Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεπίδραση, λέει, Κ/υ. Really?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 7 Ιουνίου 2017.

  1. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο γενικό πλάνο που ακολουθείται...Αμφιβάλλω όμως πως όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους.
    Είμαι σχεδόν σίγουρη πως είναι πιο πολύ βλέποντας και κάνοντας...Μπορεί ένα υ να αντιδράει τελείως διαφορετικά από ένα άλλο σε συγκεκριμένες προσεγγίσεις. Δεν είναι αυτό πρόκληση για ένα Κ να καταφέρει να εδραιώσει τα θέλω του κινούμενο διαφορετικά?
    Και να το καταφέρει αυτό με τον λιγότερο ίσως για το ίδιο κόπο?
    Δεν αναφέρομαι στο να αλλάξουν τα ζητούμενα του Κ.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Φαίνεται μέχρι τώρα πως ένα στοιχείο επίδρασης των υ είναι η όξυνση των ικανοτήτων των Κ στον τομέα της τακτικής.
    Άλλο?
     
  3. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Πιστεύω πως παρατηρώντας και ακούγοντας διάφορους ανθρώπους με τους οποίους είσαι σε συνεχή επαφή (στην προκειμένη το υ) κάτι πάντα μαθαίνεις περισσότερο από αυτά που ξέρεις ήδη.
    Από γενικές μέχρι ειδικές γνώσεις.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Με το που υπάρχει και είναι αυτή που είναι.
     
  5. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Που είναι οι πολυγραφότατοι Κ σε αυτό το πολύ ωραίο νήμα; Με τόσες εμπειρίες θα ήθελα να διαβάσω μια καλή βιωματική ανάλυση.
     
  6. angel42

    angel42 Regular Member

    Θα συνεισφέρω με χαρά στο νήμα σου αγαπητέ @underherfeet και νομίζω ότι θα το κάνω με στάδια και επικεφαλίδες. Όχι όμως απόψε... Καλό βράδυ στους νυχτερινούς σου επισκέπτες... Α.
     
  7. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Η θετική επίδραση στην απόλαυση,αμφίδρομη και αυτή, είναι πολλές φορές αν όχι η μοναδική, πάντως η κύρια επίδραση από το υ προς το Κ μέλος.
    Οταν δεν είναι η μοναδική, η διαφορά των προσυμφωνημένα ασύμμετρων σχέσεων με τις αποδέλοιπες σε ότι αφορά στην αλληλεπίδραση, έγκειται στο ότι αυτή-συνήθως αλλά όχι πάντα-ελέγχεται(με την έννοια του ότι εν γνώσει επιτρέπεται-αφήνεται να συμβεί) από το Κ μέλος, διότι η ¨αφήγηση¨-πρόταση του υ είναι αρεστή και γίνεται αποδεκτή.
    Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στην εμφάνιση, στη συμπεριφορά, στην έκφραση, μέσω συζητήσεων στον τρόπο σκέψης, θα πρόσθετα και στην αισθητική.
    Το αν θα συμβούν ή όχι τα παραπάνω έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του Κ.
     
  8. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Κατάθεση προσωπικής άποψης:

    Το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται καθορίζεται από κοινού, κατά το διαπραγματευτικό στάδιο.
    Αυτό που επιλέγει ο Κ είναι το πρότυπο (μοντέλο) το οποίο θα εφαρμόσει κινούμενος εντός του πλαισίου.

    Για να είναι όμως πετυχημένο ένα πρότυπο, θα πρέπει εκτός των άλλων να έχει ανατροφοδότηση (feedback), την οποία και λαμβάνει από το υ.

    Πως μπορεί να γίνει αυτό?

