισως με τους στενους ορους δεν ειμαι αυτο που νομιζα πως ειμαι... 
     
  9. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Μπερδεύεται η αγάπη με την υποταγή τόσο μα τόσο πολύ σε D/s σχέσεις. Ίσως γιατί όσο και να αποζητάμε, να ονειρευόμαστε και να θέλουμε το D/s δεν μπορούμε να αποβάλλουμε την ανάγκη αιτιολόγησης για να το ωραιοποιήσουμε σύμφωνα με τις βανίλλα αρχές της κοινωνίας μας έχουν ριζώσει τόσο βαθιά μέσα μας. Θέλει πολύ συνειδητοποίηση για να πείς, θέλω απλώς να υποταχθώ γιατί αυτή είναι η βαθύτερη μου και βασική μου ανάγκη και από εκεί εξαρτάται η ολοκλήρωση μου μέσα από την σχέση μου. Δεν αναφέρομαι σε ημίμετρα σχέσεων που θέλουν το D/s σε μορφή μερικής απασχόλησης ή κομμένο και ραμμένο βάση διαφόρων όρων και περιορισμών. Μιλάω για το καθαρόαιμο D/s όπου η υποταγή είναι υποταγή και η κυριαρχία είναι κυριαρχία χωρίς ημίμετρα και περιορισμούς αλλά ολοκληρωτικά και απόλυτα.
    Κάποιοι αυτό το θεωρούν ουτοπία. Δεν είναι. Είναι δύσκολο, είναι δυσεύρετο, είναι σκληρό αλλά δεν είναι ουτοπία.
    Σε μια τέτοια σχέση λοιπόν η/ο υποτακτική/ος υποτάσεται (με τις σωστες βάσεις πχ εμπιστοσύνη, συμβατότητα κλπ) από δική του ανάγκη ανεξάρτητη της αγάπης.
    Ναι, θεωρώ σχεδόν αδύνατον να μην αναπτυχθεί βαθιά αγάπη στην πορία μιας τέτοιας σχέσης, αλλά με τις σωστές βάσεις, η αγάπη δεν είναι αυτή που θα την κατευθύνει και ορίσει. Η αγάπη από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει αδυναμίες και ευάλωτα σημεία που μόνο η πραγματική Κυριαρχία/υποταγή είναι σε θέση να συγκρατήσει.
     
  10. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Γιατί να θεωρείται κακό αυτό; Ειδικά τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως control freaks θα ήταν στο στοιχείο τους! Αν δεν είναι το μεγαλύτερο κίνητρο η αγάπη τότε ποιο είναι; Η υποταγή για την υποταγή; Τι ποιο όμορφο να σπας τα όρια σου επειδή η καρδιά σου πάει να σπάσει για αυτόν τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου! Γιατί η αγάπη να μην είναι αυτό το συναίσθημα που σου δίνει πλήρη ελευθερία;

    Αστάρτη
     
  11. alnair

    alnair Regular Member

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Ίσως να μην έχω καταλάβει καλά, και θα ήθελα να με διορθώσεις αν κάνω λάθος carissa, αλλά αν αναφέρεσαι σε bottoms και subs, τότε νομίζω ότι ο τρόπος σου είναι λίγο υποτιμητικός..
     
  12. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Η πρόθεση μου δεν είναι να υποτιμήσω αλλά να δώσω ξεκάθαρα τα πράγματα. Μπορεί ένας Top και bottom να συμπεριληφθούν στην έννοια απόλυτης υποταγής και κυριαρχίας? Όχι. Με δεδομένη λοιπόν μια σχετική αυτογνωσία δεν βρίσκω γιατι θα πρέπει να νιώσει ο οποιοσδήποτε top ή bottom εδώ ότι έχει υποτιμηθεί αφού το θέμα δεν τους αφορά.
    Μπορεί όμως να αισθανθεί έτσι σίγουρα όποιος το "παίζει" κάτι που δεν είναι.