Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Όλοι μες στην ίδια Σούδα είμαστε

    του Γιάννη Μακριδάκη


    Ο Γιάννης Μακριδάκης είναι φυσικός καλλιεργητής και συγγραφέας


    Η λέξη «Σούδα» μέχρι πρότινος έφερνε στο μυαλό των περισσότερων το φυσικό λιμάνι των Χανίων, αλλά εδώ και κάμποσον καιρό, τα επεισόδια ρατσιστικής βίας που ξεσπούν τις νύχτες στη Χίο από ακροδεξιούς ενάντια στους πρόσφυγες του καταυλισμού, έχουν κάνει την Σούδα της Χίου πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.


    Η λέξη «Σούδα» σημαίνει χαντάκι αποχετευτικό, τάφρος, που εντός της οι περίοικοι ρίχνουν όλα τα απορρίμματα και τα λύματά τους. Δεν είναι διόλου τυχαίο λοιπόν που ο δήμος της Χίου επέλεξε και πρότεινε στην Ύπατη Αρμοστεία να κατασκευάσουν εκεί τον καταυλισμό για την προσωρινή τότε, προ συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, μόνιμη τώρα μετά συμφωνίας, διαμονή των προσφύγων και μεταναστών.

    Η Σούδα λοιπόν είναι η τάφρος του Φρουρίου της Χίου, της εντός των τειχών συνοικίας δηλαδή, που κατοικούνταν πάντοτε από φτωχούς Τούρκους κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής του νησιού και κατόπιν, μετά τους διωγμούς και την Μικρασιατική καταστροφή, από πρόσφυγες και πόρνες και ήταν η κακόφημη γειτονιά της πόλης μέχρι πρόσφατα. Ίσως για πολλούς από τους αστούς κατοίκους να είναι κακόφημη και σήμερα, παρά τις αναπλάσεις και την λειτουργία καταστημάτων εστίασης πλέον στην κεντρική της πλατεία. Στο μυθιστόρημα «Ήλιος με δόντια» (εκδόσεις Εστία 2010) παρουσιάζεται γλαφυρά η κοινωνία και η γεωγραφία της πόλης της Χίου και της συνοικίας του Φρουρίου κατά τον μεσοπόλεμο.

    Η Σούδα ήταν ο χώρος όπου οι κάτοικοι του Φρουρίου έριχναν τα απόβλητά τους και σε διάφορα ξέφωτα σημεία της, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες καλλιεργούσαν λαχανόκηπους, έβοσκαν δε και τα οικόσιτα ζωντανά τους επί των τειχών του Κάστρου και στους τράφους της τάφρου. Στο σημείο δε, όπου σήμερα απλώνεται το βορινό άκρο του προσφυγικού καταυλισμού, είχε σχεδιαστεί ένα πολύ πρωτοποριακό έργο για την εποχή του, το οποίο όμως δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Ήταν 1917-18, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου ως Γενικός Διοικητής του νησιού, πιεζόμενος από την κοινωνική κατακραυγή, που ζητούσε την απομάκρυνση των πορνείων από την γειτονιά του Φρουρίου αλλά και από τις άλλες συνοικίες της πόλης, ανέθεσε σε μηχανικούς την εκπόνηση μελέτης για την ανέγερση Δημοτικών Οίκων Ανοχής και την μεταφορά και στέγαση εκεί όλων των κοινών γυναικών. Στο περιοδικό Πελινναίο (τ. 34) παρουσιάζεται ολόκληρη η μελέτη ανέγερσης των δημοτικών οίκων ανοχής, την οποία συνεργάτης μου, ο λεγόμενος «σκουπιδολόγος» είχε περισυλλέξει από την χωματερή, όταν ο δήμος της Χίου «καθάρισε» κάποτε το αρχείο του και πέταξε πολύ σημαντικά ιστορικά τεκμήρια της πόλης.

    Σήμερα λοιπόν στην ιστορική Σούδα του Φρουρίου της Χίου λειτουργεί ο καταυλισμός που φιλοξενεί τα σύγχρονα ανθρώπινα απορρίμματα του καπιταλισμού. Τους πρόσφυγες πολέμων, που διεξάγουν οι ισχυροί του καπιταλισμού για να αποκτήσουν πρόσβαση στους φυσικούς πόρων των πατρίδων των ανίσχυρων ανθρώπων, ώστε να τους λυμαίνονται και να «αναπτύσσονται» οι ίδιοι και οι κοινωνίες τους. Αλλά και τους οικονομικούς μετανάστες των ήδη απομυζημένων πατρίδων στον βωμό της δυτικής «ανάπτυξης», που δίνει ζωή στον καταναλωτικό καπιταλισμό και τον γιγαντώνει, μαζί με όλες τις αντιφάσεις του, μέχρι να τον φτάσει νομοτελειακά στο πλήρες αδιέξοδό του και να γενικευτεί τότε ο πόλεμος.

