Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 7 Νοεμβρίου 2005.

  1. gaby

    gaby Guest

    Με όλο το θάρρος θα ήθελα να ρωτήσω και άλλα, εκτός από μένα, ανίκανα προς διαχείριση σύνθετων καταστάσεων άτομα, ποιές είναι οι δέκα βασικότερες ισορροπίες που πρέπει να χειρίζονται σε καθημερινή βάση, απλά και μόνο επειδή είναι υποτακτικά.

    Και επίσης να ρωτήσω αν βρήκαν ότι η «υπαγωγή κάτω από την ομπρέλλα μίας ισχυρότερης προσωπικότητας», {δεδομένα ισχυρότερης; Ή κυριαρχικής; Κυριαρχική = ισχυρότερη σε κάθε περίπτωση;}ήταν μία πανάκεια για ότι τις/τους ταλάνιζε στη ζωή τους. Κάπως αφελές μου φαίνεται, αλλά μακάρι να είναι έτσι στο κάτω – κάτω  

    Στην άποψη της carissal[L_T] θα ήθελα να συμπληρώσω κι εγώ ότι πιστεύω ότι η στάση ζωής που έχουμε στην κοινωνία ορίζεται από τους συναισθηματικούς και νοητικούς αυτοπεριορισμούς μας (mind and emotional constraints) αλλά και ότι η «διαχείριση» (και όχι διακυβέρνηση) είναι κάτι που μαθαίνεται και που δεν απαιτεί πάντα συναισθηματική ενέργεια.
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor

    θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.. Κατα τη γνωμη σας δεν μπορει καποιος υποτακτικος να εχει επισης ισχυρη προσωπικοτητα, και κοφτερο μυαλο και κριση και αριστη διαχειριση πολυπλοκων καταστασεων , οχι μονο στη δουλεια του , επειδη ετσι εμαθε , αλλα και στην προσωπικη του ζωη.. αλλά τελειως συνειδητα να επιλεγει σε μια τετοια σχεση να ειναι το κατευθυνομενο μελος?
     
  3. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Φυσικά και μπορεί zinnia!
    Είτε είναι άνδρας είτε Γυναίκα sub.
    To ότι έχει κάποιος την ανάγκη να είναι υποτελής μέσα στη σχέση του, δε σημαίνει πως είναι άτομο χωρίς προσωπικότητα,μυαλό,κρίση κλπ.
    Δεν έχει καμμία σχέση το ένα με το άλλο σε διαβεβαιώνω.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Ακριβώς αυτή είναι η ουσία του θέματος κατά τη γνώμη μου zinnia  

    Κατά τη γνώμη μου μπορεί και είναι πάρα πολύ χρήσιμο και στην ερωτική του αναζήτηση το υποτακτικό στοιχείο να έχει ισχυρή προσωπικότητα.
     
  5. potty65

    potty65 Regular Member

    zinnia, ακριβώς αυτή είναι η ουσία του θέματος, θεωρώ ότι σε πλείστες περιπτώσεις τα υποτακτικά άτομα έχουν όλα αυτά τα χαρίσματα που αναφέρεις, είναι ευαίσθητα, δοτικά, με υψηλό επίπεδο μόρφωση, κατέχουν επαγγελματικά υψηλές θέσεις, και έχουν σχεδόν πάντα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Το περίεργο που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο περιέργο είναι ότι τα άτομα αυτά στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή έχουν πλήθος ευθυνών και καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

    Επίσης δεν είναι καθόλου σπάνιο το υποτακτικό άτομο να είναι πολύ πιό αξιόλογο από το κυριαρχικό, αυτό το βλέπω και μπορώ εύκολα να το εξηγήσω σε όποιον το αμφισβητήσει. Εχω την εντύπωση ότι οι κυριαρχικοί είναι κάπως "flat", προσγειωμένοι στη γη, και απλώς κινούν τα νήματα. Θα ήταν καλοί "διαιτητές" σ' ένα παιχνίδι, αλλά δεν θα μπορούσαν να μεγαλουργήσουν. Οι "κυρίαρχοι" έχουν συνήθως πολύ μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό τους από αυτή που πραγματικά τους αξίζει, το ακριβώς αντίθετο με τους υποτακτικούς που έχουν πολύ μικρότερη, από την πραγματική τους αξία.

