Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 7 Νοεμβρίου 2005.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Συνυπογράφω.
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Ενδιαφέρον...
     
    Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2009
  3. pistossklavos

    pistossklavos New Member

    Απάντηση: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    στον χωρο εργασιας μας ολοι πιστευω προσπαθουμε για το καλητερο εστω και αν αυτο συνεπαγεται οτι ζοριζουμε και τρεχουμε καποιους ανθροπυς ισως και χωρις να το θελουμε
    μετα ψαχνουμε να εξαγνιστουμε με το ιερο μαστηγιο και τον εξευτελισμο
     
  4. gemini_83

    gemini_83 New Member

    Μπορει να συνυπαρχουν αρμονικα...
     
  5. irreversible

    irreversible New Member

    Απάντηση: RE: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    συμφωνώ και επαυξάνω λέγοντας ότι ένα άτομο από (προσωπική του) επιλογή υποτακτικό, ψάχνει ένα τρόπο να διευρίνει τα όριά του.
    τι εννοώ: ένα άτομο συγκροτημένο, δυναμικό με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση ίσως έχει κάποτε την ανάγκη να εξερευνήσει τη σεξουαλική και ψυχική ωριμότητά του παραχωρόντας "δύναμη" στον σύντροφό του.
    σκέψου ότι η λέξη-κλειδί είναι "παραχωρήσει". που θα πει όχι απλώς ότι συναινεί γι' αυτό, αλλά αν είναι και πρωτοβουλία του υπό να γινει υπό, τότε στην ουσία, αφενός μεν είναι πολύ δυνατότερος από ό,τι ο κυρίαρχος σύντροφός του,
    αφετέρου δίνει στον εαυτό του τη δυνατότητα να "χαλαρώσει" από τη συγκρότηση και τον δυναμισμό που ως τώρα τον/την διακρίνει (στα άλλα κομμάτια της ζωής) και άρα απολαμβάνει το να αφήνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    τέλος, ακριβώς επειδή είτε από δική του πρωτοβουλία μπήκε σε αυτή τη θέση, είτε συγκατατέθηκε σε εκπεφρασμένη πρωτοβουλία συντρόφου του, έχει την ψυχική και ψυχολογική δυνατόητα να αποσυρθεί από τον ρόλο αυτό εάν κατά περίπτωση κρίνει ότι παύει να περνά καλά.
     
  6. irreversible

    irreversible New Member

    Απάντηση: RE: RE: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα


    DARLING,
    JOIN THE CLUB...!
    κοριτσάκι μου κι με εμένα το ίδιο συνέβει. γράφεις σαν να ξέρεις τη ζωή μου...!
    μια ομοιοπαθής


    αγαπητή φίλη,
    κατανοώ 101% όλα αυτά που γράφεις.
    κι εγώ ανάλογο μονοπάτι διάβηκα και σε νέο ανάλογο μονοπάτι στρέφομαι τελευταίως.
    χαίρομαι και για τις 2 μας που το αντηληφθήκαμε πριν ...πεθάνουμε...!​
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2009
  7. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αβάσταχτο όταν είσαι τόσο συνηδειτοποιημένος υποτακτικός/η να πρέπει να είσαι κάτι άλλο στην επαγγελματική σου κυρίως ζωή ή ακόμα χειρότερα σε μιια κοινωνία όπου κυρίως το αρσενικό πρέπει να είναι επιβήτορας παντογνώστης κουταλιανός και τζίμυ λόντος μαζί.
    μεγάλωσα σε επαρχιακό μικρό χωριό που καλά καλά δεν είχε γυναίκες (ελεύθερες πόσο μάλλον και Κυρίαρχες αν και η έλλειψη αντρών λόγω της ναυτοσύνης της έκανε και από αυτό αλλά εν αγνοία τους).
    μετά έρχονται οι σχεσεις βανίλα και ή σε αλλοτριώνουν το πνίγεις (βασικά μέχρι να σπάσει το απόστημαα και να μην μαζεύεται με τίποτα μετά) ή λακίζεις νωρίς νωρίς αποδεχόμενος την φύση σου και μη θέλοντας τίποτα πέρα από το βδσμ.
    είναι αυτό που λέμε η αυτοδιάθεση του μυαλού του κορμιού των πάντων. δικά μουείναι ό,τι θέλω τα κάνω.
    την κλωτσιά την δώσαμε λίγο πολύ όλοι κάπου κοντά στα πρώτα βίας στα δεύτερα άντα.
    όλοι πιστεύω ότι νοιώθουμε σαν να γεννηθήκαμε ξανά.
    προσωπικά δεν μπορώ να μην είμαι κάτω από μια Κυρίαρχη προσωπικότητα (γυναίκα πάντα) νοιώθω μισός σαν να μου λείπει η ψυχή μου η ανάσα μου. δεν λειτουργώ σωστά.
    και βέβαια μη ζώντας το υποφέρω ειδικά τα βράδια που γυρίζω σπίτι και τότε θεριεύει του νου η αντάρα και δεν ψάχνω για λιμάνι ούτε για πανί αλλά για το υπερωκιάνειο να βουμε στους ωκεανούς
    τυχεροί όσοι το ζείτε. μακάριοι.
     
  8. Μα τι λεμε τωρα?σαφως κ ενα υ άτομο μπορει να ειναι δυναμικό εξω απτη σχεση του κ επιβαλλεται να ειναι.Πως αλλιώς θα αντιμετωπισει την εργασια του την οικογενεια τα προβληματα?το οτι εχω την αναγκη να ειμαι υπό στην σχεση μου δεν σημαινει κ πως αυτό μπορει να μου το βγαλει ο καθενας.Ο αφεντης μου πρεπει να με κερδισει να τον θαυμαζω να θελω να του δωθω απολυτα.Διαφορετικα θα πορευομαι στο χάος..
     