    Η Σούδα της Χίου αποτελεί σήμερα έναν παγκόσμιο συμβολισμό. Είναι το χαντάκι των ανθρώπινων απορριμμάτων του καπιταλισμού, όπου στοιβάζονται όσοι δεν χωράνε στους ασφαλείς και ανεπτυγμένους κόλπους του και όσοι, έχει αποφασίσει η παγκόσμια οικονομική ελίτ, να τους θυσιάσει στον βωμό του χυδαίου πλουτισμού της. Τους πετάει μέσα σε σούδες, τους ρίχνει και μερικά ξεροκόμματα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ, που είναι το άλλο προσωπείο του καταναλωτικού καπιταλισμού, εξίσου εξυπηρετικό για την κυκλοφορία του χρήματος και την γιγάντωση του και αυτό. Αμολάει και τα ακροδεξιά ρατσιστικά μαντρόσκυλά του να τους εκφοβίζουν και να προβαίνουν σε δολοφονικές ενέργειες εναντίον τους, προς παραδειγματισμό και προς αποτροπή εισόδου και άλλων στην γη της δυτικής επαγγελίας, των ανεπτυγμένων, των προοδευμένων, των πολιτισμένων, των διαφωτισμένων Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν όμως ταυτόχρονα ευτελίσει τόσο πολύ τη ζωή τους, ώστε αρρωσταίνουν ψυχικά και σωματικά, αυτοκτονούν καθημερινά και επώδυνα, καταναλώνοντας από τα κάθε είδους Λιντλ και ζώντας ως γρανάζια του συστήματος όσο έχουν κουράγια να του παράγουν πλούτο, απορριπτόμενοι και αυτοί μετά στις σύγχρονες σούδες, καταδικασμένοι από τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» τους, να τελειώσουν την ζωή τους στην ανέχεια και στην αναξιοπρέπεια.

    Όλοι μες στην ίδια Σούδα είμαστε τελικά και υπηρετούμε με τις ζωές μας την οικονομική ελίτ του καταναλωτικού καπιταλισμού. Αυτό είναι ανάγκη πάσα να το κατανοήσουμε όσο είναι καιρός, να πάψουμε να βαυκαλιζόμαστε πως εμείς είμαστε πιο τυχεροί ή πιο ικανοί ή πως εμείς θα γλυτώσουμε, να δούμε τον πραγματικό εχθρό και όχι να ονομάζουμε εχθρό τον κάθε πιο αδύναμο και να αλλάξουμε πορεία μαζικά προς τον απεγκλωβισμό και την έξοδό μας από το χαντάκι.


    https://www.thepressproject.gr/article/103079/Oloi-mes-stin-idia-Souda-eimaste#.WDHUopybEa4.facebook

     
     
    Last edited: 20 Νοεμβρίου 2016
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Την ώρα που η Europol κάνει λόγο για 10.000 εξαφανίσεις ασυνόδευτων προσφυγόπουλων τους τελευταίους 24 μήνες, η υπηρεσία διαχείρισης στέγασης αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων του δικού μας Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν αποκλείει ο αριθμός αυτός να «είναι μεγαλύτερος στην πραγματικότητα». Ενώ ανήλικοι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους σε εμπόλεμες περιοχές, στο τραγικό φαινόμενο αποχωρισμού προστίθενται και τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους «στο δρόμο προς την Εσπερία», εκεί που τα ναυάγια ξεκληρίζουν ολόκληρες φαμίλιες.

    Η Europol αναφέρεται «σε ασυνόδευτα παιδιά που ενώ είχαν καταγραφεί από τις Αρχές των κρατών, στη συνέχεια ήταν δύσκολο έως αδύνατο να εντοπιστούν ξανά».

    Το δίκτυο «Missing Children Europe», σε έκθεση του επιμένει ότι ο αριθμός των χαμένων προσφυγόπουλων είναι πολύ μεγαλύτερος από 10.000, καθώς παρουσιάζει στοιχεία όπως τα έχει συλλέξει από ευρωπαϊκές Αρχές, ενώ ταυτόχρονα συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη της έκθεσης πως: «ένα στα δύο ασυνόδευτα χάνεται από χώρους υποδοχής σε διάφορες χώρες».

    Στη χώρα μας μεταξύ 2014 και 2015 δηλώθηκαν 1.481 εξαφανίσεις και βρέθηκαν 385 παιδιά. Στην Ιταλία έχουν εξαφανιστεί 5.000 παιδιά, στη Σουηδία 1.000, στη Γερμανία οι αρμόδιες αρχές θεωρούν εξαφανισμένα περίπου 4.500 ασυνόδευτα και στη Μ. Βρετανία η Μονάδα ελέγχου ασύλου αναφέρει το απίστευτο ποσοστό που αγγίζει το 60% των ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται στα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας. Ηλικιακά τα παιδιά που εξαφανίζονται είναι 15-18 ετών, με ένα μικρό ποσοστό μεταξύ 10-14 ετών, ενώ ελάχιστο είναι το ποσοστό για παιδιά μικρότερα των 10 ετών.