    Οι υποτακτικοί είναι άτομα δημιουργικά με φαντασία και ικανότητες που οι κυριαρχικοί δεν μπορούν να φτάσουν ούτε κατά διάνοια. Θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλοι ζωγράφοι, λογοτέχνες, επιστήμονες, αλλά σχεδόν πάντα είναι προβληματικοί και ανασφαλείς, και γιαυτό τον λόγο όπως είπα αδικούν τους εαυτούς τους. Τώρα γιατί ένα ανώτερο πνευματικά άτομο "υπάγεται" σ' ένα κατώτερο, αυτό ίσως μπορεί να εξηγηθεί αν ρίξουμε μιά ματιά και στις βανίλα καταστάσεις. Πόσες και πόσες φορές δεν έχω δει ζευγάρια αποτελούμενα από την μία από κατίνες ή κατίνους και από την άλλη από αξιόλογα άτομα, και το πάνω χέρι να έχουν οι κατίνοι?
     
  6. Maley

    Maley Contributor

    potty65 πιστευω οτι οι διαπροσωπικες σχεσεις δεν εχουν να κανουν σε καμμια περίπτωση με τις κοινωνικες..γιαυτο και αυτο που λες εν μερει ισχυει..αλλα παντωε μη το γενικευεις..εγω πχ δεν θεωρω οτι ειμαι "flat" ουτε και πολυ προσγειωμενος..το οτι επιλεγω τη θεση του Κυριαρχου ειναι κατι που με αντιπροσωπευει, κατι που με κανει να "ΖΩ" αν θέλεις..
     
  7. potty65

    potty65 Regular Member

    Maley απλώς προσπαθώ να αποκαθηλώσω κάποιους μύθους, το ότι είσαι αυθεντικός σ' αυτό που κάνεις είναι φανερό, από την εν γένει παρουσία σου εδώ μέσα. Το λέω γιατί διαισθάνομαι ότι μοιάζουμε αρκετά τόσο σε χαρακτήρα, όσο και εμφανισιακά (αν κρίνω από άλλο thread). To μέγα θέμα είναι αυτό που κάνουμε να μας ταιριάζει, μέσω αυτού να εκφραζόμαστε και να μπορούμε να δίνουμε και να παίρνουμε ευχαρίστηση.

    Ως προς την ανάπτυξη που έχει το bdsm στην Ελλάδα, θα ήθελα να διατυπώσω μία θέση, αν και ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος thread. Μήπως τελικά τα πράγματα είναι όπως πρέπει να είναι? Μήπως το ότι κινούμαστε στο περιθώριο, στα όρια, στο εκτός των ειθισμένων είναι από μόνo του στοιχείο του ίδιου του bdsm? Mήπως αν ήταν μιά κοινότητα όπως πχ αυτή του σωματείου των κυνηγών, τότε δεν θα μας συγκινούσε και τόσο?
     
  8. ludwig

    ludwig Guest

    RE: RE: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Ποτέ ένα πραγματικά ανώτερο πνευματικά άτομο, δηλαδή ένας σκλάβος, δεν θα υποταχθεί ουσιαστικά και για πολύ καιρό σε ένα κατώτερο. 'Ενας σκλάβος με φιλοσοφία και αρχές αναζητά έναν αληθινό/η Κυρίαρχό με ένα αλάθητο κριτήριο και πείσμα, με ένα φοβερό ένστικτο, ρισκάρει μερικές φορές, κι ας χάνει, κι ας ''ματώνει'' η ψυχή του, κι ας τον εκμεταλλεύονται. Να'σαι όμως βέβαιος ότι κάποιος πνευματικά ανώτερος δεν θα ζήσει για πολύ με έναν ''κατώτερο''. Οι σχέσεις μεταξύ κατώτερου και ανώτερου πνευματικά συντηρούνται για καιρό μόνο για άλλους λόγους, για συμφέρον πχ, όταν ο υποτακτικός ''χρησιμοποιεί'' κατ'εξακολούθηση τον Κυρίαρχο για την πρόσκαιρη ικανοποίηση του και δέχεται τα ψέμματά του ή τις ''αναπηρίες'' του ''κυρίαρχου'' μόνο και μόνο γιατί τον έχει ανάγκη για να καλύπτει τα δικά του κενά. Το μόνο πράγμα όμως που δεν υποτάσσεται ποτέ είναι το πνεύμα και η ψυχή, ειδικά μια καθαρή και γενναία ψυχή. Ποτέ ένας θαυμάσιος άνθρωπος δεν θα ανεχτεί για πολύ μια ''κατίνα'' όπως είπες, όσο εξαρτημένος και να είναι. Αν την ανέχεται πρέπει και ο ίδιος να μην είναι τόσο ανώτερος όσο φαίνεται. Αν ο υποτακτικός ή σκλάβος είναι πραγματικά πολύ ανώτερος πνευματικά από τον Κυρίαρχο, η φαινομενική ''ανωτερότητα'' και ''εξουσία'' του τελευταίου δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Οι κατίνες δεν μπορούν να κυβερνήσουν πάνω από μια ώρα ούτε τον ίδιο τον εαυτό τους. Βασίζονται μόνο στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία του υποτακτικού και γελοιοποιούνται αργά ή γρήγορα αν για κακή τους τύχη έχουν πέσει πάνω σε έναν original τύπο.
     