    Βασικά μέσω κάποιων τεστ που μπορεί να βάλει στο υ για να δοκιμάσει κάποια όριά του, ειδικά μέσω της παρατήρησης κάποιων αντιδράσεων και πολύ πιο απλά μέσω της συζήτησης.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Όπως γινόταν, γίνεται και θα γίνεται...
    Το σκεπτικό είναι πασίγνωστο...
    Η ιδιαίτερη μεθοδολογία πρέπει νάναι μέχρι τώρα κάτι της τάξης των 100 δις, όσες δηλαδή οι σχέσεις των ανθρωπωνε από τον καιρό που υπάρχουν ως είδος με μέσον όρο 3 σχέσεις το άτομο στη ζωή του...
    Εκτός αν το πας με τη θεωρία παιγνίων, οπότε θα αναγνωρίσεις καμιά δεκαριά πατερν (αγγλικούρα και καλά), που έτσ κι αλλιώς κοινό σκοπό έχουν...
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Όταν το υ, μέσω της σκέψης του, της προσωπικότητας, των βιωμάτων του φέρνει τον Κ στη δική του θέση (του υ) και οπτική. Δεν τον εξαναγκάζει. Αν όμως ο Κ θέλει να επικοινωνήσει πρέπει να πάει να κοιτάξει και από εκείνη τη θέση. Από εκεί βλέπει πράγματα που δεν έχει ξαναδεί, με τρόπο που δεν τα έχει ξαναδεί. Και αυτό επιδρά πάνω του, του πλουτίζει το μυαλό, τις γνώσεις, τον κόσμο. Δεν είναι ένα καλό παράδειγμα;    
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    @underherfeet σε πρώτο πρόσωπο:
    λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι δεν υπάρχουν δυό ίδιες μεταξύ τους, ή τουλάχιστον οτι εγώ δεν συνάντησα δυό ίδιες μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπ' όψιν οτι ακόμη κι όταν έρχεται κάθε μία στα μέτρα μου, παραμένει μη ίδια με οποιαδήποτε άλλη, λαμβάνοντας, επίσης, υπ' όψιν οτι δεν είμαι τυφλός και κουφός, κι ότι δεν έχω διαλέξει ή καταφύγει στην αυτοϊκανοποίηση, συνάγεται εύκολα ότι δέχομαι επιδράσεις, αισθητικές, φιλοσοφικές, στην αντίληψη και το χειρισμό της καθημερινότητας, οτι εμπλουτίζομαι, διδάσκομαι, κι οτι ικανοποιούμαι, οτι δημιουργώ και εξελίσσομαι. διαλέγω, δεν ξέρω από πριν.
    εκείνοι που θέλουν να αντιλαμβάνονται τον κυριαρχικό ως ακίνητο, είναι εκείνοι που θελουν να δικαιολογήσουν τη δική τους ακινησία, το δικό τους φόβο, τη δική τους αδυναμία εξέλιξης, χρεώνοντας απέναντι. εξ αυτής ακριβώς της δεδομένης αλληλεπίδρασης, αποφεύγω τη συνδιαλλαγή με δυσφορικούς (κι εξ αυτού υπερφίαλους) συνομιλητές, γιατί δεν έχει χρησιμότητα.

    όποιος δεν τα πηγαίνει καλά με τον ίδιο το ρόλο του, όποιος τον φοβάται, φλερτάρει με τη δυστυχία, αλλά γούστα ειν' αυτά.
    η σύλληψη της ιδέας του νήματος και η διατύπωση, βάζουν νερά, απ' όσο καταλαβαίνω.
     
  12. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Θεωρώ οτι οι άνθρωποι εξελισσόμαστε... ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.
    Σαφώς λοιπόν και κάποιος (Κ ή Υ) μαθαίνει / βελτιώνεται / προσαρμόζεται. Αν δεν ήταν έτσι δε θα υπήρχε διαφορά μεταξύ έμπειρου και άπειρου Κ. Γιατί η διαφορά δεν ειναι ας πούμε στο πώς κρατάνε το μαστίγιο αλλά το πώς μπορούν στην πραγματική αρένα της αλληλεπίδρασης με το Υ να δράσουν.
    Νιώθω οτι το Κ βάζει κανόνες αλλά στήνει και την αρένα.
    Το Υ βάζει όρια και ξεκινάει το παιχνίδι.
    Αν το Κ δεν ξέρει να ελιχθεί και να ελέγξει, τοτε πώς θα γίνει; Η εμπειρία δεν ειναι συνώνυμη της αυτοπεποίθησης. Δεν αρκεί αυτή. Θεωρώ οτι η εμπειρία ανήκει στην ίδια οικογένεια με την εξέλιξη.
    Και η εξέλιξη έρχεται μέσα από το trial / error μέσα από το feedback, μέσα από την ενσυναίσθηση... αυτά τα παρέχει/τροφοδοτεί το εκάστοτε Υ.