    Ο «’Ελληνας Συνήγορος του Παιδιού» μαζί με έντεκα ομόλογους θεσμούς, δημοσιοποίησαν, τον περασμένο Ιανουάριο, στην έκθεση Ευρωπαίων Συνηγόρων σοκαριστικά συμπεράσματα: «Η Ευρώπη παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές των δικαιωμάτων των παιδιών και αδυνατεί να προστατεύσει αυτά που ταξιδεύουν και βρίσκονται σε κίνδυνο εμπορίας ή παράνομης διακίνησης, εκμετάλλευσης, ασθενειών και αποχωρισμού από την οικογένεια. Τα παιδιά συχνά αντιμετωπίζουν υποσιτισμό, σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, προβλήματα υγείας. Ακόμη και όταν έχουν φτάσει στη χώρα προορισμού, δε διασφαλίζεται η πρόσβασή τους σε ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης, στην εκπαίδευση και σε δομές ψυχολογικής υποστήριξης. Τα παιδιά μένουν σε ασταθές περιβάλλον για πάρα πολύ καιρό, κάτι που τα εμποδίζει να επανακάμψουν από όσα έχουν υποστεί. Στην ευρωπαϊκή αντίληψη η αυξημένη εισροή προσφύγων δημιουργεί ανησυχία, τα παιδιά είναι απλώς µια υποσημείωση! Ελάχιστη προσοχή δίνεται στις διαδικασίες ασύλου, τους συνοριακούς ελέγχους και την ανθρωπιστική βοήθεια. Τα παιδιά είναι πρακτικά αόρατα στις δράσεις της Ε.Ε.».

    Η ταυτοποίηση ανήλικων προσφύγων αποτελεί άλλο ένα αγκάθι, αφού πολλά παιδιά δηλώνουν ενήλικες ώστε να περάσουν πιο γρήγορα στη χώρα και να αφεθούν ελεύθεροι ή να κατευθυνθούν στα hot spots και όχι σε ξενώνες φιλοξενίας ανηλίκων. Η χώρα μας δεν αποτελεί επιθυμητό τελικό προορισμό, αλλά στάση μιας και στόχος των παιδιών είναι να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη. Οι ιστορίες των ασυνόδευτων ανηλίκων για το «προσωπικό τους ταξίδι» ξεπερνούν πολλές φορές τα όρια της φαντασίας, γυρνώντας το χρόνο πίσω σε σκοτεινές εποχές . Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων παρουσίασε πρόσφατα μια ολοκληρωμένη έρευνα- ρεπορτάζ αυτού του σκοτεινού κομματιού της σημερινής προσφυγικής κρίσης, για τις αθώες παιδικές ψυχές- θύματα που βρέθηκαν μόνα και απροστάτευτα στον δικό μας δήθεν «πολιτισμένο δυτικό κόσμο». Στα συγκλονιστικά στοιχεία προστίθενται αυτά του Γερμανικού Επιμελητηρίου Ψυχοθεραπευτών όπου μεταξύ άλλων καταγράφουν ότι το 40% των παιδιών έχει πέσει θύμα σωματικής βίας, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά στα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα.

    Το αραβικό Journal of Psychiatry, επίσης, παρουσιάζει το μετατραυματικό στρες ως μόνιμη ανεπανόρθωτη ψυχολογική διαταραχή για τα παιδιά που βίωσαν τη συναισθηματική και φυσική απώλεια της οικογένειας τους. Το άρθρο 22 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών ενώ προβλέπει ότι: «ένα παιδί, το οποίο επιζητά να αποκτήσει το νομικό καθεστώς του πρόσφυγα ή που θεωρείται πρόσφυγας- είτε αυτό είναι μόνο είτε συνοδεύεται από τους γονείς του ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο- πρέπει να χαίρει της κατάλληλης προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων της αστικής γραφειοκρατίας της, αδιαφορώντας πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες στην ύπαρξη αυτών των παιδιών!

    Κανένα ίχνος σεβασμού στην ανθρώπινη αξία ακόμα και για εκείνα τα ανήλικα που έπεσαν θύματα ενός αναίτιου εμφυλίου που υποδαύλισαν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες μαζί με την αμερικανική. Η αναλγησία στο έπακρον. Η πολιτική και πολιτισμική «ξεφτίλα» της Ευρώπης φθάνει σε τέτοιο σημείο πλέον, ώστε τα ασυνόδευτα του πολέμου με επιδεικτική αδιαφορία να αφήνονται στην τύχη τους…
    http://www.nostimonimar.gr/asinodefta-prosfigopoula-i-politiki-ke-politismiki-xeftila-tis-disis/

     
     
  3. Constantine480

    Constantine480 Non Serviam

    Συγχαρητήρια για το θέμα σου λαγέ πιστεύω πρέπει να δώσουμε αλληλεγγύη στον άνθρωπο αγαπητοί μου φίλοι αν είχαμε γεννηθεί στην συρία θα ήμασταν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα θα είχαμε πόλεμο και θα τρέχαμε σαν πρόσφυγες προς την ελλάδα αν κάποιος σύριος γεννιόταν στην ελλάδα θα ήταν χριστιανός στο θρήσκευμα θα είχε ειρήνη και θα έλεγε έξω οι λαθρομετανάστες εσείς τώρα πώς θα τους πείτε σκεφτείτε εγώ πάντως θα συνεχίσω να τους λεώ πρόσφυγες.
     
