Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    Πρώτα αγαπάς και μετά υποτάσσεσαι!!!
    Αν δεν υπάρχει συναίσθημα στην σχέση, αν δεν υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, δεν μπορώ να υποταχθώ στην ποιο όμορφη Mistress!!!!

    Έχω υποταχθεί, χωρίς να νιώθω Αγάπη για την αφέντρα μου (καμία σχέση με το BDSM, μόνον strapon και διάφορα άλλα, λιγότερο hard παιχνίδια, σε σχέση με το BDSM ) πριν από χρόνια σε κάποιες vanilla σχέσης μου σε γυναίκες.
    Αλλά δεν ένιωθα καλά, ήθελα και αίσθημα!!! Όπως και τώρα αναζητώ τα ίδια πράγματα φυσικά!!! Είναι κάτι που με γεμίζει, και με κάνει να υποταχθώ 100% στην αφέντρα μου.
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    submissive_john μήπως θα μπορούσες να μου πείς πως αντιλαμβάνεσε την υποταγή?
     
  3. black_pearl

    black_pearl Regular Member

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Βασικά την αντιλαμβάνομαι, από την στιγμή που θα μου δώσει να καταλάβω ότι είναι και η Αφέντρα σε θέση να ξέρει, και να μπορεί να με υποτάξει!! Είμαι και εγώ υποτακτικός, αλλά όχι βλάκας.
    Αν είναι έμπειρη και ξέρει και με τον τρόπο τις να με κάνει να υποταχθώ.
    Είμαι ψαγμένος φυσικά βαθιά μέσα μου για το τι θέλω από κάποια Αφέντρα. Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ προσεκτικός, και επιλεκτικός, και το μάτι μου κόβει.
    Πριν από χρόνια είχα γνωρίσει κάποια αφέντρα, και ήξερε τι και πώς να το κάνει.
    Έχω φύγει από σχέση διότι δεν με κάλυπτε, συναισθηματικά, αλλά και σαν Αφέντρα.

    Φυσικά όλα αυτά σε vanilla σχέσης με ενεργητικές αυταρχικές αφέντρες που δυστυχώς ήταν μόνο μία η πραγματική. Η Άλλες μόνο στα χαρτιά.

    Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση σου.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Βρήκα την απάντηση της Astarty λογικότατη και γι αυτό θα βασιστώ σε αυτή για να υποστηρίξω το επιχείρημα ότι ο δρόμος για το MS που υπάρχει σε μία D/s σχέση, περνάει κυρίως μέσα από την υποταγή.


    Το παραπάνω το βρίσκω χαρακτηριστικό πέρα ως πέρα Κυριαρχίας και υποταγής. Μπορεί να υπάρχει έρωτας εδώ, μπορεί και όχι, αλλά η Κυριαρχία και η υποταγή είναι ολοφάνερα.

    Ερμηνευτούν; Εξαλειφθούν; Ποιός θα ερμηνεύσει; Γιατί θα εξαλειφθούν; Για ποιό λόγο θα εξαλειφθούν;

    Ληφθούν υπόψη; Ποιός θα λάβει υπόψη και για λογαριασμό τίνος;

    Ποιά "υπό" θα δεχτεί να χρησιμοποιηθούν τα ρήματα αυτά ως προς την ίδια αν δεν έχει για τα καλά το χάρισμα της υποταγής;

    Αν "ο Κυρίαρχος παραμένει Κυρίαρχος ακόμα και ερωτευμένος" έπεται ότι ο Κυρίαρχος πρώτα είναι Κυρίαρχος και μετά ερωτευμένος. Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.

    Χρησιμοποίησα το παράδειγμα του breast crusher, συνθλιφτή στήθους δηλαδή (για να μην πω "στηθοθραύστη") ως ένα "ηδονικό εργαλείο" που είναι πέρα από τη λογική βανίλλα και που μπορεί να είναι μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός κινκυ βανίλλα παιχνιδιού και της καθαρά D/s σεξουαλικής έκφρασης. Περιέχει το επώδυνο, το πιεστικό, το εσκεμμένο στην επιβολή του, δεν είναι ένα τυχαίο "εργαλείο ηδονής", τουλάχιστο στα μάτια μου, γι αυτό το ανέφερα.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Ίσως tender lilly μου να είμαι η καλύτερη σκλάβα του κόσμου! who knows? Ο Χάινριχ θα ήταν πανευτυχής μάλλον  

    Θεωρώ όμως βασικά στοιχεία για μια καλή αρμονική σχέση την αυτοκριτική και την αυτογνωσία. Στοιχεία που θα βοηθήσουν την βελτίωση και των δύο μελών.
    Συσχετιζόμαστε με ανθρώπους και ανακαλύπτουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι φοβίες μας, εγωιστικές αντιδράσεις, μικροπρεπισμούς και όλα αυτά τα μοιραζόμαστε. Τα συζητάμε. Αυτό είναι πάνω απ' όλα η σχέση. ΜΟΙΡΑΣΙΑ. Μοιράζομαι το σώμα μου, την ψυχή μου, την καρδιά μου.

    Τίποτε δεν χάνεται αν καλά κρατείται. Κανείς δεν χάνει τα χαρακτηριστικά του αν αγαπάει. Θα έλεγα πως μάλλον μεγενθύνονται τα θετικά και αμβλύνονται τα αρνητικά ώστε να υπάρξει πρόοδος.

    Θα επαναλάβω κάτι που είπε ο αγαπημένος μου Χάινριχ:
    «η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους κρατάει εφόσον μπορεί ο ένας να ασκεί κυριαρχία και ο άλλος να την υφίσταται».

    Και προσθέτω: Αυτός ο δρόμος τις περισσότερες φορές είναι αμφίδρομος.

