Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αμφεταμίνες, έκσταση και άλλες ψυχοτρόποι ουσίες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 13 Αυγούστου 2018.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν μου επιτρέπεται, στην σύνεση αναφέρεται.
     
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Κάποιος που είναι υπο την επήρεια , δεν εχει συνεση ,ούτε μπορεί να δώσει συναίνεση . Σε σχετικές σελίδες του εξωτερικού που το πρόβλημα με τις ουσίες είναι πολύ πιο έντονο την συνεση την συνδέουν με την νηφαλιότητα .
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Κάποιος που δεν είναι νηφάλαιος δεν σημαίνει ότι δεν έχει σύνεση και κάποιος που είναι νηφάλαιος δεν σημαίνει κατα ανάγκη ότι θα διακατέχεται και από σύνεση. Είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα μεταξύ τους. Και το sane είναι σύνεση όπως και να το κάνουμε.

    Πάντως γενικά έχω την αίσθηση ότι η @Winter's Dew αναφέρεται σε χρήστες οι οποίοι βρέθηκαν για κάποιο λόγο στο bdsm, σχετίστηκαν με μη χρήστες bdsmers και το πρόβλημα δεν ήταν στα sessions αλλά γενικότερα στις σχέσεις τους.

    Άλλωστε αν ο άλλος είναι ζάντα από τις ουσίες ή από τα ναρκωτικά τι ακριβώς να κάνει σε ένα παιχνίδι όταν ουτε να σε πηδήξει δεν μπορεί ?
     
  4. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Ακριβώς.  
    Ναι, η σύνεση συνδέεται και με τη νηφαλιότητα. Μεγάλη υπόθεση η νηφαλιότητα.

    Όσο για το shibari κ αν ή όχι είναι μέρος του BDSM, η άποψη μου είναι πως είναι, ξεκαθαρα όσο όμως αναφερόμαστε σε παιχνίδι κ όχι ψυχρό ιατρικό performance. Οπότε όχι δεν το βλέπω σαν "παρεξήγηση" το shibari/ουσίες combo... Πιο πολύ ως συνταγή προς άσχημες/επικίνδυνες εμπειρίες θα έλεγα.

    @AuroraBorealis στο Βερολίνο όταν ήμουν τα ναρκωτικά ήταν/ειναι κομμάτι της διασκέδασης. Θα το ονόμαζα κ recreational use, αλλά για πολλούς τελικώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτής. Στην Αθήνα πάλι νομιζω ότι παίρνουμε ναρκωτικά με πολύ διαφορετικό mindset, καμία σχέση με τη βερολινεζικη ελαφροτητα.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Μην παίζετε με τις λέξεις .Κάποιος υπο την επήρεια ουσιών δεν δύναται να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτο του και τις πράξεις του και συνηγορούν σε αυτό ιατρική και νομοι . Τώρα για το πόσο συνετοί είναι κάποιοι ακόμα και νηφάλιοι , αυτό είναι άλλο θέμα .
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    @Winter's Dew ουσία από ουσία έχει τεράστια διαφορά και ίσως θα ήταν λάθος να συγχέουμε την επίδραση της κόκας ή του χόρτου με την επίδραση της ηρωίνης ή άλλων οπιούχων πχ.


    Ουδόλως θαρρώ ότι το κάνω. Το sane έχει πολύ συγκεκριμένη μετάφραση. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάνουμε bdsm.
    Είναι κάτι σαν να οδηγούμε στην Εγνατία με μεγάλη ταχύτητα ή ότι κάνουμε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς ?
    Έχει φτάσει ποτέ στα αυτιά σας κάτι σχετικό με κακοποίηση κάποιου από κάποιον άλλο λόγω χρήσης ουσιών, εξαιρουμένου του βιασμού ?
    Λογικά θα έπρεπε δεδομένου της συχνότητας που αναφέρει η winter's dew.
     
  7. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στο εξωτερικο , για Ελλάδα όχι δεν εχω ακούσει κατι .
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Δεν έχω γνώση, πάω πάσο.
     
  9. Winter's Dew

    Winter's Dew Regular Member

    Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ αναφερομουν σε χρήστες οι οποίοι ξεφεύγουν από τα βανιλα οριά τους μόνο/κυρίως υπό την επήρεια ουσιών, είτε γιατί κάμπτονται οι αναστολές τους, είτε γιατί τότε νιώθουν την αυτοπεποίθηση.