    Last edited: 21 Νοεμβρίου 2016
  4. el pastigio

    el pastigio Bis vivit qui bene vivit

     
     
    άγριο και άσχημο πράγμα ο πόλεμος....
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Διαμαρτυρία των προσφύγων στη Μαλακάσα για το κρύο και τις συνθήκες διαβίωσης.

    Αν είναι να πεθάνουν τα παιδιά μας απ’ το κρύο στις σκηνές, καλύτερα να πεθάνουν έξω στον δρόμο, να τα δει ο κόσμος» έλεγαν οι πρόσφυγες του καταυλισμού κατά την ειρηνική διαμαρτυρία τους

    Το κρύο των τελευταίων ημερών, σε μια τοποθεσία με δυνατούς ανέμους και με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα και, κυρίως, η πολλοστή διάψευση της υπόσχεσης των αρχών ότι θα έχουν εγκατασταθεί αυτή την εβδομάδα οι πρώτοι 20 από τους 200 οικίσκους που εξακολουθούν να παραμένουν σε κακά χάλια και ανεπισκεύαστοι εδώ και περίπου έναν μήνα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε και πάλι το ποτήρι στον προσφυγικό καταυλισμό της Μαλακάσας και οδήγησε ομάδες προσφύγων έξω στον δρόμο, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, αφού πρώτα ζήτησαν από τη διοίκηση του καταυλισμού και τις ΜΚΟ να αποχωρήσουν.

    «Αν είναι να πεθάνουν τα παιδιά μας απ’ το κρύο στις σκηνές, καλύτερα να πεθάνουν έξω στον δρόμο, να τα δει ο κόσμος», έλεγαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.».

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι 20 πρώτοι οικίσκοι θα τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται ανά 20 τις επόμενες, ενώ σήμερα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία 200 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει πια τις υποσχέσεις.

    Ο προγραμματισμός του υπουργείου μιλούσε για εγκατάσταση όλων των προσφύγων σε οικίσκους μέχρι το τέλος του έτους.

    Ωστόσο, όπως έγραφε η «Εφ.Συν.» («Οι άθλιες συνθήκες γεννούν τη βία», 9/11), είναι πιθανό να πάρει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η εγκατάσταση των οικίσκων στη Μαλακάσα, όταν πια θα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα.

    Φωτιά σε τενεκέδες
    Σε κενό έχει πέσει και η υπόσχεση ότι θα λυθεί το πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα, που πέφτει κάθε τρεις και λίγο από τις πολλές συνδέσεις στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζεσταθούν καίγοντας ό,τι μπορούν να βρουν μέσα σε τενεκέδες.

    Ελάχιστες σκηνές έχουν σκεπαστεί με προστατευτικά καλύμματα για το κρύο, ενώ έχουν τοποθετηθεί πάνω στο χώμα, που μετατρέπεται σε κρύα λάσπη με την πρώτη βροχή.

    Πολλοί πρόσφυγες, ακόμα και παιδιά, αναγκάζονται να κυκλοφορούν σ’ αυτές τις θερμοκρασίες με σαγιονάρες και χωρίς πανωφόρι.

    «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι, παρακαλούμε μην κάνετε διακρίσεις», γράφουν σε μια απεγνωσμένη έκκλησή τους στη σελίδα τους στο φέισμπουκ.

    ■ Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες της Μαλακάσας γίνεται στην Ακαδημία Πλάτωνος, Γαστούνης 8 και Πλάτωνος, Πέμπτη και Παρασκευή, 6 μ.μ.-11 μ.μ. Υπάρχει ανάγκη για παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, όλα τα νούμερα), αντρικά παντελόνια, ζεστά παιδικά ρούχα και κάλτσες.

    http://www.kar.org.gr/2016/12/02/di...akasa-gia-to-kryo-ke-tis-synthikes-diaviosis/
     
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Χίος: Οι παπάδες αρνούνται να στεγάσουν τα παγωμένα προσφυγόπουλα...
    ... ακόμη και στις αποθήκες των ενοριών τους.

    Ούτε καν αίθουσες που χρησιμοποιούν για αποθήκες δεν ανοίγουν τέσσερις ενορίες της Χίου για να στεγάσουν τα παγωμένα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που προσπαθούν να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες στην παραλία του νησιού!

    Σύμφωνα με το politischios.gr, οι ενορίες απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του Μητροπολίτη Μάρκου για παραχώρηση των ενοριακών αιθουσών προκειμένου να στεγαστούν οι προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στην παραλία της Σούδας.

    Οι ενορίες αρνήθηκαν την παραχώρηση αιθουσών προφασιζόμενες ότι μέσα σε αυτές έχουν τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα ενώ άλλες από αυτές χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι.

    «Δυστυχώς το ζήτησα εδώ και λίγο καιρό. Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι είτε για δράσεις νεότητας », δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στο politischios.gr.