    Αστάρτη
     
  6. filoktitis

    filoktitis Guest

    Το ερώτημα του thread μόλις το διάβασα το θεώρησα αρχικά ατοπικό και παραπλανητικό διότι θεώρησα πως χειραγωγεί σε λανθασμένες επιλογές απαντήσεων. Στη συνέχεια το σκέφτηκα λιγάκι πιο επισταμένα. Αφ' ενός αν υποτάσεσαι κι αγαπάς δημιουργούνται αυτόματα προϋποθέσεις αγάπης. Συγχωρέστε με αλλά νομίζω πως κάτω από προϋποθέσεις δε μπορείς να αγαπήσεις. Τουλάχιστον εγώ όχι. Η bdsm πρακτική για την οποία ειπώθηκαν κάποια πράγματα παραπάνω είδα πως έχει αποστάσεις από αυτή μου την άποψη. Η αντίστροφη συνεπαγωγή φαίνεται πως προσεγγίζει περισσότερο τις vanilla απόψεις. Αν τώρα αγαπάς και υποτάσεσαι τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις υποταγής. Δηλαδή η αγάπη συνεπάγεται υποταγή σε κάτι? Νόμιζα πως η αγάπη σε απελευθερώνει, σε αναζοωγονεί, σε ξαναγεννά. Θα μου πείτε από την άλλη, πως το γεγονός της απελευθέρωσης, της αναζωογόνησης και της αναγέννησης μέσα από αυτή, σε μετατρέπει αυτόματα σκλάβο του φόβου νέων δεσμών, κατάπτωσης σε πρωτύτερες δυσάρεστες καταστάσεις αλλά και της ίδιας της ζωής και δέσμιο του επερχόμενου θανάτου άρα η υποταγή σε κάτι φαίνεται να είναι αναπόφευκτο. Κάπου εδώ άρχισα να κλίνω προς την αντίστροφη συνεπαγωγή, με προϋποθέσεις όμως. Ναι, είναι δυνατό μέσω της αγάπης να υποταχθείς σε κάτι, σου δίνει όμως τη δύναμη να το αντέξεις, να το πολεμήσεις ή να το απολαύσεις...
     
  7. oscarwil

    oscarwil Guest

    Κάποιος μου είπε: "αν υποτάσσεσαι δεν αγαπάς" και "αν αγαπάς ποτέ δεν υποτάσσεσαι" . Συμπλήρωσε: "ο έρωτας είναι διπλή υποταγή" και πρόσθεσε: "γι' αυτό ο έρωτας είναι καταστροφή ή οξύμωρο σχήμα". Πέθανε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Έκτοτε, όλοι είναι ελεύθεροι να αγαπούν.
     
  8. echo

    echo ***

    RE: RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αγαπητη ασταρτη γιατι συγχεεις τους κεραυνοβολους ερωτες με τους επιπολαιους?Θεωρεις τους κεραυνοβολους ερωτες επιπολαιους? Αν θελεις μας το εξηγεις λιγο αυτο?
     
  9. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Δεν συγχέω. Ως δύο ανεξάρτητους τύπους τους πήρα θέλοντας να δώσω έμφαση στο αρχικό στάδιο μιας σχέσης που ακόμα δεν έχει δοθεί ο χρόνος για το δέσιμο δύο ανθρώπων, την ανακάλυψη κοινών στοιχείων, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης κ.ο.κ.

    Νομίζω πως έγινα κατανοητή.

    Αστάρτη
     
  10. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Αυθόρμητα αφέθηκα κι επήγα Όσκαρ ουκ ολίγες φορές. Το ένστικτο μου ποτέ δεν θεωρώ ότι λαθέψε. Το μεδούλι τους ρουφώ από το πρώτο δευτερόλεπτο.
    Επιπόλαιη είναι η αντιμετώπιση και όχι ο έρωτας.

    Αστάρτη
     
  11. echo

    echo ***

    Σιγουρα εγινες πιο κατανοητη τωρα.Βεβαια ο κεραυνοβολος ερωτας,αυτη η σπανια μορφη σμιξης 2 ανθρωπων εχει την μαγικη ικανοτητα να τους κανει να δενονται και να ανακαλυπτουν τα κοινα τους σε χρονο dt χωρις διαδικασια αναγνωρισης καθοτι αυτη διαρκει μερικα λεπτα και μετα απλα ακολουθει η "κοινωνικη" αναγνωριση.Αυτο ειναι που τον καθιστα τοσο ιδιαιτερο καθοτι φερνει ερωτα και αγαπη ταυτοχρονα.

    Φυσικα ισως να μην εχει αμεση επαφη με το υπαρχον thread αλλα και με την πλειονοτητα των threads καθοτι αποτελει μια λειτουργια που καταργει ολους τους κανονες.Για το παρον thread οι περισσοτερες αποψεις που ακουστηκαν ειναι σωστες αν και σε μενα εξακολουθει να ακουγεται καπως σαν"η κοτα κανει το αβγο η το αβγο την κοτα"?.Ισως πιο σωστη διατυπωση να ηταν "ερωτευεσαι και υποτασσεσαι η υποτασεσσαι και ερωτευεσαι?", αν θεωρησουμε οτι η αγαπη ερχεται μετα τον ερωτα που οντως ετσι ειναι(εξαιρειται η κεραυνοβολα κεραμιδα  )
     
  12. echo

    echo ***

    Απο αλλο thread αλλα πραγματικα απο τις καλυτερες αποψεις-διατυπωσεις.Αν το ασπαστουμε τοτε μαλλον πρωτα ερχεται ο ερωτας και μετα η υποταγη

    Αρα αναζητουμε πρωτα τον ερωτα και μετα την υποταγη με bdsm η χωρις


    Υ.Γ.Στον κεραυνοβολο ερχονται ταυτοχρονα