    Όσο για αυτό που αναφέρθηκε να είναι κάποιος "ζάντα" κ να μη μπορεί να πηδήξει ναι, όντως αλλά το να "μπορείς να πηδήξεις" δεν είναι πάντα το ζητούμενο σε ένα session, ειδικά στην πιο bottom πλευρά.

    @AuroraBorealis δεν πήγα σε συγκεκριμένες ουσίες, θα ξεχυλωνε το νήμα. Παρόλαυτα οτιδήποτε διαστρεβλώνει την αντίληψη θα μπορούσε να "παίξει" σε αυτό που ανέφερα άνωθεν.

    Τέλος να πω ότι για να φτάσει στα αυτιά μας κάποιο κακοποιητικο συμβάν όπου οι ουσίες να εμπλέκονται θα πρέπει ο κακοποιημένος αφενός να μπορέσει να δει με "νηφάλια" κριτήρια τις μαστουρωμενες του "επιλογές" κ αφετερου να μη νιώσει ενοχή κ συνυπαιτιοτητα (εξαιτίας μαστουρας) να τις μοιραστεί. Η Ελλάδα δε μου κάνει κ τόσο απελευθερωμένη για κάτι τέτοιο.
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Εκεί που πάει το μυαλό μου από αυτά που γράφεις είναι ότι κάποιοι υποτακτικοί ή bottom για να ξεκλειδώσουν χρειάζονται κάποια τέτοια βοήθεια. Ήταν το αλκοόλ τα αθώα χρόνια τώρα το χέσανε εντελώς με τις ουσίες, θα συμφωνήσω. Από την άλλη κάποια συγκεκριμένα πράγματα γίνονται μάλλον μονάχα με συγκεκριμένο τρόπο, εδώ θα δεις τι εννοώ.

    Όσο αφορά την θέση του top, αν κάποιος είναι υπό την επήρεια σε βαθμό που δεν μπορεί να πηδήξει μάλλον δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο. Εκεί εστίασα.


    Οι μαστουρωμένες επιλογές του κακοποιημένου, ακόμη χειρότερα οι κατα συρροήν και κατα εξακολούθηση τέτοιες επιλογές του, δεν είναι θέμα σύνεσης, είναι θέμα πραγματικής συναίνεσης και την συνυπαιτιότητα δεν νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να την εξαιρέσουμε. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος πρέπει να μαστουρώσει για να κάνει bdsm αλλά κανένας δεν παίζει μαζί του επειδή είναι μαστουρωμένος, δεν θα κάνει ποτέ του bdsm.

    Δεν θα μπορούσα να κρύψω ότι είμαι λίγο περίεργος σχετικά με αυτά που είδες στο Βερολίνο.
    Αφορόυσαν shibari ή bdsm όπως το ξέραμε 5 χρόνια πριν ?


    Α μη το λες. Έχω δει στο φετ καταγγελίες και ξεμπροστιάσματα για λιγότερο σοβαρά περιστατικά.
    Άλλαξαν οι καιροί.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    φίλτατε,

    κανένα κακό στο να διαφέρουμε. σε αντιλήψεις ή ερμηνείες ή οτιδήποτε άλλο. έχω αποστεί από την αυταναφορική χαρά που εισπράττει κάποιος όταν νομίζει πως κάποιος συμφωνεί μαζί του, και πανηγυρίζει  
    αντίθετα, βρίσκω χρήσιμο να γίνεται διευκρίνιση, να ξεχωρίζω, να διακρίνω. κατανοώ σαφέστερα έτσι.
    διακρίνω, λοιπόν, την κατίσχυση από την εξουσία. το διαπροσωπικό απ' το πολιτικό. το ιδιωτικό απ' το δημόσιο· παρʹ οτι αλληλοδιηθούνται.
    το ιδιωτικό, εδώ, το περιγράφετε με την φράση «κατα αποκλειστικότητα από την μεταξύ τους ...» ενώ από την πλευρά μου το προσδιόρισα ως «μη εξωγενές», μη μεταφερμένο δηλαδή από άλλα πεδία.