    Φαίνεται ότι οι παπάδες εκείνων των ενοριών είναι ιδεολογικοί απόγονοι του μυθιστορηματικού παπα-Γρηγόρη από το «ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη. Στο επεισόδιο με την εμφάνιση προσφύγων στο χωριό όπου εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, ο χορτασμένος παπάς του χωριού αρνείται προκλητικά και κυνικά να υποδεχθεί την προσφυγιά, με τον διάλογο που κάνει με τον παπά των προσφύγων, τον παπα-Φώτη, αλλά και με την ενοχοποίηση των προσφύγων ότι φέρνουν… «χολέρα», να είναι ανατριχιαστικά επίκαιρα.

    http://www.toperiodiko.gr/χίος-οι-παπάδες-αρνούνται-να-στεγάσου/#.WEPUdnRYlAh











    «Αλκυονίς»: Εκδηλώσεις και προβολές προς τιμήν του Φιντέλ και της Κούβας

    Σκαλίζοντας τα γεγονότα

    Οι KollektivA για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου

    Σκαλίζοντας τα γεγονότα

    Το Facebook αφαίρεσε ανάρτηση του «Περιοδικού»… ως «ακατάλληλη»!

    «EVEREST»: «Για πόσα την ώρα πεθαίνεις στα «καλύτερα ever»;»…

    Χίος: Οι παπάδες αρνούνται να στεγάσουν τα παγωμένα προσφυγόπουλα…

    Ομάδα πείρα(γ)μα: «Η Δίκη του Μπρεχτ»
    Τα video μας


    Το περιοδικό teaser #1

    Make Noise Fest teaser
    Tags

    DiscLab hip hop ISIS Αλληλεγγύη Απεργία πείνας Γαλλία Γερμανία ΕΕ Ελλάδα Ερντογάν Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ ΙΛΙΟΝ plus Ισραήλ Κούρδοι Κριτική κινηματογράφου Νίκος Ρωμανός Ντονμπάς Ουκρανία Παλαιστίνη Παύλος Φύσσας Ρωσία ΣΥΡΙΖΑ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Συρία Τουρκία Φασισμός Χρέος Χρυσή Αυγή απεργία αστυνομία βιβλίο δίκη Χρυσής Αυγής δημοψήφισμα θεατρο ιστορία κρίση μετανάστες παιδιά πολιτιστική κληρονομιά πραξικόπημα πριν τη λευκή σελίδα πρόσφυγες ρατσισμός φεστιβάλ



    Περισσότερα Άρθρα


    «Ένα κλικ ο κόσμος μου»: Τα παιδιά φωτογραφίζουν
    Η φωτογραφική δουλειά μικρών μαθητών και μαθητριών που αποτυπώνει τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και την καθημερινότητά τους. Μια έκθεση που μιλάει για αυτούς/ες. Που μιλάει στη θέση τους.
    0
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


    Kieślowski: Ο σκηνοθέτης που απεικόνισε με εντιμότητα την ανθρώπινη ύπαρξη

    Wolfy Funk Project: Πολύ μουσική, ρυθμός και αδυσώπητο groove

    Ο Θέμος Σκανδάμης και «η ελπίδα να φτιάξουμε το δικό μας καινούργιο σπίτι»

    Kieślowski: Ο σκηνοθέτης που απεικόνισε με εντιμότητα την ανθρώπινη ύπαρξη

    Wolfy Funk Project: Πολύ μουσική, ρυθμός και αδυσώπητο groove
    Το Περιοδικό – για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας


    Παρεμβατικό μέσο πληροφόρησης και επικοινωνίας / ποικίλης ύλης και μεθοδολογίας


    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


    «Αλκυονίς»: Εκδηλώσεις και προβολές προς τιμήν του Φιντέλ και της Κούβας

    Σκαλίζοντας τα γεγονότα

    Οι KollektivA για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου
    VIDEO


    Το Περιοδικό Κορυφή
    0
    SHARES
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

     

    Παρασκευή 23/12/2016

    Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων Μεταναστών Νοταρά 26
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Οι φάτνες του αιώνα μας...

     

    Χωρίς μάγους, χωρίς δώρα, αυτά τα Χριστούγεννα για χιλιάδες κυνηγημένους συνανθρώπους μας. Αυτές είναι πράγματι οι φάτνες του αιώνα μας...

     

     
     
     
     
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Πνιγμένοι στο χιόνι οι πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου

    Σκηνές καλυμμένες από πόντους χιόνι, άνθρωποι εκτεθειμένοι στο εκτεταμένο κρύο, την ώρα του συσσιτίου στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια το Σάββατο. Στα βίντεο, όχι μόνο αποκαλύπτονται δεκάδες σκηνές χωμένες μέσα σε αρκετούς πόντους χιόνι, προφανώς ακατάλληλες για να διαμείνει κάποιος, και μάλιστα να περάσει την νύχτα.

    Ακόμη, αποκαλύπτεται πως παρά τις εκκλήσεις της Ύπατης Αρμοστείας για μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα, και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και του Γιάννη Μουζάλα για τις συνθήκες που επικρατούν έναντι της κακοκαιρίας, υπάρχουν ακόμη πολλοί πρόσφυγες που παραμένουν εκτεθειμένοι στο πρωτοφανές κρύο.

