Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αμφεταμίνες, έκσταση και άλλες ψυχοτρόποι ουσίες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 13 Αυγούστου 2018.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ο έλεγχος ζήτησης/προσφορας δεν αποτελεί εξουσία και κατά επέκταση ασυμμετρία ?
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    η ασυμμετρία αφορά σε ισχύ. η οποία είναι απλή και πρωτογενής. η εξουσία αφορά σε συστήματα κατίσχυσης και εξισορροπήσεων.

    στο παράδειγμα, το βαποράκι εκβιάζει, δεν κατισχύει. επιπλέον, αναφέρεται το ίδιο σε άλλη ιεραρχία, εκβιαζόμενο. η σχέση καθορίζεται απο εξωτερική ιεραρχία.

    προσθήκη: είχαμε κάνει, και οι δυό μας, την ίδια συζήτηση για τον δεσμοφύλακα και την κρατούμενη, καθώς και για τον άρειο αφέντη και τη νέγρα σκλάβα. χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί να συνυπάρξουν κατα τύχη συνδιασμοί τέτοιοι (απαλλαγμένοι δηλαδή από εξωτερικούς προκαθορισμούς), είναι διαφορετικές συσχετίσεις από την ασύμμετρη συσχέτιση.
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2018
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αγαπητέ μου Τιθών (μου είχε λείψει να το γράφω αυτό),

    θα έλεγα ότι μάλλον υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ της δικής μου ερμηνείας σχετικά με τον όρο ασυμμετρία σε σχέση με την δική σας. Πιθανολογώ ότι είναι κάτι που πρέπει να έγινε αισθητό και στις πρότερες συζητήσεις που αναφέρετε, το 'και οι δυο μας' δεν με βοηθάει να θυμηθώ αν πρόκειται και/ή για μεταξύ μας διάλογο ή διάλογους με τρίτους σε νήμα που απο κοινού συμμετείχαμε. Σε διαφορά με σας λοιπόν, πιστεύω ότι η ασυμμετρία δεν αφορά στην ισχύ αλλά στην διαφορά ισχύος μεταξύ δυο σημείων, το πρωτογενές ή η απλότητα δεν είναι προυποθέσεις και η εξουσία είναι η επιβολή ή η δυνατότητα επιβολής της θέλησης κάποιου πάνω σε κάποιο ή κάτι άλλο, δυνατότητα που παρέχεται κατα αποκλειστικότητα από την μεταξύ τους νοητή ή αντικειμενικά ορισμένη ασυμμετρία.

    Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το βαποράκι εξουσιάζει χρησιμοποιώντας μία εξάρτηση που έχει δημιουργηθεί από αυτόν ή κάποιον άλλο. Δεν νομίζω ότι η κατίσχυση, η οποία δεν υφίσταται ως προς το πρόσωπο του πωλητή σε αυτή την περίπτωση αλλά ως προς το αντικείμενο της εξάρτησης, είναι κάτι που ορίζει ποιοτικά ή ποσοτικά την ασυμμετρία μεταξύ του πωλητή και του θύματος. Αυτό που την ορίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πωλητής χειρίζεται την παροχή του ναρκωτικού το οποίο, θα συμφωνήσω, δύναται να συνιστά εκβιασμό. Και η ιεραρχική αλυσίδα σε αυτή την μάστιγα είναι κάτι που πιστεύω ότι ελάχιστη σημασία έχει στα μάτια του θύματος πελάτη, δεν είναι κάτι που σε αυτόν/ή θα φανεί. Έχει όμως μεγάλη σημασία σε σχέση με την μεταξύ τους ασυμμετρία, ο πελάτης πάντα θεωρεί τον προμηθευτή ιεραρχικά ανώτερο σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Αλλάζοντας παράδειγμα και πηγαίνοντας σε πιο προσφιλή κατηγορία, για την δική μου ηθική είναι επιτρεπτό και θεμιτό για κάποιον εν γένει κυριαρχικό να δημιουργήσει, θεμιτές πάντα, εξαρτήσεις του υποτακτικού υποκειμένου, ως προς την σχέση τους κυρίως, και σε κάποιο βαθμό ως προς το πρόσωπο του. Όχι ως απόρροια της κυριαρχίας του, κατα μία έννοια ως διασφάλιση της ομαλότητας της φοράς του διανύσματος της ασυμμετρίας.