  9. potty65

    potty65 Regular Member

    Αγαπητέ ludwig η ζωή είναι γεμάτη αδικίες. Δεν υπάρχει "ηθική τάξη" σε αυτά που αποκαθίσταται με την κάθε δυσαρμονία. Ο έρωτας τυφλώνει και πολλές φορές ανεχόμαστε πράγματα και καταστάσεις αν και δεν μας πάνε. Το ίδιο παραμορφωτικά μπορεί να λειτουργήσει και η λεγόμενη ανάγκη για υποταγή. Στην ζωή δεν υπάρχει απόλυτη ισορροπία ούτε δικαιοσύνη. Ο ανώτερος δεν θα πάει με τον ανώτερο, ο ανώτερος μπορεί στο φινάλε να είναι και πιό αδύναμος ή και πιό άβουλος..
     
  10. ludwig

    ludwig Guest

    RE: RE: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Σίγουρα ο ανώτερος θα συναντηθεί σε αυτή την ζωή με τον κατώτερο δεκάδες φορές, αλλά ο ανώτερος δεν θα παραμείνει με τον κατώτερο ή το αντίστροφο !! Αυτός που είναι κατώτερος πνευματικά, μοχθηρός, ύπουλος και άτιμος δεν θα αντέξει να ζει με κάποιον ανώτερο του. Δεν είναι στην φύση του, τον φοβίζει η ''αλήθεια του'', δεν αντέχει την σύγκριση. Ο ανώτερος ποτέ δεν είναι άβουλος, σκέφτεται ή νοιώθει συνήθως τον θύτη ως ουσιαστικό θύμα. Αυτό μπορείς να το βρεις στο υγιές κομμάτι του χριστιανισμού ή ας πούμε σε εκείνο το ρητό του Νίτσε που λέει ''αποτραβήξου φίλε μου στην μοναξιά σου, δεν είναι στην φύση σου να γίνεις μυγοδιώχτης''. Και μην είσαι σίγουρος αγαπητέ φίλε περί απόλυτης δικαιοσύνης. Ο κόσμος είναι ιερός και έχει άγραφους νόμους και μοναδικές ισορροπίες, μόνο που δεν τις βλέπουμε και δεν ξέρουμε πότε είναι η ώρα της αποκατάστασης. Οσοι ζουν ''κατερχόμενοι'' τιμωρούνται αργά ή γρήγορα και όπως λέει και το τραγούδι ''ο χαμένος τα παίρνει όλα''.
     
  11. slave4ever

    slave4ever New Member

    Κατά την γνώμη το αν κάποιος είναι υποτακτικός στην προσωπική του ζωή είναι ανεξάρτητο από την προσωπικότητα του.
    Προσωπικά εγώ , που έχω την επιθυμία να υποττάσομαι στην ερωτική μου ζωή, σε όλα τα άλλα θέματα θέλω να έχω την θέση του κυρίαρχου , του ηγέτη του οργανωτή.
    Σε τέτοιο βαθμό που είναι μειωνέκτημα μου ,αφού πάντα είμαι ισχυρογνώμων και θεωρώ ότι πάντα έχω δίκιο ,μέχρι αποδείξεως του αντίθετου .
    Ή ισως να μην είναι τόσο ανεξάρτητα ,ίσως το ένα να προκαλεί το άλλο.
     
  12. paroinia

    paroinia Regular Member

    Ίσως η υποταγή να είναι και μια διέξοδος από τον συνεχή δυναμισμό που διακατέχει ορισμένα άτομα... το βλέπω και από τον εαυτό μου, παρόλο που είμαι βανίλλα, ότι ενω σε γενικές γραμμές είμαι πάντα bossy την ώρα της ερωτικής πράξης είμαι τελείως εκτός... μ’ αρέσει να αφήνομαι...