    Στο πρώτο βίντεο γίνεται μια περιήγηση μέσα στο στρατόπεδο, όπου μπορεί κανείς να δει πως τα πάντα είναι καλυμμένα από χιόνι. Μικρές και μεγάλες σκηνές, προσωπικά υπάρχοντα των ανθρώπων, όλα κάτω από πόντους χιόνι. Αρκετοί πρόσφυγες εμφανίζονται στο βίντεο να δηλώνουν με απόγνωση πως αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο, ενώ κάποιος απευθύνει μήνυμα προς την Αγκέλα Μέρκελ να κάνει κάτι για την κατάσταση.

    Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται οι άνθρωποι που διαμένουν στο κέντρο, με πλαστικά διάφανα αδιάβροχα ως «κάλυψη» στην πρωτοφανή κακοκαιρία. Στο βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει εκατοντάδες ανθρώπους, αναγκασμένους να ζουν μέσα στην παγωνιά, με αρκετούς να παραλληλίζουν την κατάσταση με το Γκουαντανάμο.

    Σχετικά με τις κακές καιρικές συνθήκες που από το πρωί του Σαββάτου επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο, η Ύπατη Αρμοστεία υποστηρίζει πως «παρόλο που έχουν διανείμει πολλές εκατοντάδες κουβέρτες, υπνόσακους και βασικά είδη προστασίας για τον χειμώνα, είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση στην ενδοχώρα και ότι θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερους αριθμούς».

    Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας για μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα

    «Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαναλαμβάνει σήμερα την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Ακόμα και μετά τις πρόσφατες προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης, οι συνθήκες σε πολλούς χώρους φιλοξενίας στα νησιά παραμένουν ιδιαίτερα ελλιπείς. Η ανάγκη για καλύτερη παροχή προστασίας θα γίνει ακόμα πιο έντονη αυτό το σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία στα νησιά, και αυτό μας έχει ανησυχήσει.

    »Σήμερα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

    »Στη Σάμο, περίπου 700 άνθρωποι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα, παραμένουν σε σκηνές που δε διαθέτουν θέρμανση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Παρόλο που η Υ.Α. και οι εταίροι της έχουν διανείμει πολλές εκατοντάδες κουβέρτες, υπνόσακους και βασικά είδη προστασίας για τον χειμώνα, είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση στην ενδοχώρα και ότι θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερους αριθμούς.

    »Στη Σούδα της Χίου, συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας να εγκαταστήσουμε ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα σε κάθε μονάδα στέγασης και στέλνουμε περισσότερα βασικά είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα. Παρέχονται επίσης περισσότερα καύσιμα για την παροχή θέρμανσης. Στη Λέσβο, δύο θερμαινόμενες μεγάλες σκηνές έχουν στηθεί στη Μόρια για να αυξηθούν οι ζεστοί χώροι. Μία ακόμα βρίσκεται στις βόρειες ακτές. Σε συνεργασία με την Eurorelief, πραγματοποιούνται κι άλλες εργασίες που αφορούν τη μόνωση και την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων σε περισσότερες σκηνές.

    »Οι μεταφορές αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα επιτρέπονται μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, ή σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων. Στην καθυστέρηση των μεταφορών έχει συμβάλλει ο αργός ρυθμός της καταγραφής ή του εντοπισμού των ευάλωτων ατόμων, και παλαιότερα η έλλειψη κατάλληλων χώρων στην ενδοχώρα. Μεταξύ άλλων, η καθυστέρηση αυτή έχει οδηγήσει στο μεγάλο συνωστισμό των χώρων φιλοξενίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για πολύ λιγότερους ανθρώπους, και στην αύξηση των κινδύνων στον τομέα της προστασίας.

    »Στην ενδοχώρα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε μόλις πριν λίγες εβδομάδες μειώνονται. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Υ.Α. ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας όλων των χώρων φιλοξενίας που της είχαν ανατεθεί από τις ελληνικές αρχές και παράλληλα ολοκληρώνει εργασίες αναβάθμισης των υποδομών και σε άλλους χώρους. Σε κάποιους χώρους όπου οι συνθήκες δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, μεταφέραμε τους ανθρώπους σε καλύτερες δομές στέγασης. Συνολικά, η Υ.Α. έχει δημιουργήσει 21.000 θέσεις στέγασης σε διαμερίσματα, σε άλλα κτίρια ή με οικογένειες. Περίπου 700 θέσεις έχουν βρεθεί για ασυνόδευτα παιδιά σε ειδικές δομές.

    »Η Υ.Α. υπενθυμίζει στις χώρες της Ε.Ε. τη συνεχή και επείγουσα ανάγκη που υπάρχει να βρεθεί λύση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μέσω της μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε άλλα κράτη μέλη. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, μόνο 7.760 αιτούντες άσυλο είχαν αποχωρήσει ή είχε προγραμματιστεί να φύγουν από την Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Μετεγκατάστασης της Ε.Ε., ο οποίος είχε συμφωνηθεί στα τέλη του 2015 για μια περίοδο δύο ετών. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 12% των 66.400 θέσεων που συμφωνήθηκαν την περασμένη χρονιά και αποτελεί εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό. Η Υ.Α. καλεί τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να σεβαστούν τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους και να προσφέρουν επιπλέον θέσεις
    χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.»