    Βλέπετε αγαπητέ Τιθών, δεν είμαι υπέρ του στυλ "'Ελα μωρέ, θα κάνουμε λίγο D/s και αν δεν σου αρέσει βγάζεις το κολάρο σου και άντε γεια" και του υποαλλεργικού bdsm για αλλεργικές και ευαίσθητες υποτακτικές ή της υποτακτικότητας με σύνθεση 'όχι άλλα δάκρυα' που πασάρεται τα τελευταία χρόνια στους χώρους μας. Εξαιρώντας πάντα την περίπτωση που η υποτακτικότητα είναι κάτι αυτοάνοσο και όχι φυσιολόγική κατάσταση/διεργασία το να κυριαρχούμε για τα γούστα και σύμφωνα με τις στενές ανάγκες μίας υποτατκικής, λίγο άνοστο μου κάνει, και για να αποφευχθεί αυτό κάποια "δεσίματα" είναι στην παλέτα. Την δική μου τουλάχιστον.

    Το "Μὴ οὖν μεριμνήσητε εἰς τὴν αὔριον· ἡ γὰρ αὔριον μεριμνήσει τὰ ἑαυτῆς· ἀρκετὸν τῇ ἡμέρᾳ ἡ κακία αὐτῆς." στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο (6.34) είναι μία καλή εξάρτηση ως προς την άγρυπνη φροντίδα του Κυρίου (δεηθώμεν) ως αντάλλαγμα προς την υπακοήν σε δέκα βασικές εντολές. Υπάρχει και η εναλλακτική του πυρ του εξώτερου πάντα, όλα είναι θέμα επιλογών, αρκούντως δίκαιο μου ακούγεται. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε το νόημα της παραβολής μου.

    Όσο αφορά την ιεραρχία θαρρώ ότι επίσης υφίσταται και ορίζεται σε μεγάλο βαθμό καθαρά από εξωγενείς παράγοντες σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, το bdsm δεν αποτελεί εξαίρεση, κάθε κυριαρχικός/η έχει κάποια ανώτερη αρχή, πρόσωπο η κατάσταση να επηρεάζει εξωτερικά την εσωτερική του σχέση. Για κάποιο λόγο είμαι σίγουρος ότι και στα δικά σας success stories υπήρξαν στιγμές που την βούληση σας απέναντι στην λειτουργία κάποιου υποτακτικού προσώπου που τελούσε υπό την κυριαρχία σας την έχει ορίσει σε μεγάλο βαθμό κάποιο εξωτερικό γεγονός ή πρόσωπο για το οποίο λειτουργούσατε υπό την βούληση του. Δεν το λέω γιατί είμαι εν γνώσει κάποιου συγκεκριμένου γεγονότος αλλά γιατί πάντα έτσι γίνεται για όλους μας.
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2018
  4. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Κ ενώ εσεις συζητάτε θέματα D/S κ πιο "βαθιές" ερμηνείες πίσω από αυτά κ την εξάρτηση ως προς το bdsmικο πλαίσιο...
    Εγώ απλώς θα πω ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μικρή ομολογουμένως, μου λέει ότι ο χώρος είναι τρομερά προσφιλής κ φιλοξενος για τοξικοεξαρτημένους.
    Στο συγκεκριμένο τοπικ ορίζονται καποια παραισθησιογόνα αλλά πιο κάτω το έχετε πάει γενικώς σε ουσίες, οπότε κ πανω σε αυτό σχολιάζω.
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Φιλόξενος με ποιο τρόπο ?
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Τι εννοείτε;
    Εξηγήστε μας παρακαλώ σε ποιες ουσίες ανφέρεστε;
    Που είναι γραμμένα αυτά που λέτε;
     
  7. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Ότι συγχέεται η κατά πολλούς ιδεολογική ακρότητα κ ελευθεριότητα του βδσμ με ψυχολογικές καταστασεις που κάποιοι χρειάζονται ουσίες είτε για να "φτάσουν" είτε για να αντέξουν, κάνουν, συμμετέχουν κλπ.
    Αναλόγως της ουσίας καταστέλλονται τυχόν αναστολές, δημιουργούνται "αυτοπεποιθησεις" και γενικότερα τα πράγματα τα βλέπεις από άλλο πρίσμα.