    το βαποράκι (μπορεί να) καταφεύγει στην εκμετάλλευση μιας εγκατεστημένης «εξάρτησης» για να εξουσιάσει. αυτό διακρίνεται απ' την κατίσχυση. ενδεχομένως υφίσταται κατίσχυση της έφεσης του εξουσιαζόμενου προς τη ντρογκα, κι εξουσία του εξουσιαστή επι της ντρόγκας. είναι διαφορετική συσχέτιση από την διαπροσωπική κατίσχυση. δεν αναφέρθηκα καθόλου στο αν είναι καλή ή κακή. είναι όμως διαφορετική. τις ξεχωρίζω. η δευτερη μοιάζει με εκβιασμό, ακριβώς γιατί εισάγει από άλλο πεδίο την ιεραρχία της συσχέτισης. η κατίσχυση δεν περιέχει ιεραρχία. έχει πόλους.

    δεν το εισήγαγα ηθικά, σε οτι με αφορά. πρακτικά μου είναι άχρηστη η εξάρτηση εφ οσον κατισχύω. εργαλειακά θα μπορούσα να υπογραμμίσω το γεγονός οτι κατισχύω, αν χρειαστεί.

    η διάκριση που υποστηρίζω, ανάμεσα σε εξουσία και κατίσχυση, δεν έχει να κάνει με ελαφρότητες και ορθότητες. αν δεν σφίγγουν αρκετά τα δάχτυλα σου τον λαιμό της, και χρειαστείς εξωτερική βοήθεια, έχεις φτιάξει άλλου είδους σχέση. μόνον αυτό.

    το κατα ματθαίον το ξέρω απ τον πιερ παολο  
    παραμένω στην άποψη οτι το ιδιωτικό διακρίνεται απ το δημόσιο, καιτοι διηθούνται. να ειναι ξεκαθαρο οτι δεν υπαινίσσομαι καμμια απολύτως υπερβατικότητα, η κατίσχυση, και κάθε συσχέτιση, ιδιωτική και δημόσια, εξαντλούνται σε πραγματικά πλαίσια. και αλληλεπηρεάζονται με άλλες συνθήκες και παράγοντες. κρίσιμο για τον χαρακτηρισμό είναι αυτό που προσδιορίζει. αν η «εξάρτηση» απ την ντρογκα προσδιορίζει, έχουμε εξουσιαστική σχέση, αν προσδιορίζει η διαπροσωπική κατίσχυση, έχουμε σχέση απ' αυτές που στο φορουμ πραγματευόμαστε ή εστω απʹ αυτές στις οποίες προσωπικά αναφέρομαι.


    επαναλαμβάνω οτι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συμπέσουν, να συνυπάρχουν αμφότερα τα χαρακτηριστικά σε μιά συσχέτιση, κρίνεται ποιό είναι το καθοριστικό, αυτό που προσδιορίζει.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ξέρετε αγαπητέ Τιθών,

    πάντα ήμουν της γνώμης ότι το squirting στον μεταξύ μας διαλογικό οργασμό δεν πρόκειται να προέλθει από συμφωνία, το να συμφωνούσαμε ίσως να ήταν κάπως άχαρο, άγευστο. Και είναι που για τούτο το λόγο το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στο να κατανοήσω τις θέσεις σας και τις ερμηνείες σας όσο μπορώ καλύτερα (πράγμα όχι το ευκολότερο ομολογουμένως) και να κάνω όσο το δυνατόν πιο κατανοητές τις δικές μου θέσεις, αντιλήψεις και ερμηνείες. Ομοίως, θα έλεγα, με τις δικές διαλογικές επιδιώξεις όπως με χαρά διαβάζω.


    Να λοιπόν που παρόλα που λίγο πριν εξυμνούσα την αξία της διαφωνίας, έχω σε κάτι να συμφωνήσω με σας, διακρίνω επίσης ουσιαστικές αλλαγές μεταξύ της εξουσίας και της κατίσχυσης (θα έλεγα ότι δείχνει να είναι κεραυνοβόλος ο έρωτας σας με αυτή την λέξη). Όσο αφορά τις δικές μου ερμηνείες η εξουσία αφορά σε διαδικασία/έργο ενώ η κατίσχυση αφορά σε αποτέλεσμα. Διευκρινίζοντας αυτό, εύχομαι ότι έχω καταστήσει εύκολα διακριτό το γεγονός ότι όσο αφορά την δεύτερη, τα μέσα και η πηγή των παραγόντων που την έχουν συντελέσει έχουν μικρή έως καμία σημασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεγονός, αν η κατίσχυση ήταν ο σκοπός, αν πλέον νιώθει το σφίξιμο στον λαιμό της, αν σκοπός της ήταν το σφικτό σφίξιμο, έχει σημασία με ποιο τρόπο έγινε τόσο σφικτό ?

    Έχει αλήθεια ?