    Πηγή
    https://www.thepressproject.gr/arti...xioni-oi-prosfuges-sti-Moria-tis-Lesbou-video
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Πρόσφυγες μοιράζουν φαγητό σε άστεγους Έλληνες.

    To Omnia TV μετέφρασε και υποτίτλισε στα ελληνικά video του Al Jazeera με Σύρους πρόσφυγες που μοιράζουν το περίσσευμα του φαγητού τους σε αστέγους και όσους έχουν ανάγκη – συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών οικογενειών.

    Ρεπορτάζ του Λόρενς Λι από τη Θεσσαλονίκη, για το Αλ Τζαζίρα (με ελληνικούς υπότιτλους

     
  11. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Μεγάλο εύγε στον νηματοθέτη για την πρωτοβουλία....
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Με ενυπόγραφο μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook μια δασκάλα στο Σχιστό υψώνει το ανάστημά της απέναντι στα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Ξέρετε αυτά που απολαμβάνουν την ανοχή ή την έμπρακτη στήριξη της αστυνομίας του δικαστικού σώματος και διαδοχικών κυβερνήσεων.

    Ολόκληρη η ανάρτηση:

    «Αυτό το κείμενο όπως και όλα τα άλλα, αναρτήθηκε στην ανοικτή, δημόσια και ελεύθερη σελίδα μου σε αυτόν εδώ το χώρο, με πολύ θάρρος και παρρησία. Την τελευταία φορά που έγραψα για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων δέχθηκα “προειδοποιήσεις”. Είμαι επικηρυγμένη βλέπετε στις σελίδες της Χρυσής Αυγής και στις σελίδες της “σοβαρής” Χρυσής Αυγής.

    Αλλά δυστυχώς δεν φοβάμαι. Δυστυχώς. Για αυτο θα συνεχίσω να μιλάω. Ξέρω. Δεν επιτρέπεται αυτήν την εποχή.

    Ιδιαίτερα σε γυναίκες. Όμως θα το κάνω.

    »Δεν μπορώ να μην το κάνω. Γιατί θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η ψυχή μου θα με ρωτήσει: “Μίλησες ; Υπερασπίστηκες τον αδύναμο;”

    »Σήμερα ήμουν μάρτυρας σε μια από τις πιο θλιβερές εικόνες της ζωή μου. Προπηλακισμοί. Χαστούκια. Μπουνιές. Βρισιές. Ουρλιαχτά. Υστερίες. Τεντωμένα πρόσωπα. Υψωμένες γροθιές. Μέσα και έξω από τον ιερό χώρο ενός σχολείου.

    »Γιατί;

    »Για να μην έρθουν στην απογευματινή βάρδια ενός δημόσιου ελληνικού σχολείου κάπου 20-25 παιδιά του πολέμου. Παιδιά που έχουν επιβιώσει από οβίδες, από μισαλλοδοξία, από φανατισμό, από πείνα, από δίψα, από το κρύο, από τη θάλασσα. Παιδιά τραυματισμένα στη ψυχή και στο σώμα.

    »Παιδιά . Παιδιά. Παιδιά γαμώτο. Παιδιά.

    »Δεν θα πω πολλά όμως για τον Υπόδικο. Παρά μόνο πως ούτε επιθετικότητα ήταν αυτο που έκανε. Ούτε καν βία. Ήταν ένα χορευτικό. Μια περφόρμανς. Ένα σκετς. Αγανακτισμένος έσπρωχνε την πόρτα του σχολείου για να μπει τελικά μέσα, να κάνει μια στροφή σα να χόρευε ζεϊμπέκικο και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Το ξύλο στις δασκάλες και στους δασκάλους το έριξαν οι συνοδοί του.

    »Ολα αυτά που σας περιγράφω έγιναν μπροστά στα μάτια κάποιων παιδιών που δεν είχαν προλάβει να αποχωρήσουν από το σχολείο. Έκλαιγαν αυτά τα παιδιά. Είδαν τον Κύριο και την Κυρία τους, τους δασκάλους τους, να τρώνε σφαλιάρες και σπρωξίματα.

    »Γιατί;

    »Πως θα παρηγορήσουμε αυτά τα παιδιά.;

    Ποιος θα τους εξηγήσει; Τι να τους εξηγήσει;

    Για αυτά τα παιδιά δεν γίνεται όλο αυτο; Για να τα προστατεύσουμε;.

    Γιατί έπρεπε να γίνει όλο αυτο;

    »Το υπόλοιπο μήνυμά μου αφορά στους γονείς του σχολείου. Και κάθε σχολείου. Ιδιαίτερα εκείνους που ήμασταν μαζί στη συζήτηση. Ξέρω πως το σχόλιό μου θα φτάσει στα χέρια τους. Θέλω να τους πω πως δεν έχω θυμό γι αυτους. Έχω θυμό μόνο σε όσους εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά τους.