  9. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Στη δουλειά μου προσπαθώ για το καλύτερο.Μερικές φορές γίνομαι απόλυτος,διεκδικιτικός,δυναμικός με απόλυτο στόχο να πετύχω αυτό που θέλω.Σχεδόν πάντα τα καταφέρνω.Σε καμία περίπτωση δεν δείχνω προς τα έξω την υποτακτική μου φύση.Η ανάγκη μου για υποταγή υπάρχει μόνο μέσα στις σχέσεις μου...
    Υ.Γ. μία φορά μου έτυχε να κάνω πίσω όταν για να πετύχω το ΄στόχο μου είχα απέναντι μου μία γυναίκα που είχε τα χαρακτηριστικά μίας Domme.Έκει έκανα πίσω...   προσπαθώντας να έχω τις μικρότερες απώλειες.
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη για υποταγή vs. ισχυρή προσωπικότητα

    Καμιά φορά το "Vs" δεν οδηγεί με ασφάλεια τη συζήτηση γιατί πρέπει πάντα να ψάχνουμε την αντίθεση, ενώ η ικανοποιητική εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στην ένωση.... (προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη δύναμη σε αντίθεση με την υποταγή)
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν μπορώ να πω πως συμπεριφέρομαι ως Αφέντρα στην καθημερινή μου ζωή, επειδή δεν θεωρώ πως υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές ντε και καλά που να ορίζουν την τάση κάποιου στο Ds.
    Δεν θεωρώ δηλαδή το δυναμισμό, την ικανότητα να δείχνεις στους άλλους τι εννοείς και να το κατανοούν ή να δίνεις στους άλλους τις απόψεις σου και να εκφράζεις τις επιθυμίες σου για το πως επιθυμείς να γίνεται το ένα ή το άλλο κι εκείνοι να πείθονται για το ορθό και λογικό σ΄αυτά, χαρακτηριστικά ξένα απαραίτητα σε ένα υποτακτικό/σκλάβο.

    Από τη στιγμή που δεν μπορώ και να επιθυμώ να αλλάξω την ουσία του ποια είμαι, κάθε προσπάθεια να υιοθετήσω ρόλους που δεν μου αρμόζουν, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

    Παλιά σκεφτόμουν πως ίσως αν δεν ήμουν αναγκασμένη να αναπτύξω μια ισχυρή προσωπικότητα για να επιβιώσω, ίσως και να αφηνόμουν ευκολότερα στο να με οδηγήσουν να με υποτάξουν κ.ο.κ.
    Σήμερα αμφισβητώ αυτές μου τις σκέψεις, γιατί πιστεύω πως είναι αλληλένδετη η προσωπικότητα μου με το ότι είμαι σκλάβα.
    Δεν σημαίνει απλά πως χρειάζεται να επιβάλλομαι με τον τρόπο που μόνο κάποιος με κυρίαρχη προσωπικότητα επιβάλλεται στη δουλειά του, στις κοινωνικές του συναναστροφές κ.ο.κ.
    Μπορώ να το κάνω με τον δικό μου τρόπο, έχοντας τα αποτελέσματα που επιθυμώ να έχω, χωρίς να καταπιέζω τη ίδια μου τη φύση.
     
  12. Babylon

    Babylon Regular Member

    Τι σημαινει ρε παιδια "ισχυρη προσωπικοτητα"; Σημαινει αρχηγιλικη, τσαμπουκας, δεν κανω ποτε λαθη, δεν φοβαμαι τιποτα; Σημαινει ειμαι υγιειης ψυχικα, ανεξαρτητος και αυταρκης; Σημαινει ειμαι δυνατος μεσα στην αδυναμια μου; Αυτοι οι πολυ γενικοι χαρακτηρισμοι περισσοτερο μπερδευουν.

    Επιπλεον, αυτο που εχω μαθει εγω για τις "ισχυρες προσωπικοτητες" ειναι πως λυγιζουν και σπανε πολυ πιο ευκολα απο τις φαινομενικα λιγοτερο "ισχυρες", λιγοτερο "ατεγκτες" προσωπικοτητες.

    Το "υποτασομαι", για εμενα σημαινει "εμπιστευομαι σε καποιον αλλο το well being μου, γιατι ξερει καλυτερα απο εμενα για εμενα". Στο M/s εμπιστευεται καποιος στον αλλο ολοκληρωτικα τον εαυτο του και το well being του. Στο D/s παλι, εμπιστευεται περισσοτερο την "σεξουαλικη¨του καλοπεραση στον Κυριαρχο.

    Προσωπικα, δεν θεωρω για την ωρα, πως κανεις ξερει καλυτερα απο εμενα για εμενα τι ειναι καλο, για αυτο και δεν θα επελεγα μια M/s σχεση. Δεν εχει να κανει καθολου με το αν ειμαι η οχι ισχυρη προσωπικοτητα, απλα δεν με εχει πεισει κανεις πως εχει λογο να ξερει καλυτερα απο εμενα τι θα με κανει την καθε στιγμη ευτυχισμενη.

    Απο την αλλη, ισως ενα κομματι της χαρας της υποταγης, να ειναι η αισθηση πως "ανηκεις". Αυτο επισης δεν εχει να κανει με την ισχυρη η οχι προσωπικοτητα σου, εξαλλου οι περισσοτεροι ανθρωποι για να "ανηκουν" κανουν βανιλα σχεσεις η παντρευονται.