    @espimain πού είδα γραμμένο τι; Προσωπική μου μέχρι τώρα άποψη έγραψα. Αναφέρομαι σε ουσίες γενικότερα μιας κ ο διάλογος των ατόμων, μετά του αρχικού ποστ, είναι γύρω από "χρήστη"/"εξαρτημένο"/"προμηθευτή" και DS κ δεν έχει παραμείνει συγκεκριμένα σε MDMA, LSD κ συγκεκριμένα ψυχοτρόπα.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Μάλλον κάτι έχετε καταλάβει λάθος.
    Οι πάγια θέση πολλών κυριαρχικών είναι η αποφυγή χρίσης ακόμη και του αλκοόλ, πριν ή κατά την εξέλιξη BDSMικών πρακτικών.
    Η αναφορά σας δε στο D/s σε σχέση με ψυχοτρόπα και το συγκεκριμένο νήμα, είναι σαφής ένδειξη ότι άλλα έχετε στο νου σας.
    Αν θέλετε να ξεδιπλώσετε την σκέψη σας, σίγουρα θα τύχει της προσοχής κάποιων.
    Αν πάλι ο λόγος σας είναι καταγγελτικός, σίγουρα θα τύχει και πάλι της προσοχής κάποιων.
     
  9. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Μήπως δεν ήμουν σαφής σε αυτό που έγραψα; Κατέθεσα την μέχρι τώρα εμπειρία που έχω αποκομίσει.
    Τι καταγγελτικος λόγος κ τι να τύχω προσοχής κ ποιανού;

    Δεν έχω να πω ούτε για Κυριαρχικός, ούτε για Υποτακτικούς συγκεκριμένα κ διαφοροποιήθηκα από όσους έγραφαν πριν από μένα που το είχαν πάει σε πιο βαθιά νοήματα (και DS).

    Δεν έχω δει ως τώρα λοιπόν σαν "πάγια θέση" την αποχη απο χρήσεις κ καταχρήσεις αλλά το αντίθετο. Πολλοί αποζητούν τις χρήσεις κ καταχρήσεις ως ένα πάτημα να τους "ξεκλειδώσει" κ να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ένα session ας πούμε.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Μακριά από αυτούς λοιπόν.
    Μάλλον μπλέξατε σε ειδικές παρέες.
    Υπάρχουν κι άλλες.
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Το ότι συγχέεται από πολλούς το bdsm, ειδκά από τότε που μας πήρε και μας σήκωσε σχεδόν η shibari τρικυμία που όπως το βλέπω μόνο remote σχέση έχει με τον χώρο, δεν έχει να κάνει με φιλοξενία. Έχει να κάνει με παρεξήγηση.


    Οι εμπειρίες σου σε αυτό νομίζω ότι έχουν να κάνουν και με το που ζεις το bdsm. Εννοώ ότι αν ήσουν εδώ, στην Βόρεια Ελλάδα, θα ήταν πολύ πιο σπάνια τα φαινόμενα στα οποία αναφέρεσαι. Βέβαια είναι σαφώς λιγότερο και το bdsm, αλλά σίγουρα πολύ πιο καθαρό από τέτοια.
     
  12. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Διαβαστε σχετικά με το SSC ( safe, sane , consensual ) ειτε σε αυτό το φορουμ ειτε σε οποιοδήποτε ξένο . Εκείνο το sane αναφέρεται στην νηφαλιότητα . Δεν αμφισβητώ το βίωμα σας αλλά ο χώρος γενικά δεν προτρέπει ουτε δικαιολογεί ψυχοτροπες ή άλλες ουσίες .