    »Γιατί τα ξέρω τα συναισθήματά τους. Ήμουν κοντά τους τα τελευταία 19 χρόνια. Ήμουν κοντά τους όταν έχασαν τη δουλειά τους. Όταν μαζί με τους άλλους συναδέρφους μαζέψαμε λίγα χρήματα για να τους πληρώσουμε το κομμένο ρεύμα. Ήμουν εκεί κοντά στην μητέρα που κακοποιήθηκε από έναν βάναυσο σύζυγο και με άφησε να της κρατήσω το χέρι. Ήμουν κοντά τους στην αγωνία τους για τον μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Δεν θα τους κατηγορήσω. Γιατί τους κατανοώ. Ξέρω.

    »Ειλικρινά ξέρω τις δυσκολίες , τις αγωνίες και τον πόνο της ψυχής τους. Και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας. Ξέρω το βάρος του να μεγαλώνεις παιδιά σε αυτές τις δύσκολες εποχές της χολέρας. Της φτώχειας. Της ψυχικής ανέχειας. Ξέρω. Ήμουν εκεί όταν εκμυστηρεύτηκαν τις αγωνίες τους. Πήρα τα παιδιά τους αγκαλιά όταν μάτωναν τα γόνατά τους στο προαύλιο και ζητούσαν τη μαμά. Μέχρι να έρθει η μαμά, ήμουν εγώ εκεί για εκείνα. Χωρίς φόβο τα πήρα αγκαλιά όταν έβραζαν από πυρετό.

    »Πολλές φορές κόλλησα τις ασθένειές τους. Τις γρίπες τους. Τα δερματικά τους. Τα παράσιτά τους. Ναι. Τα Ελληνάκια έχουν από ολα αυτα. Αλλά δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να είμαι εκεί σαν δεύτερη Μητέρα για αυτα. Τα αγαπάω τα παιδιά τους. Μάλιστα τα πιο μικρά, μερικές φορές μπερδεύονται και με φώναζαν μαμά. Αλήθεια. Το κάνουν αυτο οι πολύ μικροί μαθητές.

    »Και θα συνεχίσω να τα αγαπάω και να διαθέτω την αγκαλιά μου και την ψυχή μου για αυτά. Γιατί έχω επιλέξει να είμαι Δασκάλα. Είναι δύσκολο να είσαι δάσκαλος. Γιατί βλέπεις να κυλάει η ιστορία μπροστά σου και πολλές φορές είναι πέρα από τις δυνάμεις σου να αλλάξεις το ελάχιστο.Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Έτσι νόμιζα. Έτσι ήθελαν να με κάνουν να νομίζω . Ότι είμαι θύμα. Ότι δεν μπορώ να αλλάξω πολλά. Είναι ψέμα όμως. Μπορώ να αλλάξω τη μοίρα μου. Μπορώ να αλλάξω τη μοίρα των μαθητών μου. Μπορώ να συμβάλω λίγο. Ένα μικρο βηματάκι προς μια πιο ανθρώπινη ζωή.

    »Πιο ανθρώπινη ζωή.

    »Και γι αυτόν τον λόγο θα συνεχίζω να αγκαλιάζω τα παιδιά τους όταν έχουν πυρετό και να βρίσκομαι δίπλα στις μητέρες αυτές όταν θα θέλουν υποστήριξη. Θα το κάνω..Με όλη μου την καρδιά.

    »Θα το κάνω όμως και για τα παιδιά των προσφύγων .

    »Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην το κάνω και για τα παιδιά των προσφύγων.

    Ξέρετε γιατί;

    Για ένα μόνο λόγο.

    Για να αλλάξω τον κόσμο. Αυτό με ενδιαφέρει μόνο.

    Δυστυχώς αυτο με ενδιαφέρει μόνο.

    Γιατί ο Δαρβίνος είπε, πως τα είδη που δείχνουν Συμπόνοια στα αδύναμα μέλη της αγέλης, είναι τα είδη που επιβιώνουν. Είναι τα είδη που κατακτούν το κόσμο. Τα δυνατά είδη. Αυτά τα είδη στο βασίλειο της φύσης επιβιώνουν. Όχι τα βίαια. Όχι εκείνα που αφήνουν πίσω στο πέρασμά τους και έξω από την αγέλη τον αδύναμο. Αλλά αυτά που κάνουν χώρο.

    Χώρο.

    Θα ήθελα να είμαστε μαζί σε αυτό το Μεγάλο και Ιερό σκοπό. Μια αγκαλιά. Για να αλλάξουμε τον κόσμο. Για να γίνουμε λίγο πιο δυνατοί και λίγο πιο θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για τα επόμενα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Σε αυτές τις φήμες πολέμου και σε αυτο το χωνευτήρι ψυχών που έχει καταντήσει ο κόσμος θέλω ειλικρινά να είμαστε μαζί και να αγκαλιάσουμε τους αδύναμους.

    Για να αλλάξουμε τον κόσμο.

    Θα έρθετε;

    Ελένη Καραγιάννη

    Εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής

    Συντονίστρια Εκπαίδευσης Σχιστού».

     

    Πηγή:
    http://info-war.gr/mia-epikirygmeni-apo-tous-nazi-daskala-se-chriazete-dipla-tis-tha-pas/